PALUBA
May 25, 2020, 07:48:08 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Prilikom registracije lozinka mora da sadrži najmanje osam karaktera, od toga jedno veliko slovo, i bar jedan broj, u protivnom registracija neće biti uspešna
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Jablanički vatrogasci iščekuju kanader  (Read 9525 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Jester
Prijatelj foruma
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 854« Reply #15 on: August 08, 2013, 08:43:38 am »


* jab12.jpg (108.68 KB. 938x625 - viewed 86 times.)


* jab13.jpg (63.66 KB. 938x625 - viewed 148 times.)


* jab14.jpg (49.41 KB. 938x625 - viewed 113 times.)

Kad čovjek vidi kako su opremljeni njihovi Vatrogasci i s kakvom tehnikom raspolažu bude ti ih žao ,nedavno je bio slučaj u Bihaću cjela bolnica im je izgorila ko kutija od šibica ,jednostavno nemaju adekvatnu opremu a ono šta imaju je još iz vremena Jugoslavije i kad se takve i slične stvari dogode vidi se sva sposobnsot Države odnosno nesposobnost, nek se vladajući u toj zemlji malo zauzmu za istu i narod koji živi tamo umjesto da se politički prepucavaju  

* jab1.jpg (168.31 KB. 938x625 - viewed 204 times.)

Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 395


# proće i ovo


« Reply #16 on: August 08, 2013, 04:39:28 pm »

Požar kod Jablanice opet izmaknuo kontroli

Ni helikopter Oružanih snaga BiH koji je jutros nastavio gašenje šumskog požara na području Jablanice nije pomogao da se situacija stavi pod kontrolu.

Situacija je iznimno teška, jer se požar širi, pa se iz Hrvatske očekuje dolazak kanadera kako bi obuzdali vatrenu stihiju. Kanaderi bi trebali doći oko 18 sati.

"Požar je napredovao, ali mi nismo i ništa ne možemo uraditi. Izgubili smo kontrolu nad požarom, koji bjesni iznad putne komunikacije prema Mostaru", potvrdio je novinarima Omer Drežnjak, zapovjednik Profesionalne vatrogasne brigade Jablanica.

Dodao je kako je "situacija ista kao i prije djelovanja hrvatskih kanadera".

Po njegovim riječima, situacija ispod Donje Jablanice je pogoršana te požar direktno ugrožava putnu i željezničku komunikaciju prema Mostaru.

"Dio požara u Draganjskoj planini središnjim dijelom ide prema općini Konjic i naselju Idbar, dok drugi krak ide južno ka Dragan Selu", rekao je Drežnjak. Na požarištu u Donjoj Jablanici stalno gašenje iz zraka potrebno je kako bi se presjekla požarna linija prema planini Prenj i općini Konjic.

Na terenu se nalaze i vatrogasci koji poslije djelovanja helikoptera gase preostale vatrene džepove.

Požar je izbio prije devet dana u podnožju planine Prenj na području općine Jablanica nakon udara groma.

Nakon što je Vijeće ministara BiH u ponedjeljak jednoglasno odlučilo da se zatraži međunarodna pomoć u gašenju požara na području Jablanice, jučer su angažirana dva kanadera iz Hrvatske.

Pomoć iz Europske unije

Krizni centar Europske komisije osigurao je hitno pružanje pomoći u borbi protiv rastućih šumskih požara u Bosni i Hercegovini, potvrđeno je jutros, te je istaknuto kako su dva kanadera, koja je ponudila Hrvatska, već raspoređena u ugroženom području.

„Europska suradnja u civilnoj zaštiti još jednom dokazuje svoju praktičnu vrijednost. Hrvatska, naša najnovija članica, pokazuje uzornu solidarnost sa svojim susjedima“, rekla je Kristalina Georgijeva, europska povjerenica za međunarodnu suradnju, humanitarnu pomoć i krizno djelovanje.

Dodala je i kako je oprez nužan jer je sezona šumskih požara u jeku, pa je većina zemalja južne Europe izložena visokim rizicima.

„Krizni centar  je u redovitom kontaktu sa zemljama u kojima je najveći rizik. Spremni smo pomoći, ukoliko požari nadvladaju kapacitete država“, obećala je Georgijeva.

Europska komisija je svjesna kako je BiH suočena s velikim šumskim požarima od početka kolovoza, te kako je situacija najkritičnija na području Jablanice, gdje je proglašeno i stanje prirodne nepogode izazvane požarima.

Krizni centar Europske komisije koordinira pomoć na europskoj razini u slučaju elementarnih nepogoda i na taj način osigurava učinkovitu i djelotvornu pomoć.

Europski mehanizam civilne zaštite aktiviran je 18 puta u posljednje tri godine kao odgovor na šumske požare tijekom ljeta unutar i izvan Europe, a samo prošle godine primljeno je devet zahtjeva za pomoć.

  Al Jazeera Balkans
Logged
kanader41
stariji vodnik I klase
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1 065


" Use, nase,podase"


« Reply #17 on: August 08, 2013, 07:15:27 pm »

Vatru gasi i susjeda spasi.Republika Hrvatska će uvjek pomoči svim svojim susjedima u ovakvim ili nedaj Bože u gorim katastrofama.
Logged
oficir neaktivne rezerve
potporučnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2 292


" Drino, j.....ti ! "


« Reply #18 on: August 09, 2013, 05:40:40 am »

Tragično zvuči saopštenje sa jučerašnjeg dnevnika da požar širokih razmera van kontrole gase helikopteri, kanaderi kao i 17 vatrogasaca na terenu, slovom i brojem.
Logged
Jester
Prijatelj foruma
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 854« Reply #19 on: August 09, 2013, 08:21:53 am »

KANADERI UGASILI POŽAR U JABLANICI I VRATILI SE U ZEMUNIK

Dva Canadaira CL-415 koja su u srijedu 07. kolovoza 2013. upućena u Bosnu i Hecegovinu radi pružanja međunarodne pomoći u gašenju požara uspješno su ugasili požar na dodijeljenom području gašenja u Donjoj Jablanici te su se istoga dana u 20,00 sati vratili u matičnu bazu u Zemunik.

Posade su ostvarile 8 sati naleta izbacivši na požarište više od 400 tona vode, a vodu su uzimali sa Jablaničkog jezera. Tijekom gašenje koje počelo u 13,15 sati i trajalo do 19,20 sati kanaderi su jednom prelijetali na Zračnu luku Split radi punjenja gorivom.

Odluku o sudjelovanju hrvatskih posada u gašenju požara u Jablanici donijela je Vlada RH na telefonskoj sjednici 07. kolovoza uz prethodnu suglasnost Predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga.

DVA KANADERA PONOVNO UPUĆENI NA GAŠENJE POŽARA U BOSNU I HERCEGOVINU

Dva protupožarna aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile (PPE) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO poletjela su i danas 08. kolovoza 2013. iz vojarne Zemunik u Bosnu i Hercegovinu radi pružanja međunarodne pomoći u gašenju požara na području općine Jablanica.

Podsjećamo kako su tijekom jučerašnjeg dana posade kanadera uspjele ugasiti dodijeljeno područje požarišta u Donjoj Jablanici, te su se sinoć oko 20,00 sati vratili u bazu Zemunik. Zbog obima požara koji se na tom području razvijaju i šire ponovno je zatražena pomoć te su kanaderi sa istim kapetanima posada poletjeli iz Zemunika u 15,00 sati.

Odluku o sudjelovanju hrvatskih posada u gašenju požara u Jablanici donijela je Vlada RH na telefonskoj sjednici 07. kolovoza uz prethodnu suglasnost Predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga sa odobrenim naletom u ukupnom trajanju od 30 sati i gašenjem požara u područjima koji nisu minski sumnjivi.

Izvor : MORH


* can1.jpg (176.57 KB. 1280x960 - viewed 116 times.)


* can2.jpg (106.11 KB. 1280x960 - viewed 157 times.)


* can3.jpg (91.9 KB. 1280x960 - viewed 126 times.)


* can4.jpg (137.92 KB. 1280x960 - viewed 113 times.)


* can5.jpg (42.61 KB. 1280x960 - viewed 126 times.)

Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 395


# proće i ovo


« Reply #20 on: August 09, 2013, 02:24:42 pm »

Da se nebi krivo shvatilo ovo šta je postavio Jester je prvi dan gašenja.
Stanje je i dalje loše a pretpostavljam da kanadere neće slati do daljega jer je u RH najavljena bura a to znači probleme.
Evo današnjeg stanja sa Al Jazeera Balkans.

-----------------

 Ponovo se razbuktao požar u Jablanici
9 august 2013 Izmijenjeno 11:27 CEST
Nezirić dodaje kako su dobili informaciju da kanaderi danas, kako kaže, iz nekih razloga, neće nastaviti s gašenjem

Požar koji je buknuo prije deset dana od udara groma u podnožju Draganjske planine u općini Jablanica ponovno se jutros razbuktao,  doznaje Fena od pomoćnika načelnika u Upravi civilne zaštite Jablanica Omera Nezirića.

Prema posljednjim informacijama kojima raspolaže Operativno-komunikacijski centar Ministarstva sigurnosti BiH, situacija na požarištu u rejonu Jablanice je i dalje teška, kazao je Feni šef Operativno-komunikacijskog centra BiH 112 Željko Dugonjić.

Požar kao i jučer gori na dva lokaliteta, u rejonu Donje Jablanice i u rejonu Draganjske planine.

"Nakon jučerašnjeg djelovanja kanadera Republike Hrvatske, te helikoptera Oružanih snaga BiH, situacija se malo poboljšala. Međutim, prema posljednjim informacijama od jutros, situacija se ponovno pogoršava zbog visokih temperatura i zbog činjenice da gori borova šuma i zbog rasipanja borovih šišarki u okolinu tako da se one ponašaju kao novi izvori požara", kazao je Dugonjić.

Prema njegovim riječima, od jutros u 9 i 20 sati na požarištu u rejonu Jablanice, odnosno Donje Jablanice, djeluje helikopter Oružanih snaga BiH.

"Županijski stožer Civilne zaštite i vatrogastva Hercegovačko-neretvanske županije je jutros u devet sati imao zakazanu sjednicu povodom stanja na požarištima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji", kazao je Dugonjić.

"Požar se još sinoć oteo kontroli i počeo kretati prema središnjem dijelu Donje Jablanice i dva lokaliteta Draganjske planine", kazao je Nezirić.

Podsjeća da su jučer polijepodne u pomoć pristigla i dva kanadera iz Hrvatske, a sinoć je u gašenju požara u središnjem dijelu Draganjske planine angažiran i helikopter OSBiH.

Nezirić dodaje kako su također dobili informaciju da kanaderi danas, kako kaže, iz nekih razloga, neće nastaviti s gašenjem.

Prema njegovim riječima, na spomenutim lokalitetima je u petak ujutro angažirano po desetak ljudi-vatrogasaca i mještana, a na strme i nepristupačne terene prema Prenju pristiže i nova skupina gasitelja.
Logged
brodarski
Stručni saradnik - Istorija RM
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 12 093« Reply #21 on: August 09, 2013, 02:41:16 pm »

Dobro je da su pomogli gašenju požara. Požar bi se i prije ugasio da su priskočile susjedne države. PP snage BiH na tom području nisu vrijedne spomena. 
Logged
Jester
Prijatelj foruma
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 854« Reply #22 on: August 09, 2013, 02:42:33 pm »

Išli su gore dva puta, jučer 8.8 i prekjučer 7.8. ,zovu jaku buru sutradan ,neće se to tako lako ugasiti ...Da li u Nišu i dalje dežuraju Rusi , oni su pretpostavljam zaduženi samo za Srbiju i Republiku Srpsku ili?
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 395


# proće i ovo


« Reply #23 on: August 09, 2013, 04:13:00 pm »

ISTEKLO JE 30 SATI
Kanaderi iz Hrvatske završili djelovanje u Jablanici

Prema posljednjem odobrenju Vlade RH, kanaderi su završili 30 sati odobrenog rada, pojasnio je u izjavi za agenciju Anadolija pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu i spašavanje Samir Agić.

Prema posljednjoj odluci Vijeća ministara, pomoć se traži bez izdvajanja dodatnih budžetskih sredstava iz rezervi budžeta BiH, a kanaderi RH su već obavili svoje djelovanje bez naknade.

'Oružane snage BiH djeluju u istim kapacitetima i mogućnostima i rade na terenu koliko uvjeti dozvoljavaju. Ministarstvo sigurnosti nema podataka da su u okviru Federacije BiH ili međuentitetske suradnje došla dodatna vatrogasna pojačanja, koja bi djelovala direktno na požar na terenu', rekao je Agić.

S obzirom na jako mali broj vatrogasaca i trenutačne negativne vremenske okolnosti, Agić je istaknuo da se može očekivati da se požar nastavi širiti. Sve su analize pokazale da se mora uključiti veći broj vatrogasaca te je Agić pozvao nadležne institucije Hercegovačko-neretvanskog kantona i FBiH da djeluju s većim brojem vatrogasaca.

'Da su nadležne institucije, od lokalne pa do državne razine, radile svoj posao, dosad bi bili napravljeni prosjeci i usjeci u šumskim prostranstvima kako ne bi došlo do požara, širenja vatre ovolikom brzinom i ugrožavanja cestovne komunikacije', pojasnio je Agić.

Požari oko Jablanice i dalje se ne smiruju, a prijete i cestovnoj komunikaciji, potvrdio je za agenciju Anadolija pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu općine Jablanica Omer Nezirić.

U području Donje Jablanice situacija se zakomplicirala jer je porastom temperature došlo do rasplamsavanja požara.

'U ovim trenucima čitava kotlina je zavijena jakim požarima. Ukoliko dođe do eskalacije požara, može postati upitna i sigurnost odvijanja prometa. Požar se jednim dijelom nalazi i na strmim padinama iznad magistralnog puta i željezničke pruge', rekao je Nezirić.

I požar u oblasti Prenja napreduje od jučer u popodnevnim satima prema Prenju. Dim je gust, te se s jablaničke strane ništa ne vidi.

'Prema informacijama ljudi s terena, požar ima jako žarište s jedne i druge strane brda. Požar prijeti da se popne i na obronke Prenja, a ako se požar popne na prijevoj između jablaničke i konjičke općine, može lako prodrijeti u dubinu i ugroziti sela poput Idbara te se proširiti i dalje', rekao je Nezirić.

  tportal
Logged
brodarski
Stručni saradnik - Istorija RM
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 12 093« Reply #24 on: August 09, 2013, 06:46:20 pm »

Kad će BiH Vlada nešto početi i raditi? Kad će Hrvatska naplatiti svoje usluge gašenja? Kako stvari stoje nikada. Bosna je zaokupljena tko zna čime a vatrogastvo u kolapsu. Tako će biti i dogodine.
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 395


# proće i ovo


« Reply #25 on: August 10, 2013, 10:58:55 am »

Berijev je jedna od najefikasnijh letjelica za gašenje požara
Rusi ponudili avion za gašenje požara kod Jablanice

I bez hrvatskih kanadera pomoć bi Hercegovini mogla doći s druge strane, točnije iz Srbije budući da postoji mogućnost angažiranja ruskog aviona za gašenje požara, tipa Berijev, koji se od prije nekoliko dana nalazi u Nišu.

Ruski avion može se koristiti ne samo u Srbiji, nego i u regiji, a da bi Rusi krenuli u gašenje požara potreban je prije svega službeni zahtjev neke od vlada, u ovom slučaju Vijeća ministara BiH.

Načelnik Sektora za vanredne situacije, koje djeluje u okviru srbijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova, Predrag Marić potvrdio je za Al Jazeeru kako je ruski avion na raspolaganju i BiH te dodao kako „već sutra može da poleti prema Jablanici“.

„Za Berijev se moraju pokriti troškovi goriva, aerodromskih taksi, smeštaj i ishranu za posadu. Takvi su uslovi i za nas“, objasnio je Marić, uz napomenu kako je ruska posada na raspolaganju svima i svatko ih, uz spomenute naknade, može angažirati.

Berijev ponuđen svima

Na konstataciju kako požare u Hercegovini, osim vojnih helikoptera, gasi samo pet vatrogasaca i stotinjak mještana, Marić je odgovorio kako je „svim službama u regionu potvrdio kako je Berijev u Nišu do kraja septembra“.

Navodno su bh.službe „uredno zahvalile“ i najavile kako će zvati u pomoć „ako im bude trebalo“.

Pomoćnik ministra sigurnosti za zaštitu i spašavanje Samir Agić potvrdio je, gostujući na Al Jazeeri, kako požar oko Jablanice gasi ukupno pet vatrogasaca.

Osim njih na gašenju vatre angažirano je još stotinjak mještana, a vatrogascima pomažu helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Avion Berijev Be-200 predstavlja jednu od najefikasnijih letjelica za gašenje požara, može da ponese 12 tona vode, koliko i šest vojnih helikoptera koji se koriste za te namjene.

Iza Hercegovaca još jedna besana noć

Niti nakon 10 dana požari koji plamte Hercegovinom nisu stavljeni pod kontrolu, a vatra nije ugašena, pa je iza stanovnika nekoliko sela kojima prijeti vatrena stihija besana noć.

Iako im kuće još nisu ugrožene, stanovnici Dragan Sela odlučili su provesti noć na otvorenom, u brdima, i pokušati spriječiti eventualno prodiranje vatre prema njihovoj imovini, javila je Al Jazeerina reporterka Nataša Krstin.

Na Draganjskoj planini situacija je još uvijek kritična, jer se vatra u večernjim satima razbuktala.

Vatrena linija duga najmanje kilometar nekontrolirano se širi prema selima Rječice i Babin Potok, te prema Konjicu, no ljudi i njihove kuće još uvijek su sigurni.

I prolaz cestom M-17, koja spaja Sarajevo i Mostar, baš kao i željeznička pruga prema jugu Hercegovine su sigurni, no vatra se razbuktala prema teško pristupačnom planinskom masivu Čvrsnica.

Gašenje vatre na tom području moguće je samo iz zraka, no helikopteri Oružanih snaga BiH ostali su bez besplatne pomoći hrvatskih kanadera kojima je isteklo vrijeme od 30 radnih sati na koliko im je kabinet premijera Zorana Milanovića odredio angažman u susjedstvu.

  Dnevni avaz
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 395


# proće i ovo


« Reply #26 on: August 10, 2013, 11:03:44 am »

A kakvo je općenito stanje dovoljno govori naslov ovog članka iz Avaza.

Požar u Jablanici gase dva vatrogasca!

 Undecided
Logged
Jester
Prijatelj foruma
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 854« Reply #27 on: August 10, 2013, 11:53:58 am »

Uz Berijeva prava stvar je i An 32 - Firekiller , naši vladajući ih povukli iz upotrebe treba im zato dodjeliti nagradu ,sve šta je trebalo napraviti je malo nadoplatiti i imaš dva moćna protupožarna aviona ...


AN-32P / Forest Fire Fighting Aircraft


* a.png (419.4 KB. 715x435 - viewed 87 times.)


This aircraft was developed on the basis of the AN-32 commercially produced transport and it is capable to perform the following missions for the forests conservation and protection:
extinguishing the forest fires with the special fire liquid;
airdropping the smoke jumpers, their equipment, special aids, equipment and cargoes to the area of forest fire;
     The design performance of the aircraft have been confirmed during more than 10 years of operation. After discharging 8 tons of fire extinguishing liquid from two groups of tanks of the aircraft, from the altitude of 40-50 m at a speed of 240 to 260 km/h, a water spot of 120-160 m long and 10-35 m wide with concentration of the liquid exceeding 1 liter per sq. m is formed on the ground. Discharging the fire agent may be done simultaneously (in a single discharge) or serially from two tanks of one board, than of the other board, with an automatic delay or with manual control.


* b.png (353.36 KB. 715x435 - viewed 120 times.)


     Two airplanes were used to extinguish the high-elevated forest fire in the vicinity of Yalta (Ukraine). The experience of their application (about 100 flights over mountain terrains) showed a high efficiency of these aircraft.

     Three aircraft AN-32P were sent to Portugal for the experimental operation. A high intensive work (each airplane used to perform up to 10 or even 12 flights daily) resulted in a total of 545 fire fighting flights. The performance and fire fighting effectiveness of the aircraft were highly appreciated by the specialists who participated in the test operation.

     In absence of fires, the aircraft can be converted (within the airfield conditions) into a standard cargo variant for airlift. To perform transport operations the aircraft obtains the following features:

large cargo door at the tail fuselage section closed with a ramp that can be lowered down to the ground or shifted under the fuselage, thus providing fast loading from the truck or convenient parachute dropping of cargoes and people
loading device with a cargo lifting capacity of 3 t, maximum
removable roller track equipment providing parachute dropping of cargo platforms and transportation of cargoes at the pallets.
     Dimensions of the cargo compartment (12.48 m length, 2.78 m width and 1.84 m height) and of the cargo door provide the transportation of different cargoes, self-propelled and non-self-propelled wheeled vehicles. The cargo hold is pressurized and equipped with the air conditioning system.


* c.png (313.56 KB. 715x435 - viewed 126 times.)


     The aircraft has the following main features:

high degree of structure and systems reliability, operational safety proved during a long service of the AN-32 basic aircraft version;
possibility to operate from the unpaved airfields due to the landing gear design, low pressure tires and high arrangement of the engines that eliminates the penetration of foreign objects into the air intake;
high thrust-to-weight ratio allowing to fly with a curved trajectory over the mountain terrain;
autonomous operation that allow to start the engines with the aid of APU;
capability to fly in adverse weather conditions.
     The Interstate Aviation Committee Air Register and UKRAVIATRANS issued the Certificates of Type of the special category to the AN-32P aircraft on March 10,1995.

     At present, the aircraft is serially produced at the ANTONOV Serial Plant.


* an32p.tt.jpg (126.43 KB. 740x1042 - viewed 126 times.)


* an32pbp.jpg (116.35 KB. 720x496 - viewed 128 times.)Logged
duje
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 894« Reply #28 on: August 10, 2013, 12:32:23 pm »

Vir: "Avaz"
http://www.avaz.ba/

Samir Agić, pomoćnik ministra sigurnosti BiH
 
Ruski avion za gašenje požara formalnopravno nije ponuđen BiH

Avion za gašenje požara tipa Berijev, vlasništvo Ruske Federacije, a koji se nalazi u Nišu formalnopravno nije ponuđen BiH niti ga je Vijeća ministara BiH zatražilo.

Agić: Dobili smo obavještenje

- Državni ministar sigurnosti Fahrudin Radončić jučer mi je rekao da je ragovarao s nekim od predstavnika Ruske ambasade u BiH i da mu je rečeno da postoji mogućnosti da avion Berijev djeluje u Jablanici. Ponudu, tačnije obavještenje svima u regionu da se avion Berijev i dodatne letjelice Ruske Federacije nalaze u Nišu i da su spremni da pomognu nekoj od zemalja u gašenju požara dobili smo od kolega iz Srbije. No, da bismo mi zatražili međunarodnu pomoć, prethodno se moraju iskoristiti domaći kapaciteti, što u našem slučaju nije učinjeno - naglasio je Samir Agić, pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu i spašavanje.

On pojašnjava da se Ministarstvo sigurnosti BiH ne može pred stranim partnerima pojaviti sa zahtjevom za pomoć s informacijom da požar u Jablanici gasi pet vatrogasaca.


Avion Berijev


* 607_20120824223912_berijev.jpg (25.97 KB, 607x399 - viewed 147 times.)
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 18 515


« Reply #29 on: August 10, 2013, 02:15:35 pm »

А док се ови у БиХ договоре све ће изгорети.

А зашто пожар гаси 5 ватрогасаца? Ето, нека им се придружи господин Агић и биће их већ шест. Изгледа да тамо сви "пате од силе и величине" и нико никога не "зарезује" низашта.
Logged
Pages:  1 [2] 3   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.023 seconds with 24 queries.