PALUBA

More, pomorstvo i unutrašnji plovni putevi => Pomorski udesi => Topic started by: MOTORISTA on January 03, 2020, 06:21:04 amTitle: Obustavljena potraga za bugarskim mornarima u Norveškom moru
Post by: MOTORISTA on January 03, 2020, 06:21:04 am
Obustavljena potraga za bugarskim mornarima u Norveškom moru
Tanjug 03.01.2020.

Norveške vlasti obustavile su akciju potrage i spašavanja za dvojicom bugarskih mornara koji su pali sa teretnog broda u Norveškom moru, saopštilo je večeras bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Operacija spašavanja u kojoj su učestvovala i dva helikoptera počela je u četvrtak popodne oko 400 kilometara od grada Bodo, međutim akcija je obustavljena zbog lošeg vremena - jakog vetra i talasa visokih osam metara, navelo je Minsitarstvo, prenosi Rojters. Kako je saopštio norveški Koordinacioni centar za spašavanje, na osnovu trenutnih vremenskih prilika, nema šanse da je iko ko je upao u more mogao tako dugo da preživi. Brod "Stara planina" plovio je sa 19 članova posade - 18 državljana Bugarske i jednim državljninom Ukrajine. Dodaje se i da akcija spašavanja neće biti nastavljena u petak i dodaje da je istragu o događaju pokrenula i policija.

Izvor: www.blic.rs