PALUBA
March 29, 2020, 10:00:29 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Važno,
Obaveštenje o dopunama pravilnika foruma
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: Centar za obuku i usavršavanje podoficira  (Read 5098 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 35 664« Reply #15 on: February 19, 2020, 09:20:28 am »

Обучен подофицир је један од стубова сваке војске
уторак, 18.02.2020.

ПАНЧЕВО – Министар одбране Александар Вулин данас је обишао Центар за обуку и усавршавање подофицира (ЦОУП) „Милунка Савић” у панчевачкој касарни „Стевица Јовановић”, где је истакао да је добар, задовољан и обучен подофицир сигуран знак да имате добру, задовољну и обучену војску.

„Један од стубова сваке војске је добро обучен и мотивисан подофицир. Подофицири су у свим ратовима показали своју вредност. Они су ти који први дођу у контакт са будућим војником, они који ће му пренети најважнија знања и показати му како се бори за своју земљу и како се живи у војсци”, рекао је министар одбране, преноси Танјуг. Вулин је додао да због тога Војска Србије поклања велику пажњу обуци подофицирског кадра, унапређивању њиховог материјалног положаја и свих оних услова који ће их мотивисати да остану у војсци.

После дугог низа година, ове године имаћемо велики број унапређења у прве подофицирске чинове. У саставу војске ове године више од 200 припадника промениће свој статус професионалног војника у статус подофицира, а свакако да ћемо наставити и са обуком и са одговарајућим курсевима који су предвиђени за ову годину, истакао је министар Вулин. Подсетио је да је на нама да обезбедимо услове, могућности и да побољшавамо њихов материјални положај, а ови људи ће итекако умети то да цене, и да умеће и знања која овде стекну пренесу на војнике.

Након реферисања команданта Центра, потпуковника Саше Пуача, министар Вулин је разговарао са полазницима курсева на више радних тачака, распитујујући се о темама и току обучавања, као и о условима живота и рада, а обишао је и реновирани објекат у касарни. Заступник команданта Команде за обуку, бригадни генерал Јелесије Радивојевић, истакао је да је новина то што, након усвајања нових законских решења, Војска Србије сада има прилику да обогати свој састав. Створена је прилика свим припадницима, који желе да своју будућност вежу за Војску Србије, да могу да се усавршавају, да после професионалног војника могу постати подофицири, а након тога наставе своје усавршавање и напредовање у каријери, рекао је генерал Радивојевић.

Заставник Игор Алексић из Трећег центра за обуку, на дужности главног подофицира у тој јединици, полазник је 13. класе командно-штабног курса.

„Овде сам јер постоји потреба за мојим ангажовањем у процесу оперативног планирања. Сматрам да ће нам курс, знајући инструкторе обуке, пружити прилику да доста научимо и пружимо свој максимум у јединицама где ћемо обављати своје дужности”, рекао је Алексић. Десетар Маринко Маринковић, припадник Мешовите артиљеријске бригаде, у Војсци Србије је од септембра 2014. године, а 2019. године као други у рангу завршио је лидерски курс.

"Познајем методе и захтеве инструктора који нам својим залагањем и трудом омогућавају да усвојимо знања и вештине које ћемо касније примењивати током својих каријера. Искористио бих прилику да се захвалим претпостављеној команди на поверењу које ми је указала, јер ћу, након овог курса, постати подофицир Војске Србије, а захвалио бих и породици на неизмерној подршци коју ми пружа", каже десетар Маринковић.

Водник Зоран Германац, командир је одељења у 11. пешадијском батаљону Прве бригаде копнене војске.

"У војсци сам од 2009. године, а 2016. завршио сам Основни и ево сада сам упућен на Виши курс за подофицире, као полазник 21. класе. Курс је изузетно занимљив и динамичан, пуно тога може да се научи. Много ће нам помоћи у даљем усавршавању и напредовања, како у чину, тако и на вишим дужностима у војсци"
, рекао је Герфманац.

У Центру за обуку и усавршавање подофицира „Милунка Савић” тренутно се одвијају три курса: Основни и Виши курс за подофицире, као и Командно-штабни курс за подофицире.

Izvor: www.politika.rs
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 31 731« Reply #16 on: March 14, 2020, 01:09:35 pm »Quote
Vojska Srbije dobila je međunarodne pohvale za profesionalizaciju obuke podoficira. Srpski model obuke podoficira biće primenjen u Iraku, a zainteresovane su i mnoge druge zemlje.


Logged
Pages:  1 [2]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.015 seconds with 26 queries.