PALUBA
June 16, 2019, 04:13:02 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: If you are experiencing problems during registration process, please contact us on flushroyal75@gmail.com or miodrag.radojkovic@paluba.info
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Četvrta konferencija načelnika generalštabova balkanskih zemalja  (Read 1664 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
leut
Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 081« on: June 14, 2010, 11:52:57 am »

10. 06. 2010.

Četvrta konferencija načelnika generalštabova balkanskih zemalja

U Brašovu u Rumuniji danas je održana 4. konferencija načelnika generalštabova balkanskih zemalja, uz učešće svih najavljenih učesnika, osim NGŠ Turske koga je predstavljao zamenik NGŠ OS Turske.

Predsedavajući Koordinacione grupe, Podgrupe za asimetrične pretnje i Podgrupe za obuku, obrazovanje i vežbe, podneli su izveštaj o godišnjem radu koje je prihvaćen od strane načelnika generalštabova.

Prioritet daljeg rada biće obuka i obrazovanje, kroz zajedničke aktivnosti, koje su usaglašene u Listi aktivnosti, sa akcentom na učešću u zajedničkim vežbama.

Učesnici Foruma su se saglasili da u narednom periodu planiranje i realizacija tih aktivnosti bude efikasnije i efektivnije, uz odziv svih članica Foruma.

Imajući u vidu postojeće regionalne inicijative, zaključak skupa je da se u narednom periodu sinhronizuju aktivnosti obuke i izvođenja vojnih vežbi.

Forum načelnika generalštabova balkanskih zemalja će nastaviti, u okviru svojih nadležnosti, da jača i održava bezbedno okruženje na Balkanu, razvija dobrosusedske odnose i unapređuje aktivnosti po pitanjima savremenih bezbednosnih izazova, rizika i pretnji, koji mogu biti prevaziđeni zajedničkim naporima.

Na kraju skupa general Miroslav Stojanovski je ponudio da Makedonija bude domaćin naredne Konferencije NGŠ balkanskih zemalja.

U popodnevnim časovima general Miletić imao je bilateralne sastanke sa zamenikom predsedavajućeg Vojnog komiteta NATO, generalom Gaskinom, predsedavajućim Vojnog komiteta EU, generalom Sirenom, načelnikom GŠ OS Grčke, generalom Giakosom, kao i načelnikom GŠ OS Rumunije, admiralom Marinom.

Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.013 seconds with 26 queries.