PALUBA
October 26, 2020, 08:26:01 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:
Glavni pokrovitelj foruma Paluba
kompanija
Protexi Group System
http://www.protexigroup.co.rs/
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12   Go Down
  Print  
Author Topic: Obaveštajne službe i njihovo delovanje.  (Read 49458 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
VeselinDakovic
mladji vodnik
*
Offline Offline

Posts: 164« Reply #120 on: June 06, 2016, 01:43:51 am »

Проблем терористичких исламистичких организација је присутан дуже време, још од доба крсташких ратова, и уопште није једноставан за анализу. Једино их је најезда Монгола скоро уништила, али је тај "вирус" некако преживео. И у прошлости, као и данас, такве организације никада нису постојале без подршке из "сенке", те је краћа дискусија о ДАЕШ-у у склопу ове теме.

Ситуација у Сирији сасвим сигурно привлачи највише пажње и то због војног ангажовања РФ на подручју Блиског Истока, али ДАЕШ је присутан и у Либији, Нигерији, Јемену и другим муслиманским земљама, али и земљама које имају значајну муслиманску мањину (већину). Терористички напади у Бриселу и Паризу су само потврда претпоставке да су терористи присутни у земљама ЕУ. Моленбек у Белгији је подручје у који полиција не улази, а таквих квартова има у свим већим градовима у Француској. Немачка је препуна.

Да одмах кажем, нисам исламофоб или ксенофоб, већ само реалан. Ако грешком уђете у такво ризично подручје и западнете у невољу, нико вам неће помоћи. Ако сте сами, сигурно ћете запасти у невољу. Имао бих пар препорука, ако баш морате да уђете у такво подручје.

Један од начина ширења мреже ДАЕШ-а је врбовање присталица преко Интернета, и то спада у психолошке операције. То неки религиозни фанатик не може успешно да уради. Начин на који шаљу слику о себи говори сам за себе, као да је преписан из приручника за специјално ратовање извесне прогресивне, напредне, дивне, демократске земље. Прочитао сам приручник до пола, па бацио, смучило ми се. Располажу професионално написаним приручницима. Метод контроле над припадницима организације је вишеслојан и веома чврст.

Само из ових неколико реченица се може закључити да се дешава један велики процес за чије сагледавање треба направити корак уназад. Канали финансирања терориста се обављају преко хавале и хаваладара. Хавала у преводу значи померање, мрдање, а ја бих рекао муљање и мућкање. Тако човек који хоће да пошаље новац некоме, оде код локалног муљатора, да му новац и плати његову услугу, а од овога добије нумерички код који прослеђује особи која треба да добије паре. Та друга особа са тим нумеричким кодом одлази код свог локалног муљатора где добија новац. Муљатори накнадно између себе поравнавају рачуне на разне начине.

За темпларски ред се често говори да су први успоставили систем токова новца, али они су у ствари примењивали хавалу коју су научили на Блиском Истоку. И још којешта, али то излази из оквира ове теме.

САД врло успешно саботирају борбу против ДАЕШ-а јер им је потребно неко страшило, "за по кући". Прво су били Јапанци, па затим Совјети, па онда ми, а сада су ове алибабе.

Саудијска Арабија и Турска више не могу да крију своју активну улогу у подржавању ДАЕШ-а, али опет смо заборавили Либију.

Италији, Француској, Британији и Немачкој одговара ДАЕШ у Либији. Свима поменутима одговара ДАЕШ у Нигерији, Боко Харам.

Нико ништа не ради без интереса, а интерес поменутих земаља је пљачка. Свега чега се дочепају. Пре свега их интересују ресурси.

То само значи да безбедносне службе тих земаља активно раде да се процес пљачке продужи, а повремени терористички напади у њиховим земљама се уклапају у њихове планове.

Сада ће неко рећи да сам написао глупост, али ко год тако помисли, нека пружи доказ да те државе воде људи који раде у интересу становништва тих држава а не наднационалних ентитета којима служе.

Није се марионета откачила од луткара, већ су им Руси мало потпалили играчку и очепили их ту и тамо. Игра се укрупњава.

Верујем да је вама много занимљивија расправа да ли САА има Штору на тенковима и да ли су терористи добили Џавелине. Много наоружања је терористима стигло управо са простора бивше СФРЈ. Знате вероватно о чему причам.

Много је важније зашто неко улаже напоре да опрема и обучава те дивљаке и бандите. Америчке службе су "потрошиле" 500 000 000 долара да опреме и обуче 5 (!) бораца против терориста. Ако мени дају 201 милион, послаћу им 200 бораца, свима по милион и ствар у реду. 10% сад, остатак после три месеца. Цврц. Лоповска посла. Ставили неког генерала црнца да се не примети кад поцрвени кад лаже. Практично решење, ја се не бих тога сетио. А и одакле ми црнац генерал...

Читав циркус са избеглицама је део тог великог процеса.

Мени је тај модус операнди потпуно познат, као да је потпис. Све је то виђено кроз историју.

Пустињско ратовање је нужда, а решавање проблема је на другом месту.

Све те развијене земље имају неке огромне дугове. А као, стандард. Коме тачно дугују и ко је прави власник тог дуга? Чије су те хиљаде милијарди долара и како мисли да их наплати кад нема толико новца?

ДАЕШ је једно од помоћних средстава за успостављање глобалне контроле.

Али, што онај каза, ћераћемо се још.

Logged
VeselinDakovic
mladji vodnik
*
Offline Offline

Posts: 164« Reply #121 on: June 06, 2016, 02:27:15 am »

Познато је да се одређени концепти најлакше пласирају преко визуелних импресија.

Погледајте филм "Things to come" из 1936. године и биће вам јасније.

Филм приказује тзв. стогодишњи план. Имају неку чудну потребу да најављују планове, као боксер који "телефонира".

Ми смо им два пута убацили шрафцигер у машину и не воле нас ни мало.
Logged
motorista 57 klasa
Prijatelj foruma
poručnik korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3 014


Да ли ћемо још коме сметати зато што смо своји?


« Reply #122 on: June 06, 2016, 08:27:05 am »

Мање више познато.

Da, dokument Američke obavještajne službe iz 60-tih godina (nakon 40 godina skinuta oznaka tajnosti sa istog) koja govori o vjerskim (ne)slobodama na teritoriji SFRJ. Ne znam ni šta su drugo mogli očekivati u jednoj komunističkoj zemlji a na kraju krajeva ni taj isti "zapad" nije ništa bio bolji s obzirom da su imali tzv. crne knjige u kojima su bili registrovani pripadnici komunističke partije-komunisti na njihovom teritoriju i samim tim obilježeni kao naveći državni neprijatelji.

Evo jednog dokumenta iz 80 tih godina SFRJ koji pokazuje kako je to izgledalo kod nas...
Meni je ova dokument smešan (ja san Srbin pravoslavac). Neko iz SDB šalje informaciju da se u crkvi pojavljuju simboli koji
se nalaze na zvaničnoj zastavi i grbu Socijalističke Republike Hrvatske? Čini mi se da je ovo "zaludan pop i jariće krsti" , morali su da
opravdaju svoje postojanje i pisali ovakve gluposti. Da li je na sveći u crkvi trebala da bude i petokraka pa da ne bude sumnjivo?.
Da je ta služba ozbiljno radila posao za koji je bila plaćena (debelim parama i privilegijama) kasniji razlaz bi bio mnogo manje
krvav i bolan. Ako je uopšte morao da bude takav. Ovo je samo izmišljanje problema gde ga nema i zasejavanje semena koje
je kasnije proklijalo kao zlo.

* Coat_of_Arms_of_the_Socialist_Republic_of_Croatia.svg.png (27.27 KB. 135x174 - viewed 454 times.)

* 188px-Flag_of_SR_Croatia.svg.png (2.44 KB. 188x94 - viewed 474 times.)


Logged
Agario
mladji vodnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 267« Reply #123 on: June 06, 2016, 09:08:02 am »

Naravno da svako ima pravo na svoje mišljenje i stav, meni lično ovaj dokument-izvještaj-informacija ili kako god za to vrijeme i situaciju nije smiješna nego sastavni dio rada tadašnje službe kojoj su se znali prioriteti a u to vrijeme jedan od glavnih prioriteta je bilo potkopavanje režima i sistema tadašnje SFRJ od strane domaće emigracije bilo "U", "Č" ili neke nišnaeste. Službene grbove i obilježja ne možemo dovoditi u istu ravan sa obilježjima koje se spominu u ovom dokumentu, na kraju krajeva u kojoj je to bogomoljci u SFRJ bio izvješen bilo kakav državni ili (para)državni simbol, crkve i džamije su imale pravo da rade potpuno normalno svoj "posao", naglašavam normalnojer sve što nije u tom domenu spadalo je podrivanje Ustavnog poretka i rad protiv države i trenirano je ravnopravno sa svim ostalim vidovima podrivanja države što za mene je potpuno u redu.
 Ja se sjećam vrlo dobro kada sam imao nekih 10 tak godina i malo više, da sam sa svojom tetkom (majčinom sestrom) a samo želim naglasiti da mi je otac i majka bili članovi SK-a, otac dugo godina radio u Republičkom organu a nekoliko godina uoči rane smrti u Saveznom organu a majka u prosvjeti, ovo naglašavam da sam ja kao njihov sin sa majčinom sestrom dakle svojom tetkom kontinuirano kao dječak išao na molitve (konfesiju ne želim navoditi jer smatram da je to potpuno nevažno) i nikada, naglašavam nikada niti otac niti majka nisu imali nikakvih problema na poslu sa tom činjenicom i pored toga što smo živjeli u jednoj manjoj sredini-gradiću od nekoliko hiljada stanovnika gdje je se znalo apsolutn sve o svakome.

Samo želim reći da i služba u to vrijeme nije se bavila lovom na vještice (bar u BiH) nego je radila za tadašnje vrijeme prilično ozbiljno a da su bili nešto extra plaćeni to po meni ne stoji jer SDB-ovci su bili sastavni dio SUP-a i imali su plate koje su bile Zakonski regulisane uostalom kao i svoj tadašnjoj radničkoj klasi i radnicima u SFRJ kojima nisu kasnile plate i nisu imali kao danas problema sa zdravstvenim i mirovinskim osiguranjem ali to je već off tpc.

Teza da treba kriviti Službe bezbjednosti u SFRJ za raspad bivše države potpuno su meni smiješne jer raspad te iste države su konstruisali i planirali mnogo mnogo veći igrači od nas običnih smrtnika i pripadnika SDB-a.

Na kraju krajeva, mnogi su smatrali KGB neprikosnovenim čuvarom SSSR-a pa šta se desi...u roku od 24 sata sruši se i željezna zavjesa-Zid u Berlinu i sa njim i SSSR ode u...istoriju
* 1.JPG (100.29 KB, 986x740 - viewed 125 times.)

* 2.JPG (91.01 KB, 986x740 - viewed 142 times.)

* 3.JPG (92.11 KB, 740x986 - viewed 151 times.)
Logged
VeselinDakovic
mladji vodnik
*
Offline Offline

Posts: 164« Reply #124 on: June 06, 2016, 11:08:32 am »

Да ли да се направим невешт или не?

Тај Стипе који је одузео свећњаке је био сигурно радознао како је једна религија постала везана за или територију или неку националну групу, па је хтео поближе да погледа то што се није видело на слици. Или има нека посебна религија ту, а посебна рецимо, у Италији? А је ли била и петокрака на свећи?

А Стипе је радија свој поса како триба и није бија шемпијаст.

Да је неки Јован одузео те свеће па и да растежемо причу.

Из докумената која су постала доступна може се закључити да је присуство и деловање западних обавештајних служби у том периоду било концентрисано на територију СР Словеније, СР Хрватске и СР БиХ. Сетите се да је у сваком моменту у иностранству било од 300 000 до 600 000 војних обвезника, што је само отежавало посао службе.
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 18 759


« Reply #125 on: June 06, 2016, 07:39:52 pm »


torpedo011
Quote
Treca stvar... Odnosi se na Dzumbu. Islamska drzava moze da padne za jedno prepodne samo da to Amerika hoce. Ko ih placa? Ko ih naoruzava? Ko ih trpi? Vodja pobegao iz americkog zatvora... Prica za malu decu. Koriste internet jer znaju da mogu. Prave glave tome ne prilaze.

Јел ти то мене подучаваш? Мој став око ИСИЛ и ко стоји иза њега је одавно, од првог поста на ту тему познат. Ти или не читаш или нећеш да читаш шта пишем.

Па сад да ће пасти за једно поподне је можда мало превише оптимистички речено. У конкретном случају проблем је када се "марионета" (лутка којом се управља канапама) откачи па почне сама да "лута". И још добије своју "свест".  "Луткар" би хтео да је врати али има само две могућности: или да је пусти да иде својим путем или да је уништи. Жао му да згази свој труд, а са друге стране још не види шта ће му "марионета" урадити ако је не уништи. Или види али се нада да ће штету правити само другима.Ако је став познат онда га поновите јасно и гласно.

Исламска држава може да падне за једно преподне. Само да се заврне славина којом тече оружје, новац и гориво. Не би знали шта би их снашло. Ја не знам само докле ће овај циркус да гостује на Блиском истоку и докле ће невин народ да страда?

Јел ја то теби треба да се исповедим? Да ти ниси мало некултуран? Узми ти благо мени, мало си млађи од мене па ће ти бити лакше, па прочитај шта сам писао у тој теми о ИСИЛ-у и рату о Сирији, па онда причај приче.
Logged
torpedo011
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 577« Reply #126 on: June 06, 2016, 09:53:52 pm »

Читао сам ја то. Ту сте рекли да је ИД под заштитом Турске, НАТО и САД. Више пута. Овде стоји другачије. Делује као да сте променили став.


Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 18 759


« Reply #127 on: June 08, 2016, 08:20:26 pm »

То ти погрешно читаш. Потпуно је јасно ко је "створио" ИСИЛ и Ал Каиду  и ко покушава да управља са њим. То се посебно види око игре са Ал Нусром (филијала Ал Каиде) и захтева да се не бомбардује простор око Алепа.

Али, ја не мислим да су ствари у пракси тако поједостављене као што их ти и још понеко представља. Ја не мислим да је неко у САД планирао бомбашки напад у Паризу, нити све оно што чини ИСИЛ и Ал Каида. Не, то су урадили ови из ИСИЛ-а самостално. То и остало што ИСИЛ чини је продукти покушаја да се неко игра "специјалног ратовања" а да томе није дорастао. Ја то волим да опишем речима - "како мали Ђокица замишља специјалце" (овде специјално ратовање). Очигледно је да генерација руководилаца и оперативаца ЦИА и осталих служби, али пре свега политичара (јер они све аминују) није дорасла ономе што је замислила да раде. Они су се "преиграли". И сад, уместо да изађу из те игре (како год знају), они се још више упетљавају новим комбиновањем. Нажалост, све то ће се мање обити о главу САД  (као што је то већ неко написао) али хоће европским државама, пре свега онима у ЕУ, али ни нас неће заобићи.
Logged
VeselinDakovic
mladji vodnik
*
Offline Offline

Posts: 164« Reply #128 on: June 08, 2016, 10:10:05 pm »

Мишљења се разликују у неким детаљима.

Када год се нешто деси, прво ми падне на памет коме то одговара, ко од тога има користи, па тек онда покушам да дођем до закључка.

Догађај "911" (број полиције) је донео много новца корпорацијама које су снабдевале америчку војску током агресија на државе које нису биле умешане у догађај.

Догађаји у Мадриду и Лондону су за последицу имали елиминисање било каквог противљења учешћа Британије и других европских држава у тим војним акцијама против других суверених држава.

Недавни догађаји у Француској и Белгији имали су за последицу милитаризацију полиције у тим земљама, још један корак ка тоталитарном друштву.

Пре неколико дана, на граници између Украјине и Пољске је од стране СБУ ухапшен француски држављанин са мањим арсеналом (пушке, муниција, експлозиви), који су наводно били намењени терористичким нападима током предстојећег европског првенства у фудбалу, а и раније је шпекулисано да се може десити какав напад на навијаче.

Тачно је да је Украјина у расулу и да се у ратном подручју може набавити све од војне опреме и пешадијског наоружања, чак и бацач граната са постољем, али је необично да све то прелази толико растојање кад је терористима много ближе неко друго место где могу слично томе да набаве.

Колико год терористи изазивају страх то три пута ефикасније раде телевизије и новине, и онда могу без проблема да држе војску на улицама и траже аусвајс.

Процес који се одвија има за циљ да покаже и докаже да су националне државе неефикасне и неспособне, иако је то последица европских интеграција јер више нису суверене, те да наведе на "закључак" да је укидање таквих држава исправно и да све треба да замени какав наднационални систем управљања.

Сигурно ће се десити неки инцидент мањег обима који ће медији надувати колико год буду могли.

Да ли ће нас заобићи тај вртлог обмана и подвала? Прилично сам сигуран да хоће, али то не значи да ми нећемо трпети последице тих дешавања.

А службе?

Службе не могу ништа да ураде у случајевима када неки догађај планира нека много моћнија организација од службе која чува своју "територију".

Сад, ја `вако мис`им, а мож` бит` и да нисам у праву.
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 18 759


« Reply #129 on: June 08, 2016, 10:14:49 pm »

Quote
Недавни догађаји у Француској и Белгији имали су за последицу милитаризацију полиције у тим земљама, још један корак ка тоталитарном друштву.

Мени се чини да си се погрешно изразио. Ове државе имају "оружану полицију" или жандармерију. Они су војска (припадници жандармерије су војна лица) која обавља полицијске задатке. Дакле, нема потребе да милитаризују полицију када је већ имају.
Logged
torpedo011
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 577« Reply #130 on: June 08, 2016, 10:16:32 pm »

То ти погрешно читаш. Потпуно је јасно ко је "створио" ИСИЛ и Ал Каиду  и ко покушава да управља са њим. То се посебно види око игре са Ал Нусром (филијала Ал Каиде) и захтева да се не бомбардује простор око Алепа.

Али, ја не мислим да су ствари у пракси тако поједостављене као што их ти и још понеко представља. Ја не мислим да је неко у САД планирао бомбашки напад у Паризу, нити све оно што чини ИСИЛ и Ал Каида. Не, то су урадили ови из ИСИЛ-а самостално. То и остало што ИСИЛ чини је продукти покушаја да се неко игра "специјалног ратовања" а да томе није дорастао. Ја то волим да опишем речима - "како мали Ђокица замишља специјалце" (овде специјално ратовање). Очигледно је да генерација руководилаца и оперативаца ЦИА и осталих служби, али пре свега политичара (јер они све аминују) није дорасла ономе што је замислила да раде. Они су се "преиграли". И сад, уместо да изађу из те игре (како год знају), они се још више упетљавају новим комбиновањем. Нажалост, све то ће се мање обити о главу САД  (као што је то већ неко написао) али хоће европским државама, пре свега онима у ЕУ, али ни нас неће заобићи.

Мени није јасно како је могуће да су терористи извршили напад у Паризу и Бриселу без помоћи ''изнутра''.

Што се тиче Алкаиде зна се да ју је створила Америка. Бин Ладен је био њихов човек кога су потпомагали да се бори против СССР-а. ИСИЛ... одакле им америчко наоружање?

Тачно је то да није све чисто као суза па ни у овом случају, али опет не мислим да су ИД/ИСИЛ и сл. организације добрим и пресудним делом контролисане од стране САД.
Logged
VeselinDakovic
mladji vodnik
*
Offline Offline

Posts: 164« Reply #131 on: June 09, 2016, 02:31:28 pm »

Сад, где је граница на којој полиција постаје "милитаризована"?

То је тачка у којој обична цивилна полиција постаје стајаћа војска и употребљава војно наоружање, војну опрему и средства, војна возила итд. Ако се број припадника жандармерије у Француској увећа три пута, онда је у току процес милитаризације полиције.

Можда ја и прецењујем способности безбедносних служби, али узмимо следећу хипотезу у обзир.

Рецимо да сам ја терориста који хоће да изврши неки терористички напад и касније се ухвати у коштац са 72 девице.

Потребна су ми средства, експлозив, детонатори, мало електронике, мало оружја, мало муниције. То подразумева постојање логистике, или дуготрајан и ризичан процес прикупљања потребних ствари са листе за куповину.

Службе, све и без изузетака, имају озлоглашену особину да користе сараднике из криминогених средина. То је чињеница. Касније се и ратосиљају таквих спољних сарадника. такође, без много изузетака.

Куповина не долази у обзир, сувише људи, превише трагова и контаката, и обична полиција постаје озбиљан ризик у тој работи.

Значи, логистика је неопходна, а то опет није ништа малено. Мора постојати више људи у ланцу, и иако се ради о затвореној групи, остају трагови. Није лако прошверцовати оружје и експлозив.

Е сад, најважнија ствар. Мета. Увек страдају обични људи, а никада неки богаташи или политичари.

Зашто нису напали нешто у Ници, у Монаку, на Азурној обали рецимо, а не неки лумпен пролетеријат (прекаријат) на концерту који звучи као судар камиона пуног свиња и камиона пуног стаклених чаша?

Али, извршиоци тих терористичких акција увек нападају лумпен пролетаријат, неку сиротињу, а мете добијају од својих контролора.

Сви претпостављају да су етика и морални принципи основа на којој се заснива скоро све, или бар тако негде пише, и аутоматски одбацују једноставне и вероватне претпоставке управо зато што те претпоставке подразумевају да је "нешто труло у држави Данској".

Најпознатији пример је прелазак са брзог на одложено деловање НОРАД-а  9. септембра и извођење вежбе у истом временском периоду када се дешавају напади.

Лондон, 7. јул, током извођења антитерористичке вежбе долази до низа синхронизованих терористичких напада.

Како баш да два пута погоде да се поклопи вежба са терористичким нападом? И једном је много.

У Паризу, оружје и муниција из БиХ. 6 бојевих комплета је скоро цео сандук. Кабасто, а и аповке су кабасте, нису биле АБ2. А имали су и ручне бомбе.

Ухапсе осумњичене па их пусте. Ваљда да их прате, шта ли?

Можда ја не знам како се то ради, али све то делује килаво. Једноставно не могу да прихватим као чињеницу да су неки имигранти-туристи способнији од обавештајних служби са огромним ресурсима.

Или су запослени у ДСТ и њима слични неспособни? А са друге стране, огроман прилив разних имиграната при чему новинари проналазе припаднике терористичких организација.

Не, то се не уклапа у ту слику.

Али, није то први пут. Талас тероризма у Европи током 70-их и 80-их је био подржан од стране западних безбедносних служби да би се терористичке групе са додељеном им марксистичком идеологијом приказале као опасност од комунизма и оправдала централизација НАТО пакта.

Алдо Моро је био против тога и као председник утицајне Демохришћанске странке желео да издвоји Италију из НАТО пакта, па су га отеле и убиле Црвене Бригаде.

Не, службе знају свој посао, а како га раде, то је већ друга прича.
Logged
VeselinDakovic
mladji vodnik
*
Offline Offline

Posts: 164« Reply #132 on: June 09, 2016, 02:57:32 pm »

Сви сте приметили да ИСИС-ДАЕШ терористи возе Тојоте. Огроман број тих камионета. Скоро сви исте боје. Необично. А новији модели, нису неке канте.

И онда, репортажа, и брадати терориста маше прстом и нешто галами, а у позадини камионет, и на вратима реклама, водоинсталатер из Тексаса.

Човек заменио возило, а старо оставио лизинг компанији, која је касније и продала то возило. Нико није ни фарбао возило, остала прва фарба а и реклама.

Из Тексаса па у Сирију?

Прала ноге па пала у реци...
Logged
Milan (longtrip)
Urednik
poručnik fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4 808« Reply #133 on: June 09, 2016, 07:41:37 pm »

Сви сте приметили да ИСИС-ДАЕШ терористи возе Тојоте. Огроман број тих камионета. Скоро сви исте боје. Необично. А новији модели, нису неке канте.

И онда, репортажа, и брадати терориста маше прстом и нешто галами, а у позадини камионет, и на вратима реклама, водоинсталатер из Тексаса.

Човек заменио возило, а старо оставио лизинг компанији, која је касније и продала то возило. Нико није ни фарбао возило, остала прва фарба а и реклама.

Из Тексаса па у Сирију?

Прала ноге па пала у реци...

Nema tu nista neobično u vezi preprodaje polovnih automobila na Bliskom istoku. Vise me zanimaju kanali kojim se prodaju nove Toyote isil-u .Koliko čujem od nekih poznanika...pre nekoliko meseci u Srbiji je bila ogromna potražnja polovnih cisterni za naftne derivate . Naravno za turskog kupca  Wink
Logged
torpedo011
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 577« Reply #134 on: June 09, 2016, 08:57:19 pm »

Сви сте приметили да ИСИС-ДАЕШ терористи возе Тојоте. Огроман број тих камионета. Скоро сви исте боје. Необично. А новији модели, нису неке канте.

И онда, репортажа, и брадати терориста маше прстом и нешто галами, а у позадини камионет, и на вратима реклама, водоинсталатер из Тексаса.

Човек заменио возило, а старо оставио лизинг компанији, која је касније и продала то возило. Нико није ни фарбао возило, остала прва фарба а и реклама.

Из Тексаса па у Сирију?

Прала ноге па пала у реци...

Тај рад. Одакле им та кола у Сирији где људи између осталог возе заставине моделе? Нисам видео да је неко монтирао 12.7 на полија.
Logged
Pages:  1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.025 seconds with 24 queries.