PALUBA
March 31, 2017, 01:24:24 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Prilikom registracije unesite ispravnu e-mail adresu jer na toj adresi dobijate mail za aktivaciju Vašeg naloga. Proverite obavezno i spambox...
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages:  [1] 2 3 ... 10
 1 
 on: Today at 01:16:22 am 
Started by MOTORISTA - Last post by draggan
Po ebay.de, ove fotografije Do-Wal potiču iz imovine (zaostavštine, nasleđa) jednog kurira iz "(Panzer-)Artillerie-Regiment 74, Teil der 2. Panzer-Division"

Sjajno, Wal 200 u radionici u Kumboru.

Mislim da se ne radi o 200  već najverovatnije o nekom drugom Wal-u - motor Hispano-Suiza 12Ydrs (eventualno R&R Kestrel),drugačiji nosači bombi (standarni u odnosu na one koji su kod 200),žičana radio antena.

 2 
 on: Today at 01:15:09 am 
Started by pvanja - Last post by phiberoptik
Takođe Tuzla je bila pista (PSS II) koja se koristila kao put.Bilo je letenja sa nje ( kad su razne vežbe) ali retko. pilot
Možeš li nam opisati neku svakodnevnu (ili još bolje vanrednu) situaciju na pss II? Što se sve i kako koristilo.

 3 
 on: Yesterday at 10:39:30 pm 
Started by MOTORISTA - Last post by kumbor


Šteta što se ne vidi broj koji je. Ovako, ovo je samo jedan od onih sa Jupiterima.

 4 
 on: Yesterday at 10:33:28 pm 
Started by Rade - Last post by kumbor
Nisam pametan, ali šta imaju rusi od toga? Ako se jeftino proda/pokloni, onda se pare vračaju preko remonta u rusiji. Osim ako če biti firma samo na papiru Srbska.

Ствар уопште није у парама, шолдама, пенезима, итд. За сада је просто политички контраиндиковано да Хрватска повери ремонт "зракомлата" фирми у Србији, па макар МоСт добио благослов од самог Путина  заједно са Алексејем, патријархом сверосијским, да буде регионални центар ремонта хеликоптера.

 5 
 on: Yesterday at 10:24:29 pm 
Started by Brok - Last post by kumbor
Mudar čovek se uči na tuđim greškama, prosečan na svojim, a NATO savez ni na tuđim, ni na svojim.

Još je Marks rekao da se istorija ponavlja, prvi put kao tragedija, drugi put kao farsa.

Uzgred, Senat SAD glasao je za prijem crne gore u NATO. Uskoro će montenegro biti primljena u punopravno članstvo, ma šta to značilo. Ortografija je namerno takva kakva jeste. Loss von Belgrad!

 6 
 on: Yesterday at 10:14:39 pm 
Started by leut - Last post by leut
27.3.2017.

Danska odabrala haubice CAESAR na platformi kamiona Tatra 8X8

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Danski ministar obrane je objavio kako je tvrtka Nexter pobijedila na natječaju za isporuku 15 samohodnih haubica Caesar. Jeppe Reng, glasnogovornik danskog Ministarstva obrane (FMN), rekao je za Jane’s kako ugovor u vrijednosti DKK300 milijuna (USD43.6 milijuna) također uključuje opciju za dodatnih pet i da će isporuka započeti 2020. godine.

Caesar će zamijeniti američke haubice M109A3 koje su trenutno u službi OS Danske. Reng je rekao da FMN nije izričito zatražio da CAESAR bude montiran na platformu Tatre, ali je Nexter ponudio ovu konfiguraciju koja zadovoljava sve potrebe. On je dodao da je haubica Caesar odabrana u završnom krugu natječaja umjesto sustava Elbit Atmos.

„Nexter sustavi ponudili su Caesar 8×8 Tatra topnički sustav”, rekao je on. „Smatra se najpovoljnijim u pogledu tehničkih zahtjeva, troškovi nabave i troškova životnog ciklusa.”

Korištenje platforme 8×8 omogućit će danskim haubicama Caesar nošenje težih tereta nego 6×6 verzije koje su trenutno u službi. One će biti opremljene s novim automatiziranim sustavom koji će moći nositi 30 komada granata.

Glasnogovornik Tatra kamiona Andrej Cirtek rekao je novinarima kako će danske haubice Caesar koristiti T-815 platformu s Tatra-Norgren poluautomatskim mjenjačem, te sustavom pneumatske suspenzije za sva četiri osovine, što je jedinstven slučaj kod kategorije vozila ove težine.

Defender.hr

 7 
 on: Yesterday at 10:01:10 pm 
Started by leut - Last post by leut
Kao što je rekao Pvanja, hrvatskim helikopterima Mil Mi-171Sh ističu vremenski, 10-godišnji resursi. Zbog toga je osam helikoptera već prizemljeno, dok dva još uvijek lete. Jedan se upravo vratio s Kosova, iz misije KFOR (229). Remont se najavljuje zadnjih par godina, no još uvijek nije odabrano tko će, kada i gdje izvršiti remont. Navodno je u tijeku drugi krug odabira. Kasni se debelo, i to nije dobro. Ali situacija nije toliko dramatična.

Osim 10 novijih Mi-171Sh, Hrvatska ima i 14 starijih Mi-8, od čega 11 Mi-8MTV-1, 2 Mi-8T i 1 Mi-17 1-VA. Od njih četrnaest, najmanje 10 ili 11 ih je remontirano u poslijednje 3 godine, a preostala 3-4 su na remontu te bi trebali natrag u Eskadrilu, u slijedećih nekoliko mjeseci. Ovim remontom su im produženi resursi za slijedećih 10 godina.

Mi-171 ima bolju navigacisku opremu i to moze biti problem kod hitnih medicinskih transporta a za sve ostlao uglavno Mi-8 moze da odrati posao.

Mislim da neće biti problem jer su većinu medicinskih letova i akcija traganja i spašavanja sa HGSS-om, kao i protupožarnih akcija, i do sada odrađivali upravo stariji Mi-8 iz Divulja.

 8 
 on: Yesterday at 08:57:18 pm 
Started by pvanja - Last post by draggan
Takođe Tuzla je bila pista (PSS II) koja se koristila kao put.Bilo je letenja sa nje ( kad su razne vežbe) ali retko. pilot

 9 
 on: Yesterday at 08:38:17 pm 
Started by Solaris - Last post by HrcAk47
Rotacija vodjene rakete se dešava uglavnom zbog toga što je samo jedna kontrolna površina "kontrolna" (jedan stabilizator se samo pomera gore-dole). Takvo rešenje je dosta ugodno, jer je lagano i prosto. A što prostije, to pouzdanije i jeftinije.

Žiroskop nije "čudesni stabilizator", nego sprava koja samo daje referencu sistemu u kom pravcu je "dole" u nekom odredjenom trenutku.

Divna stvar minijaturizacije je da dan danas ceo "žiroblok" koji je težio više kilograma, staje u kockicu veličine ljudskog nokta na palcu. I to sa akcelerometrom pride. I svi to imaju u svojim telefonima.

 10 
 on: Yesterday at 07:58:45 pm 
Started by Solaris - Last post by gocemk
Da.

Na snimku se čuju piropatroni.и јас имав ваква идеја за ваква ракета да се управува со помош на 9мм муниција .

Еве ја  мојата друга идеја за ракета
1.Управуачка единица во предниот дел на ракетата
2.Управуачка единица за исправуање на летот на ракетата
3.Жироскоп кој треба да го стабилизира летот на ракета по елевација или азимунт
4.Крилца.
Мое размислуивање да ракета воопшто да не ротират тука да лета во права линија како авион како старата советска ракета шмел, додека стабилизацијата да се врши со помош на Жироскоп.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]


Pages:  [1] 2 3 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.048 seconds with 21 queries.