PALUBA
January 16, 2021, 12:58:19 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: If you are experiencing problems during registration process, please contact us on flushroyal75@gmail.com
 
   Home   Help Login Register  
Pages:  1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10
 71 
 on: Yesterday at 12:50:37 pm 
Started by kaleun - Last post by kosmonaut
Ne možemo svi znati sve a što se tiče psa i zoo vrta, samo da ne ispadnem lažov ili neznalica, dole je link.
https://forum.krstarica.com/threads/srpski-odbrambeni-pas-ponos-borskog-zoo-vrta.519205/

 72 
 on: Yesterday at 12:37:05 pm 
Started by Brok - Last post by Dreadnought


Zaharova: Za vreme Trampa nismo normalizovali odnose, a preti još gori scenario


Do normalizacije rusko-američkih odnosa nije došlo za vreme dok je predsednik SAD bio Donald Tramp, a pri Džou Bajdenu postoji rizik od dalje degradacije situacije, izjavila je na brifingu portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Kao dokaz tome Zaharova je navela činjenicu da su SAD „upisale“ Rusiju u spisak „specijalnih neprijatelja Amerike“.

„Za vreme Trampa nije došlo ni do kakve normalizacije. Moramo da konstatujemo da za te četiri godine nismo uspeli da normalizujemo odnose, međutim, ne krivicom Rusije.

Istovremeno shvatamo rizike nastavka degradacije situacije“, rekla je ona.

Zaharova je ujedno izrazila nadu da će nova administracija SAD izabrati put konstruktivne saradnje pre svega kada je reč o kontrole nad naoružanjem, ali i po „drugim pitanjima međunarodne bezbednosti“.


Zatvorite zatvor Guantanamo

Zvanična Moskva je izrazila nadu da će nova administracija pri Džou Bajdenu ispuniti obećanja na koja se obavezao Vašington i zatvoriti zatvor u Guantanamu, izjavila je Zaharova.

Kako je rekla, to bi ujedno podrazumevalo i da svi zatvorenici iz Guantanama dobiju pravedno suđenje zasnovano na realnim istragama umesto da ih drže tajno u pritvoru, gde ih muče i ispituju.

Ona je podsetila da je zatvor u Guantanamu formiran nakon dešavanja 11. septembra 2001. godine, a do sada je u njemu procesuirano 775 zatvorenika od kojih većina nije imalo fer suđenje.

izvor

 73 
 on: Yesterday at 12:33:30 pm 
Started by Solaris - Last post by Dreadnought


Rusija izlazi iz Sporazuma o otvorenom nebu


Rusija pokreće proceduru istupanja iz Sporazuma o otvorenom nebu zbog nedostatka bilo kakvog progresa po pitanju uklanjanja prepreka koje su se stvorile do sada i koje ometaju njegovu funkcionalnost, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, čim se završe sve unutardržavne procedure, obaveštenje će biti poslato svim ostalim učesnicama Sporazuma.

Podsetimo, Sjedinjene Američke Države su 22. novembra zvanično izašle iz Sporazuma o otvorenom nebu. S tim u vezi, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da će Moskva tražiti čvrste garancije od država preostalih u Sporazumu o otvorenom nebu da će ispunjavati svoje obaveze.

Vašington je kao razlog za povlačenje iz Sporazuma naveo „višestruka kršenja od strane Rusije“.

Sporazum o otvorenom nebu potpisan je 1992. godine i postao je jedna od mera za izgradnju poverenja u Evropi nakon Hladnog rata.

On je na snazi od 2002. godine i omogućava državama-članicama da otvoreno prikupljaju informacije o vojnim snagama i aktivnostima. Potpisnice sporazuma su 34 države.


izvor

 74 
 on: Yesterday at 12:14:41 pm 
Started by Rade - Last post by DreadnoughtSistem elektronskog ratovanja „Murmansk BN“ je kratkotalasni obalski sistem za elektronsko ratovanje. Može se koristiti za radarsko izviđanje, presretanje i ometanje protivničkih signala duž čitavog kratkotalasnog dijapazona na udaljenosti do 5.000 kilometara.


једно питањце... колико се још користе кратки таласи у војне сврхе?


Kako kaže Lazanski, niske frekvencije se koriste u ratu


Odavde počinje deo snimka o tome.

https://youtu.be/TyuaJmH5_z4?t=487 75 
 on: Yesterday at 12:05:13 pm 
Started by Perun - Last post by Dreadnought


Procurio snimak: Direktor Tvitera sprema nešto mnogo veće od cenzure Trampa


Izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi izneo je planove za dalekosežnu akciju na ovoj društvenoj mreži, otkrivaju snimci koji su navodno procurili od insajdera kompanije, što implicira da će kampanja cenzure trajati i posle inauguracije novog američkog predsednika Džoa Bajdena.

Na snimku, koji je u četvrtak objavio projekat Veritas, Dorsi nagoveštava velike restrikcije na Tviteru u narednim mesecima nakon što je trajno ugašen nalog aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa na toj platformi.

„Trenutno smo fokusirani na jedan nalog, ali ovo će biti veće od samo jednog naloga i trajaće mnogo duže od jednog dana, nedelje i narednih nekoliko nedelja, a biće i posle inauguracije“, rekao je Dorsi u video snimku, očigledno misleći na Trampovu blokadu na Tviteru.

„Dakle, fokus je svakako na ovom nalogu i na tome kako je povezan sa nasiljem u stvarnom svetu. Ali moramo razmišljati o tome kako će se ova dinamika odvijati tokom vremena. Ne verujem da će ovo uskoro prestati“, dodao je on.


Dorsi je rekao i da su političke tenzije u Sjedinjenim Državama visoke.

„Znate, SAD su izuzetno podeljene. Naša platforma to pokazuje svakog dana“.

Ističući to, Dorsi je naveo da je uloga Tvitera da zaštiti integritet političkog diskursa u zemlji i učini sve što je u njegovoj moći da na osnovu toga niko ne bude oštećen, ponavljajući često navedeni cilj da se smanji šteta u stvarnom svetu koja proističe iz aktivnosti na mreži.

On je ranije suspenziju Trampovog naloga opravdavao istim razlogom, tvrdeći da će taj potez zaštititi javnu bezbednost.

Projekat Veritas navodi da je snimak koji je nastao 8. januara dobio od insajdera iz Tvitera, koji ga je navodno snimio tokom virtuelnog sastanka kompanije.

U snimku Dorsi takođe navodi i nedavno ubrzane napore Tvitera da ukine sve naloge povezane sa grupom teoretičara zavere Kjuanon nakon nasilnog upada u zgradu američkog Kongresa prošle nedelje, tvrdeći da bi trebalo da se obezbedi model za upravljanje sadržajem u budućnosti.

„Potezi koje danas povlačimo oko Kjuanona, na primer, jedan su od takvih primera šireg pristupa koji bi trebalo da sagledamo i produbimo“, rekao je izvršni direktor Tvitera, dodajući da takav sadržaj neće uskoro nestati.

Tviter nije jedina velika tehnološka kompanija koja se ponela na ovakav način. I druge su ugasile na hiljade korisničkih naloge nakon upada u Kongres, a Trampovi nalozi su gotovo na svim društvenim mrežama ugašen trajno ili privremeno.

izvorhttps://twitter.com/JamesOKeefeIII/status/1349860758444765184
 76 
 on: Yesterday at 11:54:37 am 
Started by kaleun - Last post by kaleun
Kao prvo: nisam nikakav stručnjak, pogotovo ne za pse ili pse u vojsci. Kada sam rekao eksperimentalno nisam pre toga  nešto naročito proveravao ali mi se tako učinilo na prvu loptu. U međuvremenu sam se malo raspitao u vezi markice. Izgleda da je to bila neka vrsta potvrde o plaćenoj taksi na pse. Navodno, 1916.g. odmah po okupaciji, K.u.K. je uspostavio svoje organe vlasti i uveo sistem kakav je vladao u ostatku države. Iz tog razloga su uveli i taksu na držanje pasa. Markicom su obeležavali pse čiji su vlasnici platili taksu za tu godinu. Kreiskommando Belgrad land je okružna komanda za Beograd i okolinu.  Nemam dokaze za ovo već samo usmene informacije. Druga mogućnost je da su to stvarno bile oznake službenih pasa koji su, vrlo moguće, korišćeni prilikom otkrivanja plitkih grobaova i iskopavanja istih. Poznato je da se na tome radilo i tokom ratnih godina jer sanacija terena nije do kraja urađena tokom 1914. i 1915.

Dušan

 77 
 on: Yesterday at 11:34:59 am 
Started by Rade - Last post by ssekir75

Sistem elektronskog ratovanja „Murmansk BN“ je kratkotalasni obalski sistem za elektronsko ratovanje. Može se koristiti za radarsko izviđanje, presretanje i ometanje protivničkih signala duž čitavog kratkotalasnog dijapazona na udaljenosti do 5.000 kilometara.


једно питањце... колико се још користе кратки таласи у војне сврхе?

 78 
 on: Yesterday at 11:21:33 am 
Started by kaleun - Last post by kosmonaut
Da ne bude kao u partizanskim filmovima da svaki "Svabo" ima Mp-40 i krvozednog njemackog ovcara koji jede djecu i ranjenike,

Probaj da se suzdržiš od poređenja zbog pieteta prema civilnim žrtvama .
Imam pietet prema svim zrtvama ali nemam prema sund propagandnim filmovima svake vrste i losem prezentiranju proslosti. Ljudi koji su prosli sve i svasta u partizanskom pokretu kazu da su jedino Kapelski krijesovi blizu realnosti a ostalo je megalomanski sund. A ta serija nije nesto bila gledljiva jer je falilo fikcije i akcije. Kao sto rusenje pravog mosta na Neretvi nije uspjelo zbog dima i prasine pa su morali angazirati malu skolu cehoslovacke animacije da u studiju ponove isto.

Računaj s tim da imaš poslednju javnu opomenu. Ničim izazvan sam se upetlja u partizansku filmografiju, tobož aludirajući na naše moguće preuveličavanje zločina AU nad srpskom decom i ženama. Visoko moralna vojska je zaboga imala samo vučne pse sa brnjicom  Roll Eyes .

Austrougarski zločini tokom rata nad civilnim srpskim stanovništvom, toliko su gnusni da ih je rečima teško i opisati . Godinama se prećutkivalo zarad "mira u kući" . Da ne bi ostao neobavešten i začuđen , namerno te usmeravam na bečku istorijsku školu kojoj si sklon inače. Kao u nekim ranijim raspravama o razlozima izbijanja rata i nekih samo tebi znanih paralela koje si mislio da provučeš ispod žita .

Austrougarski zločini u Srbiji


Podelio sam link na prethodnoj stranici gde možeš saznati iz zvaničnih izvora za koje namene su obučavani psi AU vojske. Ako ne znaš nemački koristi prevodilac.

Militärhunde im österreichischen Heer@kosmonaut


Ostavljam ti prostora da prvo pročitaš i shvatiš . Zatim da se javno izvineš jer su ti očigledno prsti brži od pameti.


Prvo ja nigdje u ovoj temi nisam spominjao (a ni veličao niti umanjivao) zločine iz prvog svjetskog rata a niti aludirao na iste. Ako se nekome to učinilo to nije do mene. Također nigdje u svojim postovima nisam spominjao niti jednu naciju. Nisam spominjao ni zločine iz drugog svjetskog rata nit ih veličao ni umanjivao. Cinično sam spominjao i OT upetljao partizansku filmografiju što si ti kao moderator mogao izbrisati ako smatraš suvišnim.
Znači počelo je tvojim pitanjem:
 "Da li je nekome poznato, koje rase službenih pasa su bile zastupljene u AU vojsci ? Videh opis i fotografiju "Oznaka, markica za psa. Austrougarske opkupacione vlasti, 1916.g."
Moj odgovor je bio da nije bilo službenih pasa u obliku kao u kasnijim ratovima već samo psi za vuču a što su neki stručnjaci nazvali eksperimentalnim i što se ispostavilo da nije i da sam bio u pravu. To je bila suština mog pisanja.
Tebi očito više smetaju moji stavovi i postovi stari više godine pa si me uzeo na zub, nego ovo benigno o čemu smo pisali o psima.
Znači kako ovo da shvatim kao ultimatum ili ucjenu da se izvinem?
Da li je ovo inače praksa na Palubi ili se samo u mom slučaju primjenjuje?
Znači moje pitanje radi čega da se izvinem i šta sam ili koga sam uvrijedio?
Da li je ovo način da me poniziš i baniraš ili samo baniraš ili samo poniziš?
Naglasio sam već "Imam pietet prema svim zrtvama" i nije samo jedna nacija stradavala u oba spomenuta rata, to valjda svi znamo.
Debelo smo otišli OU, ti uradi kako hoćeš prema svom nahođenju, autokratski ili demokratski sa kolegama, ali uključi obadvije tribine ako toga više ima ikako na ovom forumu.
I moji su stradavali u sva tri rata zadnjih 100 godina pa nikada nisam pravio drame od toga niti ikoga prozivao.
lp
kosmonaut

 79 
 on: Yesterday at 10:51:22 am 
Started by kaleun - Last post by PakleniVuk
@Milan
Pitbulovi nisu na slici, u to sam siguran 100% . Ovo su Engleski buldozi ( kasnije je pravac odgoja išao ka tome da im njuška bude kraća kao i noge jer su ukrštani sa rasom mups ili pag kako je pojedini zovu). Pit bull i druge rase kao što je Američki buldog ili neke rase buldoga sa Britanskog poluostrva su nastale kasnije iz "revolta " zbog tih "modnih detalja ". Srbija je tada bila poprilično konzervativna po pitanju uzgoja pasa.  Sve te "manire" kod nas su članovi kraljevske porodice preneli iz Engleske gde su se u to vreme održavale prve izložbe pasa.  Naj poznatija koja se i dan danas održava je Londonski "Crufts ". Tako da su prve smotre kod nas bile "damske " ,u smislu da su Beograđanke sa onim velikim šeširima i haljinama dovodile iz čisto modnih razloga rase pasa kao što je Srpski gonič (tada su ga nazivali i Balkanski gonič),Posavac  (Posavski gonič ) ,Dalmatinac, Bosanski Barak i slične rase uglavnom goniča  (sve rase goniča koje danas postoje potiču od pasa sa ovih prostora ). Ove "bull dog" rase ( korišćeni za borbe sa bikovima ili međusobne borbe pasa ) potiču sa Ostrva.  Njih su jedino mogli da dobiju kao poklon od Engleske Kraljevske porodice  (zabeleženi su neki pokloni između naše i njihove kraljevske porodice u vidu davanja konja Lipicanera sa zapregama i slično, ali se ne sećam tačno razloga ni povoda, mogu da potražim pa ako pronađem taj podatak napisaću) jer se takav tip pasa nije mogao naći u Srbiji na drugi način.  Godinu u kojoj je fotografija nastala ne znam sa sigurnošću ali je svakako iz tog perioda.  A "prava" selekcija pasa kod nas (sa upisivanjem imena oca,majke,datuma rođenja, izdavanje rodovnika psu...) počinje posle Prvog Svetskog Rata, pre toga je bilo samo na nivou stihiske  (povremene ) pojave. U vojsci na način kao što je prikazano u videu  (da se pas obučava namenski ) počinjemo tek posle Drugog Svetskog Rata iako je postojao vod sa Šarplanincima  ( koji je na onoj prvoj slici i za koji su ciljano poslati ljudi koji su ih odabrali i doneli sa Šarplanine u Beograd ). Same naše rase  ovčara  (Šarplaninac, Srpski Pastirski Pas, Tornjaka i slični ovčari sa Balkana ) nisu pogodni za dresuru te vrste  (poprilično su svojeglavi rade ono što oni hoće, kad im je volja iako znaju komandu često ne žele da je izvrše ) .
Toliko o tome . Dakle kinološku  (kučkarsku ) školu smo usvojili po engleskom modelu  (zaprege pasa nikada nije koristila ni vojska ni civili ) ,a konjičku školu smo preneli iz Pariza, takozvana Francuska škola jahanja (iako smo od samog starta za postavili domaće rase konja i odgajali na Karađorđevu i Ljubičevu Engleskog Punokrvnog konja ) koju su nam "doneli" naši oficiri koji su tamo bili na školovanju. 

 80 
 on: Yesterday at 10:36:27 am 
Started by Brok - Last post by MOTORISTA
Diže se pobuna?
IZVOR: TANJUG PETAK, 15.01.2021.

Meksiko Siti -- Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador obećao je da će voditi međunarodne napore u borbi protiv onoga što on smatra cenzurom društvenih medija.

Ti mediji koji su na udaru Obradora su zapravo oni koji su blokirali ili suspendovali račune američkog predsednika Donalda Trampa. Administracija predsednika Obradora obraća se drugim vladama kako bi formirale zajednički front po tom pitanju, prenosi AP.

„Mogu da vam kažem da ću na prvom sastanku G20 koji imamo, dati predlog po ovom pitanju. Da, društveni mediji ne bi trebalo da se koriste za podsticanje nasilja i sve to, ali ovo ne može da se koristi kao izgovor za suspendovanje slobode izražavanja“, rekao je predsednik Obrador. On se zapitao kako jedna kompanija može da se ponaša kao da je svemoćna, "kao neka vrsta španske inkvizicije".

Sekretar za spoljne odnose Marselo Ebrard rekao je da Meksiko počinje da gradi međunarodnu kampanju oko tog pitanja.

„S obzirom na to da se Meksiko preko našeg predsednika oglasio, odmah smo stupili u kontakt sa drugima koji misle isto“, rekao je Ebrard, napominjući da su se čuli sa zvaničnicima iz Francuske, Nemačke, Evropske unije, Afrike, Latinske Amerike i jugoistočne Azije.

„Predsednikova naređenja su da stupi u kontakt sa svima njima, podeli tu zabrinutost i poradi na izradi zajedničkog predloga“, rekao je Ebrard.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je među onima koji su javno kritikovali akciju protiv Trampa. Njen portparol rekao je u ponedeljak da kancelarka smatra da je "problematično" to što menadžeri preduzeća mogu nekome uskratiti pristup prema pravilima koja nisu definisana zakonom. Poljski premijer Mateuš Moravjecki pozvao je kasnije na nove propise koji će regulisati upotrebu Fejsbuka, Tvitera i Instagrama u Evropskoj uniji. Ne pominjući Trampov slučaj, rekao je da „vlasnici korporativnih giganata ne bi trebalo da odlučuju koji su stavovi ispravni, a koji ne“.

Izvor: www.b92.net

Pages:  1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.021 seconds with 18 queries.