PALUBA
May 31, 2020, 10:57:28 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Važno,
Obaveštenje o dopunama pravilnika foruma
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Unapredjenja, postavljenja, razresenja i penzionisanja u VCG  (Read 6230 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Kuzma®
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9 907« on: April 04, 2012, 08:49:04 am »

Tema u kojoj ce se objavljivati vesti o unapredjenjima, postavljenjima, razresenjima i penzionisanju pripadnika VCG
Logged
Kaćo
stariji vodnik I klase
*
Offline Offline

Posts: 914


« Reply #1 on: July 28, 2012, 02:42:50 pm »

Na svečanosti u Luci Bar, na školskom brodu ''Jadran'', izvršena je primopredaja dužnosti komandanta Mornarice Vojske Crne Gore.
Nakon intoniranja himne Crne Gore, pred strojem pripadnika Mornarice Vojske Crne Gore, dosadašnji komandant MVCG kapetan bojnog broda Rajko Bulatović predao je zastavu Mornarice Vojske Crne Gore kapetanu fregate Darku Vukoviću, koji će nakon odlaska u penziju kapetana bojnog broda Bulatovića, obavljati dužnosti komandanta MVCG.

Svečanosti su, pored načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmirala Dragana Samardžića sa saradnicima, prisustvovale starješine jedinica Vojske Crne Gore i brojni gosti.
  http://www.vojska.me/izvjestaji-izjave-aktivnosti/1161-primopredaja-duznosti-komandanata-u-mornarici-vojske-crne-gore
Logged
duje
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 894« Reply #2 on: July 28, 2012, 04:12:52 pm »

Da vidim tko je primio i tko predao


* _DSC0242.jpg (215.79 KB, 800x530 - viewed 173 times.)

* _DSC0235.jpg (225.97 KB, 800x574 - viewed 160 times.)
Logged
duje
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 894« Reply #3 on: June 28, 2016, 04:55:59 pm »

Vir: Vojska Crne Gore
http://www.vojska.mod.gov.me/vojska
28.06.2016.

Kapetan korvete Zoran Samardžić kod admirala Samardžića povodom okončanja usavršavanja u SAD

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić primio je danas kapetana korvete Zorana Samardžića, koji je uspješno završio usavršavanje na najprestižnijoj pomorskoj akademiji u SAD-u, Mornaričkom štabnom koledžu (Naval Staff College) u Nju Portu, Roud Ajlend.

Admiral Samardžić je čestitao kapetanu korvete Samardžiću na postignutom uspjehu i ocijenio da usavršavanje pripadnika Vojske Crne Gore mora biti kontinuiran proces, te da je obrazovanje rukovodećeg oficirskog kadra od posebnog značaja za takav sistem.

Kapetan korvete Samardžić je izrazio zahvalnost na ukazanom povjerenju i iskazao uvjerenje da će znanja stečena u SAD-u biti od koristiti Mornarici VCG.

Odbrambeni koledži u SAD-u su prestižne vojno-obrazovne institucije najvišeg nivoa, na kojima se školuju budući vojni i civilni lideri za upravljanje nacionalnim odbrambenim kapacitetima u združenom, interresornom i multinacionalnom okruženju. Nastavni programi obuhvataju izučavanje vojnih, ekonomskih, političkih i tehnoloških faktora od uticaja na nacionalnu i međunarodnu bezbjednost. Pored američkih oficira, usavršavanje na ovim koledžima pohađaju i oficiri iz preko 90 zemalja svijeta.


* GetImage.jpg (35.07 KB, 470x311 - viewed 107 times.)
Logged
torpedo011
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 441« Reply #4 on: January 26, 2017, 09:39:29 pm »


Ljubiša Jokić načelnik Generalštaba

General-potpukovnik Ljubiša Jokić novi je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, a admiral Dragan Samardžić, dosadašnji načelnik Generalštab imenovan je na dužnost izaslanika odbrane pri misiji u OEBS-u, odlučio je Savjet za odbranu i bezbjednost. Dosadašnji zamjenik načelnika Generalštava VCG, brigadni general Rajko Pešić imenovan je za vojnog predstavnika Crne Gore pri NATO-u i EU u Briselu. Savjet za odbranu je odluke donio na predlog ministra odbrane.

Na predlog Vijeća za nacionalnu bezbjednost, Savjet je odredio ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića za koordinatora Biroa za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor Crne Gore.

Savjet za odbranu i bezbjednost donio je odluku o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim vježbama u inostranstvu u 2017. godini.

"Odukom je predviđeno učešće na 22 vojne vježbe, čime će se značajno unaprijediti sposobnosti Vojske Crne Gore za izvršavanje raznovrsnih i veoma složenih zadataka", kaže se u saopštenju.

Savjet je odao priznanje pripadnicima Vojske Crne Gore za učešće u vojnim vježbama u inostranstu u toku 2016. godine i visoko ocijenio njihov doprinos u jačanju ugleda Crne Gore i Vojske u Crne Gore, što je visoko ocijenjeno i od strane partnera.

Savjet je razmotrio i usvojio Informaciju o mogućim modelitetima zaštite vazdušnog prostora Crne Gore kada postane punopravna članica NATO i ovlastio ministra odbrane da sa partnerima usaglasi sve neophodne aktivnosti na uspostavljanju zaštite vazdušnog prostora Crne Gore.

Sjednici Savjeta je predsjedavao predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, a prisustvovali su članovi Savjeta, predsjednici Skupštine i Vlade Ivan Brajović i Duško Marković.

Sjednici Savjeta su, po pozivu, prisustvovali ministri odbrane i unutrašnjih poslova Predrag Bošković i Mevludin Nuhodžić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Peruničić, direktor Uprave policije Slavko Stojanović i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragan Samardžić.

Biografija Ljubiše Jokića

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general-potpukovnik Ljubiša Jokić rođen je 1958. godine u Plavu.

Nakon Vazduhoplovne gimnazije, završio je Vazduhoplovnu vojnu akademiju, smjer pilot aviona (1981), General-štabnu akademiju (1994) i Školu nacionalne odbrane (1999).

Obavljao je dužnost nastavnika letjenja, komandanta Avijacijske eskadrile, načelnika organa za operativne poslove u Avijacijskoj brigadi, načelnika Terminalne kontrole letjenja na aerodromu Podgorica, komandanta Vazduhoplovne brigade i komandanta Vazduhoplovne baze u Podgorici.

U aprilu 2003. godine imenovan je na dužnost šefa Kabineta Vrhovnog savjeta odbrane Srbije i Crne Gore.

Obavljao je dužnost pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane Srbije i Crne Gore, a od septembra 2005. do juna 2006. godine dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore.

U julu 2007. godine imenovan je za prvog vojnog predstavika Crne Gore u NATO i predstavnika u Vojnom komitetu EU u Briselu.

Od marta 2012. godine obavljao je dužnost vojnog predstavnika Crne Gore pri Misiji Crne Gore u OEBS-u, kao i izaslanika odbrane za Austriju, Češku i Slovačku.

Od avgusta 2016. godine bio je savjetnik ministra odbrane Crne Gore za vojna pitanja.

Nosilac je Zlatnog letačkog znaka i zvanja Instruktor letjenja. Tri puta je odlikovan za rezultate postignute u službi, a dva puta je vanredno unaprijeđen.

Govori engleski i ruski jezik.

link
Logged
torpedo011
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 441« Reply #5 on: May 30, 2017, 11:35:23 pm »

Potpukovnik Enes Murić novi komandant Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore

 Danas je u Kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu izvršena primopredaja dužnosti komandanta Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore.

U prisustvu načelnika Generalštaba, general-potpukovnika Ljubiše Jokića, potpukovnik Enes Murić preuzeo je dužnost komandanta od pukovnika Milutina Đurovića.

General Jokić je zahvalio pukovniku Đuroviću na profesionalnom obavljanju dužnosti komandanta Pješadijskog bataljona u prethodnom periodu i obavezao potpukovnika Murića da novu dužnost vrši u skladu sa Ustavom i zakonom.

Potpukovnik Murić je izrazio zahvalnost načelniku Generalštaba na ukazanom povjerenju i istakao da će, zajedno sa svojim saradnicima u lancu komandovanja, posvećeno raditi na unapređenju kapaciteta i sposobnosti Pješadijskog bataljona.

Potpukovnik Murić je obavljao brojne komandne dužnosti u pješadijskim jedinicama, među kojima i dužnost komandira 1. pješadijske čete, prve jedinice u Vojsci čiji su razvoj i ocjenjivanje sposobnosti realizovani u skladu sa NATO programom Koncept operativnih sposobnosti. Pored toga Murić je bio komandir voda u I kontingentu Vojske u misiji ISAF, te komandant II kontingenta VCG u misiji Resolute Support u Avganistanu.

link
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.021 seconds with 25 queries.