PALUBA
December 05, 2020, 06:57:19 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Upozorenje za sve članove
 
   Home   Help Login Register  
Pages:  1 ... 5 6 7 8 9 [10]
 91 
 on: Yesterday at 07:10:16 am 
Started by Dreadnought - Last post by Dreadnought


Borba za državni budžet u parlamentu Moldavije - i pesnicama


Predstavnici opozicije u parlamentu Moldavije prekinuli su izlaganje ministra finansija Sergeja Puškucija koji je trebao da predstavi zakon o budžetu za 2021. godinu.

Poslanici opozicije se nisu složili sa novim zakonom i saopštili da će u slučaju potrebe sprečiti da se on izglasa, blokirajući centralnu govornicu parlamenta. Nakon toga, Puškuca je pokušao i sa mesta da govori, ali su ga prekinuli uzvicima: „Sramota!“.

U isto vreme, ispred zgrade parlamenta se održavala akcija protesta koju je objavila novoizabrana predsednica Maja Sandu.

izvor

 92 
 on: December 03, 2020, 11:00:00 pm 
Started by brodarski - Last post by andrej
Lošinjanka, Krčanka ili Pelješanka.

I Šoltanka, i ja zaboravi da su bile 4.
Vjerovatno su bile ko jaje jajetu.
Ni neznam je još koja plovi.

poz.
Plove sve osim Krčanke, ona je prije par godina izrezana.
Šoltanka- Trogir-Drvenik Mali-Drvenik Veli
Pelješčanka- Makarska-Sumartin
Lošinjanka- Sibenik -Žirje

 93 
 on: December 03, 2020, 10:54:49 pm 
Started by ZastavnikDjemo - Last post by Kubovac
Nacionalna skupština (donji dom parlamenta) Francuske podržala je rezoluciju kojom se vlada zemlje poziva da prizna nezavisnost Nagorno-Karabaha.

Za rezoluciju je glasalo 188 poslanika, tri je bilo protiv, a 16 uzdržano.

Izvor: https://rs-lat.sputniknews.com/evropa/202012031124011784-francuska-skupstina-podrzala-rezoluciju-o-priznanju-karabaha/

 94 
 on: December 03, 2020, 08:52:40 pm 
Started by airbag - Last post by kosmonaut
Teoretski koje neprijateljske aerodrome-PSS, je JNA mogla dosegnuti sa svoje teritorije i kako bi se J-22 probio od LA i PZO do istih (i vratio nazad)?

 95 
 on: December 03, 2020, 08:11:42 pm 
Started by Brok - Last post by lovac
Postoje radnje u kojima mogu da se kupe ili naruče.

U USA postoje mnoštvo ljudi (lovci, traperi, raznorazni prirodnjaci ...) koji puno vremena provode u prirodi, u potpunoj divljini. Njima ovi spremljeni obroci dobro dođu i koriste ih obilato; sve je smišljeno odabrano i lepo spakovano.
Kad kreneš u planinu ne treba puno razmišljanja šta poneti za jelo. Kupiš onoliko pakovanja odabrabog dnevnog obroka, koliko dana želiš izbivati iz civilizacije, i rešio si problem ishrane tokom izleta u prirodi. 

 96 
 on: December 03, 2020, 08:05:22 pm 
Started by Sailor - Last post by kilezr
ZASTAVA 63. PADOBRANSKE NA PUTU OKO SVETA: Znamenje elitne jedinice stiglo u Vršac, veterani oduševljeni inicijativom
J. J. BALjAK 01. 12. 2020.

ZASTAVA 63. Padobranske brigade, koja je 24. novembra sa vojnog aerodroma u Nišu krenula na put oko sveta, danas je stigla i u Vršac.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Na ulazu u taj grad dočekalo ju je desetak vršačkih veterana te elitne jedinice Vojske Srbije, a svečana primopredaja upriličena je u centru grada, nakon čega su je Vrščani simbolično raširili i kod drugih gradskih simbola – Vršačke kule i crkve Svetog Teodora Vršačkog.

- Ovo je veliki dan za nas veterane i zato ćemo ovu zastavu, dok bude u našim rukama, čuvati životom. Jer, velika je stvar to što nam je ove godine ponovo vraćen status brigade i što smo velikom zaslugom nas veterana ponovo dobili svoju zastavu – kaže Željko Isajlov, koji je služio vojsku u 63. padobranskoj brigadi 1981/82 godine.

Nakon Vršca, zastava će krenuti put Zrenjanina i ostalih vojvođanskih gradova, u kojima žive veterani ove brigade. Potom će otići i u ruke nekadašnjih pripadnika, koji sada žive širom Evrope, SAD, Kanade i Australije.

Zastava je dosad bila u rukama svojih veterana iz Babinog Zuba, Zaječara, Bora, Paraćina, Jagodine, Smedereva, Kovina i Bele Crkve. Prethodno je osveštana, a cela akcija je organizovana uz odobrenje Generalštaba Vojske Srbije.

Izvor: Novosti
 97 
 on: December 03, 2020, 05:57:20 pm 
Started by Dreadnought - Last post by pvanja
Izraelske korvete su cudo.
nose:
1 x 76 mm Oto Melara top
32 PVO rakete Barak-8 dometa 100km
20 rakete malog dometa C-DOM - brodska varijanta Iron Dome
16 Gabriel protibrodske rakete dometa 200km
2x torpedna aparata 324mm
1x PP Helikopter MH-60 Seahawk

Ovakom naoruzanju se nebi postidele ni vece fregate.

 98 
 on: December 03, 2020, 04:16:09 pm 
Started by Brok - Last post by MOTORISTA
IZRAEL SI NE MOŽE PRIUŠTITI TOTALNI RAT PROTIV IRANA: VOJNI ANALITIČAR
by balkantimes 3rd December 2020

Viši libanski politički i vojni analitičar, umirovljeni general Amine Mohammad Hoteit, kaže da SAD žele upozoriti pokret otpora da će u regiji biti rata, ali Izrael nije spreman za punopravni rat protiv Irana.

Primjećujući da Izrael ne može priuštiti cijenu totalnog rata, Mohammad Hoteit kaže za Teheran Times da “Washington svojim nedavnim potezima želi nagovijestiti da je predstojeći rat.” Prošle nedjelje američka vojska poslala je nuklearno sposobne bombaše B-52H “Stratofortress” u zapadnu Aziju u kratkom roku kako bi odvratila ono što naziva agresijom. Samo nekoliko dana nakon najave raspoređivanja bombardera u regiji, istaknuti iranski naučnik Mohsen Fakhrizadeh ubijen je u petak popodne u terorističkom napadu oko 40 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada Teherana. Izraelske i američke špijunske službe smatraju se glavnim krivcem za atentat. Mohammad Hoteit, takođe univerzitetski nastavnik i istraživač, kaže: “Ne možemo zamisliti da će Izrael nastaviti živjeti bez izvođenja terorističkih operacija ili atentata.”

Slijedi tekst intervjua:

P: Kako ocjenjujete atentat na iranskog nuklearnog naučnika Mohsena Fakhrizadeha? Kakav je rekord Izraela u atentatima na naučne i političke ličnosti?

O: Nismo bili iznenađeni operacijom atentata u petak. Očekivali smo, u ovoj osjetljivoj i delikatnoj okolnosti, i posljednjih dana, da će Trumpova administracija ili Izrael, ili u međusobnoj koordinaciji, kao kriminalni blok, napraviti vojnu avanturu. Više puta je u člancima i izjavama rečeno da će Izrael pružiti američko zeleno svjetlo za atentat na znanstvene, političke ili vojne vođe u osi otpora uopće, a posebno u Iranu.

Izrael profesionalizuje kriminalne operacije putem atentata, a do sada postoji na desetine političara i vođa koje je Mossad ubio jer Izrael slijedi postojeću politiku izdajstva i terora. Dakle, ne možemo zamisliti da će Izrael nastaviti živjeti bez izvođenja terorističkih operacija ili atentata.

Umirovljeni brigadni general Amine Mohammad Hoteit kaže da atentat na Fakhrizadeh ne može stvoriti problem Iranu „prvo zato što Iran ne ovisi o jednoj osobi u svom nuklearnom programu. Drugo, Iran je zemlja koja je obučila intelektualce, ljudske i naučne talente. “


P: Zašto međunarodna zajednica šuti pred atentatima koje je izvršio Izrael?

O: Nažalost, takozvanom međunarodnom zajednicom upravljaju zapadni mediji i ona je pod finansijskom i političkom kontrolom cionističko-američkih glavnih medija. Stoga zapadne zemlje, dok donose zakone za progone antisemitizma i bilo koje riječi ili akcije protiv Izraela, izbjegavaju osuđivati ​​Izrael kada čini zločine jer je (međunarodna) zajednica talac kriminalnih elita.

P: Koji je razlog nedavnih poteza SAD-a i Izraela posljednjih dana, posebno nakon Pompeove posjete Saudijskoj Arabiji?

O: Washington, nedavnim potezima, želi nagovijestiti da je bio predstojeći rat i ova mobilizacija i operacije započete povlačenjem trupa iz Iraka, smanjenjem svojih snaga na 2.500 u Afganistanu i izvlačenjem svojih ratnih brodova iz Perzijski zaljev kako bi ga udaljio od dometa iranskih projektila, a takođe poslao bombaše B52 u zapadnu Aziju, kao i Pompeov tročlani sastanak s bin-Salmanom i Benjaminom Netanyahuom, sve to pokazuje da Amerika želi nagovijestiti da će tamo biti rat. To znači da se os otpora stavi pod pritisak.

Ali do ovog trenutka vjerujemo da je rat u regiji malo vjerojatan i da Izrael i Amerika znaju opasnost od takvih odluka i svjesni su posljedica totalnog rata.

Stoga vjerujem da je alternativna vojna akcija atentat, kao što se dogodilo, a druga opcija može biti bombardiranje nekih vojnih lokacija i u Siriji i u Iraku.


P: Može li atentat stvoriti problem iranskom nuklearnom programu?


O: Ne vjerujem da će atentat dovesti do prestanka iranskog nuklearnog programa. Prvo zato što Iran ne ovisi o jednoj osobi u svom nuklearnom programu. Drugo, Iran je zemlja koja je odgojila intelektualce, ljude i naučne talente.

Dakle, uprkos atentatu na Fakhrizadeh, Iran može dovesti više naučnika i vođa. Vjerujem da operacija atentata neće postići svoje ciljeve. Tačno je da je ovaj čin izazvao bol i tugu, ali Izrael ne može reći da je atentatom zaustavio iranski nuklearni napredak.


P: Mislite li da je Amerika spremna za regionalni rat?


O: Ne mislim da je Amerika spremna za blitzkrieg, jer ova vrsta rata ima svoje osobine, a u ovom trenutku karakteristike nisu dostupne. Izrael i Amerika mogu ispaliti prvi udarac, ali ne mogu kontrolirati kraj utakmice. Budući da Izrael ne može priuštiti cijenu totalnog rata, isključujem pojavu sveopćeg rata.

Po mom gledištu, kriminalno ponašanje Izraela i Amerike bit će ograničeno na dvije vrste operacija: operacije atentata i bombardiranje vojnih lokacija u Iraku i Siriji.


Izvor: CLICK

 99 
 on: December 03, 2020, 03:55:47 pm 
Started by Brok - Last post by MOTORISTA
Sastanak ministra Rakića i novoimenovanog komandanta KFOR
D.Z. 03. 12. 2020.

NA današnjem sastanku zamenika premijera i ministra lokalne samouprave Gorana Rakića i novoimenovanog komandanta KFOR-a general-majora Franka Federićija glavna tema razgovora bila je o bezbednosnoj situaicji na Kosmetu.

Poželevši dobrodošlicu i puno uspeha komandantu KFOR-a na preuzimanju veoma odgovorne dužnosti, ministar Rakić je istakao da će dobra saradnja biti nastavljena po pitanju stvaranja sigurnosti i stabilnosti na ovim prostorima. Rakić je ujedno izrazio zabrinutost za učestale napade na srpsko stanovništvo i imovinu i ujedno zatražio kako od pripadnika KFOR-a tako i od svih nadležnih institucija efikasniji rad kako bi se ovakvi napadi zaustavili.

Izvor: www.novosti.rs

 100 
 on: December 03, 2020, 03:55:02 pm 
Started by ZastavnikDjemo - Last post by MOTORISTA
Jermenija saopštila jedini način za rešavanje problema Karabaha
Novosti online 03. 12. 2020.

SUKOB oko Nagorno-Karabaha može biti rešen samo ukoliko međunarodna zajednica prizna pravo stanovnika tog područja na samoopredeljenje, saopštio je ministar spoljnih poslova Jermenije Ara Ajvazjan, prenosi jermenska državna agencija „Armenpres“.

- Smatraće se da je konflikt rešen samo u slučaju da međunarodna zajednica prizna pravo na samoopredeljenje koje ostvaruje narod Nagorno-Karabaha. Za vreme rata međunarodna zajednica je učvrstila i produbila viđenje na kome insistiramo 26 godina. To je pitanje slobodnih i dostojanstvenih ljudi, koji žive u svojoj istorijskoj otadžbini - rekao je ministar.

Ranije je premijer Jermenije Nikol Pašinjan pozvao međunarodnu zajednicu da prizna pravo Karabaha na samoopredeljenje. Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.

Izvor: www.novosti.rs

Pages:  1 ... 5 6 7 8 9 [10]
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.034 seconds with 18 queries.