PALUBA

Vesti => Srbija => Topic started by: Dreadnought on March 17, 2011, 06:23:04 pmTitle: Poseta delegacije Vazduhoplovnog ratnog koledža SAD
Post by: Dreadnought on March 17, 2011, 06:23:04 pm
Poseta delegacije Vazduhoplovnog ratnog koledža SAD


15.03.2011.

Delegacija Vazduhoplovnog ratnog koledža Sjedinjenih Američkih Država posetila je danas Komandu Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i 204. vazduhoplovnu brigadu Vojske Srbije na aerodromu Batajnica.

[attachment=1]

Dvadesetočlanu delegaciju, koja je trenutno na studijskom putovanju jugoistočnom Evropom, u ime komadanta ViPVO primio je načelnik štaba Komande ViPVO Vojske Srbije pukovnik Duško Žarković.

Gostima su prezentovane glavne karakteristike srpskog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, kao i oprema i naoružanje od samih početaka do današnjih dana.

Tokom posete 204. vazduhoplovnoj brigadi, američki vazduhoplovci su imali prilike da se upoznaju sa organizacionom strukturom i načinom funkcionisanja te vazduhoplovne jedinice.

Na kraju posete, gosti iz Amerike boravili su u Združenoj operativnoj komandi Generalštaba Vojske Srbije gde ih je primio zamenik komandanta ZOK, brigadni general Milan Mojsilović.

Izvor: www.mod.gov.rs


Title: Re: Poseta delegacije Vazduhoplovnog ratnog koledža SAD
Post by: Rade on March 17, 2011, 06:27:03 pm
Da li su poveli i gosn Dvilija, da pokupi one delove iz Muzeja ?