PALUBA

Vojnička kantina => Kalendar => Topic started by: Brok on May 02, 2019, 09:20:58 amTitle: Susreti Bilećanaca od 21. do 23. juna
Post by: Brok on May 02, 2019, 09:20:58 am
Susreti Bilećanaca od 21. do 23. juna 2019.

Danas je u Bileći održan sastanak Organizacionog odbora ovogodišnjih susreta pitomaca Škole rezervnih oficira iz svih jugoslovenskih republika i predstavnika Opštine Bileća.

Predstavnici ŠROP-a očekuju dolazak blizu 1000 pitomaca.

„Do 15. maja biće završene prijave i tada ćemo znati tačan broj pitomaca koji dolaze u Bileću. Program posjete sličan je kao i prethodnih godina. Do sada smo se uvijek lijepo osjećali u Bileći i želimo da nam ovaj jubilej ostane u najljepšem sjećanju“, kaže predsjedni Organizacionog odbora Slovenije Zlatko Filej.

Menadžer Opštine Bileća poželio je dobrodošlicu predstavnicima Škole rezervnih oficira: „Potrudićemo se da se osjećate ugodno, da na najljepši način ostvarite cilj vašeg dolaska, da se družite i da nam dolazite i narednih godina.“

Na sastanku je nastala i ideja da Bileća obnovi bratske veze sa ljubljanskom opštinom Moste Polje. Ovi bratski odnosi prekinuti su za vrijeme ratova devedesetih godina prošlog vijeka.

Sastanku na kom su utvrđeni detalji i protokol posjete pitomaca prisustvovali i komandant kasarne “Bilećki borci“ Nebojša Ivezić, direktor „Turističke organizacije“ Bileća Nikola Bajović, načelnik Odjeljenja za privredu, društvene djelatnosti i inspekcijske poslove Rade Kozjak.

Izvor: www.saransak.com

Veterani ŠRO-a Bileća, imate još 14 dana za prijavu.