PALUBA
July 13, 2020, 01:11:35 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Prilikom registracije lozinka mora da sadrži najmanje osam karaktera, od toga jedno veliko slovo, i bar jedan broj, u protivnom registracija neće biti uspešna
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 26   Go Down
  Print  
Author Topic: Treći svetski rat započeće hakeri?  (Read 72345 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 689


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #60 on: July 13, 2011, 01:49:32 am »

Hakeri ukrali podatke s vojnog sajta

Hakeri su upali na dobro čuvan sajt DefenseNews koji objavljuje vesti o američkim i međunarodnim vojnim vestima i ukrali imena i mejl adrese pretplatnika. Među pretplatnicima se nalaze aktivna i penzionisana vojna lica kao i kompanije angažovane na bezbednosti kako u Americi tako i u svetu.

„Otkrili smo da su napadači stekli neovlašćen pristup fajlovima s podacima o našim korisnicima“, rekli su iz Gannett Government Media, dela medijskog lanca koji, pored DefenseNews, drži sajtove Military Times i Federal Times, kao i nekoliko specijalizovanih časopisa od Army Times do Intelligence, Surveillance and Reconnaissance Journal. Dalje navode da kompromitovani podaci sadrže imena, mejl adrese, lozinke i trenutni status u vojsci.

Jedan stručnjak za bezbednost istakao je kako ukradeni podaci mogu savršeno poslužiti za spear-phishing, napade na pojedince unutar određenih organizacija slanjem veoma uverljivih mejlova koji imaju umetnute linkove ili fajlove u prilogu koji preusmeravaju na maliciozne sajtove ili ubacuju malware direktno na žrtvin kompjuter kako bi dobili više informacija ili veći pristup zaštićenoj mreži. Takvi napadi zaslužni su za nekoliko nedavnih napada kao što je onaj na Međunarodni monetarni fond.

S ukradenim informacijama, napadači bi mogli da sastave veoma uverljive poruke žrtvama. Gannett Government Media je mejlom obavestio pretplatnike da budu veoma obazrivi ako prime neobične mejlove i da ne otvaraju linkove ili priloge. Međutim, postoji opasnost od dvadeset odsto, što znači da će čak jedan od petoro pretplatnika verovatno popustiti znatiželji.


Izvor: ComputerWorld
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 689


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #61 on: July 15, 2011, 10:07:34 pm »

Maliciozni softver ugrađen u uređaje novi korak u sajber-ratu

Američka komisija za sajber-ratovanje istakla je da određeni uređaji koji se proizvode u drugim zemljama sadrže instaliran softver za špijunažu. Električni uređaji i komponente se često prave u zemljama koje nisu prijateljski nastrojene prema Americi, što znači da potencijalni neprijatelji imaju neograničen pristup smart uređajima koje zaposleni, ne sluteći ništa, unose u strogo čuvana mesta. Takvi slučajevi nisu česti, ali se ipak dešavaju, kaže se u jednom izveštaju Beloj kući.

Neki od namerno zaraženih uređaja su falsifikati ubačeni u lanac snabdevanja bez znanja proizvođača, ali postoje i namerna ugrađivanja malicioznog softvera za špijunažu u originalne proizvode. Pored laptopova, špijunski malware se ugrađuje i u muzičke plejere, smartfone i druge uređaje. Kad se maliciozni softver jednom ubaci u elektronske komponente, gotovo ga je nemoguće otkriti. Budući da je u hardveru, malware će ostati na mestu čak i kad se sav softver nadogradi ili zameni. Maliciozni softver se skriva u mikroskopski mala i veoma složena kola, te ga možete gledati i ne znati šta je.

Američka komisija za sajber-ratovanje zato predlaže da se proizvodnja, sklapanje i distribucija elektronskih komponenti za vladine sisteme obavlja isključivo u zemlji u strogo kontrolisanim prostorijama s brojnim verifikacionim procedurama.


Izvor: IT News
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 689


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #62 on: July 17, 2011, 01:21:31 pm »

Hakerska grupa tvrdi da je upala na NATO server

Hakerska grupa pod nazivom „Inj3ct0r Team“ tvrdi da je upala na NATO server. Jedan član grupe napisao je da su se domogli poverljivih podataka i dodao: „NATO tikvani! Otad vas danonoćno posmatram! W00t! Mašine su vam zaražene! Uskoro će vaše glupe ideje biti objavljene na Vikiliksu!“

NATO nije imao komentar na ove tvrdnje.

Inj3ct0r Team drži veb-sajt http://1337day.com/team, na kojem objavljuje tehnike kojima se mogu hakerisati kompjuteri. Njihov spisak nije preterano originalan, budući da mnoge sigurnosne kompanije objavljuju slične informacije za istražitelje.


Izvor: IT News
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 689


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #63 on: July 18, 2011, 10:06:01 am »

"Dobri i loši" hakeri


Evropski naučnici uz pomoć hakerskih metoda reanimirali su satelit Samba, koji je bio u kvaru. Manipulacije, koje obično primenjuju prevaranti da bi ukrali novac sa bankarskih računa i radi drugih sličnih zločina pomogle su da se spasi skupi kosmički aparat. Sami stručnjaci Evropskog centra kosmičkih istraživanja nazvali su svoje akcije prljavim hakom. Oni su prodrli u sistem koji je zatajio, te je on proradio.

Danas samo stručnjaci znaju da prljavi hak ne znači način kriminalnog kompjuternog prodora. Inače termin haker je nastao pre 60 godina u SAD-ama i on potiče od engleskog glagola hak – seći, ispravljati. Prvi hakeri su pomagali programerima da korigiraju programme kretanja vozova. Prvobitno značenje reči haker nije negativno, ono je značilo stručnjak koji primenjuje nagle, grube metode. Te metode su iskoristili evropski naučnici da bi reanimirali statelit Samba, – ispričao je rukovodilac pravca konkurentnog izviđanja kompanije Dijalog-Nauka Andrej Masalovič.

Izrazom prljavi hak je uobičajeno nazivati hakerstvo u njegovom prvobitnom smislu, odnosno, gruba intervencija. Zatim je ta reč stekla novo značenje. Što se tiče slučaja s evropskim satelitom, jedna od mogućih varijanata je prevod u režim testiranja uređaja u kvaru. U tom režimu je on izvršio po jednu naredbu, koju u običnom režimu i redosledu nije činio. Na taj način je satelitu vraćena sposobnost da radi.

I Andrej Masalovič je na početku svoje karijere bio haker: on je proširivao mogućnosti programa stranih uređaja za štampanje. U SSSR-u ih nisu proizvodili, a iz inostranstva su oni stizali u manjem broju. Zato su ruski hakeri bili primorani da prodiru u te programe i usavršavaju ih. Principi prljavog haka, prema rečima Masaloviča, moguće je primeniti za svaki tehnički uređaj, čak i toliko savršen kao što je satelit. Hakerstvo i kosmos nisu uzajamno izolovani pojmovi, – uveren je Andrej Masalovič.

 Tema saradnje hakera i satelita postoji već u toku 10 godina. Prvi se slučaj desio 2002. godine kada su kineski hakeri prodrli u kineski satelit. Od 2002. do 2008. godine je trajao sudski proces protiv jedne kompanije Ruperta Merdoka koja je zapošljavala hakere da bi škodili satelitskoj opremi konkurenata. Najdrastičniji slučaj se desio 2008. godine, kada su američki stručaci doneli na MKS kompjutere s virusom.

Upravo prljavi hak ili grubo mešanje u sistem je ponekad jedini način da se poprave kvarovi koje je na izgled nemoguće popraviti. Situacija satelita Samba, koji je normalno proradio, potvrđuje to.


Izvor: personalmag.rs
Logged
kozhedub
desetar
*
Offline Offline

Posts: 121


Thar she blows!


« Reply #64 on: July 18, 2011, 09:06:23 pm »

Италијанска полиција ухватила чланове групе Анонимус


Италијанска полиција известила је да је ухапсила петнаест чланова италијанског огранка хакерске групе Анонимус који ће одговарати на оптужбе за илегално упадање у ИТ системе, њихово оштећење и ометање рада државних служби. Осумњичени су стари између петнаест и двадесет осам година, а међу њима је и тобожњи вођа групе ‒ двадесетшестогодишњи Италијан који живи у Швајцарској познат под надимком Тхре. Хапшења су уследила после више од тридесет упада у станове у Италији и Швајцарској.

„Постоје многи облици изражавања незадовољства, али ова група оптужена је за злочине који су довели до великих економских губитака“, рекао је шеф полиције Антонио Апруцезе.

Италијански огранак групе Анонимус оспорио је наводе да је њихова организација растурена и да су вође ухапшене. „Анонимус нема вође ни организацију. Сви чланови делају на истом нивоу. Наш протест ће сад бити гласнији него раније“, поручили су из групе.

Izvor: IT News
« Last Edit: July 19, 2011, 08:52:36 am by Broker, Reason: ispravljena vest » Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 689


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #65 on: July 21, 2011, 12:07:19 pm »

Nova strategija Pentagona za odbranu u kibernetskom prostoru

Američko Ministarstvo obrane prošle nedelje objavilo je svoju strategiju zaštite vojnih kompjuterskih
sistema i odgovor na sve veće pretnje koje dolaze iz kibernetskog prostora
.

Pentagon napušta pasivnu obranu svojih kompjuterskih mreža i počinje tretirati kibernetski prostor kao “operacijski domen” u kojoj obučeno vojno osoblje pruža zaštitu od potencijalnih napada.  U svom govoru na Univerzitetu za nacionalnu odbranu u Fort McNairu zamenik ministra obrane William Lynn je rekao da sve veća zavisnost od informacionih tehnologija praktično garantuje da će neprijatelji u budućnosti  na meti imati Pentagonovo oslanjanje na kompjuterske mreže za vojne operacije. “Naša je procena da će napad iz kibernetskog prostora biti značajna komponenta bilo kojeg budućeg sukoba, bez obzira radi li se o velikim zemljama, tzv. odmetnutim zemljama ili terorističkim grupama”.Gospodin Lynn kaže da već danas postoje oruđa za prekidanje ili ometanje ključnih mreža i za izazivanje fizičkih oštećenja, što dovodi do strateškog pomaka u  odgovorima na opasnosti iz kibernetskog prostora koje se neprestano menjaju.

“Kao rezultat tih pretnji, tipkanje  na tastaturi u jednoj zemlji može imati efekt na drugom kraju svetu dok trepnete okom. U dvadeset i prvom veku biti i bajtovi mogu biti opasni koliko i meci i bombe”.

William Lynn je otkrio da je ranije ove godine jedna strana obaveštajna služba ukrala 24 hiljada fajlova od jednog kontraktora koji radi na razvojnim sistemima za američke oružane snage. Rekao je da se iza te krađe nalazi jedna zemlja, ali ju je odbio identifikovati. Prema novom pilot programu, Pentagon deli poverljive obaveštajne informacije o pretnjama sa manjim brojem privatnih kompanija kako bi im se pomoglo da detektuju i blokiraju opasne aktivnosti. Strategija koju je naznačio gospodin Lynn više je okrenuta prema defanzivnim merama nego ofanzivnim. “Daleko od militarizacije kibernetskog prostora,  naša strategija osiguravanja mreža pomoći će nam da odvratimo potencijalne vojne napadače od neprijateljskih namera”.

Lynn kaže da je ostvaren značajan napredak u saradnji sa privatnim sektorom i drugim agencijama američke vlade, da se ključna infrastruktura učini sigurnijom. Dodao je da Pentagon sarađuje sa saveznicima i međunarodnim partnerima kako bi se izgradila kolektivna odbrana u kibernetskom prostoru.


Izvor: personalmag.rs


Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 689


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #66 on: July 23, 2011, 07:59:26 am »

Borba protiv kibernetičkog kriminala pravnim sredstvima

Rusija predlaže da se izradi univerzalna konvencija UN za borbu protiv kibernetičkog kriminala. Postojeći dokumenti, između ostalog Saveta Evrope, zastareli su, smatra Moskva, dok nova doktrina može da postane efikasan instrument borbe.
 Ideju da se napravi jedinstveni dokument Moskva iznosi odavno. U postojećim konvencijama i ugovorima čak se ni ne pominje terorizam, koji je izašao u prostor Interneta. Za deset godina od dana tragedije u septembru 2001. u SAD metodi terorista su se kardinalno promenili.


* Borba protiv kibernetickog kriminala.jpg (128.35 KB. 460x268 - viewed 132 times.)


Sa uvećanjem broja društvenih mreža i mikroblogova mnogo brže je počela da se širi i teroristička ideologija. Regrutacija živih bombi i prirema samoubica on-lajn ispostavila se više nego jednostavnom. Uvećan je i broj kibernetičkih terorista. Ne treba zaboravljati ni na prevarante koji kradu lične informacije sa Interneta i lako upadaju u sisteme elektronskog plaćanja. Moskva predlaže da se izrade jedinstveni kriterijumi o tome kako da se kažnjavaju takvi i nude ih Moskvi.

U aktualnost inicijative partneri ne sumnjaju, govori direktor Odeljenja za nove opasnosti i pretnje MIP RF Ilja Rogačev. Po njegovim rečima, već je počeo da se formira glosarij za novu konvenciju, gde se objašnjavaju svi pojmovi koji se odnose na kibernetički kriminal. Po rečima diplomate, najveći su problemi u dijalogu sa SAD. Ovo mišljenje deli rukovodilac odeljenja za konkurentsko izviđanje kompanije Dijalog-Nauka Andrej maslovič. Od kako su SAD objavile da zadržavaju pravo da odgovaraju na kibernetičke napade svim dostupnim vojnim sredstvima, političke varijante rešavanja problema postale su prilično aktualne, govori ekspert. Opšta politička odluka o suprotstavljanju kibernetičkim opasnostima sasvim je neophodna, podvlači on.
Pojavila se takva zemlja sa milijardama stanovnika – Internet, gde nema zakona i Amerikanci su prvi počeli da je osvajaju, pokušavajući da uvedu tamo zakonodavstvo, naravno, u svojim interesima. Tu su se umešali NATO i EU, ali ako se uzme gradacija mogućih partnera, Rusiji je mnogo zanimljivije da formira radno polje preko UN, nego preko NATO-a i EU. Pre godinu dana, kada su razgovori na tu temu započinjali, suočavali smo se sa čudovišnim nerazumevanjem na nivou čitavih resora. A sada, kada su se u razradu dokumenata uključile operativne službe, oni pokazuju želju da naprave efikasan istrument. Dopada mi se što se Rusija uključila u taj proces. Druga je stvar što treba biti realan – za sada su to prvi koraci i namera. Jasne doktrine koja se može položiti u osnovu međunarodnih sporazuma za sada, nažalost, nema.
Rusija će se potruditi da ubedi partnere i posebno SAD u neophodnost skorije izrade koncepcije na predstojećem zasedanju regionalnog foruma za bezbednost ASEAN na nivou ministara inostranih poslova. Krajem nedelje 10 zemalja Jugoistične Azije uz učešće Rusije, SAD, Kine, Indije i niza drugih tihookeanskih država okupiće se na ostrvu Bali radi razmatranja između ostalog i budućnosti međunarodne informacione bezbednosti.


Izvor: Glas Rusije

Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 689


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #67 on: July 26, 2011, 12:23:26 pm »

Društveni mediji čuvaju bezbednost

Pentagon namerava da iskoristi Internet za vojnu obaveštajnu službu i informacionu borbu s drugim državama. Taj resor planira da utroši 42 miliona dolara za razradu specijalnog kompjuterskog softvera Socijalni mediji u strateškom komuniciranju.

Oni će pratiti propagandu, koja je neprijateljski raspoložena prema SAD-ama i uzvraćati u krupnim socijalnim mrežama – Fejsbuk, Tviter, kao i na videohostingu JuTjub. Pre svega će se SAD baviti stvaranjem takvog tehničkog sistema da bi unapred saznali o svim problemima i reagovale, – uveren je profesor Uralskog državnog ekonomskog univerziteta, stručnjak za konkurentnu obaveštajnu službu Evgenij Juščuk.


* main_on_apple_ipad.JPG (51.73 KB. 460x268 - viewed 116 times.)


Ako program bude radio onako, kako je izjavljeno, on će postati sistem ranog upozoravanja o problemima. Iz iskustva onog, što se dešava u ruskoj blogosferi u socijalnim mrežama, već je definisano sledeće mišlenje: Ono što se danas govori u blogovima, prekosutra će se govoriti na mitinzima. Zato će stanje takvog programa omogućiti saznanje o budućem problemu i preduzimanje mera pre nego on postanje vidljiv i bez tehničkih sredstava. Međutim, sistem reagovanja je posebna priča. Između ostalog, u sistemu reagovanja su SAD takođe raspisale konkurs: stvara se sofrver koji će omogućiti da jedan operator upravlja sa desetine akaunata u forumima, blogovima, socijalnim mrežama. I to na različitim jezicima uz poštovanje anonimnosti. Ta dva instrumenta će moći da podignu informacione ratove na novi nivo, jer će to omogućiti sa manjem brojem pripremljenih ljudi reagovanje unapred na sve incidente.

Ako sistem proradi, SAD će moći da tvrde o totalnoj informativnoj nadmoći u odnosu na druge zemlje. One su ionako više puta uhodavale mehanizme vođenja informativnih ratova u drugim državama. Nedavne obojene internet-revolucije u Evropi i Libiji potvrđuju to. Prema Rusiji su SAD ispoljili globalni informacioni demarš 2008. godine u vreme gruzijsko-osetinskog konflikta, on je pokazao da je Rusija izgubila taj rat, – rekao je Glasu Rusije direktor obaveštajne agencije R-Tehno Roman Romačov.

Informacioni rat je prešao u prvorazredne zadatke. U vezi sa globalnim tendencijama kretanja ka informativnom društvu promenio se prilaz elektronskom ratu, te, nažalost, Rusija nije stigla da preuredi svoj sistem bezbednosti za novu vrstu opasnosti. Što se tiče Amerikanaca, oni se trude da preduchitre. Pentagon je pre par godina referisao o pobedničkom programu s budžetom od 5 miliona dolara, ali je danas primetno naglo povećanje budžeta na 42 miliona, i to u vreme kada američka vlada i senat rešavaju da naglo smanje državne troškove u vezi sa ogromnim spoljnim dugom.

Znajući o koracima, koje preduzimaju SAD, Rusija mora da promisli sopstvenu informacionu bezbednost, tim pre što u njenim resorima i nedržavnim strukturama postoje stručnjaci koji umeju da sprečavaju opasnosti i vode informacione ratove, – nastavlja Roman Romaničev. – Međutim, država mora da ima striktno definisan stav po tom pitanju i odgovarajuće finansiranje takih programa, -rezimira on.


Izvor: Glas Rusije

Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 689


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #68 on: July 27, 2011, 06:58:15 am »

Hakerski napad na Italiju

Članovi hakerskih grupa LulzSec i Anonymous objavili su juče da su upali na web stranice italijanske policije i na internetu objavili poverljive informacije, a napad su nazvali “Operacija Italija”. Hakeri, navodno povezani sa grupom Anonymous, prodrli su u računarski sistem austrijske televizije ORF.

Hakeri u Italiji napisali su na svom blogu da je napad otkrio najvažnije i najpoverljivije izveštaje italijanskog Nacionalnog centra za borbu protiv ‘cyber’ kriminala i zaštitu kritične infrastrukture (CNAIPIC). Policijska jedinica CNAIPIC potvrdila je upad u njen sistem, a krađu podataka nije ni ne potvrdila ni opovrgla.


Izvor: personalmag.rs
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 689


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #69 on: July 29, 2011, 03:28:02 am »

Hakeri pozvali na bojkot PayPal-a 

28.07.2011.


Hakerke grupe LulzSec i Anonimni pozvale su svoje sledbenike na bojkot PayPal-a navodeći kao razlog to što kompanija uporno odbija da odblokira nalog WikiLeaks-a i nastavi da servisira donatorske novčane transakcije koje je PayPal stopirao nakon što je WikiLeaks otpočeo sa objavljivanjem poverljivih dokumenata američke diplomatije.

U zajedničkom proglasu dve hakerske grupe sledbenici se pozivaju da povuku novčana sredstva i ugase svoje PayPal naloge.

Kompanija PayPal odbila je da komentariše poziv na bojkot jer je u toku proces pred sudskim organima koji se vodi protiv uhapšenih članova grupe zbog pokušaja hakovanja veb sajta kompanije.

U saopštenju Anonimnih i LulzSec-a e kaže: “PayPal nastavlja da uskraćuje novčana sredstva WikiLeaks-u, svetioniku istine u ovim mračnim vremenima.”

PayPal koji je jedan od najpopularnijih internet servisa za online novčane transakcije sa preko 100 miliona korisnika razgnevio je haktiviste kao i sledbenike ideje WikiLeaks-a kada je u decembru prošle godine podlegao pritiscima američkih vlasti i obustavio pružanje usluga svog servisa WikiLeaks-u. Ubrzo nakon toga, kompanija se našla na udaru hakerskih DDoS napada.

Nešto ranije ovog meseca u SAD i nekoliko evropskih zemalja uhapšeno je 14 osoba pod sumnjom da su povezani sa ovim napadima.


Izvor: http://www.informacija.rs/
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 689


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #70 on: July 30, 2011, 07:18:10 pm »

Britanska policija je uhapsila mladića za koga veruje da je lider računarskih napada na CIA, Sony i Rupert Murdoch’s.
Hapšenjem devenatestogodišnjeg mladića, nadimka Topiary, koji se sumnjiči da je stajao iza DDoS napada, smatra se do sada najvećim uspehom u borbi portiv sajber kriminala.


Quote
LONDON - British police arrested a teenager believed to be a leader of computer hacking groups that boasted attacks on the networks of the CIA, Sony and Rupert Murdoch’s media empire.

[ Attachment ]

The arrest of the 19-year-old man, who UK police said goes by the hacker nickname “Topiary,” may be the most significant to date in a global effort to end a cyber-crime spree by the hacker activist groups Lulz Security and Anonymous.

Topiary is believed to have controlled the main Twitter account of Lulz Security, which the group used to publish data obtained by hacking into corporate and government networks. The messages were written in an irreverent style, filled with sarcasm, expletives and inside jokes that were sometimes difficult to decipher.

The arrest was part of a “pre-planned, intelligence-led operation,” the police service said.

“The arrest of ‘Topiary’ is important as it sends a strong message to other hackers or would-be hackers,” said Chet Wisniewski, a security researcher with UK anti-virus software maker Sophos.

“While many have found the antics of Lulz Security entertaining, breaking into computers and stealing the personal details of innocent people is a serious crime,” he said.

British police said the suspect was being held at a house in the remote Shetland Islands, off Scotland’s northeast coast, though they planned to take him to a police station in central London.

LulzSec has claimed responsibility for cyber-attacks on the U.S. Central Intelligence Agency, multiple Sony Corp websites and the website of Murdoch’s British newspaper group, News International.

The group has attracted widespread global media coverage for its stunts and has nearly 350,000 followers on Twitter, the messaging website.

Last month, British police charged Ryan Cleary, 19, with attacking the website of Britain’s Serious Organised Crime Agency (SOCA) and sites owned by the British Phonographic Industry and the International Federation of the Phonographic Industry.

Cleary, arrested as part of a joint investigation by London police and the U.S. FBI into recent attacks on high-profile websites, was given bail.

The FBI raided six locations in New York earlier this month and conducted searches in California as part of an investigation into the hacking group Anonymous.

The groups issued a statement on Wednesday, saying that the FBI had wrongfully arrested some of their supporters for participating in “digital sit-ins.” Those campaigns had temporarily shut down the websites of targeted groups by overwhelming them with Internet traffic.

“Anonymous ‘suspects’ may face a fine of up to $500,000, with the addition of 15 years’ jail time, all for taking part in a historical activist movement,” the statement said.

The statement also urged supporters to boycott eBay Inc’s PayPal electronic payment service. It asked supporters to close their PayPal accounts.

The hacker activists have previously attacked PayPal to show their opposition to the service’s refusal to process payments to WikiLeaks, the website founded by Julian Assange that published copies of secret U.S. government diplomatic cables.

A spokesman for PayPal said the company had observed no changes in normal operations, including the number of accounts that had been closed overnight.

Anonymous also claimed to have broken into Apple Inc servers in July. It also launched attacks in December that temporarily shut down sites of MasterCard Inc and Visa Inc using simple software available on the Internet.

Izvor: windsorstar.com


* Anonymous.jpeg (58.94 KB, 325x325 - viewed 16 times.)
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 689


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #71 on: August 07, 2011, 10:14:19 am »

Anonymous Group preti: Uništićemo Facebook!

Hakeri iz grupe Anonymous Group navodno pripremaju veliki napad na Zuckerbergovu društvenu mrežu, te žele ‘uništiti‘ Facebook. Na internetu su se intenzivirale glasine oko ‘ Operacije Facebook‘ koju hakerska grupa Anonymous navodno namerava da pokrene 5. novembra. Ova operacija ima cilj da uništi najpopularniju društvenu mrežu na svetu koju danas, prema poslednjim službenim podacima, koristi više od 750 miliona ljudi širom sveta.

Prema video zapisu koji je objavljen na YouTubeu, glavni razlog zbog kog hakeri žele da unište Facebook su loše postavke privatnosti (sa kojima korisnik upravlja samo delomično) te ‘činjenica’ da ‘Facebook prodaje informacije o korisnicima vladinim agencijama i daje pristup informacijama sigurnosnim kompanijama kako bi mogle špijunirati ljude širom sveta’.

Takođe, ističu da sve što korisnici rade na Facebooku zauvek ostaje na ovoj društvenoj mreži te da, bez obzira na postavke privatnosti i brisanje naloga, lični podaci koje su korisnici uneli na ovu društvenu mreži zauvek ostaju na njoj pa ako i ‘izbrišete’ nalog naknadno ga je lako ponovno aktivirati i vratiti sve ranije podatke.

U objavljenom video zapisu kaže se i da Facebook o nama zna više nego naša porodica, što za mnoge korisnike ove društvene mreže i nije daleko od istine te se ti podaci lako mogu iskoristiti protiv samih korisnika. Ali, kako na internetu ne možemo pronaći previše informacija o planu napada na Facebook pitanje je koliko ima istine u ovim glasinama.

Naime, osim samog video zapisa koji je mogao postaviti bilo koji korisnik te rasprava na nekim forumima, na nekim glavnim komunikacijskim kanalima hakera iz Anonymousa – barem onima koji su dostupni javnosti, ne možemo naći informacije o ovoj operaciji, odnosno pozive drugim hakerima, tj. haktivistima.


Izvor: SEEbiz / Dnevnik.hr

Ovo je poruka van ove pretnje vezane za FB
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/wGGmczY_WhA?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sve više i više mi se sviđaju. Smiley
Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 689


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #72 on: August 07, 2011, 10:52:21 am »

Evo i objave Anonimusa u vezi Fejsbuka:
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/3qEKzlR8cAA?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Logged
Trifko
Moderator
poručnik korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3 822


Од свих ратника најјача су два: време и стрпљење.


« Reply #73 on: August 09, 2011, 09:55:31 am »

Vojska hakera muze korejsku gotovinu

Kako doći do novca kad ste 60 godina u ratu, a zemlja vam je pod sankcijama Ujedinjenih nacija? Uz pomoć hakera i nestrpljivih igrača, naravno.

* 16213358074e40dbf9605c5867924461_orig.jpg (267.22 KB. 640x403 - viewed 57 times.)

Severnokorejski vođa Kim Jong-il pronašao je, čini se, nov način na koji doći do gotovine - poslao je malu vojsku mladih hakera u pohod na sajtove s onlajn igrama ne bi li pronašli tačke na kojima se može doći do pravog novca, tvrde južnokorejske vlasti, a prenosi New York Times.

Usprkos jadnom stanju ekonomije te zemlje, veruje se da Severna Koreja obučava velik broj programera i hakera.

Južnokorejska policija objavila je da je uhapsila četiri svoja građanina i jednog Korejca-Kineza, a sumnja se da su organizovali hakerski vod, sastavljen od 30 mladih stručnjaka za kompjuterske igre.

Operišući iz severne Kine, vod je stvarao softver za provaljivanje u servere koji hostuju u Južnoj Koreji popularne igre, kao što su Lineage i Dungeon and Fighter.

Provala je omogućila spajanje na igru desetina računara kojima ne upravljaju ljudi, koja bi igrala non-stop. Bodove koje bi tako skupili u igri zamenili bi za gotovinu na sajtovima na kojima stvarni igrači traže poboljšanja za svoje onlajn osobnosti i avatare.

Prodavali su i softver za igre.

Iako ilegalne, takve su operacije česta pojava u Južnoj Koreji i Kini. Južnokorejska policija tvrdi da su organizatori u manje od dve godine na taj način pribavili šest miliona dolara, a 55 posto dali su hakerima, koji su deo prosledili agentima u glavni grad Severne Koreje, Pjongjang. Svaki je trebalo da pošalje bar 500 dolara mesečno. Šta su učinili s ostatkom, nije poznato.

Hakeri su redom diplomci elitnih severnokorejskih univerziteta, a u pohod su poslati iz korejskog računarskog centra u Pjongjangu i kompanije Korea Neungnado General Trading.

Ta kompanija, navode policijski izvori, odgovara tajnoj agenciji severnokorejske komunističke partije pod nazivom Odeljenje 39, čiji je zadata prikupljanje keša krijumčarenjem droge, prodajom oružja i drugim ilegalnim delatnostima.

Južnokorejski i američki zvaničnici veruju da su na taj način do sada prikupljene milijarde dolara te da Severna Koreja koristi taj novac za razvoj svog nuklearnog programa, kao i šverc satova Rolex i druge luksuzne robe.

Južna Koreja je 2009. optužila svoje severne susede za širenje zlonamernog softvera koji je paralizovao sajtove državnih ustanova, agencija i finansijskih institucija. Ove godine okrivila ju je za napad koji je onesposobio mrežu jedne južnokorejske banke.

Severna Koreja negirala je odgovornost, a službeni Seul je optužila da izmišlja zavere.

Izvor: www.b92.net

Logged
Rocker
Prijatelj foruma
stariji vodnik I klase
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1 070


Palubin savetnik za hardver


« Reply #74 on: August 09, 2011, 06:39:22 pm »

To zarađivanje pravog novca putem igrica se naziva "farming". Sastoji se u tome da neko igra određenu online igricu i razne predmete i virtuelni novac koji sakupi tokom igranja kasnije proda nekom drugom igraču za pravi novac. Taj "sport" postoji maltene koliko i online igre i najzastupljeniji je u Aziji. Jedino što je tu nelegalno je da su mnogi tako "uposlili" gomilu dece koja po ceo dan samo igraju igrice i njima donose profit, a za sebe dobijaju neku crkavicu. Slično kao i maloletnici koji rade u fabrikama za 1$ dnevno. Inače, teško da bi se jedna država obogatila na ovaj način, iako je za pojedinca koji tako exploatiše nekoliko drugih koji "rade" za njega to vrlo unosan način zarade.
Logged
Pages:  1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 26   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.024 seconds with 24 queries.