PALUBA
January 20, 2021, 10:50:08 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Važno
Pravilnik za postovanje vesti
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 38   Go Down
  Print  
Author Topic: Vijesti iz avijacije  (Read 72915 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 41 289« Reply #435 on: July 22, 2020, 04:56:57 pm »Aerodrom dat u koncesiju na 35 godina


Bugarsko ministarstvo saobraćaja potpisalo je sporazum o koncesiji Aerodroma Sofija sa konzorcijumom na čijem je čelu fond Meridiam za upravljanje imovinom.

Prema ugovoru, konzorcijum će upravljati glavnom bugarskom vazduušnom lukom u narednih 35 godina, saopštila je vlada u Sofiji, izveštava Rojters.

Meridiam, koji se udružio sa nemačkim aerodromom Minhen kao operator za aerodrom Sofija, pobedio je na tenderu prošlog jula, nudeći godišnju koncesionu naknadu u iznosu od 24,5 miliona evra (28,24 miliona dolara) I ulaganje od 608 miliona evra.

izvor
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 42 668« Reply #436 on: July 25, 2020, 07:12:37 pm »

Erbas nudi ustupke SAD: Zuzvrat traži ukidanje američkih tarifa
Tanjug petak, 24. 07. 2020.

EVROPSKI proizvođač aviona Erbas saopštio je danas da unosi izmene u svoju konačnu ponudu za ukidanje američkih tarifa i okončanje 16-godišnjeg spora sa SAD, u vezi sa subvencionisanim kreditima koje je dobio od vlada Francuske i Španije.

Kompanija je navela u saopštenju da je prihvatila da plati veće kamate na ta dva zajma koja je dobila kao podršku za razvoj svog aviona A350, koji je u upotrebu ušao 2015. godine, javlja Rojters. Evropska unija i Francuska su ocenile da bi Erbasovo prihvatanje viših kamatnih stopa trebalo da reši spor sa Sjedinjenim Državama pred Svetskom trgovinskom organizacijom. Iz EU su poručili da će ukoliko se to ne dogodi primeniti mere odmazde, odnosno sankcije.

"Ako nagodba izostane, EU će biti potpuno spremna da iskoristi svoja prava na sankcije", rekao je komesar za trgovinu Fil Hogan.

Na meti Sjedinjenih Država su se našli i ovi zajmovi u okviru najvećeg svetskog korporativnog trgovinskog spora, u kojem je istovremeno Evropa otpužila Vašington za podršku Boingu. Svetska trgovinska organizacija (STO je prošle godine odobrila SAD-u uvođenje sankcija na evropske proizvode u vrednosti 7,5 milijardi dolara, jer subvencije Erbasu nisu u potpunosti povučene. Trgovinske asocijacije predviđaju eskalaciju sukoba na jesen, kada se očekuje da će EU dobiti “zeleno svetlo” Svetske trgovinske organizacije da uzvrati SAD uvođenjem sopstvenih tarifa na američku robu zbog subvencija odobrenih Boingu. STO je kritikovala i Evropu i SAD što su davale nezakonitu podršku svojim proizvđačima aviona. U poslednjih osam godina rasprava se uglavnom svodila na to da li dve strane poštuju presude STO-a donete u vezi sa mnogobrojnim žalbama.

Izvor: www.novosti.rs
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 41 289« Reply #437 on: July 27, 2020, 11:18:46 am »Quote
Putting aircraft into storage is a well-worn topic this year. Every day, another plane from another airline heads off to long term parking. But few get the attention the A380 does. Airbus’s giant flying folly is turning up in long term airport parking lots around the world.

Alas for the owners, it is not as simple as handing the keys over the valet and walking away.

Even standing still, the A380 sucks up money and resources. What’s involved in putting an A380 into long term storage?

Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 41 289« Reply #438 on: July 29, 2020, 08:32:08 am »Rajaner: Od 243 miliona dobiti u 2019., do 185 miliona evra minusa u 2020.


Irski niskotarifni avio-prevoznik Rajaner prijavio je danas gubitak od 185 miliona evra u prvom kvartalu kompanijske fiskalne godine.

To predstavlja katastrofalan rezultat u odnosu na neto dobit od 243 miliona evra u istom periodu godinu ranije.

Prihod kompanije je pao za 95 posto, za skoro 2,2 milijarde evra, na svega 125 miliona evra, navodi se u saopštenju Rajanera dostavljenom Tanjugu. Promet putnika se stropoštao za 99 procenata od sredine marta do kraja juna, na samo 0,5 miliona sa 42 miliona u uporednom lanskom tromesečju.

Smanjenje troškova od 85 odsto tokom prvog tromesečja nije bilo dovoljno da kompenzuje ovaj pad prihoda, pošto je došlo do naglog prekida rezervacija karata već u prvim nedeljama krize izazvane pandemijom kovida 19, dodaju iz Rajanera.

Očuvanje likvidnosti je bio prioritet, pa je na kraju izveštajnog perioda kompanija u bilansu stanja raspolagala sa 3,9 milijardi evra gotovine.

U saopštenju se napominje da grupa vodi pregovore sa zaposlenima i njihovim sindikatima o skromnom smanjenju plata da bi se izbeglo veće gašenje radnih mesta, ali da je, nažalost, njihova podružnica “Lauda” morala da sprovede dubok i bolan spasilački program, jer bi u suprotnom došlo do zatvaranja njene glavne vazduhoplovne baze u Beču 29.maja.

Rajaner je od kraja juna i početkom jula obnovio letove ka većini destinacija u njihovoj mreži, i očekuje da će ovog meseca nivo letova dostići oko 40 posto od onoga koji je uobičajen za jul, da će u avgustu porasti na oko 60 odsto a u septembru na 70 procenata.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 41 289« Reply #439 on: July 29, 2020, 08:34:22 am »Pre 2024. nema povratka na nivo pre krize


Vazdušni saobraćaj u svetu neće se pre 2024. godine vratiti na nivo pre krize, posebno zbog neizvesnog otvaranja granica, saopštila je danas IATA.

"Sada procenjujemo da nivo (saobraćaja) iz 2019. neće biti dostignut pre 2024. godine, što je godinu dana kasnije nego što smo ranije mislili", rekao je na konferenciji za novinare finansijski zvaničnik Međunarodne asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA) Brajan Pirs.

On je dodao da je u maju i junu sporiji oporavak saobraćaja i da ostaje neizvesno ukidanje ograničenja na granicama.

U drugom semestru će "oporavak (saobraćaja) biti sporiji od onoga čemu smo se nadali, to smo već konstatovali u maju i junu", rekao je Pirs, napominjući da je ponovno pojavljivanje koronavirusa u nekim zemljama usporilo otvaranje granica.

Ta organizacija smatra da će pad saobraćaja u 2020. biti 63 odsto u odnosu na ranijih 55 odsto.

"Projekcije umnogome zavise od načina na koji zemlje kontrolišu virus", rekao je Pirs i ocenio da bi pronalaženje vakcine protiv koronavirusa moglo da poboljša situaciju za avio-kompanije.

On je tako naveo da je "Velika Britanija obustavila veze sa Španijom i da je to stvorilo neizvesnost" i konstatovao odsustvo masovnog otvaranja dugih linija, "posebno za prekookeanska putovanja".

Ova organizacija, koja okuplja 290 avio-kompanija, procenjuje da će taj sektor u 2020. izgubiti 419 milijardi dolara, što je za 50 odsto manje globalnih prihoda u sektoru komercijalnog vazdušnog saobraćaja.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 41 289« Reply #440 on: July 31, 2020, 06:59:11 am »Erbas smanjuje proizvodnju,
gubici veći od očekivanjaEvropski proizvođač aviona Erbas najavio je danas novo smanjenje proizvodnje svog modela A350, pošto je u drugom kvartalu zabeležio veći gubitak od očekivanog.

Kompanija je u periodu april-jun ostvarila poslovni gubitak od 1,22 milijarde evra, prema prilagođenim podacima, dok su prihodi pali za 55 posto na 8,31 milijardu evra, prenosi Rojters.

Analitičari su predviđali gubitak od 1,02 milijarde evra, na prihod od 8,55 milijardi.

Iz Erbasa su naveli da se nadaju da će u drugoj polovini godine izbeći korišćenje gotovine, nakon manjeg odliva sredstava nego što se očekivalo u drugom tromesečju od 4,4 milijarde evra, usled pada isporuka zbog krize korona virusa.

Akcije Erbasa su posle ove poruke porasle za 3,6 odsto na jutarnjem trgovanju.

"Smatramo da će oporavak biti dug i spor", rekao je novinarima glavni izvršni direktor Gijom Fori, dodajući da je vazdušni saobraćaj krenuo uzlaznim putem, ali sporije nego što se ranije očekivalo.

Erbas je takođe saopštio da je smanjio proizvodnju širokotrupnog aviona A350 na pet letelica mesečno, nakon što je u aprilu već srezao proizvodnju sa 9,5 na šest komada mesečno.

Korona kriza je posebno pogodila potražnju za širokotrupnim avionima, koja ć se, prema predviđanjima, najsporije vratiti na normalne pretkrizne nivoe, a u Erbasu procenjuju da bi to moglo da potrajati do 2023. ili 2025. godine

Kompanija je ranije najavila gašenje do 15.000 radnih mesta, što čini 11 odsto njene radne snage, kako bi se izborila sa krizom koja će Erbas koštati smanjenja proizvodnje za 40 posto tokom naredne dve godine u odnosu na nivo pre krize.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 41 289« Reply #441 on: July 31, 2020, 07:01:19 am »Džambo-džetovima odzvonilo: Čekaju da budu razmontirani, neki stari samo 6 godina


Vest koja je u sredu stigla iz Čikaga imala je jak odjek.

Naime, šef Boinga Dejv Kalhun najavio je zaposlenima: "S obzirom na trenutnu dinamiku tržišta i perspektive, 2022. obustavljamo proizvodnju 747.“

To je poslednja potvrda strmoglavog pada korišćenja dva najveća aviona putnička aviona, boinga 747, koji leti od 1970, i erbasa A380, koji se koristi od 2007.

Skoro istovremeno u bivšoj kolonijalnoj sili Velikoj Britaniji, preko noći, ali prilično tiho, Britiš ervejz je najavio skori kraj za boing 747, koji je zapravo bio planiran tek 2024. godine.

"To označava kraj 50-godišnje vladavine džambo džeta", napisao je "Fajnenšel tajms".

Većina od poslednjih britanskih džambo-džetova kojih ima 31 već je parkirano u Španiji, gde čekaju da budu razmontirani. A pre Britiš ervejza, lokalna konkurencija Virdžin Atlantik već je bila poslala svoje 747 u penziju, baš kao što je to u proleće učinio i KLM.

Lufthanza je sada najveći svetski operator 747. Najnoviji od 30 boinga 747 su u proseku stari šest godina, mada je nejasno koliko će se od jedanaest starijih aviona tipa 747-400 vratiti u saobraćaj.


Džambo-džetom će leteti samo još predsednici SAD

Boing 747 je prvi put poleteo 1969. godine, nekoliko meseci pre prvog sletanja na mesec. U svom poslednjem izdanju 747-8, još se gradi kao teretni avion. Čak i nakon završetka proizvodnje 2022. američka vlada će na kraju 2024. dobiti dva nova predsednička aviona er fors uan, preuređena na bazi 747-8.

Očigledno je - koronavirus bacio je vazdušni saobraćaj u najgoru krizu u istoriji koja traje više od jednog veka. Situacija će se normalizovati najranije 2024. očekuje industrijsko udruženje IATA. Čak i tada će verovatno manje ljudi leteti, a mnogi ne žele da kao ranije lete u avionu sa 400 ili više drugih putnika.


Erbas: Nada iz Arabije

Veliki mlaznjaci sa četiri motora, poput 747, ali i evropskog erbasa A380, koji je počeo da zamenjuje 747 pre nešto više od decenije, postali su previše skupi za avio-kompanije još pre krize i jedva su mogli da donose profit čak i bez virusa.

Sada su popularni manji i znatno ekonomičniji mlaznjaci poslednje generacije - erbas A350 i boing 787 drimlajner.

U svakom slučaju, A 380, u kojeg su se polagale velike nade, izbačen je jz programa erbasa još pre korone. Obustavljanje proizvodnje je najavljeno za 2021. Bilans: Ukupno 242 dvospratna aviona dostavljena su za 15 avio-kompanija. Trenutno ih na redovnim linijima nude samo Emirejts koji ima jedanaest mašina i Čajna sautern sa pet.

Svi ostali avioni tog tipa, uključujući Lufthanzine, trenutno su parkirani u Španiji, Kaliforniji ili Australiji. Polazi se od toga da će tamo ostati godinama, i da će na kraju biti razmontirani. U svakom slučaju, to je predviđeno za celokupnu flotu Er Fransa, deset A380, od kojih je najnovija mašina stara samo šest godina. Takođe je malo verovatno da će neki od 14 Lufthanzinih A380 ponovo vinuti u vazduh.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 41 289« Reply #442 on: July 31, 2020, 09:34:01 am »KLM najavio ukidanje 1.500 radnih mestaKLM, holandski deo kompanije Er Frans-KLM, najavio je danas da će ukinuti 1.500 radnih mesta u sklopu restrukturiranja.

KLM je rekao da će novo smanjenje značiti da će njegova radna snaga koju je činilo 33.000 zaposlenih pre pandemije, do 2022. godine biti smanjena za 20 odsto, ali i da to ne znači da neće biti daljih smanjenja broja zaposlenih, prenosi Rojters.

Kompanija Er Frans-KLM objavila je u četvrtak gubitak od 1,55 milijardi evra u drugoj četvrtini godine, kao i smanjenje saobraćaja za 95 odsto.


izvor
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 42 668« Reply #443 on: August 01, 2020, 05:43:52 pm »

Ponovo lete avioni sa Balkana za Austriju: Ko hoće da uđe u zemlju mora ipak da ispoštuje ova pravila
Novosti online subota, 01. 08. 2020.

AUSTRIJA je od danas ukinula zabranu komercijalnih letova iz većine balkanskih zemalja, uključujući i BiH.

Redovni letovi za Austriju od danas će biti dozvoljeni i iz Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore. "Austrian erlajns" od sutra uvodi linije između Sarajeva i Beča, dva puta sedmično. Važno je istaći da u Austriju mogu ući samo građani s prebivalištem u toj zemlji s negativnim PCR testom. Za državljane trećih zemalja koji nemaju prebivalište u Austriji na snazi je zabrana ulaska. Izuzeci su samo ulasci kroz šengenski prostor i određene zemlje, za sezonske radnike, medicinsko osoblje, diplomate i putnike u tranzitu.

Izvor: www.novosti.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 42 668« Reply #444 on: August 02, 2020, 07:44:07 pm »

Tuča u avionu, dva putnika uhapšena jer nisu hteli da nose maske
Tanjug 02.08.2020.

Na letu holandske kompanije KLM iz Amsterdama ka Ibici izbila je tuča, kada su dva putnika odbila da stave zaštitine maske, a oni su kasnije uhapšeni.Ostali putnici pomogli su da se "buntovnici" obuzdaju, a njih je uhapsila španska policja nakon sletanja na Ibicu, prenosi Indipendent.

"Dva nepristojna putnika odbila su da nose maske i uznemiravali su druge putnike, fizički i verbalno", izjavio je portparole KLM-a. Dodao je da je pilot o incidentu obavestio lokalne vlasti po dolasku na špansko ostvo i da su oba putnika uhapšena. Prema njegovim rečima, bezbednost leta nije bila ugrožena.

Na Instagram nalogu na kojem je objavljen snimak incidenta tvrdi se da je jedan od izgrednika bio Englez i da je pio votku. Nošenje maski je obavezno na letovima kompanije KLM, kao i na svim aerodromima u Holandiji.

Izvor: www.blic.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 42 668« Reply #445 on: August 02, 2020, 07:50:02 pm »

недеља, 02.08.2020.

Рајанер обновио летове из Ниша ка Берлину

НИШ – Ирска авио-компанија Рајанер данас је обновила летове из Ниша ка Берлину, после четири месеца паузе због пандемије коронавируса.

Како се наводи у заједничком саопштењу ирске нискобуџетне компаније и Аеродрома Србије, Берлин је тако прва линија Рајанера која се реализује у летњем реду летења. Линија до Малте се очекује средином августа месеца када власти те земље укину рестрикције за путовања.

Грађани Србије сада могу да планирају летњи одмор по, како се наводи, најнижим ценама, придржавајући се нових здравствених мера које је Рајанер препоручио како би заштитио здравље своје посаде и купаца. У склопу обнове летова из Ниша ка Берлину, ирска компанија је покренула продају седишта по цени од 26,99 евра у једном правцу и то за путовања до октобра 2020. године, а уз услов да буду резервисана до среде 5. августа, искључиво на званичној веб страници авио-компаније „www.ryanair.com”.

„С обзиром да ће седишта по овим ценама брзо бити продата, путници би требало да се што пре пријаве на „www.ryanair.com” и избегну да пропусте ову прилику”, рекла је Олга Павлонка представница Рајанера, јавља Танјуг. Душан Кнежевић, представник нишког аеродрома „Константин Велики” рекао је да обнова летова Рајанера повећава број дестинација са тог аеродрома.

„Поред лета за Берлин, очекујемо да ће се дестинације на којима је Рајанер летео из Ниша пре пандемије постепено обнављати, као и да ће се увести нове”, рекао је Кнежевић, додаје се у саопштењу.

Izvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 42 668« Reply #446 on: August 04, 2020, 09:04:25 am »

Boing mora da izmeni svoj problematični model aviona - Ponovo na nebu početkom 2021.
Tanjug 04.08.2020.

Federalna administracija za avijaciju (FAA) predložila je listu promena koje Boing treba da izvrši na svom putičkom avionu 737 Max, kako bi on dobio dozvolu za nastavak letova.

Flota Boingovih aviona 737 Max prizemljena je od marta 2019. godine nakon dve katastrofalne nesreće u kojima je poginulo ukupno 346 ljudi. U Boingu se nadaju da će 737 Max dobiti dozvolu za nastavak letova sledeće godine, nakon što budu izvršene tražene promene. Kako prenosi BBC, te promene uključuju unapređenje softvera za kontrolu leta, promenu procedura za posadu i promenu električnih instalacija. Problematični model aviona trebalo bi ponovo da počne da leti početkom 2021. godine, ali bi se aviokompanije mogle suočiti sa slabim interesovanjem putnika zbog pandemije korona virusa i restrikcija u putovanjima.

Izvor: www.blic.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 42 668« Reply #447 on: August 05, 2020, 05:02:11 am »

EASA ne veruje u Boing 737 MAX: Obnova letova MAX737 u Evropi na dugom štapu
Tanjug utorak, 04. 08. 2020.

EVROPSKI regulator za bezbednost vazdušnog saobraćaja saopštio je danas da nema konkretan datum kada bi prizemljeni avioni MAX737 mogli ponovo da lete u Evropi, jer Boingu predstoji još posla da bi se ukinula evropska zabrana letova koja je na snazi već 17 meseci.

Američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) objavila je u ponedeljak predlog direktive u kojoj je navela četiri izmene u dizajnu i operativnom funkcionisanju koje Boing treba da uradi na avionu, kako bi FAA krajem godine eventualno ukinula naredbu o prizemljenju letelice MAX737. Agencija za vazduhoplovnu bezbednost Evropske unije (EASA) odbila je da direktno komentariše predlog direktive FAA, dodajući da i dalje čeka sprovođenje vlastitih probnih letova pre mogućeg ukidanja zabrane komercijalnih letova za MAX737 u Evropi, prenosi Rojters.

-... I dalje radimo na sprovođenju naših testnih letova, čiji je raspored poremećen usled ograničenja putovanja zbog Kovida-19. Probni letovi su preduslov da bi EASA odobrila povratak MAX737 aviona u funkciju u Evropi- navela je portparola EASA-e. Ona je ponovo podvuka da će avion biti vraćen u službu tek kada EASA bude sigurna u njegovu berzbednost.

Flota Boingovih aviona MAX737 prizemljena je od marta 2019. godine nakon dve katastrofalne nesreće u kojima je poginulo ukupno 346 ljudi. U Boingu se nadaju da će 737 dobiti dozvolu za nastavak letova sledeće godine, nakon što budu izvršene tražene promene.

Izvor: www.novosti.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 42 668« Reply #448 on: August 09, 2020, 05:21:08 am »

Emirejts plaća i sahranu: Borba velikih avio-kompanija za putnike u vreme korona krize ulazi u šok-fazu
V.N. nedelja, 09. 08. 2020.

I DOK Sindikat vazduhoplovne industrije i Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA) prognoziraju da se avionski saobraćaj neće oporaviti do posle 2024. godine, kompanija "Emirejts" je izašla sa neočekivanom politikom sa ciljem da povrati posao.

Državna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sedištem u Dubaiju sada nudi putnicima svojevrsnu "sigurnosnu mrežu", poručujući kupcima da će, ukoliko dobiju virus korona tokom putovanja, avio-kompanija pokriti sve troškove vezane za medicinsko lečenje, karantin hotela, pa čak i njihovu sahranu u slučaju smrti. Ova neočekivana mera stiže u trenutku kada "Emirejts" očekuje da će smanjiti čak 9.000 radnih mesta u narednim nedeljama. Predsedavajući "Emirejts grupe" šeik Ahmed bin Sid Al Maktum opisao je da ova mera može pružiti putnicima neku sigurnost tokom izuzetno nepredvidivih vremena da je letenje na daleke destinacije i dalje bezbedno - piše na veb-sajtu kompanije.

- Znamo da ljudi čeznu za letenjem pošto se granice širom sveta postepeno ponovo otvaraju, ali oni traže fleksibilnost i uverenja ukoliko se nešto nepredviđeno dogodi tokom putovanja - rekao je. Na veb-stranici kompanije "Emirejts" od prošle nedelje stoji:

- Putnici "Emirejtsa" mogu leteti sa punim poverenjem, jer će avio-kompanija pokriti troškove lečenja do 150.000 evra i troškove karantina od 100 evra dnevno tokom 14 dana, ukoliko im se dijagnostikuje kovid 19 ili nešto nepredviđeno dogodi tokom putovanja - rekao je.

Iz avio-kompanije su rekli da će polisa ostati na snazi do kraja oktobra, a važi do mesec dana od početka putovanja putnika.

Izvor: www.novosti.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 42 668« Reply #449 on: August 10, 2020, 05:35:58 am »

недеља, 09.08.2020.
Турске авиокомпаније лете из летовалишта ка Русији

МОСКВА – Турске авиокомпаније Туркиш Ерлајнс, Пегазус Ерлајнс и Корендон Ерлајнс, поново ће успоставити летове из турских летовалишта Анталије, Бодрума и Даламана до Русије од 10. августа, саопштила је у недељу руска агенција за ваздушни саобраћај, преноси Танјуг.

„Турске авиокомпаније Туркиш Ерлајнс, Пегазус Ерлајнс и Корендон Ерлајнс такође ће наставити летове са три одредишта у Русији до турских летовалишта”, наводи се и додаје да је више од десет руских авиопревозника такође спремно да наставе летове из Москве, Санкт Петербурга, и Ростов на Дону у те турске градове, преноси ТАС. Редован авио-превоз између Русије и остатка света обустављен је крајем марта због пандемије коронавируса. Ваздушни превоз настављен је са три земље - Уједињеним Краљевством, Танзанијом и Турском - од 1. августа. Летови за Швајцарску биће настављени од 15. августа.

Izvor: www.politika.rs
Logged
Pages:  1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 38   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.025 seconds with 23 queries.