PALUBA
December 03, 2020, 03:01:26 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Važno
Pravilnik za postovanje vesti
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 56   Go Down
  Print  
Author Topic: Kratke vijesti  (Read 125939 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 40 890« Reply #735 on: November 09, 2019, 07:03:11 am »

Lavrov: Moskva se neće pridružiti Sporazumu o zabrani nuklearnog oružja
Srna 09.11.2019.

Rusija se neće pridružiti Sporazumu o zabrani nuklearnog oružja, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je rekao da Rusija veruje da je eliminisanje nuklearnog oružja moguće samo u kontekstu sveobuhvatnog i potpunog razoružavanja.

"Želim još jednom da naglasim da se Rusija neće pridružiti ovom sporazumu. Cilj izgradnje sveta bez nuklearnog oružja jeste zajednički, ali ga ne bi trebalo dostizati jednostranim i prilično arogantnim metodama kao što je predviđeno u dokumentu sporazuma", poručio je Lavrov. Lavrov je napomenuo da Rusija insistira na tome da je potpuna eliminacija nuklearnog oružja moguća samo uz jednaku i nedeljivu bezbednost za sve, uključujući zemlje koje poseduju nuklearno oružje u okviru Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja.

Ruski ministar upozorio je da je opasna i obmanjujuća tendencija da se zemlje prisile da odustanu od nuklearnih arsenala bez vođenja računa o njihovim strateškim i bezbednosnim interesima, javio je TASS.

Šef ruske diplomatije dodao je da je Rusija ubeđena da se današnji rizici i pretnje od širenja oružja mogu ukloniti samo uz strogo poštovanje Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja, uz vođenje računa o ravnoteži između neširenja, razoružavanja i mirnodopskog korišćenja nuklearne energije.

Izvor: www.blic.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 40 890« Reply #736 on: November 11, 2019, 07:14:49 am »

Posle Hladnog rata svet se nadao da će uslediti "vreme mira", a zapravo došlo je do više sukoba, nasilja i kompleksnih konflikata
DW 10.11.2019.

Po završetku Hladnog rata svet se ponadao da će uslediti vreme mira. Ali, ispalo je drugačije. Konflikti su danas kompleksniji nego ikad. A izdaci za vojsku su, relativno gledano, proteklih decenija u stalnom padu.

Dvadesetim vekom su dominirali ratovi. Procenjuje se da je u dva svetska rata živote izgubilo 80 miliona ljudi. A onda je došao Hladni rat - trka u naoružavanju između SAD i Sovjetskog Saveza. Dva fronta jedan naspram drugog kako u Evropi tako i u velikom delu sveta. U Aziji, Africi, na Bliskom istoku i Latinskoj Americi svetske sile su finansirale krvave, takozvane posredničke ratove. Mirne revolucije 1989. dovele su do pada Gvozdene zavese, a Hladni rat proglašen završenim.

- Nadali smo se da će nakon Hladnog rata uslediti era mira - rekla je Sara Brokmajer ekspertkinja za mirovne procese UN iz berlinskog trusta mozgova "Global Public Policy".

Da li je danas manje ratova nego ranije?

Ova nada se brzo pokazala neosnovanom. Jer, širom sveta još uvek postoje brojni sukobi.

- Ponovo je više sukoba, više nasilja i - posebno otkako je izbio rat u Siriji - više mrtvih u ratnim sukobima - kazala je Brokmajer, prenosi "Dojče vele".

Razlog za to su pre svega sukobi unutar država 90-ih godina prošlog veka, na koje niko nije ni pomišljao nakon pada Berlinskog zida - jugoslovenski ratovi, rat u Sijera Leoneu ili u Demokratskoj Republici Kongo. Sa ratom u Maliju od 2012. i u Siriji koji je počeo 2011, ovaj trend se izgleda nastavlja. Samo u poslednjih deset godina istraživači sa Odseka za mir i istraživanje konflikta na Univerzitetu u Upsali zabeležili su 23 rata, kao i 162 manja sukoba sa manje od 100 mrtvih godišnje. Sara Brokmajer smatra da smo postali bolji kada je reč o prepoznavanju znakova konflikta, no uprkos tome ne možemo da ih sprečmo.

- Još uvek nismo naučili da pravovremeno politički reagujemo i delujemo se pre nego izbiju oružani sukobi.

Konflikti postaju kompleksniji

Sa globalizacijom nakon pada Berlinskog zida ratovi su postali kompleksniji. Jer, osim dve zaraćene strane, tu su često uključene i drugi akteri, koje na primer šalju svoje trupe, isporučuju oružje, obučavaju bezbednosne snage ili vrše vojne ekspertize. Do početka 2000-ih su u konfliktima u proseku bile uključene 2-3 spoljna aktera. Narednih godina se taj broj povećao na četiri do pet. Osnovni razlog za to su kompleksni konflikti na Bliskom istoku. Na primer u borbi protiv talibana 2009. bila su uključena 46 spoljne aktera. Tu se računaju i međunarodni savezi poput NATO, koji je u slučaju Avganistana predvodio međunarodne snage. Na sličan način je kompleksan i rat u Siriji. Početkom oktobra 2019. izbrojano je deset različitih glavnih protagonista rata, čija se mreža interesa konstantno menja.

Izdaci za vojsku se smanjuju širom sveta

2017. godine su zemlje u svetu investirale 1,8 hiljada milijardi evra u svoje vojske. To je oko dva odsto brutonacionalnog dohotka u svetu. Bila je to rekordno niska suma. I zaista, izdaci za vojsku su, relativno gledano, proteklih decenija u stalnom padu.

Izvor: www.blic.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 40 890« Reply #737 on: November 14, 2019, 09:52:09 am »

Nesreća u Turskoj - Eksplozije odjeknule u skladištu oružja, povređeno 17 osoba
Tanjug 14.11.2019.

Najmanje 17 osoba povređeno je u eksplozijama u skladištu oružja na jugoistoku Turske.

Dve eksplozije su odjeknule kasno sinoć u skladištu komande mehanizovane brigade u provinciji Sanliurfa, koja se graniči sa Sirijom. Povređeno je 16 pripadnika brigade i jedan civil, koji je bio na terasi svoje kuće u blizini mesta eksplozije. Guverner provincije Abdulah Erin je izjavio da je posle eksplozija izbio požar koji je brzo stavljen pod kontrolu. Erin je naveo da je pokrenuta istraga koja bi trebalo da utvrdi uzrok nesreće, dodajući da se veruje da je u pitanju bila "tehnička greška".

Izvor: www.blic.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 40 890« Reply #738 on: November 24, 2019, 01:43:16 pm »

SAD putem vojnog budžeta pokušava da blokira „Severni tok 2“
NovostiOnline   24. novembar 2019.

Američki Senat namerava da uključi sankcije protiv gasovoda „Severni tok 2“ u vojni budžet zemlje za 2020. godinu, rekao je magazinu „Difens njuz“ šef komiteta za inostrane poslove Senata Džim Riš.


U slučaju da sankcije budu uključene u američki vojni budžet, kompanije koje se bave izgradnjom „Severnog toka 2“ će biti „zatvorene“, zbog čega će Rusija, navodno, morati da traži nove izvođače, tvrdi Riš.

„Sankcije protiv kompanija koje učestvuju u izgradnji cevovoda bile su uključene u projekat zakona ’O nacionalnoj odbrani za 2020. godinu‘“, rekao je Riš. „Razlog za ovaj korak je da se zatvori prozor mogućnosti. Veliki deo ’Severnog toka‘ je već izgrađen“, rekao je senator. Pri tome, on je izrazio mišljenje da će sankcije „ubediti“ građevinske firme da prekinu rad na projektu, pošto će ih američka ograničenja „skupo koštati“. On je naglasio da Predstavnički dom i Senat još nisu postigli konačni sporazum o zakonu u celini.

Komitet američkog Senata za međunarodne poslove glasao je krajem maja za donošenje zakona o sankcijama protiv „Severnog toka 2“. Podnosioci zakona su bili senator-republikanac Ted Kruz i demokrata Džin Šahin. On, između ostalog, predviđa zabranu ulaska u SAD i zamrzavanje imovine licima umešanim u „prodaju, iznajmljivanje, davanje ili pomoć u davanju“ brodova za postavljanje ruskih cevi u more na dubini od 30 metara. Da bi zakon stupio na snagu, treba da ga odobri Predstavnički dom i američki Senat, kao i predsednik SAD Donald Tramp.

Izvor: www.novosti.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 40 890« Reply #739 on: November 25, 2019, 07:20:44 am »

Ministar odbrane SAD smenio sekretara mornarice
Tanjug 25.11.2019.

Ministar odbrane SAD Mark Esper smenio je sekretara mornarice Ričarda Spensera jer je, kako je obrazložio, u njega izgubio poverenje zbog načina na koji je vodio slučaj pripadnika američkih "Foka", optuženog za ratne zločine.

Portparol Ministarstva odbrane Džonatan Hofman rekao je da je Spenser podneo ostavku na Esperov zahtev, prenosi AP. Esper je predložio američkom predsedniku Donaldu Trampu ko bi mogao da zameni Spensera, ali njegovo ime nije obelodanjeno.

"Duboko sam uznemiren zbog načina na koji je istaknuti zvaničnik Ministarstva odbrane vodio taj slučaj", naveo je Esper u saopštenju. Esper je dodao da "nažalost, rezultat toga je da više nema poverenja u sekretara Spensera da nastavi da obavlja funkciju", preneo je Rojters. "Želim svako dobro Ričardu", naveo je Esper na kraju saopštenja.

Izvor: www.blic.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 40 890« Reply #740 on: November 26, 2019, 09:56:27 am »

Američki ministar odbrane: Tramp naložio da se optuženom marincu vrati čin
Tanjug 26.11.2019.

Američki ministar odbrane Mark Esper rekao je danas da mu je predsednik Donald Tramp direktno naložio da se marincu optuženom za ratne zločine u Iraku dozvoli da se penzioniše, a da ne izgubi status "Foke".

Esper je novinarima u Pentagonu rekao da je to razlog što je sinoć najavio da će oficir mornarice Edvard Galager moći da se penzioniše sa tim činom, prenosi Rojters. Galager (40) je oslobođen optužbe za ubistvo zatvorenika pripadnika Islamske države, ali ga je vojna porota osudila što je pozirao pored tela dok je bio u Iraku 2017. Njemu je skinut čin, koji mu je Tramp ovog meseca vratio.

Esper je juče smenio sekretara mornarice Ričarda Spensera, koji je navodno iza Esperovih leđa radio na "dilu" sa Belom kućom da se razreši slučaj pripadnika američkih "Foka", koga je podržao američki predsednik Donald Tramp.

Izvor: www.blic.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 40 890« Reply #741 on: November 27, 2019, 09:57:16 am »

Папа Фрања: Употребу и поседовање атомског оружја прогласити неморалним
уторак, 26.11.2019.

ПАПСКИ АВИОН - Папа Фрања планира да промени службено учење Католичке цркве како би употребу и поседовање атомског оружја прогласио „неморалним” и учинио га званичним ставом цркве.

Рекао је да то „мора ући у катекизам Католичке цркве”, зборник званичног црквеног учења. Он је тако отишао даље од својих претходника у осуди хладноратовске доктрине одвраћања и захтеву за потпуном забраном нуклеарног оружја. Фрања је поседовање нуклеарног оружја неморалним прогласио у недељу у Хирошими током емотивног сусрета са онима који су преживели нуклеарну катастрофу.

Izvor: www.politika.rs
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 39 495« Reply #742 on: December 02, 2019, 10:25:34 am »


Japan kupuje nenastanjeno ostrvo za vežbe američke vojske


Japanska vlada saopštila je kako je pristala da kupi nenaseljeno ostrvo na jugozapadu zemlje, da bi ga upotrebila za vežbe vojske i sletanje vojnih letelica.

Ostrvo Mage je u većinskom vlasništvu kompanija iz Tokija, a nalazi se u okrugu Kagošima i veličine je osam kvadratnih kilometara.

Vlada će platiti 146 miliona dolara, a kako se navodi, to će otvoriti put premeštanju mesta za vežbanje američkih vojnika sa ostrva Ivoto u Tihom okeanu, prenosi Kjodo.

"Veoma je važno da se obezbedi mesto za vežbe, a mi ćemo nastaviti da pokušavamo da izgradimo stalni objekat u što kraćem periodu", rekao je generalni sekretar Vlade Jošihide Suga.

Američka vojska je koristila vežbe poletanja i sletanja u svojoj bazi Atsugi u blizini Tokija, ali mesto za obuku je 1990. godine privremeno premešteno na ostrvo Ivoto zbog pritužbi na buku.

Prošle godine to mesto je prebačeno u još udaljeniju bazu Ivakuni, zbog čega su SAD tražile od Japana da pronađe pogodniju i trajniju lokaciju za vežbe. Ostrvo Mage nalazi se 400 kilometara od ostrva Ivakuni i ono je u većinskom vlasništvu kompanija iz Tokija.

U maju ove godine vlasnici ostrva prekinuli su pregovore sa vladom zbog izbora, a ove jeseni nastavljeni su pregovori.

izvor
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 40 890« Reply #743 on: December 05, 2019, 07:49:32 am »

Vojnici u Slovačkoj dobijaju 14. platu
Tanjug 04.12.2019.

Slovačko Ministarstvo odbrane isplatiće 14. platu, veću za 50 odsto od standardne i to i civilima zaposlenim u Ministarstvu i profesionalnim vojnicima za obavljanje dužnosti na veoma visokom nivou, izjavila je danas portparolka Ministarstva Danka Čapakova.

Isti uslovi za isplatu 14. plate važe za sva lica angažovana u državnom i javnom sektoru, a isplata 14, ali i 13. plate za 2018. i 2019. godinu počeće odmah nakon što se usvoji odgovarajuće zakonodavstvo, prenosi TASR. Isplata 14. plate odnosi se na oko 20.000 profesionalnih vojnika i civilnih službenika Ministarstva odbrane.

Izvor: www.blic.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 40 890« Reply #744 on: December 09, 2019, 02:52:49 pm »

Кина наводно уклања страну технологију из државне службе
понедељак, 09.12.2019.

Кина је наводно наредила да се из свих државних институција уклоне страни хардвери и софтвери у року од три године, што је потез који би могао да погоди велике америчке компаније, укључујући Мајкрософт, Дел и ХП, преноси ЦНБЦ позивајући се на писање Фајненшел Тајмса.

Ова мера је названа „3-5-2” јер предвиђа да се 2020. године замени 30 одсто стране технологије, а годину касније 50 посто. Да би 2022. године изменили још 20 процената, наводи лист позивајући се на информацију брокерске компаније „Чајна секјурити”. Тамошњи аналитичари, додаје се, процењују да у Кини треба заменити 20 до 30 милиона комада стране опреме.

Ова брокерска кућа је навела да је наредба стигла из централног бироа Комунистичке партије Кине раније ове године, пише ФТ, преноси Танјуг. ЦНБЦ напомиње да у брокерској кући „ Чајна секјурити” и у кинеском Министарству индустрије и информационих технологија нису одговорили на њихов захтев за коментаром, а да у Мајкрософту, ХП-у и Дел-у нису били доступни јер је истекло радно време.

Нил Кемплинг, шеф сектора за истраживање технологије, медија и телекомуникација у компанији „Мирабо секјуритис”, изјавио је за ЦБНЦ да тај потез кинеске владе има за циљ да се посао државе заштити од евентуалне ескалације тензија са Сједињеним Државама.

Izvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 40 890« Reply #745 on: December 16, 2019, 07:51:19 am »

Velika evakuacija stanovništva u Brindiziju radi deaktiviranja bombe iz Drugog svetskog rata
Beta-AFP   15. decembar 2019.

Više od polovine stanovnika italijanskog grada Brindizija, oko 54.000 ljudi, evakuisano je danas da bi se deaktivirala britanska bomba verovatno iz 1941. godine, u najvećoj operaciji tog tipa u Italiji od kraja Drugog svetskog rata rata, prenose mediji.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Bomba duga metar i teška preko 200 kilograma pronađena je 2. novembra tokom radova na renoviranju bioskopske dvorane oštećene je građevinskom mašinom, prenosi dnevnik La Republika (La Repubblica). Stanovništvo je evakuisano u krugu od preko 1,5 kilometara od mesta gde je bomba pronađena, do je u krugu od 500 metara isključen plin. Dok budu radili demineri vazdušni saobraćaj i železnica će takojde biti u prekidu u toj zoni.

Više od 1.000 pripadnika snaga bezbednosti i 250 volontera Civilne zaštite učestvuju u ovoj operaciji. Prema agenciji AGI, evakuacija više od polovine stanovnika ovog grada od oko 87.000 stanovnika počela je juče prebacivanjem 217 zatvorenika iz lokalnog zatvora u druge zatvore. Operacija treba da se završi do kraja prepodneva, naveli su lokalni zvaničnici.

Izvor: www.novosti.rs


* 01a.jpg (64.44 KB, 620x349 - viewed 26 times.)
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 40 890« Reply #746 on: January 01, 2020, 08:38:49 pm »

"On je čisto zlo, hteo bi da ubija koga stigne": Šta saborci kažu za monstruma kog je Tramp pomilovao
Novosti Online   01. januar 2020.

Edvard Galager, šef posebnih operacija mornaričkih “foka”, optužen je za zverstva nad civilima, što američkog predsednika nije sprečilo da ga pomilujeAMERIČKI predsednik Donald Tramp pomilovao je 15. novembra 2019. trojicu marinaca koji su osuđeni ili optuženi za ratne zločine. Taj potez predsednika naišao je na kritiku Pentagona, jer se ne slažu sa aktom.

Jedan od pomilovanih oficira je Edvard Galager, šef posebnih operacija mornaričkih “foka”, koji je optužen za ubistvo tinejdžera Islamske Države u američkom pritvoru u Iraku i streljanje iračkih civila, prenosi Biznis Insajder.

Porota je u julu oslobodila Galagera po svim tačkama optužnice, osim jedne, u jednom neobičnom suđenju koje je videlo mnoge neobične 'umešanosti' u proces, ali i Trampovu intervenciju. Marinac je proglašen krivim za poziranje sa telom ubijenog borca ID-a, a Tramp je prošlog meseca vratio čin Galageru nakon što ga je ražalovao mornarički sud.

Sada Njujork Tajms objavljuje snimke razgovora članova "SEAL Team 7" o Galager-u. Članovi tima izneli su neke šokantne tvrdnje. Prvorazredni specijalista Kreg Miler kaže u jednom intervjuu da je Gallagher "čisto zlo". "Mislim da samo želi da ubije svakog koga može", rekao je istražiteljima Kori Skot. Naziva jednog od članova istog Galagerovog tima "otrovnim".

Tramp je intervenisao u ovaj slučaj i dozvolio Galageru da zadrži svoj amblem Trident, što znači da je i dalje član SEAL jedinice. Galager se povukao ranije ove godine, negirajući optužbe, rekavši da su ih izmislili i stvorili pripadnici njegovog voda da bi ga prisilili da ode.

Izvor: www.novosti.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 40 890« Reply #747 on: January 03, 2020, 06:25:45 am »

SAD uvele sankcije kubanskom ministru odbrane
Tanjug 02.01.2020.

Američki Stejt department danas je uveo sankcije kubanskom ministru odbrane zbog navodnog kršenja ljudskih prava i njegove podrške predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru.

Sankcijama je ministru Leopoldu Sintra Frijasu i njegovoj deci zabranjen ulazak u SAD, preneo je Rojters. U saopštenju je američki državni sekretar Majk Pompeo naveo da je Vašington stavio Sintra Frijasa na crnu listu, kao i njegovu kćerku i sina. Ovaj potez je najnovija akcija SAD usmerena protiv Havane zbog njene podrške koju pruža Maduru, navodi Rojters.

Izvor: www.blic.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 40 890« Reply #748 on: January 21, 2020, 12:24:07 pm »

Evakuacija u Kelnu zbog bombe iz Drugog svetskog rata
Tanjug 21.01.2020.

U Kelnu je pronađena pola tone teška američka bomba zaostala iz Drugog svetskog rata koja će danas biti deaktivirana, zbog čega je naložena evakuacija železničke stanice, zgrada opere, TV stanice i nekoliko kuća.

Bomba je pronađena sinoć tokom građevinskih radova u blizini reke Rajne u centru Kelna, grada na zapadu Nemačke. Zbog deaktiviranja bombe biće poremećen i rečni, kao i vazdušni saobraćaj. Zvaničnici nameravaju da zatvore i most preko Rajne kojim saobraća većina vozova do glavne železničke stanice u Kelnu, preneo je AP.

Izvor: www.blic.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 40 890« Reply #749 on: January 22, 2020, 11:56:55 am »

Švajcarski list pronašao „ruske špijune“ u Davosu
NovostiOnline   21. januar 2020.

Ambasada Rusije u Ženevi nazvala je totalnom izmišljotinom pisanje lista „Tribune de Geneve“ da su dva „ruska špijuna“ navodno posetila Davos prošlog leta.

U članku se tvrdi da su dvoje građana Rusije sa diplomatskim pasošima koji su prošlog leta posetili Davos privukli pažnju policije kantona Graubunden. List smatra da je njihovo putovanje moglo biti u vezi sa predstojećim Svetskim ekonomskim forumom, na kom prisustvuju mnogi političari koji mogu da budu „potencijalne mete špijunske delatnosti“. Policija je saopštila da su Rusi bili uhapšeni radi utvrđivanja ličnosti. Kako se navodi u tekstu — jedan od njih je navodno rekao da je vodoinstalater. Pri tome, prema podacima policije, nisu otkriveni nikakvi znakovi nezakonite kriminalne delatnosti ruskih građana.

„Ambasada Rusije nije informisana o ovom slučaju u Davosu“, objasnio je sekretar ambasade Rusije u Švajcarskoj Stanislav Smirnov. „Polazimo od toga da se diplomatski pasoši u Rusiji izdaju visokim činovnicima“, podsetio je on. Što se tiče tvrdnji da je jedan od Rusa „vodoinstalater“, prema rečima Smirnova — to može biti „neumesna šala“.

„Interesantno je da je u članku navedeno saopštenje policije u kom se navodi da kod osumnjičenog nije otkriveno ništa sumnjivo. Još jednom su mediji ni iz čega naduvali članak“, zaključio je on.

Izvor: www.novosti.rs
Logged
Pages:  1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 56   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.024 seconds with 24 queries.