PALUBA
June 22, 2018, 08:28:10 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Važno,
Obaveštenje o dopunama pravilnika foruma
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 73 74 75 76 77 [78]   Go Down
  Print  
Author Topic: Namenska industrija Srbije - Vesti  (Read 192464 times)
 
Ivan81 and 1 Guest are viewing this topic.
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 27 942« Reply #1155 on: May 14, 2018, 06:39:34 am »

Odbrambena industrija Srbije "teška" je pola milijarde evra, a ovo su "lične karte" sedam fabrika
Marko Tašković  13.05.2018.

Skupština Srbije zakonski je omogućila strano ulaganje u državne firme odbrambene industrije. "Blic" predstavlja njihove lične karte, koje sadrže detaljne podatke o zaposlenima, proizvodima i uspesima, a koje možete pogledati u našoj galeriji.


* 001.jpg (241.65 KB. 1701x664 - viewed 37 times.)* 002.jpg (360.74 KB. 1417x1277 - viewed 49 times.)* 003.jpg (220.38 KB. 1417x1064 - viewed 35 times.)* 004.jpg (243.84 KB. 1417x1059 - viewed 30 times.)* 005.jpg (213.58 KB. 1417x1013 - viewed 27 times.)* 006.jpg (261.91 KB. 1417x1170 - viewed 23 times.)* 007.jpg (295.88 KB. 1417x1136 - viewed 24 times.)* 008.jpg (297.39 KB. 1417x1145 - viewed 27 times.)


Izvor. www.blic.rs

Logged
KUZMA®
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9 437« Reply #1156 on: May 14, 2018, 07:54:23 am »

Ovaj SDPR da zaposli jos 10-ak radnika i da pocne proizvodnju podmornica i nosaca aviona. Racunam da im taman toliko nedostaje da usvoje i tu proizvodnju kada 392 radnika prave sve ostalo.

Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 27 942« Reply #1157 on: May 14, 2018, 09:28:15 am »

Ovaj SDPR da zaposli jos 10-ak radnika i da pocne proizvodnju podmornica i nosaca aviona. Racunam da im taman toliko nedostaje da usvoje i tu proizvodnju kada 392 radnika prave sve ostalo.

Otprilike. 
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 16 101


« Reply #1158 on: May 16, 2018, 06:47:47 pm »

Па није баш тако. Они су како се то пре свега интегратор и посредник у продаји. Значајан део послова раде кооперанти међу којима је прилично и приватних фирми које у претходном тексту (чланку) нису ни набројане јер не улазе међу оне на које се односи приватизација. Наведене су само приватне фирме.
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 27 942« Reply #1159 on: May 30, 2018, 08:37:31 am »

Вулин: Слободи Чачак 20 милиона евра у наредне три године
уторак, 29.05.2018.

ЧАЧАК - Министар одбране Александар Вулин пустио је  у рад нову линију завршног фосфатирања у компанији „Слобода” Чачак и најавио нова улагања у одбрамбену индустрију Србије од 20 милиона евра у наредне три године.

Он је поручио да је прошле године одбрамбена индустрија Србије извезла око 570 милиона долара, а ове године се очекује чак 670 милиона долара. „Видите колики је напредак направљен у односу на претходна времена. Када је Александар Вучић постао министар одбране 2012. године извоз је био четири пута мањи. Од 2012. године до данас ми смо извоз учетворостручили и видите колико се данас више ради и колико држава Србија свих ових година улаже у одбрамбену индустрију Србије а колико индустрија све то враћа”, поручио је Вулин.

Према речима министра Вулина, Влада Републике Србије полаже велику пажњу на наменску индустрију.

„Нови закон који је донет гарантоваће власништво државе над наменском индустријом и наставак политике улагања у наменску индустрију, коју је зацртао Александар Вучић још као председник Владе, као и политику куповине нових технологија, привлачења инвестиција, али и потпуне контроле над одбрамбеном индустријом Србије. „Слобода” Чачак је значајна фабрика, али је и добар пример како се користе средства која је одвојила Влада Србије. Два милиона евра која су добили у првом кругу инвестиционог циклуса Владе Србије „Слобода” је у потпуности искористила и на најбољи начин - куповином нових машина, повећањем свог капацитета и повећавањем својих способности да прате нове и модерне светске технологије”, рекао је министар Вулин. Како је истакао, отуда можемо да кажемо да ће и други круг инвестиција који очекујемо бити подједнако успешан.

„Очекујемо да ће Влада Србије уложити још додатних шест милиона евра, а сама компанија још 13 до 14 милиона евра. Бескрајно нам је важна производња Слободе и извоз који постиже, али чак важније од тога јесте оно што она производи, посебно такозвана паметна муниција која ће нашој војсци омогућити да буде далеко способнија и да иде у корак са најразвијенијим војскама. Када имате овако моћну одбрамбену индустрију ви сте у стању да се наоружавате и снабдевате по ценама које не бисте добили било где на светском тржишту. Онда сте и са мањим улагањима у стању да купујете најсавременију муницију, оруђе и оружје, јер имате своју одбрамбену индустрију која је у стању да прати светске трендове и најзначајније светске токове”, рекао је министар Вулин. Директор компаније „Слобода” Чачак Зоран Стефановић захвалио је министру одбране што је пустио у рад нову линију завршног фосфатирања.

„То ће отклонити још једно уско грло у нашој производњи, повећати продуктивност и наше производне могућности. Надам се да ћемо наставити у овом темпу. Надам се да ћемо и у будућности успети да обезбедимо овакву упосленост наших капацитета, да се даље равијамо и ширимо, и тиме да учинимо оно што је најбоље и за локалну самоуправу и за државу Србију”, поручио је Стефановић. Градоначелник Чачка Милун Тодоровић истакао је како је приликом свих досадашњих његових посета „Слободи” Чачак напредак евидентан, инвестира се у млади кадар и у нову опрему.

„Скоро 37 милиона евра је у последњих седам година инвестирано у компанију која има 2.275 запослених, порези и доприноси се на време измирују. То је заиста на понос свих нас, а посебно Града Чачка. Надамо се да ће и у будућности 'Слобода' бити 'мајка Града Чачка'“, рекао је Тодоровић. Министар Вулин одржао је данас и састанак са руководством привредног друштва и представницима синдиката. (Танјуг)

Вулин: Нема приватизације, има докапитализациије

ЧАЧАК - Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да нови закон спречава приватизацију у одбрамбеној индустрији, али омогућава докапитализацију.

„Ми смо донели закон којим се гарантује да ће држава увек имати 51 проценат. Дакле, ми смо донели закон који спречава приватизацију, али омогућава докапитализацију”, рекао је Вулин одговарајући на новинарско питање у компанији „Слобода” Чачак.„Ви сте до сада, до доношења овог закона, 'Слободу' Чачак у законском смислу третирали као и било коју другу фабрику. Између 'Слободе' и пекаре коју хоћете да приватизујете није било никакве разлике у законском смислу. Сада има”, истакао је он.
Према његовим речима, у Србији се сада препознаје одбрамбена индустрија, она се докапитализује по посебним правилима, а њена приватизација није могућа, јер би значила да неко купи 51 проценат. „По овом закону, држава Србија мора да има 51 проценат. Ја бих био веома срећан да дође инвеститор који ће донети свеж новац, нове технологије, нова тржишта и повећати капацитете, али контролу у власништву над 'Слободом' увек ће имати држава Србија, и то 51 проценат. То важи за све фабрике које су део одбрамбене индустрије Србије”, рекао је министар Вулин и поручио да на првом месту радници треба да се радују овом закону, јер ће бити више посла.  (Танјуг)

Izvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 27 942« Reply #1160 on: June 13, 2018, 12:39:58 pm »

Хаубица „Александар” и ракетни систем „Шумадија” на сајму у Паризу
Аутор: М.Г.среда, 13.06.2018.

Министaр одбране Александар Вулин током посете Француској посетио је Сајам војне технике „EUROSATORY“ у Паризу и обишао штанд „Југоимпорта – СДПР“, највећи у главној хали Сајма на ком су изложени производи српске одбрамбене индустрије, саопштило је Министарство одбране.

Министар Вулин истакао је важност учешћа Србије на престижном француском сајму и додао да штанд „Југоимпорта – СДПР“, на коме су изложени и бројни други извођачи, изазива велику пажњу.

- Имамо чиме да се похвалимо и можемо да се такмичимо и са много развијенијим земљама него што смо ми, и то не само у компоненти производње муниције, по чему смо светски познати, већ и по сложеним борбеним системима што је нешто што је резервисано само за најснажније војске. Ово је начин да се Србија представи свету и да прикаже своје резултате, као нешто што и те како помаже и развој наше индустрије – рекао је министар одбране. Према његовим речима, прошле године у одбрамбеној индустрији Србије остварен је приход од 580 милиона долара, а ове године очекивано је значајно увећање те ће приход износити око 680 милиона долара.

Велику пажњу посетилаца штанда „Југоимпорт-СДПР“ привукли су самоходна хаубица „Нора“, као најпродаванија, али и самоходно артиљеријско оруђе „Александар“ и самоходно вишецевно модуларно лансирно оруђе „Шумадија“, који су први пут представљени изван граница Србије. Директор продаје у „Југоимпорту – СДПР“ Александар Лијаковић истакао је да „Југоимпорт – СДПР“ интегрише одбрамбену индустрију Србије и приказује и своје развојне производне пројекте. Како је нагласио, сви производи приказани у Паризу су углавном новијег датума и приказ су наших иновативних технологија у наоружању.

- Једна, ипак мала, Србија у односу на велике светске силе потпуно је раме уз раме конкурентна са највећим светским играчима у области артиљерије. Ми смо последњих година много уложили у развој, у иновативне технологије. Сада смо на нивоу уговарања и на нивоу будућих послова који значајно превазилазе раније године – истакао је Лијаковић.

Izvor: www.politika.rs
Logged
pvanja
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5 367« Reply #1161 on: June 13, 2018, 07:34:56 pm »

EUROSATORY-2018

https://vk.com/milinfolive?w=wall-123538639_758207« Last Edit: June 13, 2018, 07:40:01 pm by pvanja » Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 16 101


« Reply #1162 on: June 13, 2018, 08:50:08 pm »

Лазар на овом снимку има другачије распорођене бацаче димних кутија или ја нисам то примећиваи код ових који су овде приказивани...
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 27 942« Reply #1163 on: June 20, 2018, 03:41:29 pm »

Власник „Берете” заинтересован за сарадњу са Србијом
Аутор: Л. Л.среда, 20.06.2018.

Министар одбране Александар Вулин састао се у Београду са власником италијанске компаније за производњу оружја и војне опреме „Берета“ Франком Беретом и његовим сарадницима, саопштено је из Министарства одбране.

- Опредељени смо за интензивирање војноекономске сарадње у обостраном интересу, у складу са израженим интересовањима фабрика Одбрамбене индустрије Србије. Посебно бих истакао потенцијалне области сарадње компаније „Берета“ са Војнотехничким институтом Министарства одбране и привредним друштвима Одбрамбене индустрије Србије - рекао је Вулин.
 
Франко Берета је нагласио да су они веома заинтересовани за сарадњу са компанијама Одбрамбене индустрије Србије и Министарством одбране и додао да је са сарадницима већ обишао привредна друштва „Застава оружје“ и „Први партизан“.
 
Министар Вулин је додао да је током прошлогодишње званичне посете Републици Италији, у разговорима са тадашњом министарком одбране, истакнута интензивна сарадња у области одбране која прати укупне односе две земље и да су потврдили висок степен разумевања и искрену опредељеност за њено даље унапређење.

Izvor: www.politika.rs
Logged
Pages:  1 ... 73 74 75 76 77 [78]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.021 seconds with 26 queries.