PALUBA
August 04, 2021, 05:46:03 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Pravilnik foruma PALUBAinfo
 
   Home   Help Login Register  
Samo registrovani članovi mogu da pristupe forumu Paluba.Info. Prijavite se ili registrujte nalog na forumu Paluba.Info Prilikom registracije lozinka mora da sadrži najmanje osam karaktera, od toga jedno veliko slovo, i bar jedan broj, u protivnom registracija neće biti uspešna. Za eventualne probleme prilikom registracije, obratite se na e-mail adresu broker824@gmail.com ili webmaster@paluba.info
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: U vojsku i policiju možda niži od 165cm (M), 161cm (Ž)  (Read 769 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
duje
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 894« on: May 26, 2012, 12:36:23 pm »

Dva poslanika italijanskog parlamenta su predložila izmjenu zakona uvjetima za prijem u vojsku i policiju. Izmjena se odnosi na visinu, do sada muški 165cm, ženske 161cm. Prema pisanju italijanskih novina (Corriere della Sera), važnije je snaga nego visina....

Vir: "Primorske novice" Koper
http://www.primorske.si/

V vojsko in policijo tudi Italijani nižje rasti
Italijanski parlament bo predvidoma kmalu sprejel nov zakon, ki bo spremenil dosedanje pravilo, po katerem morajo moški kandidati za službo v policiji ali vojski meriti vsaj 165 centimetrov, ženske pa 161 centimetrov. 

RIM: Zakon sta vložila poslanca s Sardinije, ki sta zaradi omenjenega določila prejela na desetine pritožb.
Kot danes piše italijanski časnik Corriere della Sera, naj bi v prihodnje o priključitvi varnostnim silam odločala fizična moč posameznika in ne več njegova višina, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Leta prejemam pisma mladih, ki se pritožujejo, da so se morali zaradi centimetra ali dveh odreči svojim sanjam, da bi nosili uniformo,” je povedal eden od predlagateljev zakona Salvatore Cicu.

Nekateri poslanci z odpravo pravila glede višine soglašajo, saj lahko, kot je dejala poslanka Maria Grazia Lagana iz vrst levice, “manjši ljudje nekatere naloge opravijo bolje”.

So pa v parlamentu tudi posamezniki, ki temu nasprotujejo. “Manjši vojaki so dobri za vojno proti Kitajcem, a kakšna sramota bi to bila proti Rusom in Američanom,” je dejal poslanec Severne lige Giacomo Chiappori.


 
 

Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Only registered members are allowed to access forum Paluba.Info. Please login or register an account with forum Paluba.Info. When registering, the password must contain at least eight characters, of which one capital letter and one numeric number, otherwise the registration will not be successful. For any problems during registration, please contact the e-mail address broker824@gmail.com or webmaster@paluba.info
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.022 seconds with 23 queries.