PALUBA

RV i PVO => Elektronsko izviđanje, protivelektronska dejstva i radio-elektronska borba => Topic started by: Kubovac on October 10, 2021, 11:28:37 am

Na forumu PalubaInfo novoregistrovane članove odobravamo ručno, što može potrajati do 24 h

Title: C/UAV višenamenski sistem "Silent Archer-On-the-Move"
Post by: Kubovac on October 10, 2021, 11:28:37 am
C/UAV višenamenski sistem "Silent-Archer-On-the-Move"
(Višenamenski sistem protiv bespilotnih letelica "Silent Archer-u-pokretu" (Tihi Strelac-u-pokretu))


SRC Inc., nedavno je demonstrirao konfiguraciju-u-pokretu tehnologije Silent Archer® sistema protiv bespilotnih letelica (C/UAV) na ispitnoj vežbi Apollion u vazduhoplovnoj bazi Eglin na Floridi. SRC je integrisao sisteme naših partnera Persistent Systems, Copious Imaging i Defense Research Associates, kako bi demonstrirali jedino rešenje protiv BPL-a u pokretu tokom događaja. Tehnologija Silent Archer je otkrila, pratila i pobedila BPL tokom kretanja koristeći integrisana radarska i optička sredstva, sredstva elektronskog ratovanja (EW) i sajber podsisteme.

SRC-ova tehnologija C/UAV sistema Silent Archer konstruisana je za brzo postavljanje. Konfiguracija u pokretu sastoji se od SRC-ovog radara SkyChaser®, sistema kamera protiv BPL-a, sistema elektronskog ratovanja (EW) sistema sa više namena, taktičkog radija i mobilnog okvira odlučivanja za otkrivanje, praćenje, klasifikaciju i onesposobljavanje neprijateljskih bespilotnih letelica. Konfiguracija Silent Archer-u-pokretu je modularna i može se ponovo konfigurisati sa različitim senzorima i efektorima kako bi se prilagodili specifičnim zahtevima misije.

„Ova uspešna demonstracija potvrdila je efikasnost sposobnosti Silent Archer-a da u pokretu zaštiti sopstvene vojnike od BPL“, rekao je Kevin Hair, predsednik i izvršni direktor kompanije SRC, Inc. „Oduševljeni smo što možemo pokazati kako je ova napredna tehnologija protiv BPL-a spremni na teren da podrže hitne potrebe naših kupaca. ”

SkyChaser je softverski definisan 3D MMR (višenamenski radar) koji detektuje i prati niskoleteće, spore i male ciljeve u pokretu. Modularni radar AESA u S-opsegu, može se instalirati na vozilo, prikolicu, toranj, krov ili stub. Senzor teži oko 23 kg (<50 lb) i zauzima 0,03 m3 po panelu (<1 kubni ft)   po panelu.
Radar SkyChaser uspešno radi pri brzinama kretanja od 30 milja (48 km/h) na sat (ograničeni terenski uslovi), u opsegu po azimutu od 360 °. Podaci praćenja šalju se u realnom vremenu u taktički operativni centar i integrisani sa FAAD-C2 (Operativnim centrom komandovanja i upravljanja PVO)“.


Video:

https://www.youtube.com/watch?v=AJjnEzP8hes
Na forumu PalubaInfo novoregistrovane članove odobravamo ručno, što može potrajati do 24 h