PALUBA
August 04, 2021, 03:40:26 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Prilikom registracije unesite ispravnu e-mail adresu jer na toj adresi dobijate mail za aktivaciju Vašeg naloga. Proverite obavezno i neželjenu poštu...
 
   Home   Help Login Register  
Samo registrovani članovi mogu da pristupe forumu Paluba.Info. Prijavite se ili registrujte nalog na forumu Paluba.Info Prilikom registracije lozinka mora da sadrži najmanje osam karaktera, od toga jedno veliko slovo, i bar jedan broj, u protivnom registracija neće biti uspešna. Za eventualne probleme prilikom registracije, obratite se na e-mail adresu broker824@gmail.com ili webmaster@paluba.info
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 134 135 136 137 138 [139] 140 141 142 143   Go Down
  Print  
Author Topic: Ovo nije za smejanje, ovo je za plakanje (Pun svet ludaka)  (Read 418973 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7 197


« Reply #2070 on: February 16, 2019, 06:56:29 pm »


Lovac i ja bih hteo da ostanem kulturan,drzi se ti raketa i raketnog goriva!Nemoj da zalazis u teme koje ic ne poznajes!

Baš tako - da se manem ćorava posla!
Tematiku ne poznajem, i ne interesuje me.
Logged
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7 197


« Reply #2071 on: February 22, 2019, 01:28:44 pm »

Šta su žene ?
Da li je ovo stvarnost ili nameštaljka?


Logged
pvanja
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 076« Reply #2072 on: March 07, 2019, 09:41:56 pm »

Nema zezanja sa ruskinjama

Logged
pvanja
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 076« Reply #2073 on: April 17, 2019, 03:30:56 pm »

Maceta vs Judo

https://www.liveleak.com/view?t=CXyRl_1555115753
Logged
MOTORISTA
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 50 025« Reply #2074 on: June 02, 2019, 05:34:41 am »

Paranoja.

Nova pravila SAD - Za vizu će ubuduće biti potrebni detalji s društvenih mreža
Tanjug  01.06.2019.

Stejt department od sada traži od skoro svih podnosilaca zahteva za dobijanje američke vize da predaju svoja korisnička imena na društvenim medijima, stare i-mejl adrese i brojeve telefona.

Nova pravila odnose se na skoro sve podnosioce zahteva za dobijanje imigrantske i neimigrantske vize: "Nacionalna bezbednost je naš prioritet kada odlučujemo o zahtevima za vizu i svaki potencijalni putnik i imigrant u SAD prolazi detaljnu bezbednosnu proveru", navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Ističe se da se stalno radi na nalaženju mehanizama za poboljšanje procesa provere kako bi se zaštitili američki građani. Ranije su korišnička imena na društvenim medijima, stare i-mejl adrese i brojevi telefona isključivo traženi od podnosilaca zahteva za vizu, za koje je utvrđeno da moraju da prođu dodatnu proveru, kao što su osobe koje su putovale u oblasti pod kontrolom terorističkih organizacija. Kako navodi AP, procenjuje se da je godišnje bilo oko 65.000 podnosilaca zahteva za vizu, koji su potpadali pod tu kategoriju.

Očekuje se da će promena, koja je predložena u martu 2018. godine, uticati na oko 15 miliona stranaca, koji podnose zahteve za dobijanje vize za ulazak u SAD svake godine. U novim pravilima za podnošenje zahteva za vizu navodi se spisak platformi društvenih mreža i zahteva od podnosilaca zahteva da obezbede sve naloge koje su imali u proteklih pet godina. Pored istorije na društvenim medijima, podnosioci zahteva moraju da pruže broje telefona koje su koristili u proteklih pet godina, i-mejl adrese, a zahteva se i da obezbede status o putovanjima u inostranstvu i deporataciji, kao i da navedu da li je iko od članova njihove porodice učestvovao u nekim terorističkim aktivnostima.

Od zahteva su jedino izuzeti podnosioci zahteva za određene tipove diplomatskih i službenih viza.

Izvor: www.blic.rs
Logged
kumbor
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 767


« Reply #2075 on: June 02, 2019, 08:52:17 am »


Разумем бригу о безбедности, али бројеви телефона, подаци о друштвеним мрежама и путовањима у иностранство ... личи на СССР под Брежњевом. Различити су облици декаденције и моралног пада једног друштва.
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 19 205


« Reply #2076 on: June 02, 2019, 08:24:58 pm »

Па већ одавно тврдим да се САД полако претварају и бивши СССР... "Демократија и људска права", кад се рашире враћају се као бумеранг...
Logged
MOTORISTA
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 50 025« Reply #2077 on: June 03, 2019, 06:04:34 am »

Ovaj put pod izgovorom bezbednosti. Wink
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 19 205


« Reply #2078 on: June 03, 2019, 07:30:48 pm »

Одувек су они унутар војске, обавештајно-безбедносних служби и сл. имали строге критеријуме, само се о томе није превише говорило... Сад то шире на цело друштво...
Logged
MOTORISTA
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 50 025« Reply #2079 on: July 01, 2019, 05:38:40 am »

ХАРП нам ведри и облачи
Аутор: Дарко Пејовић недеља, 30.06.2019.

Прича о глобалном загревању услед прекомерне емисије угљен-диоксида је велика обмана. Стварни узрок климатских промена је ХАРП, систем којим САД контролишу временске прилике, зарад остварења својих геополитичких и економских интереса.

На ову тврдњу готово сваки други грађанин Србије потврдно клима главом. То показују резултати истраживања јавног мњења, које је пре месец дана обавио тим Факултета политичких наука: 45 одсто испитаника изјаснило се како верује да Американци помоћу ХАРП-а „ведре и облаче” широм планете.

Мрежа заблуда о Високофреквентном активном програму истраживања поларне светлости, како гласи пун назив пројекта познатог (или озлоглашеног) под скраћеницом ХАРП, у Србији је почела да се плете пре седам година. До тада се само у уским стручним круговима знало да петнаестак америчких универзитета, неколико компанија и Министарство одбране САД још од 1993. спроводе испитивања јоносфере ради изналажења бољих телекомуникационих решења.

Шира јавност није знала ни да против овог пројекта армија теоретичара завере већ деценију води беспоштедни крсташки рат. Централа ХАРП-а у месту Гекона на Аљасци, где је инсталирана лабораторија и 180 високофреквентних антена, „раскринкана” је као полигон одакле се експериментима утиче на дестабилизацију климе. Наводно настојање је да се створи моћно оружје за циљано управљање метеоролошким приликама.

А онда је, почетком августа 2012, искра тог крсташког рата пала на медијско тле Србије. Неколико таблоида и портала објавило је „вест” да је у селу Бељини код Барајева, 3. маја, пуштен у рад амерички систем антена ХАРП, једна од 150 по свету посејаних филијала централе на Аљасци. Пожар је букнуо готово моментално... Наредних месеци почео је својеврсни лов на „вештице из Гекона”. Између осталог, тврдило се да антене утичу и на менталне процесе. У нашем случају, то се показало као тачно: теоретичари завере, самозвани истраживачи, псеудонаучници и приучени еколози утркивали су се у запаљивим изјавама, попут оне да би „САД путем те станице у Барајеву могле да униште Србију за један дан”. Нису изостали ни политички орнаменти, па је лансирана и бесомучно шерована прича како је Ричард Холбрук, уз остале ултиматуме Милошевићу, тражио да се у Србији поставе ХАРП антене, што је овај одлучно одбио. Исту чврстину је потом показао и председник Коштуница, али је притисцима подложна Цветковићева влада пристала да уступи плац у околини Барајева...

Наравно, фамозне антене нису нађене у Бељини, јер их тамо никада није ни било. Подједнако неуспешно завршила се и хајка на кров Института за физику у Земуну. Неправедно осумњичен је био и Геомагнетни завод у Гроцкој, а као лажне су се показале и све дојаве из других српских градова и села.

Хистеричној антихарповској ларми сталоженим гласом покушали су да реплицирају појединци из научне заједнице, они који се нису бојали стотина линч коментара испод својих текстова објављених на интернету. Ти „издајници и плаћеници” су прегрејану јавност подсећали на лекције из физике за основну школу, објашњавали да се на климу не може утицати преко јоносфере, да се усмеравањем штапића (антене) киша, олуја и град могу произвести само у бајци о Харију Потеру...

Онда су наступиле непуне две године замрзнутог конфликта између аргумената и веровања, све до маја 2014. и потопа у Србији. Да је тим ФПН-а тада сондирао јавност о теми ХАРП-а, они који би антене с Аљаске аболирали кривице вероватно би остали испод цензуса.

Треће полувреме борбе два непомирљива дела јавног мњења управо је у току, док се наизменично склањамо од бујица које носе и сунца које пржи. Летња офанзива поборника теорије о завери ХАРП-а против Србије и васколиког човечанства у пуном је јеку, иако је тај пројекат званично обустављен пре пет година. Ових дана, дотурена им је додатна муниција. На нашем тржишту је објављена књига Елане Фриленд „Хемијски трагови, ХАРП и потпуна доминација на планети Земљи”. Реч је о класичном делу жанра теорија завере, у коме је ауторка осведочени прегалац, не само по питању климатских промена.

„Људи од ауторитета и експерти, на један или други начин, корумпирани су и утишани (...) Истраживачи аматери, без положаја који штите и без чињеница које скривају, можда су наша највећа нада”, проповеда Елана Фриленд у уводном слову, пре него што ће читаоца затрпати са 300 страница теза и закључака који се ослањају на чак 1.500 цитираних истомишљеничких извора, без навођења иједног опонентног става.

И ништа не би било чудно да је ова књига светлост дана угледала као самиздат и да је „из руке” дистрибуирају агилни следбеници укоричених идеја. Она се, међутим, појавила као заједнички подухват Машинског факултета у Београду и „Академске мисли”, издавачке куће која се хвали позицијом лидера у објављивању научних монографија, часописа, уџбеника, зборника радова... Рецензент је др Момчило Милиновић, професор на Катедри за системе наоружања Машинског факултета, а уредник издања у едицији „Историја без тајни” јесте Владимир Давидовић, актуелни помоћник министра правде и дугогодишњи секретар и управник САНУ. Обојица су, на недавној промоцији, о књизи изговорили много лепих речи.

У ситуацији када противник има иницијативу и наклоност публике, аутоголови су последње што је потребно научној заједници...

Тесла је „крив” за све

Корени оног што нам се последњих деценија дешава сежу до Теслиних експеримената с почетка прошлог века, који су укључивали и управљања временским приликама. За разлику од генијалног научника чији је мотив био добробит човечанства, настављачи (или крадљивци) његовог дела су Теслине идеје упрегли у сврху војне, а затим и сваке друге доминације. На том трагу, пре четврт века, покренут је и ХАРП, не само у војне сврхе. Актери у овој причи су и велики берзански играчи, који кишом или сушом могу да изазову пропаст или добар род појединих пољопривредних култура, зависно од својих мешетарских планова. На зараду од ремећења климе рачунају и компаније које широм света продају унапређени семенски материјал, отпоран на вештачки изазване хидрометеоролошке хирове. Читав тај војно-профитерски конгломерат се коцка с опстанком планете, сводећи човечанство на жетоне у бескрупулозној хазардној игри. Тако барем убеђено тврде теоретичари завере.

Званичници на ове оптужбе реагују с подсмехом, понављајући да је „харповање” усмерено на истраживање комуникацијских иновација и детектовању стања дубоко испод површине земље, а да на климу ни на који начин не утиче. Опозитна страна пак наводи низ случајева необјашњивих урагана и торнада, али и других катаклизми, попут земљотреса и ерупција вулкана, прилично уверљиво доказујући да управо рука која управља Харпом Земљи озбиљно „дрма кавез”.

Izvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 50 025« Reply #2080 on: July 16, 2019, 09:06:56 am »

Uhapšena trojica neofašista, zaplenjeni oružje i raketa vazduh-vazduh
Tanjug   15. jul 2019.

Policija je saopštila da je ovo otkriće rezultat prethodne istrage o Italijanima koji su učestvovali u ratu u istočnoj Ukrajini

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Italijanska policija privela je trojicu muškaraca, među kojima i jednog koji je povezan sa neofašističkom političkom strankom, nakon što je otkrila veliku količinu oružja, uključujući jednu raketu vazduh-vazduh, kao i materijal sa nacističkim simbolima. Policija je saopštila da je ovo otkriće rezultat prethodne istrage o Italijanima koji su učestvovali u ratu u istočnoj Ukrajini, prenosi AP.

Pronađena vazduh-vazduh tipa Matra Super 530 F, francuske proizvodnje koja, kako se čini, bila korišćena u katarskoj vojsci. Naknadnim proverama utvrđeno je da je oružje u dobrom i funkcionalnom stanju ali bez eksplozivnog punjenja, prenosi Rojters. Osumnjičeni su pokušavali da prodaju raketu u kontaktima preko aplikacije Vacap, navela je policija.

Osim toga, pronađeno je 26 pušaka, 20 bajoneta, 306 delova oružja uključujući prigušivače, kao i više od 800 metaka različitog kalibra. Oružje je poreklom iz Austrije, Nemačke i SAD. U saopštenju objavljenom u poneđeljak, policija u Torinu izjavila je da se jedan od uhapšenih muškaraca 2001. godine bezuspešno kandidovao za Senat kao kandidat neofašističke stranke "Forca Nuova". U njegovoj kući u Galarateu, policija je pronašla gotovo 30 lovačkih pušaka, pištolja i bajoneta, kao i municiju i stare nacističke plakete sa svastikom.

Dva druga muškarca uhapšena su nakon što je policija pronašla raketu proizvedenu u Francuskoj u hangaru na aerodromu koju su, kako se veruje, pokušavali da prodaju, prenosi agencija.

Izvor: www.novosti.rs


* 01italija_1.jpg (126.46 KB, 800x534 - viewed 53 times.)
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 19 205


« Reply #2081 on: July 16, 2019, 03:58:03 pm »

Ракета је коришћена у катарској војсци? Како су је довукли отуда чак у Италију. Није ово игла па да се сакрије у џеп и прошверцује преко границе. Очигледно да је катарска војска извориште наоружавања разних терористичких група.

Како прочитах на интернету ракета је уствари ваздух -ваздух, намењена за испаљивање са авиона.
Logged
tihi
potporučnik
*
Offline Offline

Posts: 2 112« Reply #2082 on: July 16, 2019, 05:17:25 pm »

Zbudzili bi je na neki poljoprivredni avion  pilot

Ne zaista...sta bi mogli sa time? Bojeva glava sigurno nije neke preterano razorne snage kao nijedna vazduh-vazduh raketa. Industrijski eksploziv bi naneo mnogo vise steta, a mnogo je lakse doci do njega i transportovati ga.
Logged
banebeograd
mladji vodnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 203« Reply #2083 on: July 16, 2019, 08:09:23 pm »

na vestima je bilo da je raketa bez explozivnog punjenja, ako je to istina onda im je neko uvalio maketu ili repliku  Grin
Logged
Bozo13
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 16 356« Reply #2084 on: July 16, 2019, 10:22:58 pm »

Po meni nije takav problem raketa, več više mogučnost, da su pored te rakete "ukrali" još šta.
Logged
Pages:  1 ... 134 135 136 137 138 [139] 140 141 142 143   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Only registered members are allowed to access forum Paluba.Info. Please login or register an account with forum Paluba.Info. When registering, the password must contain at least eight characters, of which one capital letter and one numeric number, otherwise the registration will not be successful. For any problems during registration, please contact the e-mail address broker824@gmail.com or webmaster@paluba.info
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.028 seconds with 24 queries.