PALUBA

RV i PVO => Avioni i helikopteri => Topic started by: duje on July 13, 2013, 05:03:19 amTitle: Миг-35
Post by: duje on July 13, 2013, 05:03:19 am
Vir: Defender
http://www.defender.hr/

Veći broj MiG-35 i Su-35 dolazi kroz tri godine u sastav ruskog RZ i PZO

Datum objave:
12.07.2013
 
Ruski zamjenik ministra obrane je izjavio kako će početi preuzimati veliki broj MiG-35 i Su-35 borbenih zrakoplova u iduće tri godine, prenose RIA Novosti. Neki problemi su se pojavili na ispitivanjima, ali će zrakoplovi ući u uporabu zračnih snaga u roku tri godine, izjavio je zamjenik ministra obrane Jurij Borisov.

Uvođenje ovih zrakoplova do 2020. godine u sastav ruskih zračnih snaga dio je državnog obrambenog programa, rekao je. Rusko ratno zrakoplovstvo naručilo je 48 zrakoplova Su-35 tijekom 2009, a isporuke se očekuju do 2015. godine.

Predsjednik Uprave tvrtke MiG rekao je u travnju kako očekuje da se potpiše sporazum za MiG-35 do sredine godine. MiG-35 je izvedenica zrakoplova MiG-29.


Title: Re: Миг-35
Post by: duje on August 19, 2013, 04:00:46 pm
Vir: Defender
http://www.defender.hr/

Rusko obrambeno ministarstvo kasni sa nabavom MiG-35
 
Datum objave:
19.08.2013

Rusko ministarstvo obrane je odgodilo nabavu 37 zrakoplova MiG-35 sve do 2016.godine, izvijestio je dnevni list Kommersant. Ministarstvo je prvotno trebalo potpisati kupoprodajni ugovor sa MiG-om u lipnju, ali je prošlog mjeseca generalni direktor tvrtke Sergej Korotkov rekao za RIA Novosti da ugovor još nije potpisan. Ministarstvo će potpisati ugovor tijekom 2016.godine, čime se odgađa potrošnja oko 37 milijardi rubalja (1,1 milijarda USD) iz programa državne nabave naoružanja za kasnije razdoblje plaćanja, sukladno zahtjevu Ministarstva financija, rekao je Kommersant.

List citira izvor iz ministarstva obrane koji je rekao kako ministarstvo nije bilo u stanju naručiti zrakoplove zbog kašnjenja u izradi dizajna. "U isto vrijeme, dobili smo prijedlog ministarstva financija za odgodom potrošnje dijela sredstava dodijeljenih u okviru programa nabave za period 2014-2016", citirao je list neimenovani izvor.

"Nakon analize situacije donijeli smo odluku da se sa nabavom MiG-35 pričeka" rekao je izvor, dodajući da broj zrakoplova koje ministarstvo planira kupiti ostaje nepromijenjen.


Title: Re: Миг-35
Post by: Kuzma® on April 22, 2014, 08:50:07 am

Стотина ловаца Миг-35 за руску војску


21. април 2014. Татјана Русакова

По укупним борбеним карактеристикама МиГ-35 је најбољи лаки ловачки авион међу свим сличним авионима који се производе у свету. Руска ваздухопловна корпорација (РСК) „МиГ“ ће у наредних неколико година произвести око сто ових ловаца, саопштава Министарство одбране Русије.


Стотина ловаца Миг-35 за руску војску

Војни ресор РФ намерава да потпише уговор за испоруку борбених авиона типа МиГ-35 после 2016. Куповина нових борбених авиона треба да омогући „стварање оптималне корелације авио-паркова лаких и тешких ловачких авиона у РВ Русије“, саопштено је у прес служби МО.

По речима извора „Лента.Ru“, одлагање рока за склапање уговора у вези са испоруком ловаца МиГ-35 у одбрамбено-индустријском комплексу не значи одустајање војске од куповине авиона овог типа. Већ је донета принципијелна одлука о томе да војска купује такве борбене авионе, реч је само о избору оптималног времена за потписивање уговора.
Паралелно са одлагањем рока за куповину авиона МиГ-35, Министарство одбране Русије се договорило са корпорацијом „МиГ“ о испоруци 16 ловачких авиона МиГ-29СМТ. Куповина авиона МиГ-29СМТ коштала је војни ресор 17 милијарди рубаља. У ову суму улази испорука наземне опреме и контролне апаратуре.
Набавка авионске технике остварује се у оквиру програма за развој наоружања Русије до 2020. У складу са овим програмом, практично ће се у потпуности обновити постојећи парк авиона и хеликоптера. Ради тога је предвиђена куповина преко 600 авиона: Су-34, Су-35С, ПАК ФА, МиГ-35С, перспективних јуришних авиона Су-25СМ, авиона војно-транспортне авијације Ан-70, Ил-76МД-90А, као и скоро 1000 хеликоптера различите намене: Ми-26, Ми-8МВТ-5, Ми-8АМТШ, Ка-52, Ми-28НМ.
МиГ-35 је прављен на бази МиГ-29 и готово да се споља и не разликује од њега. Ипак по унутрашњем садржају он се може сврстати у пету генерацију. МиГ-35 може да носи перспективна авијацијска средства за уништавање, руске или стране производње. Он је суперманеварски авион захваљујући снажним моторима са променљивим вектором потиска. Једна од главних карактеристика је то што има радио-локациону станицу (РЛС) „Жук-А“ са активном фазираном антенском решетком. РЛС омогућује паралелан рад у режиму „ваздух-ваздух“ и „ваздух-земља“, она може да препознаје и класификује групне и појединачне ваздушне објекте на удаљености 150 km, а морске и до 250 km.
МиГ-35 може да прати 30 циљева и да обезбеди истовремени напад на 8 циљева. По укупним борбеним карактеристикама, маневарској способности и заштићености од ракетног погађања, МиГ-35 је најбољи ловац од свих аналога који се производе у свету. А по односу цене и квалитета он по свему судећи превазилази чак и амерички ловачки авион пете генерације JSF-35.
Више о руској војсци
По мишљењу вицепремијера Дмитрија Рогозина, МиГ-35 може да буде међуфаза на путу до новог лаког ловачког авиона. Таква машина могла би успешно да допуњује тешки ловачки авион ПАК ФА и да има успех на иностраним тржиштима. Први човек Уједињене ваздухопловне корпорације (ОАК) Михаил Погосјан такође је потврдио да је Русији потребан једномоторни лаки ловац, али рад на њему је ствар будућности.
Наруџбина тако крупне партије ловаца од стране Министарства одбране треба да послужи и за активније унапређивање продаје авиона МиГ-35 на инострана тржишта.
„Ако држава купује авионе, онда наручиоци радије иду на склапање уговора са оним произвођачима који испоручују борбену технику за сопствене Оружане снаге, знајући да се то обезбеђује подршком експлоатације ових производа“, каже генерални директор РСК „МиГ“ Сергеј Коротков.
За сада су извозне перспективе авиона МиГ-35 веома скромне. МиГ-ове различитих типова користе пилоти 29 земаља у читавом свету, али се данас МиГ-35 производи само за Индију. По информацији Короткова, ова земља купује МиГ-29К за своју бродску поморску авијацију, что је еквивалентно палубној верзији авиона МиГ-35.

Izvor: http://ruskarec.ru/science/2014/04/21/stotina_lovaca_mig-35_za_rusku_vojsku_29995.html


Title: Re: Миг-35
Post by: Adler on April 22, 2014, 09:01:27 am
Pa ništa novo nije rečeno. Zna se da RAK MiG ima rok do 2016. da ispuni postavljene tt zahteve za MiG-35S. Takođe je jasno i da će taj MiG-35S biti interventna nabavka u kategoriji lakog frontovskog lovca budući da se prototip novog lakog frontovskog lovca koji je Rogozin najavio očekuje 2020. godine (plus redovno kašnjenje).


Title: Re: Миг-35
Post by: duje on April 23, 2014, 11:55:36 am
Vir: Defender hr
http://www.defender.hr/

Egipat okrenuo leđa SAD, kupuje MiG-35 od Rusije
 
Photo credit: CC BY Sergey Vladimirov, Flickr
Datum objave:
23.04.2014


Egipat bi trebao potpisati ugovor s Rusijom o kupnji 24 borbena aviona MiG-35, prenosi izraelski Channel 2 News, pozivajući se na službene izvore u Moskvi i Kairu. U susret ugovoru za prodaju sofisticiranih aviona, koji nisu prodani nikome izvan Rusije, izaslanstvo ruskih savjetnika trenutno se nalazi u Kairu na sastanku sa egipatskim dužnosnicima. Prema izvješću iz veljače, Egipat je bio spreman kupiti određen broj aviona MiG-29 te helikoptera Mi-35 helikoptera i drugi vojni hardver po cijeni većoj od 3 milijarde USD, a Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati su financijeri kupnje.

Prodaja ruskih aviona Egiptu velik je udarac za predsjednika SAD-a Baracka Obamu, koji se borio s optužbama za slabljenje američkog utjecaja zbog ruske intervencije u Ukrajini. Channel 2 analitičar opisao je najnoviji razvoj događaja kao "Obama gubi Egipat zbog Putina".

SAD koji šalje više od 3 milijarde dolara godišnje pomoći Egiptu u sklopu mirovnog sporazuma s Izraelom, isporučio je većinu egipatske vojne opreme od 1979.Title: Re: Миг-35
Post by: Adler on October 01, 2014, 04:53:19 pm
Kupovina MiG-ova 35 za VVS ušla u plan nabavke za Oružane snage Ruske Federacije.

МиГ-35 внесли в план гособоронзаказа

http://lenta.ru/news/2014/10/01/mig35/ (http://lenta.ru/news/2014/10/01/mig35/)

Генеральный директор РСК «МиГ» Сергей Коротков заявил о внесении поставок истребителей МиГ-35 в план гособоронзаказа, сообщает ИТАР-ТАСС. По его словам, военные и авиастроители сблизили позиции на переговорах о закупках этих машин для нужд военно-воздушных сил России. Точное число самолетов пока не определено.

«Мы еще продвинулись, можно сказать, на полтора шага. Есть понимание и с нашей стороны, и со стороны Минобороны. Раньше у них и у нас было разное видение и понимание вопроса, сейчас позиции сблизились, и мы уже в рамках формирующейся программы у Минобороны появилась строчка в гособоронзаказе, которой раньше не было», — сказал Коротков.

Тем не менее, как сообщил глава корпорации, точное число машин пока не определено и обсуждается.

Переговоры о возможных поставках истребителей МиГ-35 для ВВС России ведутся начиная с 2010 года, однако пока что не завершились успехом. До настоящего времени Минобороны подписало с РСК «МиГ» контракты о закупке 24 палубных истребителей МиГ-29К/КУБ для авиации ВМФ России и 16 истребителей МиГ-29СМТ для ВВС.

МиГ-35 является последним на сегодняшний день вариантом развития платформы известного истребителя МиГ-29, отличается усовершенствованным БРЭО, увеличенной дальностью полета и двигателями с управляемым вектором тяги. Вместе с тем, специалисты отмечают, что возросшая стоимость и масса этой машины, исходно относившейся к классу легких истребителей, снижают ее конкурентоспособность по сравнению с тяжелыми истребителями на платформе Су-27.


Title: Re: Миг-35
Post by: Adler on October 10, 2014, 07:36:25 pm
Rusi se nadaju prodaji "preko deset" MiG-35 Peruu, koji već koristi MiG-29.

P.S. Pogledajte gde je korespodent.

Russia's RSK eyes Peruvian MiG-35 sale

Reuben F Johnson, Kiev - IHS Jane's Defence Weekly
07 October 2014

Russia's RSK-MiG is seeking to sign a contract with Peru for "more than 10" of the MiG-29-series fighter aircraft's most modern derivative, according to company officials.

The MiG-35C-9.61 is similar to aircraft that are supposed to be procured by the Russian Air Force - though this order has been delayed to 2016 - and the version that was previously offered to the Indian Air Force for its Medium Multi-Role Combat Aircraft programme.

Sergei Korotkov, RSK-MiG's general director, revealed the potential Peruvian deal and said Lima was offered the aircraft a solution to replacing some of its current MiG-29s, many of which are close to 30 years old and are reaching the end of their operational service life.

janes.com (http://www.janes.com/article/44253/russia-s-rsk-eyes-peruvian-mig-35-sale)


Title: Re: Миг-35
Post by: duje on September 22, 2015, 07:12:47 pm
Egipat pregovara sa Rusima o kupovini 46kom lovaca MiG-35....Do sada su proizvedena samo 3kom prototipa, a serijska proizvodnja za rusku vojsku počinje 2018. godine.....

Vir: "Obramba" SLO
http://www.obramba.com/
22/09/2015

Egipt se dogovarja z Rusijo o nakupu kar 46-ih lovcev MiG-35

EGIPTOVSKI VOJAŠKI PILOTI LETIJO Z AMERIŠKIMI, KITAJSKIMI, FRANCOSKIMI IN RUSKIMI LOVCI

Nakup 46-ih lovcev MiG-35 za potrebe Egiptovskih letalskih sil vrednotijo kar na 2,2, milijardi dolarjev, teh 46 lovcev za Egipčane pa bi bilo prvo večje tuje naročilo migov po zapletih v zvezi z alžirskim nakupom lovcev MiG-29 pred leti (reklamacije ipd.).

Prvi mož ruske korporacije RAC MiG Sergej Korotkov je izjavil, da je njegova družba Kairu pripravljena dobaviti 46 lovcev MiG-35. Gre za izboljšano različico dvomotornega prestreznika MiG-29, ki ga lahko opremijo tudi z oborožitvijo in sistemi zrak-zemlja. Zaenkrat so izdelali le tri (prototipne) lovce MiG-35, prvi je poletel leta 2007. Začetek proizvodnje novih migov za potrebe Ruske vojske je uradno predviden za leto 2018.

Egiptovske letalske sile trenutno uporabljajo mešano floto kitajskih lovcev F-7 chengdu in Dassault mirage 2000 ter nedavno dobavljenih vadbenih lovcev rafale (v okviru več kot petmilijardnega dolarskega posla za skupaj 24 letal), ameriških lovcev Lockheed Martin F-16 in ruskih MiG-21. Po besedah izraelskega vojaškega analitika Tal Inbarja iz Fisherjevega inštituta za letalstvo sodi dobava ruskih letal v sklop načrtov Egipta po diverzifikaciji obrambnih nakupov, saj bi se radi opirali na več dobaviteljev oborožitvenih sistemov.

Egipt se pospešeno opremlja s sodobnimi oborožitvenimi sredstvi, da bi se lahko zoperstavljal ekstremističnih skupinam, kot je Islamska država, ki je izredno aktivna na polotoku Sinaj in je v zadnjih mesecih ubila večje število pripadnikov Egiptovske vojske in/ali policije.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forums, Airliners


Title: Re: Миг-35
Post by: Solaris on January 14, 2017, 05:58:59 pm

Russian Newest MIG-35!-Move aside!
The King of the heaven is come!

https://www.youtube.com/watch?v=P8PbQNd_nvETitle: Re: Миг-35
Post by: kumbor on January 19, 2017, 12:13:29 am


Волео бих да се МиГ извуче из кризе у којој је већ дуго. Овај авион је добра шанса, јер ће ПАК-ФА бити скуп и тежак.


Title: Re: Миг-35
Post by: MOTORISTA on January 19, 2017, 08:06:40 am
MiG će se izvući iz krize onda kada budu prestali da ošljare poslove i kada budu krenuli da rade avione kako teba.


Title: Re: Миг-35
Post by: pvanja on January 27, 2017, 10:44:53 pm
Ruska avionska flota potpuno prelazi na MiG-35

27.01.2017
Izvor: Sputnik (https://rs-lat.sputniknews.com/naoruzanje/201701271109791113-Rusija-avioni-1/)

Vazdušno-kosmičke snage Rusije planiraju da zamene čitav park lovaca za najnoviji MiG-35, izjavio je u petak na predstavljanju aviona glavni komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Viktor Bondarjov.

„Uzimaćemo te avione, oni su nam potrebni… Proći će neko vreme o promenićemo čitavu lovačku avijaciju na ovu klasu“, rekao je Bondarjov.

Bondarjov je naveo da novi avion može rešavati čitav spektar zadataka i da poseduje dobre letačke karakteristike.

Kako je izjavio generalni konstruktor — potpredsednik Objedinjene avijacione korporacije za inovacije Sergej Korotkov, unapređene borbene karakteristike MiG-35 (u poređenju sa MiG-29), uključujući i mogućnost da na mestu drugog pilota bude rezervoar.Title: Re: Миг-35
Post by: Рашо on January 27, 2017, 10:58:14 pm
Ruska avionska flota potpuno prelazi na MiG-35

27.01.2017
Izvor: Sputnik (https://rs-lat.sputniknews.com/naoruzanje/201701271109791113-Rusija-avioni-1/)

Vazdušno-kosmičke snage Rusije planiraju da zamene čitav park lovaca za najnoviji MiG-35, izjavio je u petak na predstavljanju aviona glavni komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Viktor Bondarjov.

„Uzimaćemo te avione, oni su nam potrebni… Proći će neko vreme o promenićemo čitavu lovačku avijaciju na ovu klasu“, rekao je Bondarjov.

Bondarjov je naveo da novi avion može rešavati čitav spektar zadataka i da poseduje dobre letačke karakteristike.

Kako je izjavio generalni konstruktor — potpredsednik Objedinjene avijacione korporacije za inovacije Sergej Korotkov, unapređene borbene karakteristike MiG-35 (u poređenju sa MiG-29), uključujući i mogućnost da na mestu drugog pilota bude rezervoar.

Ако сам добро разумио оно шта пишу на руским сајтовима, а разумио сам понешто, план је да се набави "најмање 170 апарата" МиГ-35. Тиме би се, како кажу, покриле потребе за лаким борбеним авионом. "Тешкаши" Сухоји остају недодирљиви. Дакле, нема никаквог "потпуног преласка" на МиГ-35.


Title: Re: Миг-35
Post by: fazan on January 28, 2017, 01:46:21 am
Ако сам добро разумио оно шта пишу на руским сајтовима, а разумио сам понешто, план је да се набави "најмање 170 апарата" МиГ-35. Тиме би се, како кажу, покриле потребе за лаким борбеним авионом. "Тешкаши" Сухоји остају недодирљиви. Дакле, нема никаквог "потпуног преласка" на МиГ-35.

Ја бих ово гледао и кроз призму потребе да Русија има авион за извоз. Нико неће да купи авион који не користи земља која га производи. За многе потенцијалне купце Сухој је превелик и прескуп. Са друге стране у самој Русији, Миг 35 може да одмени Сухој на одређеним пословима.


Title: Re: Миг-35
Post by: miodrag2 on January 28, 2017, 06:18:31 am
Jedna od glavnih nedoumica za ruse je bila ta sto se MiG-35 po dimenzijama, nosivosti i doletu priblizio Su-30. Pri tome je i porastom performansi porasla i cena. I onda je krenua prica zasto bi uzimali onda MiG-35, kada mozemo da uzmemo Su-30 za nesto vece pare, a opet bi dobili avion sa vecim doletom, vecom nosivoscu, itd.

Pri tome bi se verovatno u odredjenoj meri olaksala i logistika, jer Su-30 deli dosta komponenti sa svojim ostalim rodjacima.

Medjutim, ocigledno je da su prepoznali to da je za mnoge zemlje koje vec koriste MiG-29 avion MiG-35 logican naslednik. A posto je zelja da se izvozom pokrije sto veci broj musterija, a nema izvoza ako neki sistem nije i u naoruzanju Rusije u znacajnom broju, odlucili su se da ipak idu na uvodjenje MiG-35 kao zamenu za postojece avione MiG-29 u ruskom RV.

Sa druge strane, ako se MiG-35 proda sa motorima sa vektorisanim potiskom,postavlja se pitanje da li mu u manevarskoj borbi bilo koji suhoj moze izaci na megdan. Jer, po svim svedocenjima pilota, tu je MiG-29 i ranije bio superiorniji. A uvodjenjem AESA radara, i s obzirom na manju efektivnu radarsku odraznu povrsinu, kao i da je nju moguce u vecoj meri smanjiti premazima nego kod suhoja, postavlja se pitanje da li je i suhoj sa PESA radarom superiorniji u BVR.

Sada, za mene je najveci problem to sto avionu nisu ugradjeni motori sa vektorisanim potiskom kao standardna oprema. Opet, pitanje je koliko to usloznjava odrzavanje samih motora i skracuje remontni ciklus.A realno gledajuci, MiG-29M/M2 i MiG-35 vecinu manevara i bez vektorisanog potiska izvode na petoparcu, pa se postavlja pitanje da li je vektorisani potisak zaista neophodan.

Videcemo sta ce Rusi naruciti za sebe, ako ne bude bilo previse aviona sa vektorisanim potiskom, onda je verovatno uticaj na cenu odrzavanja aviona preveliki u odnosu na dobitak.


Title: Re: Миг-35
Post by: kumbor on January 28, 2017, 10:45:20 am
MiG-35 je za Ruse prelazno rešenje, do masovnijeg uvođenja SU-T50. Razlika u dimenzijama zmaja prema ranijim verzijama je minimalna. MiG-35 može biti dobro rešenje za morsku avijaciju, kao i za izvoz. KVT - Klimovski vektorisani potisak je uređaj razvijen još pre 15 godina. Da li je i kome potreban, neka odlučuju kupci. SU-27/30/35 i MiG-29/M/35 su letelice različite kategorije. Jasno je da se za cenu od oko 45M$ po komadu dobija avion na nivou Rafala ili Eurofightera, samo 2,5x jeftinije. A pitanje je koliko zaostaje za F-35. Po meni je kao lovac, ako ima AESA radar i RVV-BD neuporedivo bolji od tog "krmka". Aerodinamički, manevarski, je svakako bolji. Ipak, posle godina propadanja, upitan je godišnji proizvodni kapacitet MiG fabrika. Za sada rusko RV može finansijski izdržati da ima dva osnovna lovca - teži SU i lakši MiG.


Title: Re: Миг-35
Post by: pvanja on January 28, 2017, 11:41:06 am
Navodno klimovi sa 35-tice mogu da vektorisu potisak I pri dodatnom sagorevanju sto navodno nemoze nijedan drugi motor ni americki ni ruski.


Title: Re: Миг-35
Post by: kumbor on January 28, 2017, 11:43:28 am
Navodno klimovi sa 35-tice mogu da vektorisu potisak I pri dodatnom sagorevanju sto navodno nemoze nijedan drugi motor ni americki ni ruski.

E, to ne znam. Možda.


Title: Re: Миг-35
Post by: Morskoprase on January 28, 2017, 02:11:05 pm
Ono što mi je zanimljivo, jest ćinjenica, da Rusi permanentno razvijaju porodicu Su-27 kao i MiG-29. A uz to još T-50. Bilo kako bilo, izgleda da hoće održavati  kvalitetnu "ošticu", barem delom svojih snaga. Zanimljivo bi bilo znati, šta i u kakvom stanju jest strategijska rezerva-Migovi29, 23, Su-17M4...?


Title: Re: Миг-35
Post by: kumbor on January 28, 2017, 02:22:07 pm

MiG-23 je povučen u potpunosti još oko 2000. SU-17M4 je povučen u potpunosti 2003. SU-25 Grač je osnovni jurišnik. Ukupno potpuno operativnih MiG-29/Su27/30/35 ima oko 600. Bombardera SU-24 je oko 200 potpuno spremnih. Još nekoliko stotina lovaca je konzervirano, ali je pitanje u kakvom su stanju. Jak-130 ulazi u upotrebu kao prelazni/borbeni školski avion. Može biti razvijen u lakog jurišnika/pomoćnog lovca.. Glavni strategijski bombarder je TU-22M3, oko 70kom+ isto toliko TU-95MS. TU-160 je valjda 15-16. Ovo su moje "gađane cifre", ali ne grešim mnogo.


Title: Re: Миг-35
Post by: Milan (longtrip) on January 28, 2017, 07:57:05 pm
Efektne fotografije sa jucerasnje prezentacije Mig-35 u podmoskovskoj Luhovici

http://bmpd.livejournal.com/2399425.html


Title: Re: Миг-35
Post by: motorista 57 klasa on January 29, 2017, 05:46:28 am
I ovo je sa tog dogadjaja:

https://www.youtube.com/watch?v=_fympMQeDQg

https://www.youtube.com/watch?v=prHozb8L_VU


Title: Re: Миг-35
Post by: kumbor on February 04, 2017, 05:38:02 pm


Motori RD-33 (sreće se i oznaka RD-93) 3. generacije stvarno daleko manje dime. Potisak je povećan za 6%. "Lasersko oružje" je verovatno pasivno, zbog nemogućnosti integracije na avion ogromnog izvora energije za "borbeni laser". Kao i Ameri, i Rusi su još 80ih eksperimentisali sa borbenim laserom. Novi OLS (optička lokaciona stanica" je dobra vest. Primetno je odsustvo sekundarnih gornjih uvodnika-škrga. To traži i veću pažnju pri čišćenju piste -da nešto ne uleti pa sjebe kompresor. Na strejkovima vidim nešto što možda može biti bočna radarska antena (SLAR, ili slično). Sa uspešnom porodicom SU i ovim MiGom, Rusija može u miru završiti razvoj T-50 i ostalih aviona, polako ih uvodeći u upotrebu, bez "sikiracije".


Title: Re: Миг-35
Post by: Milan (longtrip) on June 12, 2017, 08:03:32 am
[attachment=1]


Title: Re: Миг-35
Post by: torpedo011 on July 19, 2017, 02:05:43 pm
Миг-35 представљен на аеромитингуМОСКВА – Вишенаменски борбени авион Миг-35 успешно је извршио демонстрациони лет на аеромитингу МАКС 2017 надомак Москве, а руски званичници кажу да је то први Миг-35 спреман за борбена дејства и биће испоручен Ратном ваздухопловству идуће године.

„Ово је нова конфигурација и приближава се способностима авиона пете генерације. Има нове радарске и извиђачке могућности, опремљена је новим оружјем и стелт покривком која авион чини невидљивим непријатељу. То је оно што овај авион чини тако атрактивним”, рекао је извршни директор корпорације „МиГ”, Иља Тарасенко.

Наследник Мига-29 први пут је полетео пре десет година, али је константно дорађиван у циљу да се начини бољим и примамљивијим страним купцима, наводи „Раша тудеј” (РТ).

Тренутна верзија авиона полетела је прошле зиме, а на аеромитингу је требало да буде део статичне поставке, али је у последњем минуту издата дозвола за полетање.

Након демонстрационог лета, заменик министра одбране Русије, Јури Борисов, рекао је медијима да ће Миг-35 бити спреман за 2018. годину уколико испуни овогодишње тестове, преноси РТ.

Командант руског Ратног ваздухоплновства, Виктор Бондарев, рекао је новинарима да „будућност припада овом авиону”, додавши да би могао да се користи за обуку нове генерације пилота.

Јануара ове године, Бондарев је рекао да је Русија заинтересована да купи и до 170 авиона, али да је примарни циљ авиона страно тржиште. (Танјуг)

извор (http://www.politika.rs/scc/clanak/385205/Mig-35-predstavljen-na-aeromitingu)


Title: Re: Миг-35
Post by: torpedo011 on July 19, 2017, 02:41:15 pm
Министарство одбране РФ планира куповину авиона МиГ-35 за 2018. годину

Тренутно се завршавају опитно-конструкторске радње

МОРФ планира да започне куповину лаког ловца МиГ-35 током 2018. године. То је у уторак изјавио новинарима заменик Министра одбране Јуриј Борисов. ''Тренутно се завршавају опитно-конструкторске радње и надамо се да ћемо обавити куповину у интересу наших оружаних снага'' - изјавио је он на авиосалону МАКС-2017.

МиГ-35 је најновији руски ловац 4++ генерације који представља еволуцију руских ловаца МиГ-29К/КУБ и МиГ-29М/М2. Летна испитивања МиГ-а 35 започела су 26 јануара, а 27 истог месеца одржана је међународна презентација авиона. Раније је саопштено да је МО наручило два авиона за 2017 и 2018. годину.

ТАСС (http://tass.ru/armiya-i-opk/4422635)

Са руског превео торпедо011


Title: Re: Миг-35
Post by: torpedo011 on July 19, 2017, 03:03:03 pm
У Казахстану ће бити изграђен сервисни центар за производњу МиГ-35

Према речима ген. директора РСК МиГ Илије Тарасенка две стране су се споразумеле око основних услова рада

Сервисни цетар за производњу једница МиГ-35 биће изграђен у Казахстану. Ово је у среду изјавио ген. директор РСК МиГ Илија Тарасенко после потписивања споразума са Казахстаном на авиасалону МАКС 2017. Тарасенко је такође изјавио да су се Казахстан и Русија договорили да заједнички промовишу нови ловац МиГ-35 на територији Казахстана. ''Споразум је потписан да се заједнички рекламира авион МиГ-35 на територији Казахстана и да се успоставе сервисни и производни центри за локализацију мотора и авиона типа МиГ-35. Верујемо да само са оваком помоћу можемо да промовишемо наш авион и том приликом се захваљујем нашим казахстанским партнерима који ће обавити тај посао''  - каже он.

Истовремено Тарасенко је истакао да ће време успостављања центра бити одређено одвојено. ''Сада се опредељујемо по основним условима како ћемо даље да наставимо са радом'' - каже он.

Према речима Вадима Шакшакбаева председника управног одбора предузећа ''Казахстан енџиниринг'' стране уговорнице су се споразумеле да успоставе радну групу која ће установити план сарадње. ''Конкретни план ће ће омогућити обема странама да доносе одлуке у оквиру закона на обе стране да би могли да разумемо кад и у ком обиму могу да се крећу међусобне испоруке у погледу плана развоја'' - каже он.

Он верује да ће споразум између две стране утврдити и проширити постојеће производне везе. ''Ми већ снадбевамо РСК МиГ са 40 позиција и делова'' каже Шакашакбаев и додаје да Казахстан сарађује са ''Хеликоптерима Русије'' и 26 других ваздухопловних предузећа.

ТАСС (http://tass.ru/armiya-i-opk/4424109)

Са руског превео торпедо011


Title: Re: Миг-35
Post by: Dreadnought on October 10, 2018, 02:58:16 pm

...


[attachment=1]


Title: Re: Миг-35
Post by: MOTORISTA on December 04, 2018, 07:05:01 am
Kakav potencijal poseduje najnoviji ruski lovac — MiG-35
NovostiOnline   03. decembar 2018.

Ruska korporacija „MiG“ je poslala prijavu za učešće na tenderu koji je objavilo Ratno vazduhoplovstvo Indije za kupovinu 110 višenamenskih lovaca

https://youtu.be/LetinyxsErk

Ruska korporacija „MiG“ je poslala prijavu za učešće na tenderu koji je objavilo Ratno vazduhoplovstvo Indije za kupovinu 110 višenamenskih lovaca, saopštio je direktor kompanije Ilja Tarasenko. Kompanija je spremna da isporuči Delhiju supersonični lovac MiG-35, najnoviji proizvod korporacije koji znatno nadmašuje svoje prethodnike. „Indijska strana trenutno analizira materijale, a prema rezultatima će se formirati kratka lista koja će uključivati kompanije kojima je dozvoljeno učešće na tenderu. Nadamo se da će Indija da napravi preliminarnu selekciju već početkom 2019. godine“, saopštio je Tarasenko za ruske medije.

Prema pisanju vojnog analitičkog časopisa „Džejns difens vikli“, indijsko Ministarstvo odbrane zahteva od učesnika konkursa da od 110 lovaca 17 jedinica bude isporučeno u gotovom obliku, a preostale 93 borbene mašine da budu proizvedene u Indiji u skladu sa inicijativom „Mejd in Indija“. Između ostalog, među avionima koji će se sastavljati na teritoriji Indije, 82 jedinice moraju biti jednosedi, a 10 dvosedi. Isporuka prvih lovaca trebalo bi da počne tri godine nakon potpisivanja ugovora. Za nekoliko godina, Ministarstvo odbrane Indije planira da proizvodi avione na sopstvenoj teritoriji, a ove isporuke će biti obavljene u roku od sedam godina. Ukupni troškovi programa za kupovinu 110 lovaca procenjuju se na između 15 i 18 milijardi dolara.

VISOK KVALITET I POVOLjNA CENA

MiG trenutno pregovara sa potencijalnim kupcima MiG-35 iz Kazahstana, Mjanmara, Bangladeša, Perua, Iraka, Egipta. Međutim, Ilja Tarasenko smatra da će u budućnosti većina kupaca MiG-29 izraziti želju za novim lovcem MiG-35, a reč je o 20-30 zemalja. Šef ruskog Biroa za vojno-političku analizu Aleksandar Mihajlov izjavio je da bi novi MiG mogao biti tražen na tržištu azijsko-pacifičkog regiona, koje uključuje Indiju, Kinu, Maleziju, Indoneziju i Pakistan. „Postoji i rast na afričkom i južnoameričkom tržištu. U zemljama azijsko-pacifičkog regiona se oseća veliki uticaj SAD, koje otvoreno prete sankcijama u slučaju nabavke ruskog oružja. Međutim, Rusija nudi visok kvalitet u skladu sa povoljnom cenom. Domaći avio-proizvodi su za 20 odsto jeftiniji od stranih pandana“, rekao je Mihajlov. MiG-35 predstavljen je široj javnosti na međunarodnom salonu avijacije „MAKS 2017“ i na vojno-tehničkom forumu „Armija 2017“. Borbena mašina je razrađena na osnovu lovca MiG-29M/M2, ali se značajno razlikuje od prethodnika.

„Ovo je novi sistem, već je blizu pete generacije. Unapređena je tehnologija lokatora i sistema za izviđanje. Razrađeno je novo oružje i oklop aviona koji ga čini nevidljivim za neprijatelja“, objasnio je Tarasenko. Šef Ujedinjene avio-proizvodne korporacije Jurij Sljusar izjavio je da je MiG-35 namenjen izvođenju borbenih zadataka u uslovima aktivnih elektronskih protivmera i vazdušne odbrane velike gustine. Zbog toga lovac ima značajno smanjenu vidljivost, povećana je daljina leta i broj mesta za kačenje oružja. Lovac MiG-35 je izveo prvi let 24. novembra 2016. godine, a ispitivanja bi trebalo da budu završena 2019. godine. Kako tvrdi Tarasenko, korporacija ima kapacitet da proizvodi 36 mašina godišnje. Trenutno korporacija „MiG“ ispunjava zahtev ruskog Ministarstva odbrane za proizvodnju šest jedinica. „Prema državnom programu naoružanja, predviđeno je snabdevanje avionima MiG-35. Spremni smo da u potpunosti zamenimo ceo park MiG-29 novim lovcima MiG-35“, istakao je Tarasenko. Ilja Tarasenko je naglasio da se restriktivne mere Zapada neće odraziti na sudbinu lovaca. Prema njegovim rečima, „avion je u potpunosti napravljen od ruskih komponenti i materijala“.

https://youtu.be/zDmBLBy09XY

UNIVERZALNA MAŠINA

Osnovna prednost MiG-35 je njegova radio-elektronska oprema. Reč je o radiolokacionoj stanici „Žuk A“ sa aktivnom faznom antenskom rešetkom. Njena snaga je povećana skoro duplo, a težina je smanjena sa 240 na 220 kilograma. Ovaj radar je mnogo osetljiviji i sposoban je da radi na više frekvencija istovremeno i u najtežim vremenskim uslovima. Aktivne fazne rešetke imaju mogućnost da prate desetine meta, mapiraju teren i štite se od radio-elektronskih smetnji od strane neprijatelja. Zahvaljujući radaru „Žuk A“, opseg detekcije meta lovca MiG-35 uvećao se na 200 kilometara. Lovac može da pogodi metu na udaljenosti do 60 kilometara, vazdušne mete na udaljenosti do 130 kilometara, može da prati do 30 meta i puca na osam do deset objekata. Novi MiG-35 opremljen je modernizovanim motorom RD-33MK. „MiG-35 je potpuno samostalna mašina koja je u mogućnosti da obavlja čitav niz borbenih zadataka: od praćenja meta do njihovog uništavanja svim vrstama municije kojima Rusija raspolaže. Avion se može koristiti na svim geografskim širinama. Može da radi u temperaturnim uslovima od —50 do +50 °S, kao i u planinskim prostorima“, istakao je Mihajlov. On je dodao da se približavaju petoj generaciji boraca. „MiG-35 je avion generacije 4++, ali na njegovoj osnovi može biti izrađena mašina sledeće generacije. Ovo je moćan borbeni avion, koji poseduje sve najbolje što korporacija ’MiG‘ može da pruži. Siguran sam da će MiG-35 biti tražen kako u Rusiji tako i u inostranstvu“, zaključio je Mihajlov.

Izvor: www.novosti.rs


Title: Re: Миг-35
Post by: Milan (longtrip) on December 16, 2018, 02:27:38 pm
https://youtu.be/ZlNhRfmgdHw