PALUBA
September 22, 2020, 09:12:29 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Važno,
Obaveštenje o dopunama pravilnika foruma
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 59   Go Down
  Print  
Author Topic: Стандард припадника Војске Србије и војних пензионера  (Read 122241 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Boro Prodanic
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 362


« Reply #480 on: October 30, 2016, 09:18:08 pm »

Predlažem da se vratimo temi iz naslova topika, a da se otvori nova tema vezana na izdavanje/odbijanje naređenja i slično. I da se ova tema očisti od off-topika.
Logged
JASON
poručnik fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4 156« Reply #481 on: November 01, 2016, 09:12:11 am »

Војни синдикат Србије издао је саопштење за јавност у којем наглашава да је најављено повећање плата у Војсци Србије 'шарена лажа' и да ће се у ствари плате смањити за 5 одсто!


* ВСС.jpg (311.76 KB. 836x1086 - viewed 89 times.)


- Пре најављеног повећања плата запосленима у Војсци Србије, уследила је, од стране Министарства одбране, тајна и незаконита израда Правилника о изменама и допунама Правилника о платама професионалних припадника Војске Србије, који је након добијања саласности Владе Србије, дана 26. октобра ове године, ступио на снагу. Изменама које доноси овај правилник предвиђено је значајно смањење плата професионалних припадника Војске Србије кроз елементе на основу којих се формирају, а које ће уследити након доношења нове персоналне формације Војске Србије (у цивилству, систематизације радних места). На овај начин се професионалним припадницима Војске Србије плата смањује за више од 10% што ће зависити од конкретних постављења на одређена радна односно формацијска места. Овај правилник у фази нацрта и његове израде није дат на мишљење и сугестије запосленима у Војсци Србије, а нарочито не Војном синдикату Србије као једином репрезентативном представнику запослених у систему одбране, на шта он има законско право и што је више пута тражио од надлежних у Министарству одбране, због чега га сматрамо незаконитим. Из наведеног се јасно закључује да од најављеног повећања плата неће бити ништа и да се ради о класичној обмани јавности и запослених у Војсци Србије. Најпре ће се плата умањити кроз формацијске елементе, за више од 10%, а касније наводно повећати за 5%, резултат је опет мања плата за више од 5% у односу на садашња примања- наводи се у саопштењу ВСС.

Logged
Kuzma®
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9 909« Reply #482 on: November 04, 2016, 08:13:55 am »

Jedna, rekao bih, lepa vest za starije profesionalne vojnike

Quote
ПОЗИТИВАН ПОМАК У РЕШАВАЊУ СТАТУСА ПРОФЕСИОНАЛНИХ ВОЈНИКА СТАРИЈИХ ОД 40 ГОДИНА

 Датум креирања: 03 новембар 2016

Министар одбране наложио је формирање Дирекције за физичко-техничко обезбеђење војних објеката. Циљ формирања је да се задаци физичког обезбеђења које се до сада реализовало ангажовањем формацијског и ванформацијског људства убудуће реализују запослени у Дирекцији као засебној целини Министарства одбране.

Новина је што би се попуна људством вршила првенствено људством старијим од 40 година којима је као професионалним војницима онемогућено да наставе рад у активној служби услед старости или здравствених ограничења. Планирано је да се први уговор склопи на период од три године, а затим изврши превођење у радни однос на неодређено време.

Јединицама је прослеђена анкета коју могу попунити заинтересована лица којима служба престаје закључно са крајем 2017.године. Сви заинтересовани могу се обратити персоналним органима својих јединица ради попуњавања анкете.

Војни синдикат Србије поздравља ову одлуку министра одбране, као први конкретан корак у изналажењу решења статуса професионалних војника. Војни синдикат Србије је министру одбране више пута предлагао начине за решавање статуса професионалних војника на заједничким састанцима од којих је последњи реализован у јулу ове године.

Сматрамо да је ово одлична прилика да професионални војници који због старосне доби не могу остати у професионалној војној служби трајно реше свој статус и задрже радно место у систему одбране.

Izvor: Sajt Vojnog sindikata
Logged
ssekir75
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 048


« Reply #483 on: November 04, 2016, 05:26:33 pm »

паметно смишљено. ем се реши статус престарелох војника, ем се не ангажују цивине службе за фто.
Logged
micha
Moderator
zastavnik
*
Offline Offline

Posts: 1 243


« Reply #484 on: November 04, 2016, 06:54:46 pm »
   Em se vojska iz trupe može baviti svojim poslovima na svojim formacijskim dužnostima, a ne da se bavi čuvanjem objekata koji ne trebaju Vojsci i predviđeni su za prodaju.

Logged
Nenad
Moderator
potporučnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2 060


« Reply #485 on: November 04, 2016, 07:16:09 pm »

A da li ce PRV i dalje raditi i kao javno komunalno ili ne?! Cheesy Da se razumemo nikad vojska nece raditi "samo" posao koji treba.
Logged
Рашо
Moderator
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 492« Reply #486 on: November 04, 2016, 09:03:31 pm »

A da li ce PRV i dalje raditi i kao javno komunalno ili ne?! Cheesy

Касарна је војнику кућа. Војник је у касарни домаћин. А прави домаћин сам одржава и сређује своју кућу...
Logged
Nenad
Moderator
potporučnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2 060


« Reply #487 on: November 04, 2016, 09:54:29 pm »

De de de...to je prica za lakse upravljanje i rukovodjenje komunalnih i ostalih radnji. Smiley
Imaju oni svoje kuce. To im je posao kao i ostalim ljudima. Pod parolom patriotizma za manje plate Cheesy
Neka rade ono sto trebaju bez dodatnih, za njih manje bitnih radnji. Naravno da mora i to, ali moramo malo da se sprdamo Wink Nije lako i nije dobro, pa reko da okrenem na salu malo. Mnogo ste ga ucrnili Smiley
Logged
Kuzma®
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9 909« Reply #488 on: November 04, 2016, 10:00:30 pm »

A da li ce PRV i dalje raditi i kao javno komunalno ili ne?! Cheesy Da se razumemo nikad vojska nece raditi "samo" posao koji treba.

Koliko sam shvatio od decembra dobrovoljni vojni rok ce trajati 6 meseci od toga poslednja 3 meseca ce biti u jedinicama u kojima sada nema vojnika (brigade, RF..). Ministar rece nesto kao ``da se rasterete profesionalni pripadnici``. Ne verujem da redovan vojnik moze da uspesno zameni nekog starijeg vodnika ili porucnika na komandirskoj duznosti i ne verujem da bi tako nesto bilo ko planirrao, ali sam siguran da se to rasterecenje odnosi na poslove odrzavanja, ciscenja, straze itd.
Logged
Nenad
Moderator
potporučnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2 060


« Reply #489 on: November 04, 2016, 10:07:09 pm »

Na to sam i mislio...
Logged
pvanja
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5 908« Reply #490 on: November 16, 2016, 09:51:18 am »

Prvi put u istoriji pripadnici vojske zakazali protest u Beogradu

Prvi put u istoriji, pripadnici Vojske Srbije održaće protestni skup sa zahtevima za poboljšanje socijalnog, materijalnog i radnog položaja i za zaustavljanje daljeg urušavanja vojske.

Izvor: Portal radija 021
16.11.2016.

Prvi put u istoriji pripadnici vojske zakazali protest u Beogradu
Protest je najavio Vojni sindikat Srbije za 27. novembar, ispred platoa Ministarstva odbrane u Beogradu.

Na mirni građanski protest, kako su naveli, pozvani su svi članovi sindikata, vojnici, predstavnici naroda, pravna i fizička lica, koja žele da sačuvaju Vojsku Srbije od urušavanja i propadanja.


* vojska_protest_bg.jpg (137.03 KB, 700x986 - viewed 78 times.)
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 37 451« Reply #491 on: November 17, 2016, 12:50:55 pm »

Vojska Srbije prvi put u istoriji zakazala protest
Novosti   17.11.2016.

Vojni sindikat Srbije zakazao je za 27. novembar prvi protestni skup zaposlenih u sistemu odbrane, na kojem će biti zatraženo povećanje plata. Protest je presedan, kaže ministar Zoran Đorđević.

Kako pišu "Večerenje novosti", pripadnici Vojske Srbije će prvi put u istoriji naših oružanih snaga, održati protestni skup koji je zakazan ispred sedišta Ministarstva odbrane u Beogradu. Vojni sindikat Srbije pozvao je svoje članove i sve građane da se okupe i zatraže poboljšanje materijalnog statusa oficira, podoficira, vojnika i civila zaposlenih u sistemu odbrane.

- Ministarstvo odbrane donelo je više važnih akata bez uvažavanja našeg stava. Reč je o pravilnicima o platama, putnim troškovima, radnom vremenu, dnevnicama... Oni su doneti bez ikakvih konsultacija sa nama, iako se najdirektnije tiču materijalnog položaja - kaže Novica Antić iz Vojnog sindikata.

Najvažniji zahtev biće usaglašavanje osnovice za obračun plata sa zakonskim minimumom. Zbog višegodišnje neusaglašenosti više od 70 posto zaposlenih u sistemu odbrane prima platu koja je manja od republičkog proseka. Jedan od neslavnih aduta organizatora protesta je i podatak da više od 80 posto vojnih i civilnih lica mesečno zarađuje manje od iznosa potrošačke korpe. U Ministarstvu odbrane najavljeni skup smatraju "presedanom koji ne zavređuje podršku ostalih zaposlenih" i podsećaju da je vojska u Srbiji uvek delila sudbinu ostalih građana.

- Pripadnici vojske moraju da prihvate činjenicu da se na unapređenju njihovog položaja radi, ali prema realnim mogućnostima i snazi privrede od koje zavise svi građani. Protestni skup nije način da se pokuša iznuditi nešto za šta u ovoj situaciji nema mogućnosti - izjavio je Zoran Đorđević, ministar odbrane.

Da li je protest po Zakonu

U Ministarstvu odbrane podsećaju da po zakonu profesionalni pripadnici vojske nemaju pravo na štrajk. Organizatori skupa, sa druge strane, ističu da se ovak propis ne odnosi i na učestvovanje u zborovima.

- Zabranjen je samo štrajk, protestna okupljanja nisu. Nošenje uniforme, takođe, nije dozvoljeno samo na političkim skupovima, pa su naši članovi slobodni da na protest dođu i uniformisani - navodi Novica Antić iz Vojnog sindikata.

Izvor: www.blic.rs
Logged
Љуба
Stručni saradnik - RV i PVO
potporučnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2 276WWW
« Reply #492 on: November 17, 2016, 03:18:32 pm »

Naša jurišna avijacija je na letenju u Nišu.
Izvodi letenje nad gradom na malim visinama, a uvežbava se pikiranje na naseljeno područje uz manevar strmog izvlačenja sa uključenim forsažom.
Da li je to manevar za razbijanje demonstracija, ko će ga znati.

Beše tako i u Prištini nekih godina.

Da se vratim na "štrajk", kako ga nareče onaj "šofer".

Dakle, ako "štrajkači" dođu uniformi, onda mogu da nose i lično oružje sa sobom.

Razmišljam, a šta ako Vlada pokuša da upotrebi silu u razbijanju demonstranata, koji ugrožavaju odvijanje saobraćaja u zaštićenoj zoni "Beograda na vodi". Da ne bi prljala ruke, ona može da angažuje neku privatnu agenciju, koja pak svoje radnike opremi sa "fantomkama" i pokuša da rastera nelegalne demonstrante.

Kakva bi to fešta bila. Malo mi je taj Beograd daleko, ali bih vole da budem na tom skupu.

Љуба
Logged
Karlo
potporučnik
*
Offline Offline

Posts: 2 101


« Reply #493 on: November 17, 2016, 03:43:01 pm »

Izvinjavam se što upadam u temu ali radi se o RADOSNOJ VESTI, i čudno mi je da je nitko nije objavio,kao da nemate povjerenja u "darodavca". laugh

 17. новембар 2016. | 08:53 → 11:45 | Извор: Танјуг
Пензионерима идуће недеље по 5.000 динара
БЕОГРАД -

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да ће Влада Србије идуће седмице свим пензионерима исплатити једнократну помоћ од по 5.000 динара. Исплата вероватно 23. новембра.

"Као што је обећано и речено, и као што је политика ове владе, делимо оно што имамо. Када смо добили више новца, када смо више зарадили, када је привреда боље функционисала наравно да први који то треба да осете су пензионери", рекао је Вулин за телевизију Пинк.

Наводећи да су пензионери поднели заиста велики терет, Вулин каже да без њихове подршке и стрпљења ни успех Србије не би био могућ.

"Чињеница је да су пензије данас сигурне, стабилне, да нема инфлације којом се обезвређују пензије као што се дешавало некада када су оне само формално повећаване", каже Вулин.

Министар каже да ће Влада Србије наставити да се понаша на одговоран начин.

"Оно што можемо, што год више зарадимо, где год има више новца у државној каси, на првом месту ће осетити они који су најзаслужнији за успехе Србије", поручио је Вулин.

Министар финансија Душан Вујовић је рекао да ће та помоћ бити исплаћена до краја месеца, а вероватно 23. новембра.

Он је истакао да ће сви пензионери добити ту помоћ и да ће она посебно бити значајна за 1.050.000 пензионера који имају пензије мање од минималне плате у Србији.

I evo fotka na kojoj se lijepo vidi "radostan" izraz lica penzionera u tekstu "lirski" opisano da su se "dobrovoljno žrtvovali" sa max. zahvalnošću za taj "heroizam".

I da dodam kao pohvalno,što mislite što se sve može kupiti za te "silne" novce i koliko se može dugo živjeti jer u isto vrijeme ide i članak da od Nove Godine ide  gorivo,cigarete,piće itd.

Poz.

Logged
ssekir75
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 048


« Reply #494 on: November 17, 2016, 06:35:44 pm »

Vojska Srbije prvi put u istoriji zakazala protest
Novosti   17.11.2016.

Vojni sindikat Srbije zakazao je za 27. novembar prvi protestni skup zaposlenih u sistemu odbrane, na kojem će biti zatraženo povećanje plata. Protest je presedan, kaže ministar Zoran Đorđević.

Kako pišu "Večerenje novosti", pripadnici Vojske Srbije će prvi put u istoriji naših oružanih snaga, održati protestni skup koji je zakazan ispred sedišta Ministarstva odbrane u Beogradu. Vojni sindikat Srbije pozvao je svoje članove i sve građane da se okupe i zatraže poboljšanje materijalnog statusa oficira, podoficira, vojnika i civila zaposlenih u sistemu odbrane.

- Ministarstvo odbrane donelo je više važnih akata bez uvažavanja našeg stava. Reč je o pravilnicima o platama, putnim troškovima, radnom vremenu, dnevnicama... Oni su doneti bez ikakvih konsultacija sa nama, iako se najdirektnije tiču materijalnog položaja - kaže Novica Antić iz Vojnog sindikata.

Najvažniji zahtev biće usaglašavanje osnovice za obračun plata sa zakonskim minimumom. Zbog višegodišnje neusaglašenosti više od 70 posto zaposlenih u sistemu odbrane prima platu koja je manja od republičkog proseka. Jedan od neslavnih aduta organizatora protesta je i podatak da više od 80 posto vojnih i civilnih lica mesečno zarađuje manje od iznosa potrošačke korpe. U Ministarstvu odbrane najavljeni skup smatraju "presedanom koji ne zavređuje podršku ostalih zaposlenih" i podsećaju da je vojska u Srbiji uvek delila sudbinu ostalih građana.

- Pripadnici vojske moraju da prihvate činjenicu da se na unapređenju njihovog položaja radi, ali prema realnim mogućnostima i snazi privrede od koje zavise svi građani. Protestni skup nije način da se pokuša iznuditi nešto za šta u ovoj situaciji nema mogućnosti - izjavio je Zoran Đorđević, ministar odbrane.

Da li je protest po Zakonu

U Ministarstvu odbrane podsećaju da po zakonu profesionalni pripadnici vojske nemaju pravo na štrajk. Organizatori skupa, sa druge strane, ističu da se ovak propis ne odnosi i na učestvovanje u zborovima.

- Zabranjen je samo štrajk, protestna okupljanja nisu. Nošenje uniforme, takođe, nije dozvoljeno samo na političkim skupovima, pa su naši članovi slobodni da na protest dođu i uniformisani - navodi Novica Antić iz Vojnog sindikata.

Izvor: www.blic.rs

да сам ја нешто министар запитао бих се зашто је баш у мом мандату дошло до тог "преседана"...  Roll Eyes

ја сам 27. у нишу на парастосу а баш бих нешто и ја да видим то чудо...
Logged
Pages:  1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 59   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.024 seconds with 26 queries.