PALUBA
May 25, 2022, 07:41:28 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Pravilnik foruma PALUBAinfo
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14]   Go Down
  Print  
Author Topic: Centar za obuku Kopnene vojske - aktivnosti  (Read 58073 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
MOTORISTA
Stručni saradnik za more i pomorstvo
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 009« Reply #195 on: February 11, 2022, 07:16:02 am »

Vojska Srbija izdala upozorenje: "Ne idi"; ne snose odgovornost
IZVOR: NOVOSTI ČETVRTAK, 10.02.2022.

Jedinice Vojske Srbije izvodiće vežbe sa bojnim minsko-eksplozivnim sredstvima na vojnom poligonu “Mogila“ 11. i 18. februara, od devet do 16 sati.

U tim danima, u navedenom području zabranjuje se kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega u označenom prostoru. Poligonsko-strelišni prostor biće obeležen crvenim barjačićima i tablicama sa natpisom: “Ne idi dalje – gađa se!“ i obezbeđen stražarima.

Zabranjeno je i svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih projektila i njihovih delova, jer to može biti opasno po život. Vojska Srbije saopštava da neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati zbog nepoštovanja navedenih zabrana.

Izvor: www.b92.net
Logged
Kuzma®
Stručni saradnik - KoV
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 155« Reply #196 on: February 11, 2022, 07:55:08 pm »

Vojska Srbija izdala upozorenje: "Ne idi"; ne snose odgovornost


У давна, прадавна времена, када је у дубокој шуми живео мали плави народ познат као Штрумпфови, постојала је професија новинар. Ти новинари су знали да напишу наслов и пренесу вест. Постојали су и уредници који су ценили шта је вест која треба да се објави. Осим тога они су, верујем, враћали на дораду вести које својим садржајем нису испуњавале задате критеријуме.  Данас тога нема а доказ је и овај наслов као и свакодневне гомиле апсолутно неважних вести.
Logged
MOTORISTA
Stručni saradnik za more i pomorstvo
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 009« Reply #197 on: February 12, 2022, 06:31:25 am »

Bilo nekada a sada se pripoveda.
Logged
MOTORISTA
Stručni saradnik za more i pomorstvo
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 62 009« Reply #198 on: February 18, 2022, 07:12:20 pm »

18.02.2022.

Специјалистичка обука војника у Центру за обуку копнене војске

На полигонима „Могила“ и „Пескови“ у околини Пожаревца реализује се интензивна специјалистичка обука војника на служењу војног рока генерације „децембар 2021“ родова пешадије и инжињерије.

У оквиру шестонедељне индивидуалне специјалистичке обуке у Центру за обуку копнене војске, војници ових родова се оспособљавају за борбену употребу личног и колективног наоружања и минско-експлозивних средстава, и за правилну примену тактичких радњи и поступака у борбеним дејствима.
 
У овој фази обучавања, војници рода пешадије реализују сва припремна гађања из наоружања рода и самостално решавају тактичке задатке, уз правилно кретање на бојишту, избор заклона, као и коришћење средстава за маскирање и атомско-биолошко-хемијску заштиту. Упоредо са њиховом обуком, војници рода инжињерије реализују вежбе са минско-експлозивним средствима, током којих се оспособљавају за руковање штапинским и електричним средствима за активирање експлозивног пуњења, те за постављање и уклањање мина.

Специјалистичка обука ове генерације војника на служењу војног рока завршава се наредне недеље провером оспособљености за самостално извршавање тактичких задатака, након чега следи колективна обука у јединицама Војске Србије до завршетка служења војног рока.

Izvor: www.mod.gov.rs
Logged
Rade
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 16 793


WWW
« Reply #199 on: April 19, 2022, 05:04:29 pm »


У јединицама Војске Србије у току је други модул Основног курса за подофицире, на којем се одабрани професионални војници из свих састава Војске Србије оспособљавају за командовање групом, тимом и одељењем.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

У овом периоду обучавања, будући подофицири пролазе специјалистичку обуку за извршавање индивидуалних и колективних задатака на почетним подофицирским дужностима у оквиру свог рода, односно службе.

Програмом обуке су обухваћени теоријски садржаји о средствима и опреми родова и служби, а акценат је на практичном делу током којег се полазници методски оспособљавају за командовање одељењем, извођење обуке са војницима и професионалним војницима, и реализују сва предвиђена гађања из личног и наоружања рода.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Полазнике у наставку курса очекује заједничко логоровање и, потом, стажирање у јединицама Војске Србије, када ће њихов рад и обученост пратити и оцењивати искусни командири и први подофицири у јединицама.

Основни курс за подофицире траје 26 недеља и обухвата три модула — основни, специјалистички и стажирање у јединицама Војске Србије. Војници који успешно заврше Основни курс за подофицире унапређују се у чин водника и распоређују на одговарајуће почетне подофицирске дужности.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Logged
Pages:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.018 seconds with 24 queries.