PALUBA
July 08, 2020, 03:46:16 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Prilikom registracije unesite ispravnu e-mail adresu jer na toj adresi dobijate mail za aktivaciju Vašeg naloga. Proverite obavezno i neželjenu poštu...
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 26   Go Down
  Print  
Author Topic: Treći svetski rat započeće hakeri?  (Read 72008 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 688


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #30 on: June 14, 2011, 09:18:31 am »

Španska policija uhapsila tri člana grupe Anonimus

Španska policija je krajem prošle nedelje uhapsila trojicu članova hakerske grupe Anonimus, koja je upadala na sajtove banaka, vlada i više velikih kompanija. To je prva policijska operacija u Španiji koja je imala za cilj pronalaženje „haktivista“ poznatih po DDOS napadima. Hapšenja su izvršena u Barseloni, Alikanteu i Valensiji. Policija je rekla da su uhapšeni pomogli u napadima na sajtove Sony PlayStation Store-a kao i na sajtove vlada Egipta, Alžira, Libije, Irana, Čilea i Novog Zelanda. Imena uhapšenih članova nisu otkrivena. Policija je istakla da je grupa Anonimus napala sajtove katalonske policije i španskog Ministarstva kulture u oktobru prošle godine, posle čega je počela istraga.


Izvor: ComputerWorld
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 33 828« Reply #31 on: June 14, 2011, 11:48:50 am »

Sajber-ratovi nisu naučna fantastika


13.06.2011.

Američki ekspert za sajber-odbranu objašnjava da kako ni države ni obični građani ne mogu više tako lako da sakriju tajne na internetu

Rat velikih sila se iz dana u dan sve više premešta sa ekonomskog polja u nevidljivi sajber-prostor u kojem se zasad samo nagađa ko protiv koga ratuje, ko je jači, ko informisaniji, dok „sajber-ratnici” nisu sugurni s čim raspolažu njihovi suparnici i šta im je sledeći cilj. Da ovo nisu sekvence nekog niskobudžetnog filma naučne fantastike svedoči nedavna izjava prvog čoveka američke Centralno obaveštajne službe (CIA) Leona Panete da postoji realna opasnost da SAD budu paralizovane ukoliko dođe do sajber-napada, koji bi oborio američku električnu mrežu, finansijski sistem i vladin sistem.

Postavka o sajber „oružju za masovne poremećaje” u vašingtonskom Muzeju špijunaže

* Dosije-sajber1.jpg (52.78 KB. 468x311 - viewed 126 times.)


Prema rečima Džejmsa Klepera, direktora američke Nacionalne obaveštajne službe, sajber-napadi su sve brojniji tako da se svakog dana u SAD registruje oko 60.000 upada u kompjutere Sekretarijata za odbranu i velikih kompanija.

Američka vojska je prošle godina uspostavila svoju Sajber komandu a NATO je u novom Strateškom konceptu, usvojenom u Lisabonu, istakao sajber-napade kao opasnost kako za nacionalne bezbednost svake države tako i za ceo evroatlantski prostor.

Kenet Girs, obaveštajni ekspert pri američkoj Mornaričkoj službi za istraživanje kriminala, u razgovoru za „Politiku” kaže da sajber-ratovi odavno nisu naučna fantastika.

Girs, koji je u američkoj vojsci jedan od vodećih eksperata za ratovanje i odbranu u sajber-prostoru, kaže da su sajber-napadi na sajtove vlade, stranaka, banaka, medija i korporacija 2007. godine u Estoniji primer poslovnog modela sajber-rata, dok su napadi na informacione sisteme u Gruziji uoči rata u Južnoj Osetiji primer vojnog modela sajber-rata.

Premda se u međunarodnoj javnosti najviše Rusi i Kinezi optužuju za sajber-napade, Girs ističe da su prvi „elektronski Perl Harbor” zapravo izvršili Izraelci kada su 2007. godine zarazili brojne iranske kompjutere virusom „staksnet”, koji nije uništio softfer kompjutera u koji se infiltrirao, već je ove kompjutere koristio da sabotira informacioni sistem iranske nuklearne elektrane. „Staksnet” je tako prefinjen da nije napravio nikakvu štetu iranskim kompjuterima, ali da je navodno sprečio Irance da napreduju u razvoju nukearnih centrifuga.

„San svih tajnih službi je takozvana `ziro-dej-difens`, odnosno mogućnost da se infiltriraju u tuđe sisteme a pritom ne naprave nikakvu štetu, odnosno da njen korisnik ni ne zna da oni tiho posmatraju njegov rad. I verujte, tajne službe rade na tome. Ni to nije naučna fantastika”, objašnjava Girs koji, ne samo što radi za američku vojsku, već je i američki predstavnik u NATO-vom Centru za odbranu od sajber-napada, sa sedištem u estonskoj prestonici Talin.

Da nije reč o holivudskim maštarijama, svedoči i to da je pre tri godine u zaštićene i nezaštićene sisteme američke Centralne komande, koja nadgleda ratne operacije u Avganistanu, ubačen virus koji je „pratio” njihov rad. Američki eksperti tvrde da su kineski hakeri sličan virus ubacili i u informaconi sistem „Gugla” i još tridesetak američkih kompanija i da su bez ikakvih problema „pratili” godinu dana. Girs kaže da se sistemi američke vojske napadaju sa IP adresa računara iz praktično celog sveta, te da američki stručnjaci rade da na svaki način pojačaju sajber-odbranu.

Da ni Kinezi ne čekaju skrštenih ruku svedoči i nedavno objavljeni članak u kineskom državnom onlajn glasilu na engleskom jeziku „Pipls dejli” u kojem se ukazuje da „SAD ne bi trebalo da monopolizuju sajber-poslove”. Ističući da je predsednik Barak Obama nedavno potpisao „Međunarodnu strategiju za sajber-prostor”, ovaj kineski dnevnik blizak Komunističkoj partiji Kine ističe da SAD imaju nameru da povežu slobode na internetu sa pitanjem ljudskih prava, s težnjom da se u svakom zemlji u razvoju otvore vrata za internet.

„U međuvremenu, takozvani sajber-ratovi, koji za cilj imaju napade i paralizovanje određenih državnih mreža i važnih informacionih sistema, postaće njihovo poslednje vojno sredstvo za vršenje pritiska na druge zemlje”, piše „Pipls dejli”.

Medijski rat velikih sila oko sajber-prostora „dopunjuju” i stvarni sajber-napadi na informacione mreže i sajtove kompanija kao što su „Soni”, „Nintendo”, američka kompanija vojne opreme „Lokhed Martin” ili američka finansijka kuća „Sitigrup”.

Iako se napad može sprečiti ako su kompjuteri umreženi u zatvorenu mrežu i nisu na internetu, Girs ističe da ni to više nije dovoljna zaštita jer su i sajber-napadi sve više bežični.

„Neko može da hakuje vaš vajrles (bežičnu internet vezu) sa ogromne udaljenosti, a u Pentagonu sigurno imaju vajrles i onaj ko želi da prodre u te komunikacije uopšte ne mora da bude tako blizu njihove zgrade. Uvek postoji neka internet veza, a ako ne postoji, `loši momci` će je sigurno pronaći”, kaže Girs i dodaje da „niko ne može više tako lako da sakrije tajne”.


Nenad Radičević
Izvor: www.politika.rs

Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 688


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #32 on: June 14, 2011, 01:08:27 pm »

Manifest grupe Anonimus

Quote from: Operation Payback Manifesto from Anonymous
Hello World. We are Anonymous. What you do or do not know about us is irrelevant. We have decided to write to you, the media, and all citizens of the free world to inform you of our intentions, potential targets, and our ongoing, active campaign for the freedom of information exchange, freedom of expression, and free use of the Internet.

A Letter from Anonymous: Our Message, Intentions, and Potential Targets


 Hello World. We are Anonymous. What you do or do not know about us is irrelevant. We have decided to write to you, the media, and all citizens of the free world to inform you of our intentions, potential targets, and our ongoing, active campaign for the freedom of information exchange, freedom of expression, and free use of the Internet.


 "True, This! —
 Beneath the rule of men entirely great,
 The pen is mightier than the sword. Behold
 The arch-enchanters wand! — itself a nothing! —
 But taking sorcery from the master-hand
 To paralyse the Cæsars, and to strike
 The loud earth breathless! — Take away the sword —
 States can be saved without it!"

 - The Cardinal
 Richelieu; Or the Conspiracy by: Edward Bulwer-Lytton


 “In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.”
 ~George Orwell

 “All truths are easy to understand once they are discovered; the point is to discover them.”
 --Galileo Galilei
 Our message is clear:

 We support the free flow of information. Anonymous is actively campaigning for this goal everywhere in all forms. This necessitates the freedom of expression for: The Internet, for journalism and journalists, and citizens of the world. Though we recognize you may disagree, we believe that Anonymous is campaigning for you so that your voice may never be silenced.

 The recent news of our campaigns has been, at best, misinformed. We are not a terrorist organization as governments, demagogues, and the media would have you believe. Rather, Anonymous is a spontaneous collective of people who share the common goal of protecting the free flow of information on the Internet. Our ranks are filled with people representative of many parts of the world and all political orientations. We can be anyone, anywhere, anytime. If you are in a public place right now, take a look over your shoulder: everyone you see has all the requirements to be an Anon. But do not fret, for you too have all the requirements to stand with those who fight for free information and accountability.

 Accordingly, Anonymous is not always the same group of people: Anonymous is a living idea. Anonymous is an idea that can be edited, updated, remanded--changed on a whim. We are living consciousness. At this time, Anonymous is a consciousness focused on actively campaigning for the free flow of information and accountability by our public institutions. We ask the world to support us, not for our sake, but for your own. When governments and corporations control information they control you. When governments are allowed the power of censorship, they are able to commit great atrocities and act in corrupt ways --free from the scrutiny of those from whom their power derives. When corporations are capable of using their vast amounts of wealth to manipulate or influence the free flow of information, they control you. We are taking a stand against this--we refuse to be deceived!

 The Internet is one of the last bastions of the free flow of information in our evolving information society, and one that is capable of connecting us all. Through the Internet, all the people of the world have access to information. When we all have access to information, we are strong. When we are strong, we posses the power to do the impossible--to make a difference, to better our world. This is why the government is moving on Wikileaks. This is what they fear. They fear our power when we unite. Please, do not forget this.


 Our intention is just:

 The intention of Anonymous is to protect free flow of information of all types from the control of any individual, corporation, or government entity. We will do this until our proverbial, dying breath. We do this not only for our selves, but for the citizens of the world. We are people campaigning at this very moment for your freedom of information exchange, freedom of expression, and free use of the Internet. Please remember this as you watch the news, read posts on Twitter, comment on Youtube or Facebook, or send email to a friend or loved one: Anonymous is making every effort to defend free speech and free information on the Internet.


 We ask for the attention of the world as the events that are unfolding are fundamentally influencing the course of history. Anonymous' campaign will defend against any individual, organization, corporation, and/or government entity that seeks to hinder the free flow of information on the Internet and beyond. Our methods may appear to be unjustly burdening our targets, but we argue that in this moment when the Freedom of Speech is under attack by the very institutions which are supposed to support it, drastic measures must be taken. During the Civil Rights Movement in the 1960s, access to many businesses was blocked as a peaceful protest against segregation. Today much business is conducted on the Internet. We are using the LOIC to conduct distributed denial of service attacks against businesses that have aided in the censorship of any person. Our attacks do no damage to the computer hardware. We merely take up bandwidth and system resources like the seats at the Woolworth's lunch counter.

 Please, do not despise us, as we are not the Anonymous that you may be familiar with. Anonymous' past is not our present. May we remind you that Anonymous is a dynamic entity. Furthermore, anything attributed, credited, or tagged to Anonymous is not always based on the consensus of us as a whole. Even the document you read now was written by at least ten people simultaneously. Anonymous' campaign does not intend to harm websites of the individual citizen, organization, or government, that supports the free flow of information. We are here for all of you; to campaign for all of you. Where others have made this promise and failed, we make this promise and aim to keep it for everyone. Anonymous wishes to defend the free flow of information on the Internet and beyond; We would like to ask that you as a citizen, organization, media organization, or government do the same. Any individual, organization, corporation,and/or government entity which supports Freedom of Speech and a free Internet is an ally of Anonymous.


 Our method of choosing targets is simple:

 We are against anyone who supports censorship, such as those who are responsible for the silencing of Wikileaks.
 We are against any entity that work towards the defilement of free speech and/or the free flow of information.


 Our request of you is simple.
 We ask you to consider the value of your natural Freedoms.
 We ask you to consider the value of free information for you and future generations.
 We ask you to consider the implications of information censorship, be it through the Internet or physical speech.
 We ask you to consider the future of your own human rights, as those who wish to take these rights from you now will not stop with this.


 Signed,

 Anonymous


Izvor: indybay.org

________________________

Ako ovako i delaju kako je navedeno u matifestu nema razloga da ne budu podrzani od slobodnog sveta.

Setili se pametni ljudi, ako nekoga ko te ugrozava na bilo koj nacin ne mozes da pobedis tenkom, haubicom ili avionom mozes sa racunaruom. Otuda i izjava pentagona da ce svaki pokusaj sajber napada tretirati kao oruzani te tako i uzvratiti.
Iz toga se samo jedno moze zakljuciti, plase se.

PS
Treba li nekom How To for DDoS attacks. Grin Wink
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 688


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #33 on: June 15, 2011, 10:22:37 am »

Turska uhapsila trideset dva hakera grupe Anonimus

Turska je posle DDoS napada na vladine sajtove odgovorila hapšenjem trideset dva hakera. Agencija Anadolu objavila je da su navodni članovi grupe Anonimus uhapšeni u dvanaest gradova, uključujući Ankaru i Istanbul. Turska je poslednja zemlja koja je izvršila hapšenja grupe aktivista koji vrše DDoS napade na organizacije i kompanije.

U petak je Španija je izvršila prvu policijsku akciju protiv pomenute grupe hapšenjem trojice hakera koji su tobože napadali sajtove banaka, vlada i kompanija. Istog dana je Anonimus na svom sajtu, AnonOps Communications, objavio da je napao turske vladine sajtove u znak protesta zbog zakona o internet filtriranju. „Poslednjih godina je Turska Vlada blokirala YouTube, Rapidshare, Fileserve i hiljadu drugih sajtova. A nedavno je zabranila pristup Google-ovim servisima. Takva cenzura je neoprostiva“, pisalo je u saopštenju. Grupa je najavila da će napadi biti izvedeni košrišćenjem Low Orbit Ion Cannon-a, jednostavne alatke za obavljanje DDosS napada. Međutim, vlastima je lako da uđe u trag onima koji je koriste, što potvrđuju hapšenja.

Izvor: IT News
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 688


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #34 on: June 15, 2011, 10:23:04 am »

Grupa Anonimus oborila sajt španske policije

Nakon što je španska policija uhapsila trojicu hakera koji su tobože povezani s grupom Anonimus i napadom na Sony PlayStation Network, grupa je u znak odmazde oborila sajt policije. Operacija „Policia“ je ime za uspešan DDoS napad kojim je oboren zvanični sajt nacionalne policije, koji je u subotu više sati bio nedostupan.

Posle obaveštenja o hapšenju trojice „haktivista“ u petak, grupa Anonimus objavila je obaveštenje: „Uhapsiti nekoga zbog učešća u DDoS napadu je isto kao hapšenje zbog učestvovanja u mirnim demonstracijama. Anonimus veruje da je pravo na mirno protestovanje jedan od osnovnih stubova demokratije. Nisu uhapšena trojica članova Anonimusa. Mi nemamo članove i nismo nikakva grupa. Međutim uhapsili ste trojicu građanina koji su izražavali svoje mišljenje. Vi nam obezbeđujete gorivo, ali sad možete očekivati vatru.“

Izvor: CNET News
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 688


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #35 on: June 16, 2011, 03:27:03 pm »

Napad hakera na MMF

Nepoznati hakeri napali su računarski sistem Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). Pretpostavlja se da iza vrlo kompleksnog napada stoji neka vlada, pa je FBI već pokrenuo istragu. Napis New York Timesa (NYT) o hakerskom napadu potvrdio je jedan od portparola MMF-a. Ali, naglasio je da rad MMF-a nije bio doveden u pitanje. O razmerima štete još se ništa ne zna. Ali, Svetska banka, koja se nalazi u istoj ulici u Washingtonu, preko puta MMF-a, potvrdila je da je zbog opreza prekinula računarsku vezu sa MMF-om.

 

* imf.gif (7.23 KB. 408x403 - viewed 152 times.)


Istragu vodi američka savezna policija FBI. Jedna glasnogovornica američkoga ministarstva odbrane potvrdila je da FBI u istrazi prisno sarađuje s MMF-om. Prema navodima stručnjaka za internet sigurnost Toma Kellermanna, koji je radio i za MMF i Svetsku banku, cilj hakerskog napada bio je da tajno instalira software koji bi jednoj državi dostavljao podatke o finansijskoj situaciji drugih država kojima raspolaže MMF. O kojoj se zemlji radi zasad nije poznato.

Izvor: personalmag.rs

Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 688


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #36 on: June 16, 2011, 03:29:13 pm »

Južna Koreja strateški protiv hakera

Južna Koreja objavila je u utorak da priprema strateški plan odbrane informatičke sigurnosti nakon hakerskih napada na globalne institucije i kompanije, dok istovremeno neke druge azijske vlade nemaju planove obrane od te pretnje. Nedavni hakerski napadi na multinacionalne kompanije i institucije, od Googlea i Citigroupa do Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), podstaknuli su bojazni da vlade i privatni sektor nisu dobro pripremljeni za odbranu od hakera.

Poslednja istaknuta meta bile su internet stranice Senata SAD-a koje su napadnute  prošloga vikenda. Indonezija je upozorila da bi hakeri mogli izazvati ozbiljne probleme u njenim institucijama. Tela nadležna za sektor interneta rekla su da globalna priroda interneta zahteva odgovor usklađenom međunarodnom politikom. Svakoga dana, ne svakoga meseca nego svakoga dana, imamo 1,2 miliona hakerskih napada u Indoneziji, iz zemlje i iz inostranstva.

U Seulu, prestonici najumreženije zemlje sveta, velika vladina agencija razvija taktike za borbu protiv te pretnje a službenici su u utorak rekli da će nameniti dodatna finansijska sredstva i ljude kako bi osnažili zaštitu nacionalnih ekonomskih i industrijskih sistema. Južna Koreja, koja je tehnički još uvek u ratu sa Severnom Korejom, ranjiva je zbog izrazito raširene upotrebe interneta te će verovatno biti na meti Severne Koreje.


Izvor: personalmag.rs
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 688


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #37 on: June 16, 2011, 04:56:17 pm »

Hakeri oborili sajt CIA

16.06.2011.

Grupa hakera koja je u ponedeljak upala u kompjuterski sistem američkog Senata, preuzela je odgovornost za probleme koje je u sredu sa svojim sajtom imala Centralna obaveštajna služba (CIA).


* CIA.jpg (16.43 KB. 636x250 - viewed 127 times.)


Ta grupa, poznata pod nazivom “Lulz Sekjuriti”, poslala je putem društvene mreže Tviter poruku “Tango oboren CIA.gov”, pa su se tokom večeri pojavile teškoće oko pristupa sajtu agencije.

Iako je na meti izgleda bio javni sajt službe, gde nema klasififkovanih podataka, niti se tako može uticati na njene operacije, portparol CIA Mari Harf izjavila je da se slučaj ispituje.

Nekada je teško proceniti da li je neki sajt hakerisan, ili je oboren samo zato što je takva vest navela mnoge da ga otvore.

Ljudi iz “Lulz Sekjuritija” tvrde da je cilj njihovih akcija da ukažu na slabosti u bezbednosti interneta.


Izvor: Tanjug

Logged
ZastavnikDjemo
Portparol Palube
Prijatelj foruma
poručnik korvete
*
Offline Offline

Posts: 3 520« Reply #38 on: June 16, 2011, 11:12:22 pm »

Hakeri oborili sajt CIA

16.06.2011.

Grupa hakera koja je u ponedeljak upala u kompjuterski sistem američkog Senata, preuzela je odgovornost za probleme koje je u sredu sa svojim sajtom imala Centralna obaveštajna služba (CIA).

[ Attachment ]

Ta grupa, poznata pod nazivom “Lulz Sekjuriti”, poslala je putem društvene mreže Tviter poruku “Tango oboren CIA.gov”, pa su se tokom večeri pojavile teškoće oko pristupa sajtu agencije.

Iako je na meti izgleda bio javni sajt službe, gde nema klasififkovanih podataka, niti se tako može uticati na njene operacije, portparol CIA Mari Harf izjavila je da se slučaj ispituje.

Nekada je teško proceniti da li je neki sajt hakerisan, ili je oboren samo zato što je takva vest navela mnoge da ga otvore.

Ljudi iz “Lulz Sekjuritija” tvrde da je cilj njihovih akcija da ukažu na slabosti u bezbednosti interneta.


Izvor: Tanjug

Bravo!!! 
Svaka im čast!   
Ove hakere treba odlikovati, zaslužiše ljudi javno priznanje za svoj rad!
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 688


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #39 on: June 21, 2011, 08:31:33 pm »

Nova hakerska grupa LulzSec

Grupa LulzSec kao da se niotkuda pojavila u maju. Međutim, veruje se da je većina članova ranije bila u grupi Anonymous ali oni nemaju nikakve političke ili moralne pretenzije. I samo ime LulzSec ‒ izvedenica od LOL (laughing out loud) i skraćenice od security ‒ nagoveštava da im je cilj isključivo zabava. Ova grupa poznata je po napadu na televiziju Fox i krađu ličnih podataka učesnika emisije X Factor kao i napadima na Sony Music Japan, Sony Pictures, Sony Computer Entertainment Developer Network i Sony BMG.

LulzSec je dospeo na naslovne strane kad je upao na sajt PBS.org krajem prošlog meseca i objavio priču da su pokojni reperi Tupac Shakur i Biggie Smalls zapravo živi i da su na Novom Zelandu. LulzSec je napao i Nintendo kao i veb-sajt Infragard-a (partnera FBI-a) kako bi osramotio agenciju nakon što je Obamina administracija odlučila da sajber-napade tretira kao svojevrsne ratne objave.

Nova hakerska grupa svakako je već uspela da podigne prašinu.


Izvor: CNET News
Logged
rotring
Prijatelj foruma
zastavnik I klase
*
Offline Offline

Posts: 1 556


Najkraci put do ludnice!?Jednostavno,samo skrenes!


« Reply #40 on: June 21, 2011, 11:36:37 pm »

"Nova hakerska grupa LulzSec"

Po meni ovi su opasniji od prethodnih....njima je "front" znatno siri...

Logged
HrcAk47
vodnik I klase
*
Offline Offline

Posts: 662« Reply #41 on: June 22, 2011, 01:06:16 am »

Sumnja se da je LulzSec CIAina nameštaljka koja će da opravda nove zakone koje će "the land of the free, the land of the brave" uskoro da uvede, a za njom i ostatak "slobodnog sveta". Naime, Anoni ne gledaju na Lulzsec kao na saveznika...
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 688


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #42 on: June 22, 2011, 01:27:23 am »

Amerika optužila Kinu za napad na sajt Change.org

Američki Stejt department ispitao je kinesku vladu zbog sajber-napada koji je privremeno oborio sajt Change.org nakon što je na njemu objavljena peticija za oslobađanje umetnika Aija Veiveija. Change.org, onlajn medij za peticije, postao je žrtva DDoS napada iz Kine sedamanestog aprila. Zbog napada je sajt bio oboren nekoliko dana.

Međutim, Change.org tvrdi da je i dalje žrtva DDoS napada iz Kine te je FBI počeo istragu. Sve je počelo s peticijom za oslobađanje Aija Veiveija, koji je još u pritvoru. Za nekoliko dana je prikupljeno više od sto hiljada potpisa i tad je sajt oboren.

Ai Veivei uhapšen je s još nekoliko boraca za ljudska prava nakon što su u februaru počeli da pozivaju na jasmin revoluciju protiv kineske vlade. Otad je povećana državna cenzura interneta i blokirane su pretrage „škakljivih“ reči.


Izvor: ComputerWorld
Logged
ZastavnikDjemo
Portparol Palube
Prijatelj foruma
poručnik korvete
*
Offline Offline

Posts: 3 520« Reply #43 on: June 22, 2011, 10:18:55 pm »

Sumnja se da je LulzSec CIAina nameštaljka koja će da opravda nove zakone koje će "the land of the free, the land of the brave" uskoro da uvede, a za njom i ostatak "slobodnog sveta". Naime, Anoni ne gledaju na Lulzsec kao na saveznika...

Baš su me tekstovi koje je postavio Broker malo zaintrigirali, pa sam rešio da malo pročeprkam po netu o sajber-ratovanju, i vreme je da revidiram stav! Grin Sva tri vida OS SAD imaju zasebne jedinice za borbu po bespućima interneta - Kopnena vojska je "reinkarnirala" 2. Armiju, a RM 10. flotu, čiji je jedini zadatak odbrana od "pretnji" sa mreže.
Sećam se komentara jednog Amera 2001 - "kako smo uopšte mogli da živimo bez interneta?" Grin
Logged
rotring
Prijatelj foruma
zastavnik I klase
*
Offline Offline

Posts: 1 556


Najkraci put do ludnice!?Jednostavno,samo skrenes!


« Reply #44 on: June 22, 2011, 11:40:46 pm »

Sećam se komentara jednog Amera 2001 - "kako smo uopšte mogli da živimo bez interneta?" Grin

Kako bih voleo da ih vidim jedno pet dana bez struje.
Logged
Pages:  1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 26   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.023 seconds with 24 queries.