PALUBA
January 19, 2021, 03:44:51 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Upozorenje za sve članove
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 20   Go Down
  Print  
Author Topic: Firme, fabrike i privredni razvoj SFRJ  (Read 57518 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dark-bullet
stariji vodnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 876« Reply #135 on: October 11, 2015, 07:33:58 pm »

Da nije i Donald Trump bio u KP prije 90 ?  marinero

Koji dio "u Sloveniji" nisi razumio?
Logged
duje
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 894« Reply #136 on: October 12, 2015, 05:44:24 am »

Jao Bullete, nemoj da praviš budalu od sebe... Nemoj o stvarima, koje ne poznaješ. Gledaš jednu stanu kako te dere, a drugoj puštaš, da radi isto. Posle izbora, uloge se okrenu. I opet te deru. Svi su isti, pitanje je samo, da li si međju njima (pa da mrsiš brkove) ili ne.

U Sloveniji vredi ona, da su izbori onaj oblik izražavanja političke volje birača posle kojih vlada Milan Kučan.

 
Logged
motorista 57 klasa
Prijatelj foruma
poručnik korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3 016


Да ли ћемо још коме сметати зато што смо своји?


« Reply #137 on: October 12, 2015, 07:14:25 am »

Firma "Metalna" (proizvođač dizalica) je živila i radila kako je mogla, više manje životarila u tranziciji, ali ju je dokrajčila teška nesreća pri montaži teške lučke dizalice negdje u Convent, Louisiana, SAD kojom prilikom je poginuo jedan od njenih montera (kran operator), jer se dizalica prilikom testiranja (25% overload) srušila sa keja u reku Mississippi.
Da li je reč o firmi iz koje je nastala Metalna SRM, dobra i korektna firma sa kojom sarađujem godinama?

http://www.metalna-srm.si.
Po mom saznanju (ne mora da sam u pravu) direktor je  školovan je po svim pitanjima biznisa u crveno vreme.
Ne treba generalizovati da su krivi samo kako ih ti zoveš crveni direktori i UDBA . Ista je krivica i velikog dela zaposlenih
koji su čekali da im blagostanje donese neko drugi a ne oni sami sebi svojim zalaganjem i učestvovanjem u promenama.
Poslednja rečenica se odnosi na sve republike bivše SFRJ.
Logged
dark-bullet
stariji vodnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 876« Reply #138 on: October 12, 2015, 07:17:45 am »

Ovisno zaposlen nije nikada kriv za propad firme. Njegova jedina zadaća je raditi u skladu sa radnim procesom, a na vodstvu je da mu osigura posao i plaću, a bome i disciplinski kazni ako zaposleni ne radi u skladu s time.
Logged
kukador
stariji vodnik
*
Offline Offline

Posts: 763« Reply #139 on: October 12, 2015, 09:04:24 pm »

Quote
Da li je reč o firmi iz koje je nastala Metalna SRM, dobra i korektna firma sa kojom sarađujem godinama?

http://www.metalna-srm.si.


da. to je ta firma. izvorno samo metalna.
« Last Edit: October 19, 2015, 11:57:17 am by trpe grozni » Logged
duje
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 17 894« Reply #140 on: February 07, 2016, 06:09:40 pm »

Ode još jedna firma u nepovrat.......


* 923824.jpg (71.99 KB, 610x410 - viewed 215 times.)

* 923827.jpg (78.88 KB, 610x379 - viewed 320 times.)

* Maskota.jpg (74.81 KB, 460x410 - viewed 202 times.)

* Osnivač Peter Kozina 1876-1930.jpg (62.35 KB, 610x396 - viewed 198 times.)

* Prodavnice 1983..jpg (54.11 KB, 610x410 - viewed 346 times.)
Logged
Perun
poručnik korvete
*
Offline Offline

Posts: 3 041


« Reply #141 on: February 25, 2016, 09:40:15 pm »

nadovezuje se na temu a ne znam di bi stavija:

Phil Butler: "Jugoslavija se morala uništiti po planu Washingtona slabljenja geopolitičkih suparnika"
piše: Altermainstreaminfo
Američki politolog Phil Butler je za
New Eastern Outlook napisao kolumnu u kojoj tvrdi da su razaranje i raspad Jugoslavije bili dio šireg plana NATO saveza, kojim se htjelo oslabiti geopolitičke protivnike zapadnog bloka u regijama Trećeg svijeta i progutati zdrave ekonomije naroda ovih prostora, a sažetak njegove analize je prenio i talijanski Globalist.
Svatko od nas ima svoje viđenje '90-ih na ovim prostorima, ali su ona bez sumnje subjektivna, koliko god netko mislio da je upravo njegova verzija istine ona nesporna i nepobitna. Stoga uvijek vrijedi čuti i što drugi misle o nama.
Phil Butler: "Jugoslavija je morala biti uništena, a što bi bilo da nije...?"
Možete li zamisliti Europu danas s Jugoslavijom kao ključnim igračem među narodima? Ja mogu. Jugoslavija je u stvari bila jedan od najvećih kulturnih i društvenih eksperimenata u povijesti. Osnovana na području sukoba nekadašnjeg Austro-ugarskog i Osmanskog carstva, Jugoslavija je sjedinila obje kulture na način koji nije viđen još od vremena Aleksandra Velikog, koji je nakon golemih osvajanja asimilirao narode. Eksperiment, ako ga mogu tako nazvati, trajao je nešto više od pola stoljeća. Idealan iz razloga što su u jednoj državi živjeli svi južnoslavenski narodi. Stvaranje Jugoslavije je djelomično bio i geostrateški potez Britanije i Francuske, kako bi se usporila ili blokirala Njemačka. Odredbe tzv. "Krfske deklaracije" su udarile temelje ustavnoj monarhiji koja se ni po čemu nije razlikovala od Engleske. Prava i pravo glasa, te poštivanje temeljnih principa Ilirskog pokreta su bili obećavajući aspekti rane Jugoslavije. No, tada je kralj Aleksandar ukinuo ustav i izbore, ali je zajednički život etničkih i kulturnih skupina je i dalje davao nadu za budućnost. Rat, političke spletke, unutarnji i vanjski pritisci su u to vrijeme teško opterećivali ovu novu svjetsku silu u nastajanju. Kao što je to bio slučaj u mnogim takvim pokusima, u konačnici je autoritarna vlast postala nužna, možda i poželjna.
Za prekid "predavanja iz povijesti", nacionalni heroj Josip Broz Tito je postao taj "diktator", ali je stekao svjetsku slavu i čvrsto držao stvari pod kontrolom, a Jugoslavija je igrala veliku ulogu na svjetskoj sceni. Međutim, kada je njegova moć oslabila, suprotne sile su našle svoje uporište. Nema znanstvenika ili političara koji o tome danas ne govori, ali Titova uloga u osnivanju Pokreta nesvrstanih nacionalnih država je velika i izuzetno značajna, pogotovo za ljude koji sada žive u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i ostalim bivših jugoslavenskim zemaljama.
Ideali Pokreta nesvrstanih i njegovi temelji su udareni u Beogradu 1961. U stvaranju pokreta su sudjelovali Tito, indijski premijer Jawaharlal Nehru, predsjednik Indonezije Sukarno, egipatski predsjednik, Gamal Abdel Naser i predsjednik Gane, Kwame Nkrumah. U najkraćim crtama ideju Pokreta nesvrstanih objašnjava lider Kube, Fidel Castro, u govoru u Havani 1979.
"Pokret nesvrstanih postoji kako bi čuvao nacionalnu nezavisnost, suverenitet, teritorijalni integritet i sigurnost nesvrstanih zemalja u njihovoj borbi protiv imperijalizma, kolonijalizma, neokolonijalizma, rasizma i svih oblika strane agresije, okupacije, dominacije, miješanja ili hegemonije, kao i protiv velikih sila i blokovske politike", rekao je tada Castro.
Dakle, u suštini, Pokret nesvrstanih je težio samostalnom razvoju naroda između velikih sila s idejom koja negira Hladni rat. Naravno, velike sile koje su se bavile ideološkim ratovima i imale su svoje strategije, koje su uključivale apsorbiranje svake od tih siromašnih nezavisnih zemalja.
Kao što vidimo danas, strategija je bila izazvati bitke koje vode ka fragmentiranju, podijeli i stvaranju nemoćnih zemalja i naroda diljem svijeta.
Raspad Jugoslavije je najbolji primjer, gdje danas nijedna zemlja ne pokazuje naklonost prema Pokretu nesvrstanih.
Umjesto toga, EU i NATO su bili gravitacijska sila koja je privukla Sloveniju, Hrvatsku i ostale. Vidimo ostatke strategije Hladnog rata i u činjenici da su Bjelorusija i Azerbajdžan jedine dvije preostale članice pokreta u Europi, a Fidži se kao najnoviji član pridružio 2011.
Međutim, 2012. je summit Pokret nesvrstanih vidio veću posjećenost od bilo koje prethodne godine, što je možda i znak krize Zapada. Uz deklariranu svrhu "borbe za mir u svijetu" i svojih temeljnih dogmi, pokret je ipak, barem teoretski, vrijedan posrednički okvir. No, dopustite mi da se vratim na slučaj Jugoslavije i kakva bi možda bila da postoji danas.
Gledajući s distance na raspad Jugoslavije, primjetno je da se radi o uokvirivanju geostrategije Washingtona koja se provodila svugdje, pa i teškim metodama. Akcije Clintonove administracije su u to vrijeme bile tajnovite za javnost, jednako kao što su i danas.
Čitajući Washingtonov think tank propagandni Institut Brookings otkrivate ovo. U tekst "Odluka o intervenciji - Kako završiti rat u Bosni" iz 1998. godine autor Ivo H. Daalder počinje:
"Dok danas mnogi pišu rječito i strastveno da objasne neuspjeh Washingtona i Zapada da se zaustave etničko čišćenje, koncentracijski logori i masakri stotina tisuća civila, malo tko je to pitanje postavio u ljeto 1995. godine, kada su SAD napokon odlučile preuzeti vodeću ulogu u okončanju rata u Bosni."
No, istina je puno jednostavnija od stvarnosti. Nikome ne treba think tank da otkrije zašto je predsjednik Bill Clinton oklijevao da posreduje u Bosni. Clinton je u stvari nastavljao politiku svoga prethodnika, Georgea Busha starijeg, kojoj je cilj bio destabilizirati jugoslavenski socijalistički uspjeh.
Sada znamo da su kod nas tajno obučeni pobunjenici odigrali ključnu ulogu u fragmentiranju regije preko organizacije poznate kao Atlantska brigada, koja se borila u ratu na Kosovu na strani Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), a brojala je oko 400 naoružanih boraca, kao što piše Christian Science Monitor 1999.
Ovo izvješće otkriva da su SAD pod lažnim izgovorom vodile posrednički rat u bivšoj Jugoslaviji (proxy war).
Što se tiče Billa Clintona i njegove nevoljkosti da se upliće u regiju nekad poznatu kao Jugoslavija, to je prljava povijest genocida i beskrajnih laži.
Priča koju sam pronašao je priča o Francuzu koji je trenirao Atlantsku brigadu, što u svemu podsjeća kasnije na Ukrajinu, Libiju i Siriju. Vidite "obrasce" koje nas vode do istine i više nego dovoljno.
Stravična stratišta legitimne države Jugoslavije su služila za ulaganje u podjelu preostalih komada zemlje, uz pomoć američkih predsjednika, britanskih gospodara i njemačkih industrijalaca.
Atlantska brigada je djelovala u raznim posredničkim ratovima na Balkanu, a važni pripadnici su joj bili smrtonosne ubojice iz inozemstva. Američki dužnosnici u vrhu su ih dobro poznavali i upravljajući njima su vukli konce na Kosovu i širom Balkana. Jugoslavija je postala prototip, predložak za djelovanje u Afganistanu i Iraku, Arapskom proljeću.
Imena Madeleine Albright, Javiera Solane, generala Wesleya Clarka i drugih se i dalje spominju. U bivšoj Jugoslaviji su prijatelji ključnih igrača u vladama doslovno planirali pretvoriti narode i zemlje u kreditore i investicijski "eldorado".
Priča o tom genocidu u ime demokracije je prestrašna. Većina naroda ovih prostora je vraćena 200 godina natrag u neku vrstu srednjovjekovnog postojanja bez nade. Jedini tračak nade za većinu bivših "Jugoslavena" je, sasvim prirodno, EU i NATO savez.
Dok ovo pišem američki, britanski i njemački planeri već uređuju Siriju. Poznata Rand Korporacija
izrađuje plan podjele suverene države. Za one koji nisu svjesni, Rand Korporacija je "Veliki brat" svih hegemonijskih think tankova .
Tko je je zašto uništio Jugoslaviju?
Sigurno je bilo zločina i genocida s obje strane u sukobima, od Kosova do ostalih ratova na Balkanu. Ali to nije poanta zbog čega sam se fokusirao na ovu katastrofu.
Prije svega, nijedan narod bivše Jugoslavije danas nema pravo glasa. Drugo, podjela među tim narodima je dovela do smrti ili preseljenja milijuna ljudi.
Ali moja "fantazija"o Jugoslaviji bi možda mogla biti iznenađenje. Dopustite mi da zaključim.
Jugoslavija je izgrađena na ideji da u njoj Južni Slaveni neće ostati slabi i podijeljeni narodi. Ujedinjeni u Jugoslaviju ne bi bili lak plijen imperijalnim namjerama, kao što vidimo da se događa danas.
Činjenica je da je nakon Drugog svjetskog rata socijalistička Jugoslavija postala neka vrsta europske priče o uspjehu. Između 1960. i 1980. zemlja je imala jednu od najvažnijih stope gospodarskog rasta u svijetu, pristojan životni standard, besplatnu medicinsku skrb i obrazovanje, zajamčeno pravo na posao, jednomjesečni plaćeni godišnji odmor, stopu pismenosti od preko 90 posto, a očekivani životni vijek od 72 godine. Koliko ja znam, ni jedna od država Balkana danas ne može sanjati ni pola ovog prosperiteta.
Bio je to napredak koji je među zapadnim silama izazvao želju da unište Jugoslaviju.
Multietničko stanovništvo zemlje je imalo povoljan javni prijevoz, stanovanje i komunalije. Neprofitno gospodarstvo je uglavnom bilo u državnom vlasništvu, što nije baš najočitiji primjer zapadne demokratske ljubavi. U to vrijeme su od resursa daleko bili Njemačka, Francuska ili Velika Britanija, a bankari Londona i Luksemburga nisu mogli izvlačiti milijarde iz socijalističkog sustava.
Jugoslavija je morala umrijeti, a Reagan, Bush stariji i mlađi i Clinton su pomogli da se to dogodi. Nagrađivani autor, politolog i gostujući suradnik u Institutu političke studije u Washingtonu, Michael Parenti , često je govorio o katastrofi u Jugoslaviji.
Prema Parentiu, američki cilj je bio pretvoriti jugoslavenske narode u regiju Trećeg svijeta, a to se moglo ostvariti podjelom zemlje koja će onda otvoriti svoje gospodarstvo korporativnoj eliti i zapadnim bankarima. Po raspadu Jugoslavije je zemlje trebalo učiniti takvima da budu:
1. Nesposobne da slijede nezavisan kurs osobnog razvoja.
2. Razbijenih ekonomija i prirodnih resursa u potpunosti dostupnih za multinacionalne korporacijske eksploatacije, uključujući i ogromna mineralna bogatstva na Kosovu.
3. Osiromašenog, ali pismenog i osposobljenog stanovništva koje će biti prisiljeno raditi za minimalne nadnice, koje će predstavljati jeftin radni bazen s kojim će se lakše sniziti plaće u zapadnoj Europi i drugdje.
4. Demontiranih industrija automobila, nafte, teških strojeva, rudarstva i petrokemije, te raznih drugih industrija koje nisu smjele biti konkurencija postojećim zapadnim proizvođačima.
Zvuči li vam ova strategija poznato? Sjetite se plana Rand Korporacije za Siriju. Jesu li Ukrajina, Donbas i Krim razumjeli ovo prije EuroMaidana? Koji je na kraju plan za Rusiju?
Iako ovo zvuči prijeteće, žao mi je, to je svijet u kojem živimo danas. Snagom uspavanih američkih građana, drogiranih glupim bezvrijednim tricama super-kapitalizma, svijet preuzimaju tirani.
Što bi bilo da je bilo?
Ali što da je Jugoslavija preživjela? Što da je veliki etničko-socijalistički eksperiment i dalje radio? Sigurno bi naš svijet bio potpuno drugačiji od danas. Još jedna stvar, Europska unija bi uz Pokret nesvrstanih djelovala u okviru svojih sadašnjih granica. Bila bi manje moćna i daleko manje geopolitički utjecajna.
Cijela Europa bi možda dolazila u Beograd, a sada se šest republika bore za mrvice iz Bruxellesa. Potaknut mojom fantazijom o tome kako bi Jugoslavija mogla izgledati, ostavit ću vas s procjenama ekonomske situacije sadašnjih država Balkana i Jugoslavije čiji je BDP prije rata bio na 24. mjestu među svjetskim narodima.
2015. godine je Bosna i Hercegovina ekonomski bila na 112. Mjestu u svijetu, a uvjeti se pogoršavaju. Ipak, siromašni stanovnici BiH misle da će ulaskom u EU riješiti sve svoje probleme. Hrvatska je ekonomski trenutno na 76. u svijetu, ali je Bloomberg ekonomiju RH svrstao u 10 najgorih u svijetu. Makedonija se nalazi na 130. mjestu, a poljoprivreda je jedina pravi industrija, dok je nezaposlenost u zemlji iznad 30%. Crna Gora je, unatoč ljepoti i maloj površini, 149. ekonomija među svjetskim narodima. Poput nekih drugih bivših republika, Crna Gora vjeruje da će ulaskom u EU riješiti sve. Srbija je zauzela 87. mjesto po BDP-u, a Slovenija je 81. Što se tiče Kosova, Jonathan Marshall za Consortium News piše da je tamo rođena "mafijaška država sa stopom nezaposlenosti od 35 posto, shrvana epidemijom terorizma, kriminala i političkog nasilja".
Osim toga, NATO polako guta sve države u regiji, jednu po jednu. Crna Gora je tek započela pregovore o pristupanju, a srpski zakonodavci su ratificirali diplomatski sporazum o imunitetu i logističkoj potpori za predstavnike NATO saveza.
"I dok pišem ove završne redove, mislim na ono što bi hrabri i jaki narodi iz Jugoslavije dobili da nije došlo do prekida njene sudbine. No, sve što znam je da je 24. mjesto među svjetskim gospodarstvima daleko, a što se tiče Jugoslavije, taj je narod nestao zauvijek", zaključuje američki politolog Phil Butler.
Doduše, američki politolog Phil Butler u svojoj kolumni pogrešno koristi termin jugoslavenske "nacije", umjesto "jugoslavenski narodi", što je inače čest slučaj u inozemstvu. No, unatoč činjenici što se nije posvetio specifičnostima svake nacije i tinjajućim antagonizmima koje je, kako i sam priznaje, Josip Broz Tito "čvrsto držao pod kontrolom", njegov zanimljiv opis otvara pitanje koliko smo dobili, a koliko izgubili i jesu li se postojeći antagonizmi rasplamsali i prerasli u ratove "sami po sebi" i zato što su "jednog dana ipak morali eksplodirati" ili su se vješto iskoristili na način da se novcem, oružjem i propagandom na kraju ostvari konačni cilj – uništiti prilično zdrave ekonomije naroda bivše federacije koja je u vrijeme prije raspada imala 24. ekonomiju na svijetu i uništiti za Zapad opasnu ideju koja je temelj Pokreta nesvrstanih?
Izvor: Phil Butler - A Yugoslavian Fantasy
Logged
Milan (longtrip)
Urednik
poručnik fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4 832« Reply #142 on: February 26, 2016, 12:04:23 pm »

Uporedio sam isti intervju sa izdanjem u srpskim medijima. U ovom postavljenom na forumu, hrvatskog portala altermainstreaminfo.com.hr , novinar ne shvata poentu jugoslovenstva iz ugla američkog politikologa ili bolje rečeno gledišta ne opterećenog narodima i narodnostima.

citiram :

Quote
Doduše, američki politolog Phil Butler u svojoj kolumni pogrešno koristi termin jugoslavenske "nacije", umjesto "jugoslavenski narodi", što je inače čest slučaj u inozemstvu. No, unatoč činjenici što se nije posvetio specifičnostima svake nacije i tinjajućim antagonizmima koje je, kako i sam priznaje, Josip Broz Tito "čvrsto držao pod kontrolom

Državljani Jugoslavije su imali jugoslovensko državljanstvo i izjašnjavali se kao Jugosloveni. Samim tim su , kao što znamo, u inostranstvu tretirani kao jugoslovenska nacija.Uskogrudo razmišljanje o jednom takvom mehanizmu dokazuje zabludu koja je nanovo usađena u glave ljudi da je pripadnost nekom narodu važnija od države ! Svet nas u to vreme nije posmatrao kroz različite narodnosti već kroz zajednički imenitelj jugoslovenstva. Pomenuo sam ovo zbog korektnog odnosa analizi i gledišta onih koji kao i ovaj novinar nisu dorasli pisanja kritičkog stava.
Susreo sam se sa sličnim problemom živeći u inostranstvu sa pasošom Republike Srbije koju kao i sve države sveta čine različiti narodi i narodnosti.Pojedini njeni građani ne shvataju kao i ovaj novinar druge države, da čim pređeš granicu , prestaje da važi tvoje lično nacionalno opredeljenje i počinje pravno formalno građansko državljanstvo.

Na moje pitanje ko si ti, odgovara sa na primer Bošnjak. Odakle si ti, odgovara iz "Sandžaka". Koje državljanstvo ti imaš, kaže ja sam Bošnjak  . Ima ih i koji se izjašnjavaju kao Muslimani jer nemaju ništa zajedničko sa Bošnjacima iz BiH. Na moju opasku da uvek pred državnom administracijom strane zemlje mora da navede državljanstvo a ne nacionalnu pripadnost , nevoljno odgovara da ima srpsko državljanstvo.Ne postoji mogućnost čoveku objasniti  da smo obojica samo Srbijanci u očima drugih, ja kao Srbin on kao Bošnjak. To što je taj izraz pogrešno tumačen i kroz negativna konotaciju je druga tema i u ovom slučaju gubi na težini. Potpuno isto i mi gledamo na primer na nekog državljanina  SAD ili Ruske federacije. Za nas su svi oni Amerikanci ili Rusi , bez obzira što te države čine preko 100 različitih naroda i narodnosti za čiju većinu ni imena ne znamo niti nam je to važno uopšte.
« Last Edit: February 26, 2016, 12:13:52 pm by longtrip » Logged
JASON
Prijatelj foruma
poručnik fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4 574« Reply #143 on: February 26, 2016, 02:27:07 pm »

Претенциозна је и сама помисао о опсервацији трагедије југословенске идеје. Било је како је било и шта је било, али велике вајде од тога није било, па (на пр.) ни Клинтона не треба оптуживати што ЦК СКЈ заврши своју двадесет трећу седницу без кворума. Уосталом, југословенство је много раније, због унутрашњих противречности, било осуђено на пропаст и у држави троименог народа и у држави братства и јединства.
Logged
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7 046


« Reply #144 on: March 08, 2016, 09:01:28 pm »

Momci, odoste vi van teme, i krećete se ka konfrotaciji ideja i mišljenja koja ne bi trebala biti svojstvena ovom forumu!
Logged
torpedo011
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 632« Reply #145 on: March 08, 2016, 09:38:58 pm »

Momci, odoste vi van teme, i krećete se ka konfrotaciji ideja i mišljenja koja ne bi trebala biti svojstvena ovom forumu!

Све је то у складу са темом.

Привреда у СФРЈ је била развијана на ''републичком'' и ''националном'' кључу.
Logged
Bozo13
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 16 216« Reply #146 on: March 08, 2016, 10:20:39 pm »

Nije bilo sve dobro, ali nije bilo ni sve loše.

Ako se čovek razboli, leči se ga, ne ubija i pravi novog, i sve što se stari naučio ne valja, te se na novo otkriva voda. Jbg kad volimo da smo pametni, umesto da učimo na greškama.
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 633


# proće i ova prehlada


« Reply #147 on: March 08, 2016, 10:40:31 pm »

држави троименог народа

Može malo pojašnjenje za nas nepismene. Malo sa zakašnjenjem ali ne pratim previše forum.

poz.
Logged
Рашо
Moderator
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 503« Reply #148 on: March 08, 2016, 11:10:37 pm »

држави троименог народа

Može malo pojašnjenje za nas nepismene. Malo sa zakašnjenjem ali ne pratim previše forum.

poz.

Цитат из Крфске декларације:

"Prije svega, predstavnici Srba, Hrvata i Slovenaca ponova i najodsudnijim naglašavaju, da je ovaj naš troimeni narod jedan i isti, po krvi, po jeziku, po zajedničkim životnim interesima svoga nacionalnog opstanka i svestranog razvitka svoga moralnog i materijalnog života."
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 633


# proće i ova prehlada


« Reply #149 on: March 08, 2016, 11:13:58 pm »

Volim vidjeti izvor citata ili barem neki trag o autoru uratka, ako može.

poz.
Logged
Pages:  1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 20   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.035 seconds with 22 queries.