PALUBA
October 17, 2021, 07:28:43 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
Glavni pokrovitelj foruma Paluba
kompanija
Protexi Group System
http://www.protexigroup.co.rs/
 
   Home   Help Login Register  
Za eventualne probleme prilikom registracije, obratite se na e-mail adresu broker824@gmail.com ili webmaster@paluba.info Na forumu PalubaInfo novoregistrovane članove odobravamo ručno, to može potrajati najviše do 24 h.
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 5 6 7 8 9 [10]   Go Down
  Print  
Author Topic: Montenegro airlines  (Read 22334 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
kriticar
desetar
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 135


« Reply #135 on: January 25, 2021, 07:24:50 pm »

Aerodromski slotovi nemaju veze sa kontrolom leta.
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 52 072« Reply #136 on: March 11, 2021, 07:47:17 am »Krivokapić: Montenegro erlajns „odumro“ zbog nebrige prethodne Vlade


Montenegro erlajns nije nikakvom odlukom ove Vlade prestao da funkcioniše, nego je „odumro“ zahvaljujući nebrizi koju je prethodna Vlada imala, saopštio je danas crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je zahvalio ministrima Milojku Spajiću i Mladenu Bojaniću na naporima da se osnuje nova kompanija „To Montenegro“, prenosi RTCG.

On je odgovarajući na pitanje zaposlenih u Montenegro erlajns rekao da će svi koju su kompetentni i koji su se dokazali u toj vazduhoplovnoj kompaniji biti i od koristi i u novoj.

„Ono što je najvažnije je da svi znamo da je ovo naš zajednički put, u kojem želimo najbolje za građane, prethodno zaposlene u MA i novo rukovodstvo koje će znati da odabere kompetentan kadar“, zaključio je Krivokapić.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 52 072« Reply #137 on: June 11, 2021, 08:13:48 am »„Montenegro erlajns“ tužio „To Montenegro“ zbog logoa


„Montenegro erlajns“ (MA) u stečaju tužio je novu crnogorsku avio-kompaniju „To Montenegro“ zbog, kako prenosi Pobjeda, neovlašćenog predstavljanja i stavljanja u promet logoa koji je istovetan ili sličan orlu koji je koristio MA, čime je „povredio registrovani žig kompanije“.

Tužbom se traži naknada štete koja nije precizirana, ali je jednaka iznosu koristi koju „To Montenegro“ ima nameru da ostvari stavljanjem logoa kao znaka na svoje robe i usluge.

Traži se i da „To Montenegro“ odmah i bez odlaganja prestane da koristi logo, a pod pretnjom novčane kazne zabranjuje mu se njegovo korišćenje i u budućnosti.

U tužbi, koju je Privrednom sudu predao u četvrtak stečajni upravnik MA Saša Zejak, navodi se da je „To Montenegro“ povredio više članova Zakona o žigu, kojim je propisano da nosilac žiga ima isključivo pravo korišćenja zaštićenog znaka.

Dodaje se da je MA 26 godina obavljao usluge avio-prevoza, te da je prepoznat u svetu kao nacionalni brend i kompanija koja obavlja prevoz ka brojnim destinacijama.

„S tim u vezi, MA je usluge obeležavao univerzalno prepoznatljivim zaštitnim znakom – žigom u obliku orla, koji je sadržao i naziv društva. Tužilac je nosilac prava na nacionalnom žigu i registrovan kod Zavoda za intelektualnu svojinu, kod kojeg je u toku postupak obnove“, piše u tužbi.

Konstatuje se da je „To Montenegro“ na konferenciji za medije 28. maja predstavio novi logo kompanije koji je istovetan ili sličan logu MA, odnosno registrovanom žigu.

U tužbi su taksativno navedeni članovi Zakona o žigu kojima se propisuju prava nosioca žiga da drugim licima dozvoli ili zabrani stavljanje njegovog zaštićenog znaka na robu i usluge za koje je žig registrovan.

Sudu se predlaže da utvrdi da je „To Montenegro“ nesumnjivo povredio žig MA, kao i prava koja iz njega proizilaze, piše Pobjeda, prenosi Tanjug.

izvor
Logged
MOTORISTA
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 54 093« Reply #138 on: June 15, 2021, 05:18:46 am »

субота, 12.06.2021.

Само један „фокер” Монтенегро ерлајнза би могао да лети

ПОДГОРИЦА - Прелиминарни извештаји комисије за процену авиона у власништву Монтенегро ерлајнза (МА) у стечају показали су да је један од пет „фокера 100” у пловидбеном стању, док остала четири није могуће поправити, изјавио је стечајни управник Саша Зејак.

Он је подгоричкој Побједи рекао да су стање авиона утврдили директор технике МА у стечају Срђан Гојковић и доктор ваздухопловног права Нела Марковић, и додао да стечајна управа планира да исправни „фокер” изда заинтересованим компанијама.

„Судбина 'фокера' може бити продаја заинтересованим купцима, али стечајна управа сматра да би најбоља валоризација тог дела имовине била поправљање једног 'фокера' који би могао бити издат у закуп То Монтенегру, иако то до сада није тражено”, рекао је Зејак. Говорећи о плановима МА након окончања стечаја, Зејак је рекао да није немогуће да авиони те компаније опет полете.

„МА ће уложити максимални напор да у случају неодрживости То Монтенегра одржи континуитет комерцијалне авијације у Црној Гори. У том контексту, у наредној фази стечаја биће тражени партнери, док сам ја предложио продају МА као правног лица”, указао је Зејак. Претходно је било планирано да буде предложен план реорганизације компаније, али је, тврди Зејак, то осујетило подношење захтева државе за исплату 107 милиона евра потраживања.

Стечај у МА уведен је 28. априла, на захтев Управе прихода и царина због пореског дуга од 11,9 милиона евра, преноси Танјуг.

Izvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 54 093« Reply #139 on: July 27, 2021, 10:13:25 am »

Novi avio-skandal trese Crnu Goru: Kupili avion sa tuđim motorom i sad ga ne vraćaju
IZVOR: POBJEDA PETAK, 4.06.2021.

Ni u hangaru, ni u upravnoj zgradi Montenegro erlajnsa nije nađen sporni motor.

Izvršni direktor državne avio-kompanije Tu Montenegro (To Montenegro) Predrag Todorović zatražio je juče od stečajne uprave Montenegro erlajnsa (Montenegro Airlines - MA) da odredi tehničko lice koje će koordinisati reisporuku motora američko-irskoj lizing kompaniji GECAS (GE Capital Aviation Services), što stečajni upravnik Saša Zejak nije prihvatio, saznaje Pobjeda. Reč je o motoru koji je u poslednje tri godine u zakupu MA, ali je trenutno instaliran na "embraeru 195", registarskih oznaka 40-AOB, koji je Tu Montenegro kupio 17. februara od GECAS-a.

Kako tvrdi Pobjedin izvor, stečajni upravnik je odbio ovaj zahtev, sugerišući Todoroviću da ne preuzima ulogu arbitra u deljenju obaveza za reisporuku motora, dok se ne utvrde činjenice, te da ne tumači ugovor u koji ne bi smeo da ima uvid. On je naveo da je obavio popis imovine MA i da ni u hangaru, ni u upravnoj zgradi MA nije našao sporni motor, te da je o tome obavestio GECAS.

Kako je Pobjedi objasnio izvor blizak Vladi, Zejak tvrdi da MA od 17. februara, kada je Tu Montenegro kupio taj avion, koji je prethodno bio u operativnom lizingu kod MA, nema kontrolu nad motorom, pa samim tim ne može prihvatiti obavezu reisporuke u ugovorenom stanju. Tim pre što je ugovor o zakupu istekao u novembru prošle godine.

Stečajni upravnik je, kako je rečeno Pobjedi, naveo da je MA na raspolaganju Tu Montenegru i GECAS-u, jer je u interesu građana Crne Gore da se motor, čija cena zakupa definisana ugovorom dnevno iznosi 2.300 dolara, što pre vrati vlasniku. Čudi ga, međutim, što motor nije vraćen vlasniku mnogo ranije, a posebno nakon što je Tu Montenegro kupio od GECAS-a dva aviona koja su bila u operativnom lizingu MA. Tu kupovinu oglasio je ministar finansija Milojko Spajić 17. februara na Tviteru. Potom je stiglo saopštenje sa sednice Vlade održane istog dana o toj kupovini.

Predstavnici GECAS-a su već nekoliko dana u Crnoj Gori, gde utvrđuju kakvo je stanje motora i šta će se dalje dešavati s njim.

Izvor: www.b92.net
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 19 462


« Reply #140 on: August 06, 2021, 09:51:08 am »

Не разумем се у послове авио-саобраћаја, али ми боде оче да се уствари купују једни те исти авиони, они који су већ били у Ер Монтенегро. И при том неко не констатује да су у купљеном авиони изнајмљени мотори. Ваљда нико није ни погледао шта садржи или не срадржи техничка књижица авиона (или како се већ зове тај документ). А то што се изнајмљују мотори по цени од 2300 долара дневно ми не делује баш економски логично.
Logged
MOTORISTA
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 54 093« Reply #141 on: August 06, 2021, 10:36:36 am »

Presipanje iz šupljeg u prazno, uz naknadu za učesnike.
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 52 072« Reply #142 on: September 23, 2021, 04:04:47 pm »Montenegro erlajns  obnovio ugovor sa Aerodromom „Nikola Tesla“?


Montenegro erlajns (MA) u stečaju obnovio je ugovor o zakupu poslovnog prostora na Aerodromu „Nikole Tesle“.

Time su se stekli uslovi za pokretanje linijskog održavanja aviona u Beogradu, rečeno je Pobjedi iz stečajne uprave.

Prostor će se koristiti za održavanje aviona tipa „embraer 195“ i „foker 100“, a stečajna uprava sada treba da aplicira kod Agencije za civilno vazduhoplovstvo za odobrenje rada linijske baze Beograd. U stečajnoj upravi kažu da je obnavljanjem ugovora o korišćenju prostora tehnici omogućeno da obnovi ugovore sa operatorima za tip aviona „embraer 195“. To je, između ostalih, „Arkija Izraeli erlajns“.

Tehnička baza Beograd ima kancelariju za rad, snabdevena je opremom, magacinom sa alatima, materijalima za radove linijskog održavanja, pa u stečajnoj upravi očekuju da će dobiti odobrenje za rad.

Navode da bi se time stekli uslovi da tehnička baza Beograd MGX u stečaju radi za treća lica, odnosno avio-kompanije zainteresovane za usluge linijskog održavanja u toj bazi i za pomenuti tip aviona, prenosi B92.

Ističu da vode pregovore sa više avio-kompanija koje u svojoj floti imaju „embraer 195“ i „foker 100“, kako bi koristeći usluge u linijskoj bazi Beograd ostvarili prihod i povećali stečajnu masu kompanije.


izvor
Logged
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan fregate
*
Online Online

Gender: Male
Posts: 7 248


« Reply #143 on: September 23, 2021, 08:28:46 pm »

A šta je sa ogromnim dugom, koji je pređašni MA imao prema aerodromu NT.
Je li plaćen ili je oprošten (pod susdkim sporom)?
Logged
MOTORISTA
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 54 093« Reply #144 on: September 23, 2021, 08:43:30 pm »

Zar Montenegro erlajnz nije ugašen?
Logged
MOTORISTA
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 54 093« Reply #145 on: October 08, 2021, 09:40:05 am »

"Montenegro erlajns" izgubio pravo na logo
A. J. 08.10.2021.

Ministarstvo ekonomskog razvoja Crne Gore je poništilo rešenje o produženju registracije žiga/loga Montenegro erlajnsu u stečaju, koje je izdato 9. avgusta ove godine, jer su naknado utvrdili da je doneto “nesumnjivom greškom u postupanju i uz povredu materijalnog propisa”.

Kako je rečeno Vijestima u tom ministarstvu, Montenegro erlajns u stečaju može protiv ovog rešenja da podnese tužbu Upravnom sudu, ali do pravosnažnog okončanja spora više ne sme da koristi logo. Na pitanje lista o spornoj registraciji loga bivše nacionalne avio-kompanije Crne Gore, iz ministarstva su naveli da je Zakonom o žigu propisano da žig važi 10 godina od dana podnošenja prijave i da se može produžavati više puta na po deset godina, ali da je poslednja registracija žiga u slučaju Montenegro erlajnsa istekla 20. maja 2020. Zahtev za produženje važenja žiga mogao je da se podnese pre isteka ili u roku od šest meseci nakon isteka, a bivša uprava Montenegro erlajnsa to nije uradila, zbog čega je pravo na produženje loga isteklo 20. novembra prošle godine.

Kompanija je krajem decembra 2020, odlukom uprave, obustavile dalje letove, a u aprilu je u njoj proglašen stečaj. Vlada je osnovala novu avio-kompaniju ToMontenegro početkom februara, koja je krajem maja predstavila svoj logo sličan logu bivše kompanije. Stečajna uprava Montenegro erlajnsa je 2. juna podnela zahtev za produženje važenja svoja tri žiga/loga, što je 12 meseci nakon što im je isteklo pravo na njihovo korišćenje, a 10. juna je podnela i tužbu protiv ToMontenegra zbog korišćenja loga sličnog bivšem nacionalnom avio-prevozniku.

Iz Ministarstva su naveli za Vijesti da je stečajnoj upravi 4. juna, dva dana nakon podnošenja zahteva za produženje registracije žiga, odgovoreno da zahtev nije tehnički uredan, nakon čega je stčajna uprava 21. jula predala novi zahtev, na koji im je, kako je sada utvrđeno, greškom pozitivno odgovoreno 9. avgusta. Stečajna uprava Montenegro erlajnsa je 5. oktobra podnela Privrednom sudu predlog za određivanje privremene mere kojom traže da se novoj državnoj avio-kompaniji ToMontengro zabrani dalje korišćenje loga, dok se ne završi sudski postupak po tužbi za povredu žiga/loga pokrenut 10. juna, koji sada postaje izlišan, pišu Vijesti.

Izvor: www.blic.rs
Logged
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan fregate
*
Online Online

Gender: Male
Posts: 7 248


« Reply #146 on: October 09, 2021, 07:57:28 pm »

Koja je razlika između starog loga MA i novog loga, koji sada koristi kompanija ToMontenegro? Meni deluju potpuno isto.
Već sam pisao o tome da je stari logo ''ukraden''.
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 52 072« Reply #147 on: Yesterday at 12:08:41 pm »Quote
Dvije aviokompanije u Crnoj Gori: Je li ugroženo komercijalno zrakoplovstvo?

Jedan od prvih poteza nove vlasti u Crnoj Gori bio je prizemljenje Motenegro Airlinesa i uspostavljanje nove kompanije.

Stanje u komercijalnom avioprevozu još se nije stabilizovalo, a trpe i tehnički resursi. Stara kompanija, na primjer, ima i avion i servisni hangar koje nova ne želi da koristi već plaća te usluge strancima.

Stanje teško može da se objasni ekonomskim razlozima, već više onim političkim.Logged
Pages:  1 ... 5 6 7 8 9 [10]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Oglasi za poslove na Jooble.org
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.026 seconds with 23 queries.