PALUBA

Vesti => Srbija => Topic started by: Dreadnought on May 16, 2010, 04:45:14 pmTitle: Vojska Srbije na četvrtom mestu po medijskoj pokrivenosti u svetu iz Srbije
Post by: Dreadnought on May 16, 2010, 04:45:14 pm
Vojska Srbije na četvrtom mestu po medijskoj pokrivenosti u svetu iz Srbije


15.05.2010.

Vojska Srbije je na četvrtom mestu po medijskoj pokrivenosti
u svetu iz Srbije, iza Vlade i Skupštine.


Analizirajući izvore sa sajta www.geographicalmedia.com , koji istražuje prisutnost zemalja, ličnosti i organizacija u svetskim medijima, može se zaključiti da medijska prisutnost Srbije u svetu nije na zadovoljavajućem nivou i da pored pojedinih institucija i pojedinaca, brendiranju naše države u velikoj meri mogu doprineti privredne organizacije i pojedinci u sportu.

[attachment=1]

Ministarstvo odbrane je u prethodnoj godini učinilo velike napore na uspostavljanju dobre komunikacije sa domaćim i inostranim medijima. Samo za medijsko praćenje pojedinih događaja u sistemu odbrane, poput međunarodnog aeromitinga “Batajnica 2009” akreditovalo se više od 230 domaćih i stranih medija, takođe dobra organizacija događaja poput: Međunarodna vojnomedicinska vežba “MEDCEUR 2009”, Poseta potpredsednika SAD Džozefa Bajdena , Treća konferencija načelnika generalštabova balkanskih zemalja, Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme “Partner 2009”, su u velikoj meri doprineli dobroj medijskoj slici sistema odbrane u svetu. Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane je u 2009. godini odgovorila na zahteve novinara u devedesetdevetnom procentu.

Ministarstvo odbrane će i dalje težiti afirmaciji i uspostavljanju dobrih odnosa sa medijima u zemlji i izvan nje, sa ciljem predstavljanja onog što sistem radi i čemu teži i brendiranja naše zemlje u svetu.

Izvor: MORS


Title: Re: Vojska Srbije na četvrtom mestu po medijskoj pokrivenosti u svetu iz Srbije
Post by: Patriot on May 18, 2010, 06:21:54 pm
Mogla bi i Hrvatska nešto od toga naučiti ...