PALUBA
June 25, 2019, 12:35:59 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Za sve probleme prilikom registracije obratite se mailom na flushroyal75@gmail.com ili miodrag.radojkovic@paluba.info
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 [3] 4   Go Down
  Print  
Author Topic: Pješačka pukovnija ZOD HKoV  (Read 19566 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 108« Reply #30 on: August 30, 2013, 05:26:29 pm »

30.8.2013.

Završetak specijalističke obuke u Pješačkoj pukovniji

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Svečanim postrojavanjem i uručivanjem Potvrda polaznicima, danas 30. kolovoza 2013. završena je specijalistička vojna obuka za prijem u djelatnu vojnu službu, koju je uspješno završilo ukupno 165 polaznica i polaznika (17 vojnikinja i 148 vojnika).

Obuka je započela 3. lipnja 2013. godine, a posljednjih tjedana provodila se na vojnom poligonu "Gašinci" gdje je provedeno i završno taborovanje i ocjenjivanje polaznika.

Na završnom postrojavanju brigadir Želko Šikić zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu „F. Krsto Frankopan“, zapovjednik Pješačke pukovnije pukovnik Stjepan Krešić i zapovjednik obučne bojne pukovnik Zlatko Radočaj uručili su pisane pohvale najboljim polaznicima i to: najboljem polazniku vojniku Hrvoju Volariću, najboljem polazniku mehanizirane specijalnosti vojniku Mati Grabovcu, najboljem polazniku protuoklopne specijalnosti vojniku Dejanu Juneku, tenkovske specijalnosti vojniku Bernardu Palavru, minobacačke specijalnosti vojniku Mateju Kovačeviću te vojniku koji je polučio najbolje rezultate na provjeri tjelesne sposobnost vojniku Daliboru Jeliću.

morh.hr


* obuka_30082013_1.jpg (62.63 KB, 630x472 - viewed 118 times.)
Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 108« Reply #31 on: March 14, 2014, 08:20:34 pm »

13.3.2014.

General Repinc posjetio Pješačku pukovniju

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Zapovjednik kopnene vojske general bojnik Dragutin Repinc posjetio je u srijedu, 12. ožujka 2014. Pješačku pukovniju u kojoj se provodi specijalističku vojna obuka (SVO) kandidata za prijem u djelatnu vojnu službu, na vojničke dužnosti roda pješaštva i oklopništva

Posjet generala Repinca započeo je uvodnim sastankom nakon čega je izvršen obilazak obučnih skupina na vojnom poligonu "Gašinci", gdje je jedna od skupina sudjelovala u provedbi pripremnog gađanja iz automatske puške i puškostrojnice 7,62 mm, a druga u provedbi obuke u učionicama.

General je u kratkom razgovoru s vojnicima govorio o mogućnostima razvoja karijere vojnika u oružanim snagama te o mogućnostima njihovog rasporeda u postrojbama HKoV-a, nakon čega im je zaželio puno sreće u daljnjoj karijeri.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Foto: OSRH/ M. Sesar, morh.hr


* repinc_13032014_05.jpg (76.79 KB, 630x472 - viewed 133 times.)

* repinc_13032014_02.jpg (97.06 KB, 630x472 - viewed 135 times.)

* repinc_13032014_04.jpg (95.5 KB, 630x472 - viewed 126 times.)
Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 108« Reply #32 on: May 01, 2014, 02:04:58 pm »

POLIGON GAŠINCI

Obuka za mehaniziranu specijalnost

Mehanizirana specijalnost bitna je ne samo za međunarodne, nego i za sve zadaće Hrvatske kopnene vojske pa je potrebno osigurati i da se mehanizirane postrojbe popunjavaju odgovarajućim kadrovima. Zato je redovita obuka za mehaniziranu specijalnost koju provodi Pješačka pukovnija Zapovjedništva za obuku i doktrinu HKoV-a u aktualnom ciklusu podignuta na višu razinu...


[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Prvo što pada napamet kad je riječ o mehaniziranoj specijalnosti jest činjenica da su upravo te postrojbe u posljednje vrijeme najeksponiranije u OSRH kad je riječ o NATO-u i EU-u, konkretno, o sudjelovanju u Snagama za brzi odgovor (NRF) i Borbenoj skupini (EUBG), kao i u ISAF-u. U pripremi je i ustrojavanje Bojne grupe mehaniziranog pješaštva. S obzirom na to da se na tu specijalnost i u budućnosti računa kao na bitnu ne samo za međunarodne, nego i za sve zadaće Hrvatske kopnene vojske, mora se osigurati i da se mehanizirane postrojbe popunjavaju odgovarajućim kadrovima. Zato je redovita obuka za mehaniziranu specijalnost koju provodi Pješačka pukovnija Zapovjedništva za obuku i doktrinu (ZOD) HKoV-a u aktualnom ciklusu podignuta na višu razinu.

Početkom travnja na poligonu "Gašinci" naša je ekipa posjetila jednu netipičnu satniju OSRH. Na njezinu je čelu zapovjednik 1. obučne satnije satnik Anđelko Rimac iz Obučne bojne Pješačke pukovnije. Desetinama i vodovima zapovijedaju iskusni dočasnici: instruktori i viši instruktori Pukovnije, koji imaju pomoć suradnika, djelatnika Gardijske motorizirane brigade (bojna Gromovi). Srž te imaginarne satnije, tj. obučne skupine, mlade su vojnikinje i vojnici koji su upravo postali profesionalci u OSRH. Personalne procjene govore da će njihove sposobnosti do punog izražaja doći u mehaniziranoj specijalnosti.

U vrijeme našeg dolaska, većina obučnih aktivnosti događala se na jednom omeđenom dijelu poligona. U oči su upadali veliki BOV-ovi Patria, najmodernije sredstvo naših mehaniziranih postrojbi, kao i borbena vozila pješaštva M-80, te strojnička gnijezda sa strojnicama M-2 Browning. Vojnici su, njih stotinjak, bili podijeljeni u više manjih i većih skupina, kretali se, ulazili ili izlazili iz vozila, ili stajali slušajući objašnjenja instruktora. Izučavali su se taktika, tehnike i postupci.

Polaznika je stotinjak, a obuka je počela 3. ožujka, objašnjava nam satnik Rimac. U njezinoj prvoj, sedmotjednoj fazi, zajednički se upoznaju s osnovnim vještinama kojima mora ovladati svaki vojnik mehanizirane specijalnosti. Potom se obuka odvaja u pet "krakova", tj. dužnosti. Vojnici se dodatno specijaliziraju za tri "iskrcajne" dužnosti: strijelce, strijelce s bacačima granata i puškostrojničare. Preostale se odnose na BOV Patria: vozači i operateri na daljinski upravljanim oružnim stanicama (DUOS). Upravo obuka za te dvije dužnosti, kao i nazočnost iskusnih "mehaniziranih specijalista" iz GMTBR, dodatak su kojim je obuka za mehaniziranu specijalnost u organizaciji i provedbi Pješačke pukovnije bogatija, detaljnija od prethodnih. Tome treba dodati i suradnju s bojnom Tigrova GMTBR i Zapovjedništvom za potporu, koje će u Požegi sudjelovati u obuci vozača i operatora DUOS-a.

U pretposljednjem, jedanaestom tjednu, sve se skupine opet spajaju i slijedi "finiš" koji se sastoji od obuke na traci, taborovanja i konačnog ocjenjivanja.

Prošlo je mjesec dana obuke, i Rimac je već mogao uočiti veliku motiviranost vojske. "Vidi se da imaju izrazitu želju za usvajanjem vojničkih znanja i vještina. Većina njih je nedavno odslužila dragovoljni vojni rok, ali i sad se raduju kad dolaze u dodir s nekim novim zadaćama ili naoružanjem. Motivirani su da to što brže savladaju, a izvrsno je što iskorištavaju onaj vremenski prostor koji imaju za samoučenje".

Rimčevo stručno instruktorsko mišljenje kaže nam da se već nakon završene prve trećine vidi da je ovakav model obuke pun pogodak. "Treba ga zadržati. Naravno, sigurno će biti prostora i za dorade koje proizlaze iz naučenih lekcija. Najbitnije je da vojnici budu osposobljeni za svoje dužnosti!"

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] Nadnarednik DAMIR ROGOŠIĆ jedan je od iskusnih i sposobnih instruktora koji su obilježje Pješačke pukovnije ZOD-a. Vojnu obuku radi već dugo, ali kaže da i dandanas uživa u njoj. "Svaki novi koncept obuke uvijek je zanimljiv, a mislim da u aktualnom ciklusu i mi možemo više pokazati svoje znanje i obučenost. Radeći s polaznicima, možemo se u svakom trenutku uvjeriti u njihov motiv i interes koji iskazuju svojim čestim pitanjima. Vrlo nam je bitna i uspješna koordinacija s kolegama iz Gardijske motorizirane brigade."

Različite dužnosti, ista volja i pristup

Vojnikinja MAJA ŠANTAK iz Zagreba obučava se za strijelca i već sada gleda u budućnost, ima fakultetsku diplomu i želi steći časnički čin. "Obuka je dobro sastavljena i da se izdržati. Ima više gradiva nego kad sam bila ročnica, ali to mi je drago, što imamo više znanja, to ćemo biti jači i moćniji!"

Požežanin JERKO ZLOMISLIĆ trebao bi upravljati Patrijom. "Čast mi je što se u početku karijere susrećem s najmodernijim vozilom OSRH, čija je tehnologija iznimno zanimljiva. Dosad sam vozio mnogo vozila i strojeva, ali nadam se da će mi Patria postati i najdraža. Sada smo na početku obuke, ali sljedeći tjedni će biti naporniji, posebno kada počnemo voziti.

Zlomislićev sugrađanin BORIS MILETIĆ u ruke će dobiti podcijevni bacač granata BG-1."Sretan sam što sam određen za moćnije oružje, s većim paljbenim mogućnostima. No, to znači i više pozornosti i veću odgovornost, prije no što dobijemo sredstvo s njime se moramo potpuno upoznati. U budućnosti bih se volio okušati na drugim protuoklopnim sustavima.

DOMINIK DUIĆ iz Novske je puškostrojničar. M72 trebalo bi mu biti primarno naoružanje, ali kaže da je u sklopu obuke već upoznat i s drugim tipovima, kao što je M84, pa i M2. Duić djeluje vojnički odrješito."Tu možda ima i korijena, u mojoj obitelji je dosta vojnika i policijskih službenika." I on ima diplomu, pa smo možda razgovarali s budućim časnikom. "Ovo je dobar početak, od temelja", kaže.

IVICA BABIĆ s Bola na Braču suočit će se s iznimno naprednom tehnologijom daljinski upravljane oružne stanice, i upoznavao se s teškom strojnicom M2 Browning 12,7 mm. "Svjestan sam značenja budućih zadaća koje me čekaju i probat ću odgovoriti na njih, naravno, uz pomoć naših instruktora".

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Domagoj VLAHOVIĆ, snimio Tomislav BRANDT, Hrvatski vojnik


* WIL_5778a.jpg (74.56 KB, 600x378 - viewed 108 times.)

* WIL_5729a.jpg (87.42 KB, 600x399 - viewed 151 times.)

* WIL_5589a.jpg (75.98 KB, 600x399 - viewed 128 times.)
Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 108« Reply #33 on: December 02, 2015, 01:35:35 pm »

02.12.2015.

Specijalistička vojna obuka u Pješačkoj pukovniji

U Pješačkoj pukovniji Zapovjedništva za obuku i doktrinu završava 12-tjedna specijalistička vojna obuka vojnika za rodove pješaštva i oklopništva. Obuka se provodi od 15. rujna do 4. prosinca 2015., na kojoj se nalazi ukupno 134 vojnika, od kojih je 21 žena.

Za vrijeme specijalističke vojne obuke provedena su bojna gađanja iz streljačkog naoružanja, minobacača (60mm, 82mm i 120mm), protuoklopnim raketnim vođenim sustavom (POVRS) te borbenim vozilom pješaštva (BVP).

Dio specijalističke obuke rodova veze i nuklearno, kemijske i biološke obrane (NBKO) provodio se integrirano u sastavu roda pješaštva i oklopništva.

Svi polaznici koji uspješno završe obuku bit će raspoređeni u postrojbe Gardijske oklopno-mehanizirane brigade i Gardijske motorizirane brigade.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Foto: OS RH/Silvija Šarac, osrh.hr


* 01_pjespuk_zod_hkov.jpg (276.62 KB, 1024x768 - viewed 96 times.)

* 02_pjespuk_zod_hkov.jpg (333.95 KB, 1024x768 - viewed 99 times.)
Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 108« Reply #34 on: December 02, 2015, 01:38:44 pm »

Specijalistička vojna obuka u Pješačkoj pukovniji

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Foto: OS RH/Silvija Šarac, osrh.hr


* 03_pjespuk_zod_hkov.jpg (280.08 KB, 1024x768 - viewed 104 times.)

* 04_pjespuk_zod_hkov.jpg (129.48 KB, 1024x768 - viewed 118 times.)

* 05_pjespuk_zod_hkov.jpg (224.81 KB, 1024x768 - viewed 104 times.)

* 06_pjespuk_zod_hkov.jpg (257.71 KB, 1024x768 - viewed 98 times.)

* 07_pjespuk_zod_hkov.jpg (377.1 KB, 1024x768 - viewed 138 times.)
Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 108« Reply #35 on: December 02, 2015, 01:40:15 pm »

Specijalistička vojna obuka u Pješačkoj pukovniji

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Foto: OS RH/Silvija Šarac, osrh.hr


* 08_pjespuk_zod_hkov.jpg (139.17 KB, 1024x768 - viewed 117 times.)

* 09_pjespuk_zod_hkov.jpg (279.6 KB, 1024x768 - viewed 111 times.)

* 10_pjespuk_zod_hkov.jpg (194.6 KB, 1024x768 - viewed 103 times.)

* 11_pjespuk_zod_hkov.jpg (192.29 KB, 576x768 - viewed 115 times.)

* 12_pjespuk_zod_hkov.jpg (226.95 KB, 1024x768 - viewed 110 times.)
Logged
Bozo13
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 736« Reply #36 on: December 02, 2015, 02:28:41 pm »

Maljutka još nije povučena iz naoružanja HV?
Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 108« Reply #37 on: July 22, 2016, 11:50:41 am »

20.7.2016.

Polaznici specijalističke obuke proveli minobacačko gađanje

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Pripadnici 1. naraštaja Specijalističke vojne obuke (SVO) roda pješaštva, 19. srpnja 2016. uspješno su proveli gađanje iz minobacača MB 120 mm na vojnom poligonu „Gašinci“.

Gađanju je pristupilo 32 polaznika obuke. Njih 10 osposobljeno je za dužnost ciljača, a 22 polaznika osposobljeno je za dužnost poslužitelja.

Prije današnjeg gađanja, polaznici SVO uspješno su savladali sve usmene, pisane i praktične provjere koje su preduvjet za izlazak na provedbu gađanja.

Specijalističku obuku na poligonu provodi Pješačka pukovnija ZOD "F.K.F.". Obuka je započela 10. svibnja i traje do 29. srpnja 2016. Svi polaznici koji uspješno završe specijalističku obuku bit će raspoređeni u postrojbe Hrvatske kopnene vojske.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Foto: PjP/ZOD, osrh.hr


* svo_minobacac_ppuk_hkov_01.jpg (455.76 KB, 1200x900 - viewed 88 times.)

* svo_minobacac_ppuk_hkov_02.jpg (335.49 KB, 1200x900 - viewed 87 times.)

* svo_minobacac_ppuk_hkov_03.jpg (476.22 KB, 1200x900 - viewed 93 times.)

* svo_minobacac_ppuk_hkov_05.jpg (458.49 KB, 1200x900 - viewed 93 times.)

* svo_minobacac_ppuk_hkov_06.jpg (206 KB, 675x900 - viewed 87 times.)
Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 108« Reply #38 on: July 22, 2016, 11:57:00 am »

20.7.2016.

Polaznici Specijalističke vojne obuke proveli bojno gađanje iz tenka M-84

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Polaznici Specijalističke vojne obuke borbenog roda oklopništva 20. srpnja 2016. proveli su posadno bojno gađanje iz tenka M-84 na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ na Slunju.

Specijalističku vojnu obuku borbenog roda oklopništva za dužnosti vozača i ciljača na tenku M-84 s polaznicima provode djelatnici 3. obučne satnije Obučne bojne Pješačke pukovnije ZOD-a na vojnim poligonima „Gašinci“ i „Eugen Kvaternik“ od 10. svibnja do 29. srpnja 2016.

Nakon višemjesečne obuke na „Gašincima“ završetak specijalističke vojne obuke i njezina kruna je provedba taborovanja na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ na Slunju. Cilj taborovanja vojnika bilo je postizanje i provjera potpune osposobljenosti za dužnosti borbenog roda oklopništva za koji se vojnici osposobljavaju.

Taborovanjem je provedeno završno ocjenjivanje radnji i postupaka vojnika 1. uputa 2016. godine, a sam završetak je bilo posadno bojno gađanje iz naoružanja tenka M-84: top 125mm, NSV 12.7x108mm i PKT 7.62x54mm.

Mlade tenkovske posade odlično su odradile ovu složenu zadaću zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu instruktora nnr Pere Miletovića, nr Stjepana Šarca i nr Maria Galića koji su uložili veliki trud, znanje i motivaciju da ih što kvalitetnije obuče za predstojeće vojničke dužnosti u postrojbama Oružanih snaga RH.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Tekst i foto: OSRH / Z. Valjetić PjP/ZOD, osrh.hr


* svo_oklopnistvo_ppuk_hkov_01.jpg (228.58 KB, 1200x720 - viewed 94 times.)

* svo_oklopnistvo_ppuk_hkov_02.jpg (194.91 KB, 1200x675 - viewed 99 times.)

* svo_oklopnistvo_ppuk_hkov_03.jpg (207.31 KB, 1200x720 - viewed 105 times.)

* svo_oklopnistvo_ppuk_hkov_04.jpg (122.24 KB, 1200x720 - viewed 116 times.)

* svo_oklopnistvo_ppuk_hkov_05.jpg (188.93 KB, 1200x720 - viewed 105 times.)
Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 108« Reply #39 on: July 22, 2016, 12:01:39 pm »

Polaznici Specijalističke vojne obuke proveli bojno gađanje iz tenka M-84

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Foto: OSRH / Z. Valjetić PjP/ZOD, osrh.hr


Dugoročnim planovima predviđen je preustroj Pješačke pukovnije u Središte za obuku pješaštva i oklopništva.


* svo_oklopnistvo_ppuk_hkov_06.jpg (205.19 KB, 1200x720 - viewed 108 times.)

* svo_oklopnistvo_ppuk_hkov_07.jpg (228.92 KB, 1200x720 - viewed 110 times.)

* svo_oklopnistvo_ppuk_hkov_08.jpg (215.62 KB, 1200x675 - viewed 81 times.)

* svo_oklopnistvo_ppuk_hkov_09.jpg (196.32 KB, 1200x720 - viewed 106 times.)

* svo_oklopnistvo_ppuk_hkov_10.jpg (363.08 KB, 1200x720 - viewed 88 times.)
Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 108« Reply #40 on: December 27, 2016, 01:47:20 pm »

23.12.2016.

Završetak specijalističke vojne obuke u Pješačkoj pukovniji

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Na vojnom poligonu „Gašinci“, 23. prosinca 2016. uspješno je završena specijalistička vojna obuka 208 vojnikinja i vojnika roda pješaštva i oklopništva u Pješačkoj pukovniji ZOD-a.

Novopečeni pješaci i oklopnjaci tijekom tromjesečne specijalističke obuke imali su zadaću savladati niz obučnih zadaća za specijalnosti iz područja roda pješaštva i oklopništva.

Protekloga tjedna, pješaci su imali zadnju provjeru naučenog na Gašincima gađanjem iz minobacača MB 120 mm te bojevim gađanjem s protuoklopnim vođenim raketnim sustavom (POVRS). Oklopnjaci su istodobno POVRS-om gađali s borbenog vozila pješaštva (BVP-a). S obzirom da se radi o vrlo zahtjevnoj zadaći gađanja cilja s vozila, nazočni predstavnici Glavnog stožera Oružanih snaga RH i nadređenog zapovjedništva ZOD-a nisu mogli sakriti zadovoljstvo rezultatima gađanja i profesionalnošću mladih vojnika.

Njihove kolege roda oklopništva, svoju su provjeru imali na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ na Slunju gdje su uspješno provedenim gađanjima iz tenka M-84 u praksi potvrdili stečena znanja i vještine.

Na završnoj svečanosti na vojnom poligonu „Gašinci“ zamjenik zapovjednika ZOD-a brigadir Željko Ljubas, čestitao je polaznicima SVO na uspješno završenoj obuci i poželio dobrodošlicu u postrojbe Hrvatske kopnene vojske. Čestitke je uputio i njihovim instruktorima koji su im prenijeli svoja znanja i vještine. Najuspješnijim polaznicima po specijalnostima uručene su pohvale, a najbolji među njima bio je vojnik David Batrac.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Tekst i foto: ZOD, osrh.hr


* Završna_svečanost_SVO_2-2016_(3).jpg (368.97 KB, 1632x920 - viewed 99 times.)

* 01_pp_zod_hkov_obuka_2016.jpg (242.96 KB, 1200x900 - viewed 124 times.)

* DSCF6106_pp_zod_hkov_obuka_2016.jpg (359.3 KB, 1200x900 - viewed 94 times.)

* DSCF6181_pp_zod_hkov_obuka_2016.jpg (278.04 KB, 1200x900 - viewed 114 times.)

* DSCF6245_pp_zod_hkov_obuka_2016.jpg (242.3 KB, 1200x900 - viewed 125 times.)

* DSCF6248_pp_zod_hkov_obuka_2016.jpg (375.99 KB, 1200x900 - viewed 110 times.)
« Last Edit: December 27, 2016, 01:56:35 pm by leut » Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 108« Reply #41 on: December 27, 2016, 01:53:07 pm »

Završetak specijalističke vojne obuke u Pješačkoj pukovniji

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Foto: ZOD, osrh.hr


* SVO-tenkovsko_gađanje_12-2016_(1).jpg (238.85 KB, 720x492 - viewed 99 times.)

* SVO-tenkovsko_gađanje_12-2016_(2).jpg (233.34 KB, 720x492 - viewed 95 times.)

* SVO-tenkovsko_gađanje_12-2016_(3).jpg (275.28 KB, 720x504 - viewed 97 times.)
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 912« Reply #42 on: January 01, 2017, 06:27:03 pm »

Puca se Maljutkama na veliko, da mi je znati od kud su.  Smiley Ne vjerujem da je još u igri JNA stok.
Dobar je M80, da mu je ugraditi moderniji suv i malo novije rakete, mašina prva liga.

poz.
Logged
Рашо
Moderator
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 474« Reply #43 on: January 01, 2017, 08:01:28 pm »

Puca se Maljutkama na veliko, da mi je znati od kud su.  Smiley
poz.

"Крушик"?!
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 912« Reply #44 on: January 01, 2017, 11:01:34 pm »

Vjerovatno, nažalost službenu potvrdu nikad nećemo dobiti.

Mali OT, tko uopće više proizvodi Malyutk-u, na netu vidim Iran, Kinu i Srbiju.
I to je vjerovatno to. Malo ali srcu drago, naročito kad znaš da buši svako oklopno vozilo.
Ako ga pogodiš, normalno.  Smiley

poz.
Logged
Pages:  1 2 [3] 4   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.026 seconds with 25 queries.