PALUBA

Vesti => Mađarska => Topic started by: MOTORISTA on February 09, 2017, 10:07:36 amTitle: Mađarska gradi četiri vojne baze na granici sa Srbijom zbog migranata
Post by: MOTORISTA on February 09, 2017, 10:07:36 am
Mađarska gradi četiri vojne baze na granici sa Srbijom zbog migranata
Beta   09.02.2017.

Mađarska vojska izgradila je vojnu bazu u blizini graničnog prelaza sa Srbijom na Kelebiji, a do proleća se planira izgradnja još tri vojne baze. U svim tim bazama, čija je izgradnja počela jesenas, biće po 150 mesta za vojnike, saopštila je mađarska vojska.

Dodali su da će se, ako bude potrebno, izgraditi i viši nivo kontejnera, što bi automatski značilo dupliranje broja vojnika - na 1.200. Načelnik generalštaba mađarske vojske Tibor Benke rekao je da će vojnici svoje pogranične zadatke obavljati "sve dok ne prestane migracioni pritisak na Mađarsku", prenosi sajt "Vojvodina danas". Baza se sastoji od ukupno 90 kontejnera, kapaciteta za po četiri osobe. Opremljeni su grejanjem na struju i klima uređajima. U bazi postoji trpezarija, poseban blok za zdravstvenu negu, vešeraj, prodavnica, kao i sala za razonodu sa stolom za stoni tenis, bilijar i sa tablom za pikado. Načelnik Generalštaba je naveo da je tokom protekle godinu i po, više od 15.000 vojnika služilo na granici. Mađarska je na 170 kilometara granice sa Srbijom izgradila pograničnu ogradu, kao i na 136 kilometara na granici sa Hrvatskom, da bi sprečila nelegalni ulazak migranata.

Izvor: www.blic.rs


Title: Re: Mađarska gradi četiri vojne baze na granici sa Srbijom zbog migranata
Post by: dzumba on February 09, 2017, 08:33:40 pm
Како реч "база" има различито значење и смисао. То свакако нису оне базе које имају САД по свету већ обични објекти за мање-више привремени (или смештај у теренским условима) смештај људства које ће обезбеђивати границу.