PALUBA

Vesti => KoV => Topic started by: duje on July 31, 2014, 12:18:16 pmTitle: Češki vojnici opremljeni PPP RCIED prijenosnim EW sustavima
Post by: duje on July 31, 2014, 12:18:16 pm
Vir: Defender hr
http://www.defender.hr/

Češki vojnici opremljeni PPP RCIED prijenosnim EW sustavima
 
Datum objave:
31.07.2014

Češke oružane snage započele su sa korištenjem novoprimljenih prijenosnih PPP RCIED sustava koji pomažu manjim timovima da spriječe aktivaciju improviziranih eksplozivnih naprava pomoću radijskih frekvencija. PPP RCIED je razvijen od strane Državnog vojno-istraživačkog instituta (Státní vojenský výzkumný ustav - VVÚ) i omogućuje brzi elektronski nadzor i skeniranje na 1,5 - 2.500 MHz frekvencijskom pojasu kako bi se uvrdili prijeteći signali te tako pješaštvo zaštitilo od djelovanja IED-a.

Također u mogućnosti je uključiti, postaviti i kontrolirati URC sustav MANPACK Jammer da se uhvati u koštac sa prijetnjom, reagirajući usklađeno u paru. Prvi su se sa uređajem upoznali pripadnici 53. pukovnije za izviđanje i elektroničko ratovanje sa sjedištem u Sjevernoj Moravskoj, koja također koristi Symon Light sustav elektronskog izviđanja. PPP RCIED kombinira nekoliko elementa: PR100 izvidnički prijemnik, Rohde & Schwarz HE300HF aktivno navođenu antenu, COJOT pasivnu antenu, MilDef Pantera DB6 displej, i HARRIS RF-7800S radio uređaj. Ukupna težina je 74,9 kg, uključujući svu opremu dok "manpack" elementi teže samo 18,9 kilograma, uključujući dvije baterije. Baterije osiguravaju najmanje šest sati rada kada se sustav se koristi kao kombinacija paketa, a proteže se na 10 sati, ako elementi djeluju samostalno.