PALUBA
January 17, 2018, 02:28:23 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: If you are experiencing problems during registration process, please contact us on flushroyal75@gmail.com
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages:  1 ... 75 76 [77]   Go Down
  Print  
Author Topic: Namenska industrija Srbije - Vesti  (Read 168587 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
pvanja
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5 142« Reply #1140 on: November 09, 2017, 06:33:33 pm »

Clanak B92 o dinamickom prikazu Modela 1500+

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=11&dd=09&nav_category=12&nav_id=1323546
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 25 615« Reply #1141 on: November 14, 2017, 06:42:53 pm »

Вулин: Влада наставља да помаже одбрамбену индустрију
уторак, 14.11.2017.

Влада ће наставити да помаже одбрамбену индустрију Србије, и неће изаћи из власништва у тој индустријској грани, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

„Влада Републике ће наставити да помаже одбрамбену индустрију Србије, препознајући њен значај и њену важност и никако неће напустити власништво у одбрамбеној индустрији Србије”, истакао је Вулин у Баричу, приликом посете привредном друштву „Прва искра - наменска призводња”.

Он је додао да ће закон који ће бити донет омогућити да инвеститор до нивоа до 49 процената уложи новац, донесе тржиште и технологију, „али контролу над одбрамбеном индустријом Србије задржаће Влада Републике Србије из простог разлога што је ово стратешка грана и нешто што је бескрајно важно и за новац али и важно Војсци Србије”.

Вулин је истакао да је „Прва искра” у Баричу један од примера зашто је одбрамбена индустрија Србије толико важна Влади Републике Србије, зашто је толико важна читавом нашем друштву и, наравно, Војсци Србије.

„Улагањем у нове производне капацитете од милион и петсто хиљада евра, 'Прва искра' Барич је обезбедила да ће јој годишњи промет порасти за читавих два милиона евра годишње, и да ће моћи да запосли и нове раднике. Ове године одбрамбена индустрија Србије и СДПР су већ до сада уговорили 405 милиона америчких долара вредности новог извоза, а старих и већ договорених послова имају у вредности од читавих 687 милиона долара”, нагласио је министар Вулин.

Он је указао да је одбрамбена индустрија важан део наше привреде, баш као што је и важан део Војске Србије.

„Захваљујући оваквој политици и захваљујући политици коју је водио председник (Александар) Вучић још као председник Владе и када је први препознао значај и важност одбрамбене индустрије Србије, обезбедио државни новац да се уложи у одбрамбену индустрију Србије, можемо да кажемо да имамо грану привреде која постаје све значајнија и све важнија и која доноси све већа средства”, рекао је Вулин.

Он је додао да одбрамбена индустрија не доноси само средства, већ и нове технологије, а самим тим и запошљава оне који су најобразованији и најмлађи, оне који су нам свакако и најпотребнији.

Војска Србије, према његовим речима, као један од својих приоритета има развој одбрамбене индустрије Србије, јер захваљујући њеном постојању и њеном раду ми можемо да имамо одбрамбене системе, можемо да имамо оружје, можемо да имамо експлозиве и све оно што нам је потребно по приоритету и по најнижим могућим ценама и на тај начин смо у стању да опремамо нашу војску са далеко мање новца него што то може да уради било ко.

Министар Вулин након састанка са руководством ипредставницима синдиката „Прве искре - наменска призводња”, обишао обновљене и реконструисане производне погоне тог привредног друштва.

Након обиласка, директор „Прве искре” Станоје Биочанин истакао је да се после дужег времена та компанија вратила своју првобитну намену, а то је да се бави искључиво производњом бризантних експлозива за потребе Војске Србије и за произвођаче привредних експлозива.

„Компанија је захваљујући трансферу технологија и екстрапрофиту који је остварила тиме, сав тај профит уложила у обнову капацитета и фабрика је сада потпуно зановила капацитете на задовољство осталих фабрика наменске индустрије, а 80 одсто наших капацитета је оријентисано ка извозу”, нагласио је директор Биочанин и истакао да је то предузеће социјално одговорно и оријентисано ка решавању стамбених проблема својих запослених.

Током посете фабрици у Баричу, министар Вулин обишао је погоне Сушницу бризантних експлозива, погон за Сејање експлозива, као и погон за прераду вишекомпонентних смеша делаборисаних експлозива, наводи се у саопштењу. (Танјуг)

Izvor: www.politika.rs
Logged
Рашо
Moderator
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 159« Reply #1142 on: November 21, 2017, 05:08:30 pm »

Нора Б-52 је данас тестирана доље у Емиратима.  Како РТС јавља, оруђе је показало изузетне карактеристике. Сви задовољни, и наши и "емираћани"...
Logged
kumbor
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 12 806


« Reply #1143 on: November 21, 2017, 06:12:35 pm »

Нора Б-52 је данас тестирана доље у Емиратима.  Како РТС јавља, оруђе је показало изузетне карактеристике. Сви задовољни, и наши и "емираћани"...

Никакве велике мане тај систем и не може имати. Ипак, убеђен сам да се Емираћанима највише допала цена. вероватно најмање дупло јефтинија од сличног западног оруђа.
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 15 734


« Reply #1144 on: November 21, 2017, 09:05:37 pm »

Ипак, мислим да су они добро упоредили могућности оруђа и цену, односно није им само цена битна. Ипак, никаква одлука није донете. Ово је само приказ. Ако се покаже интересовање водиће се посебни преговори, као и увек у таквим пословима.
Logged
vodnik policije
vodnik
*
Offline Offline

Posts: 399


« Reply #1145 on: November 24, 2017, 08:46:59 pm »

http://www.danas.rs/ekonomija.4.html?news_id=363243&title=Sindikat+tra%c5%bei+intervenciju+Vlade
Logged
Pages:  1 ... 75 76 [77]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.044 seconds with 34 queries.