PALUBA

Vesti => Ostale vesti => Topic started by: Dreadnought on November 09, 2018, 02:42:31 pmTitle: Ruska vojska izvela je vojne vežbe na Krimu
Post by: Dreadnought on November 09, 2018, 02:42:31 pm

Ruska vojska izvela je vojne vežbe na poluostrvu Krim


Ruska vojska izvela je vojne vežbe na poluostrvu Krim, gde su lovci i bombarderi Su-25, Su-30M2 i Su-27SM3 uništili uslovnog neprijatelja, prenose ruski mediji. Piloti Južne vojne oblasti primenili su veštine antiraketnog manevrisanja, kao i otkrivanja i uništavanja kopnenih i vazdušnih meta.

Vežbe su održane na poligonu "Opuk" na Krimu i u Krasnodaru, a tokom vežbi avijacija je dovedena na viši stepen borbene gotovosti jer je posada imali samo deset minuta za pripremu i poletanje.
 
Piloti operativno-taktičke avijacije izveli su let u paru i presreli vazdušne ciljeve. Lovci-bombarderi su izvršili nekoliko borbenih letova sa lansiranjem raketa i korišćenjem navođenih bombi.

"Kao rezultat operacije uništeno je skladište goriva i maziva, nekoliko skrovišta sa oružjem i municijom, kao i vojska uslovnog neprijatelja", izjavio je šef pres-službe Južnog vojnog okruga Vadim Astafjev.

izvor (https://www.kurir.rs/planeta/3152253/grmelo-i-trestalo-na-krimu-putin-digao-lovce-i-bombardere-u-borbu-protiv-neprijatelja-video)


Title: Re: Ruska vojska izvela je vojne vežbe na Krimu
Post by: kumbor on November 09, 2018, 05:04:16 pm

"Piloti su imali samo 10 minuta za pripremu i poletanje! Tako i mora biti, to je najbolja provera. Scramble take off! Pretpostavlja se da su avioni bili spremni na letelištu, gorivo nakrcano, rakete podvešene. Gotovnost 10 min!