PALUBA
July 09, 2020, 12:16:26 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Prilikom registracije lozinka mora da sadrži najmanje osam karaktera, od toga jedno veliko slovo, i bar jedan broj, u protivnom registracija neće biti uspešna
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 77 78 79 80 81 [82] 83 84 85 86 87 ... 110   Go Down
  Print  
Author Topic: Oruzani sukobi i primirja u Ukrajini  (Read 198922 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
momo PT61
Prijatelj foruma
potporučnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2 816


ПЕНЗИОНЕР


« Reply #1215 on: November 28, 2018, 06:02:32 am »

Fakticki,sada je Rusija zaplenila oko 50% ukrajinake obalne straze.Ogledno je da incident ovakve vrste unapred planiran,da bi digli tenziju i da se vidi dali ruski mornari spavaju i da se vidi reakcija i delovanje ruske strane-pa izaslo da se ovi ne spavaju i da se ne sale vec da pucaju bojevom municijom
Logged
Milan (longtrip)
Urednik
poručnik fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4 793« Reply #1216 on: November 28, 2018, 09:24:25 am »

Hronologija događaja u Kerčenskom moreuzu. Zvanični podaci FSB RF

ФСБ обнародовала хронологию событий в Керченском проливе

U pitanju je vremenski period od subote 24.11 u 21.30h  do ponedeljka 06.40h ( 26.11)


МОСКВА, 26 ноя — РИА Новости. Федеральная служба безопасности (ФСБ) России обнародовала хронологию событий в районе Керченского пролива.


В субботу в 21:30 пограничники проинформировали украинские корабли, подходящие к российской границе, о порядке ее пересечения. В частности, ФСБ напомнила о необходимости подачи заявки на пересечение границы. Командиры украинских судов заявили, что не будут ее пересекать.

В 22:23 пограничники сообщили капитанам судов о закрытии района в российских водах на подходе к Керченскому проливу со стороны Черного моря.

Однако в 03:45 воскресенья корабли "Никополь" и "Бердянск" вошли в район нахождения украинских судов "Горловка" и "Яны Капу". По утверждению ФСБ, корабли вошли в территориальные воды России по прямому указанию киевских властей.

При этом отмечается, что координацию провокации в Черном море вели два сотрудника Службы безопасности Украины, которые находились на одном из кораблей.

В 08:35 украинские корабли были приведены в боевую готовность. Они расчехлили артиллерийские установки, их стволы подняли на угол 45 градусов и направили в сторону российских кораблей.

Пограничники сообщили, что в случае применения оружия ситуация будет расцениваться как нарушение норм международного права и законодательства России.

В 10:35 украинские капитаны доложили в штаб, что их корабли зажаты российскими судами. С этого времени и до 18:30 они были заблокированы к югу от пролива.

В 18:30 украинские корабли попытались прорвать блокаду. Российские суда сообщили украинским кораблям о возможности предупредительной стрельбы в случае продолжения движения.

В 20:45 российский корабль "Изумруд" произвел предупредительную стрельбу в сторону трех украинских судов. Огонь велся с расстояния, на котором можно было определить, что это предупредительные выстрелы.
Несмотря на это, украинские суда продолжили движение к госгранице России.

В 20:50 российский корабль предупредил украинский "Бердянск", что при дальнейшем игнорировании требований откроет огонь на поражение.

В 20:55 "Изумруд" применил оружие на поражение.

В 20:58 украинский корабль "Бердянск" сообщил о раненых на борту и запросил помощь.

В 21:06 российский "Изумруд" задержал украинское судно и снял с него семь моряков, трое из которых были ранены.

В 21:27 вертолет Минобороны Ка-52 остановил украинский корабль "Никополь".

В 21:55 российский корабль "Дон" остановил и задержал судно "Яны Капу".

В 23:21 "Дон" задержал и "Никополь".

В 0:40 понедельника российский корабль доставил раненых украинских военных в Керчь, в 1:10 туда же начали конвоировать задержанные суда. Все они появились в Керчи в 6:40.

При допросе украинский офицер Владимир Лесовой признался, что осознавал провокационный характер своих действий.

"Запросы по остановке по УКВ-радиостанции игнорировал сознательно. На момент перехода на борту находилось стрелковое оружие, а также пулеметы ДШК с боекомплектами", — рассказал он.

Он добавил, что "как должностное лицо выполнял приказ и планировал осуществить переброску группировки кораблей из порта Одесса в порт Мариуполь".

Logged
Boro Prodanic
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 364


« Reply #1217 on: November 28, 2018, 09:33:03 am »

Jedan mogući pogled na aktuelnu krizu:

Novi rat zbog gasa?!

Kijev uvodi ratno stanje i doveo je armiju i službu bezbednosti u punu bojevu gotovost nakon što su brodovi pogranične službe ruskog FSB-a zarobili tri ukrajinska patrolna čamca kod Kerčskog moreuza na ulazu iz Crnog u Azovsko more. Ukrajinske vlasti tako će odložiti na neodređeno izbore, a glavni dobitnik mogla bi da bude Amerika odlučna da ograniči izvoz ruskog gasa u Evropu ne samo gasovodima ispod Baltičkog mora, nego i Turskim tokom za koji je planirano da se nastavi preko Bugarske i Srbije.

Mesto i vreme za sukob ukrajinskih i ruskih brodova majstorski je odabrano. Prošle nedelje završeno je postavljanje dve od četiri cevi Turskog toka dnom Crnog mora. Ukrajinski brodovi presretnuti su 50 kilometara od novog Krimskog mosta koji povezuje poluostrvo s kopnenim delom Rusije. Bilo sigurno da će Rusi da brane prilaz mostu po svaku cenu. Pri tom se to mesto se nalazi oko 60 kilometara od ruskog grada Anape, gde cevi Turskog toka ulaze u more i oko 25 kilometara od trase gasovoda.

Odmazda na Donbasu

Ukrajina je na poniženje odgovorila divljačkim granatiranjem pobunjenih gradova na Donbasu, a dan kasnije NATO je pozvao Rusiju da otvori moreuz za Ukrajinu, dok je američki avion za elektronsko izviđanje boing RS-135V doleteo je iz baze Suda na Kritu ka ruskoj granici u Crnom moru kod Krima.

Amerika od početka krize izazvane smenom vlasti u Kijevu 2014. godine i građanskim ratom pokušava da smanji izvoz ruskog gasa i oslabi Moskvu finansijski. Pod američkim pritiskom Bugari su odustali od projekta Južni tok i postali najveći gubitnici uz Srbiju.

SAD su istovremeno preko članica EU Poljske i Litvanije pokušavale da osujete Severni tok dva kojim će izvoz ruskog gasa u Nemačku biti dupliran. Štaviše, već se prave planovi za Severni tok 3, pošto su holandska i britanska nalazišta iscrpljena, a i Norveška smanjuje proizvodnju.

Izvoznici daleko

Istovremeno, evropske potrebe za gasom se uvećavaju, a alternativni izvoznici ne raspolažu velikim rezervama ili su daleko i pod sankcijama SAD kao Iran. Azerbejdžan, na primer, može da izveze najviše 10 milijardi kubnih metara što je ništavno u poređenju s predviđenih 58 milijardi Turskog toka, ili 120 milijardi oba Severna toka.

Zato su Amerikanci kao perspektivu nudili EU svoj tečni gas iako ga nemaju dovoljno za to. On je skuplji jer se dobija iz škriljaca i prevozi se brodovima, pa su potrebna i ogromna ulaganja u lučke terminale za pretovar. Rat na trasi Turskog toka jedini je način da ruski gas postane skup, a transport nesiguran.

Srbiji godišnje 50 miliona dolara

Ruski igant Gasprom opredelio je maršrutu transporta gasa Turskim tokom. Ta trasa ići će preko Srbije i gotovo je istovetna projektu Južni tok od koga se odustalo 2014. godine.

Izvori denvnog lista "Komersant" navode da će gasovod od Rusije do Turske po dnu Crnog mora ići dalje kroz Bugarsku, Srbiju, Mađarsku i Slovačku. Gasprom se sprema da dostavlja gas Turskim tokom u Bugarsku i Srbiju već 2020. godine, a u Mađarsku godinu dana kasnije. To će Rusima omogućiti da već 2022. potpuno obustave transport gasa kroz Ukrajinu.

Glavni cilj Austrija

Turski tok predviđa prolazak kroz Mađarsku do Slovačke. To je dovoljno blizu glavnog cilja, gasnog skladišta Baumgarten u Austriji koja celokupnu potrošnju gasa uvozi iz Rusije.

Mađari priželjkuju da se sa njihove teritorije odvoji krak i prema Italiji kroz Sloveniju. Rim je imao ista htenja, a sve zajedno bi u budućnosti moglo da zahteva daleko veće kapacitete i tranzit kroz Srbiju. Takođe, Kosovo ne bi moglo da dobije gas osim iz centralne Srbije.

Moskva smatra da Brisel neće moći da zaustavi ovako reciklirani projekat Južnog toka pod drugim imenom jer potpuno odgovara zakonodavstvu EU. Naime, pre četiri godine EU je zahtevala da i drugi potencijalni snabdevači (Azarbejdžan, Katar, Iran) imaju pravo da transportuju gas Južnim tokom izgrađenim ruskim parama, što je Moskva odbila. Ovog puta Rusi će dovesti gas do granica EU. Predviđen je hab u Bugarskoj, gde se gas kupuje, skladišti i prima preko turske granice.

Bugarska kompanija Bulgartransgaz već narednog meseca će kupiti buduće kapacitete gasovoda. Reč je o 15,8 milijardi kubnih metara godišnje koliko će ući u Bugarsku i 11 milijardi koliko će izaći u Srbiju. Naša zemlja zadržaće dve milijarde koliko troši, a devet će proslediti u Mađarsku i ostvariti odgovarajući prihod za tranzit koji je Južnim tokom bio projektovan na oko 50 miliona dolara godišnje.

Južni tok - Srbija u januaru ove godine preimenovan je u Gastrans koji će graditi gasovod trasom Južnog toka. Ta deonica duga je 421 kilometar, a postoji mogućnost odvajanja dva kraka prema RS i Hrvatskoj. Ruski udeo u poslu je 51 odsto, a prioritet Srbije bio je da što pre sa Gaspromom dogovori povećanje kapaciteta Podzemnog skladišta Banatski Dvor na 750 miliona metara kubnih.

Morski boj kod Krimskog mosta

Iz luke Odesa u Crnom moru isplovila su dva ukrajinska patrolna čamca kojima se pridružio remorker i već kod Evpatorije na Krimu presekli su granicu. Ukrajinci su se satima oglušivali na upozorenja i nastavili plovidbu prema Kerčkom moreuzu i Krimskom mostu. Ka istom cilju iz Azovskog mora uputila su se dva ukrajinske oklopnjače klase gjurza, ali su se vratili u Berđansk čim su se pojavili ruski jurišni bombarderi SU-25.

Tada je počela drama. Na ukrajinske patrolne čamce otvorena je rafalna vatra i ranjeno je troje mornara. Ipak, FSB (naslednik KGB) rešio je da ne potapa Ukrajince, već su ih svojim daleko većim brodovima sabili sa obe strane.

- Pritisni ih zdesna! - čulo se na snimku kako kapetan govori komandiru drugog broda.
A onda je i sam počeo da zaobilazi ukrajinski brod i naredio mu da se zaustavi.

- Davaj, davaj (hajde), kučk! Nazad! - vikao je kapetan, a s ukrajinskog broda se čulo: "Propustite nas!"

Tada je usledila komanda: "Držite se svi na palubi!" Ruski brod krenuo je na "taran", odnosno udario u ukrajinski patrolni čamac i zaustavio ga. Graničari FSB-a iskrcali su se na ukrajinske brodove koji su odvučeni u Kerč.

Porošenko ukida izbore

Otvaranjem Turskog toka ukrajinski gasovodi za tranzit ruskog gasa u Evropu postaće potpuno bespotrebni, a Kijev će gubiti oko 3,5 milijardi dolara godišnje. Ukrajinci panično pokušavaju da prodaju svoje gasovode, tačnije gomilu zarđalih cevi koje puštaju na sve strane. Naravno, to niko neće da kupi.

I ukrajinski tajkun i predsednik Petar Porošenko poslednjih meseci prodaje aktive svojih preduzeća. On s upropašćenom ekonomijom zemlje i podrškom od pet odsto biračkog tela ne može mirno da čeka predsedničke izbore u martu naredne godine, niti ceo režim parlamentarne u oktobru. Sigurno se ni Zapadu ne sviđa što mu za vratom diše bivša premijerka Julija Timošenko koja je 2008. godine pokazala da ume da se dogovori s Kremljom.

Uvođenje ratnog stanja na 60 dana s mogućnošću neograničenog produženja kijevskom režimu omogućava da odloži izbore, zabrani partije koje "ugrožavaju suverenitet Ukrajine", ali i mitinge i druga okupljanja, uvede policijski čas, ograniči dodatno slobodu medija... Kijevski zvaničnici tvrde da će MMF s presudnim uticajem SAD nastaviti da ih kreditira.

Izvor: https://vesti-online.com/Vesti/Svet/718924/Novi-rat-zbog-gasa

E, sad očekujem da oni koji okrivljuju Rusiju za incident daju kontraargumente, osim da je Rusija po definiciji za sve kriva - taj argument se ne prihvata u ovoj diskusiji kao uostalom i ni jedno drugo uopštavanje.
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 436


# proće i ovo


« Reply #1218 on: November 28, 2018, 05:30:38 pm »

Samo kratak komentar članka, dno dna. Dosta je pogledati kartu pipelines i sve je jasno.

https://en.wikipedia.org/wiki/Russia%E2%80%93Ukraine_gas_disputes#/media/File:Major_Russian_Gas_Pipelines_to_Europe.svg

I da završimo diskusiju, više mi se neda, samo da ne bude mrtvih a za drugo me se yebe.

Boro, zamislimo da ti i je koristimo zajednički prolaz u dvorište.
I onda se odjedanput ja sjetim da više nije zajednički već samo moj.
A ti možeš tu prolaziti samo kad ti ja dozvolim. Bili popizdio.
Dali bi tvoje lupanje nogom po vratima bila - provokacija ili opravdanji gnjev?

Poz.
« Last Edit: November 28, 2018, 05:41:47 pm by Solaris » Logged
Boro Prodanic
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 364


« Reply #1219 on: November 28, 2018, 06:23:58 pm »

OK, slažem se sa završetkom diskusije, umesto odgovora na tvoje pitanje (iako nije pristojno, nećeš se naljutiti), pitanje za tebe: kada je u istoriji ljudskog roda jači bio pravedan?

A evo i odgovora: ako si sklopio pakt sa onima koji mi rade o glavi, prolaz je samo moj, ako sam jači tako će i ostati. I do kraja nećeš proći nikako. Wink
Logged
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 800


« Reply #1220 on: November 28, 2018, 08:09:39 pm »

OK, slažem se sa završetkom diskusije, umesto odgovora na tvoje pitanje (iako nije pristojno, nećeš se naljutiti), pitanje za tebe: kada je u istoriji ljudskog roda jači bio pravedan?

A evo i odgovora: ako si sklopio pakt sa onima koji mi rade o glavi, prolaz je samo moj, ako sam jači tako će i ostati. I do kraja nećeš proći nikako. Wink

Podržavam ovaj post u celini!

Nije logično da Ukrajini bude bliži i bolji prijatelj i saveznik tamo neko ... 5 - 6 000 km dalje preko okeana, nego prvi komšija.
I upravo ta nelogičnost dovodi do rata i nedužnih žrtava.

NAGLAŠAVAM: nisam rusofil ni u kom pogledu! Ali, u ovom slučaju su rusi 150% u pravu. Po mojoj proceni, čak su previše tolerantni!
Mo'š misliti, došao im tamo neko izdaleka na vrat, nahuškao prve komšije protiv njih, i sada kada su poduzeli odlučne korake - oni krivi za kršenje međunarodnog prava.
E, pa ne može tako!

Kako bi se ameri ponašali da su rusi došli u Meksiko i počeli da huškaju i naoružavaju meksičke giliptere da pucaju po amerima? 
Logged
tihi
potporučnik
*
Offline Offline

Posts: 2 056« Reply #1221 on: November 28, 2018, 08:23:22 pm »

Ukrajna treba da gleda i vodi racuna samo o sebi, a ne o Rusiji, ili USA, ili tako nekom Mozambiku, i shodno tome treba da gradi veze koje ce joj pomoci u tome. Ne vidim da je Ukrajna nesto cvetala dok je bila pod proruskom vladom, niti vidim razlog da oni nesto podmecu ledja za Rusiju. Sami znaju sa kime su imali najvecu trgovinu, i gde im je ekonomski interes, ali Rusija sa Ukrajnom ima vise od ekonomskog interesa, tu je pre sveg geostrateski i mesanje u unutrasnje strane Ukrajne je bilo masivno, sto od strane Rusije, isto tako i od strane zapadnih sila. A to, Rusi zaplene ribarski brodic, Pa ukrajinci zaplene ribarski brodic, pa Rusi zaplene par ratnih brodica, zbog proceduralnog propusta je cista budalastina. Koliko sam upucen Ukrajinski brodovi jesu trazili prolaz, ali nije im bilo odgovoreno. Sta to znaci? Nije im receno ni DA ni NE, prosto su izignorisani. Meni sve vise ovo lici na isfabrikovanu krizu.
Logged
Boro Prodanic
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 364


« Reply #1222 on: November 28, 2018, 08:33:44 pm »

Naravno da je isfabrikovano, kao i svaka druga kriza. Pitanje je u kojoj fabrici i sa kojim ciljevima.

Zapitajmo se malo koje su mogući ciljevi Rusije ako je Rusija fabrikant krize, a koje su mogući ciljevi USA ako je USA fabrikant? I šta je od to dvoje verovatnije?

Na stranu sad ko je rusofil a ko rusofob, ovde je logička analiza vrlo prosta i zaključak jasan. E sad, ako unapred uzmeš da je neko kriv, onda nema ni logike ni analize.

Kao dečkić gledao sam valjda sve vesterne i ni u jednom nisam uočio da je konjica nešto bila kriva (uvek Indijanci?!), možda samo malo krivice do konjice u filmu "I konje ubijaju, zar ne?"
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 18 610


« Reply #1223 on: November 28, 2018, 09:06:36 pm »

Fakticki,sada je Rusija zaplenila oko 50% ukrajinake obalne straze.Ogledno je da incident ovakve vrste unapred planiran,da bi digli tenziju i da se vidi dali ruski mornari spavaju i da se vidi reakcija i delovanje ruske strane-pa izaslo da se ovi ne spavaju i da se ne sale vec da pucaju bojevom municijom

Слажем се потпуно са тобом. Уз додатак, Русија је много јача страна и може и хоће да примени силу. А ако хоће да остане "главни шериф" у том крају онда то и једноствано мора да уради.

Logged
Milan (longtrip)
Urednik
poručnik fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4 793« Reply #1224 on: November 28, 2018, 09:32:30 pm »

Ovo su zaplenjeni dokumenti sa brodova, objavio FSB. U naredbi za izvšenje zadatka , imeđu ostalog (podvučeno na fotografiji) , kaže se da brodovi treba da idu kroz KEK u "prikrivenom režimu plovidbe". Drugi dokument je pisan rukom i tačno se vidi da je ukrajincima bila poznata ruska procedura prolaska. Po ovome se vidi da su svesno išli na provokaciju , čak ni topove nisu prekrili navlakama a to je na primer uobičajena procedura za prolazak ruskih vojnih brodova kroz Bosfor i Dardanele.

izvor opširnije na ruskom


* 1543334696_177.jpg (92.97 KB. 800x1100 - viewed 51 times.)* 1543335181_179.jpg (68.3 KB. 800x1100 - viewed 36 times.)Na remorkeru je pronađen arsenal oružja , a ispostavilo se da je njegov komandant prošao obuku u SAD
Logged
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 800


« Reply #1225 on: November 28, 2018, 10:31:23 pm »

Lazanski je dao svoj doprinos ovom sukobu.
Video koji postujem svakako treba pogledati.

Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 33 831« Reply #1226 on: November 29, 2018, 10:29:35 am »


Porošenko: Putin hoće da anektira celu Ukrajinu, zaustavite gradnju gasovoda!


Predsednik Ukrajine Petar Porošenko optužio je ruskog predsednika Vladimira Putina da želi da anektira celu Ukrajinu i pozvao nemačku kancelarku Angelu Merkel da podrži Kijev.
Porošenko je odbacio tvrdnje Rusije da su tri ukrajinska broda ilegalno ušla u ruske vode u Azovskom moru u nedelju i da je to bila provokacija.
 
"Ne verujte u Putinove laži. Putin želi staro rusko carstvo, Krim, Donbas, celu zemlju. Kao ruski car, kako sebe vidi, njegovo carstvo ne može da funkcioniše bez Ukrajine. On nas vidi kao svoju koloniju", rekao je Porošenko.

On je pozvao Nemačku, koja je najveći kupac ruskog gasa, da obustavi izgradnju gasovoda Severni tok 2 koji bi omogućio Rusiji da direktno snabde Nemačku, zaobilazeći Ukrajinu.

"Treba nam snažna, odlučna i jasna reakcija na agresivno ponašanje Rusije. To znači i zaustavljanje projekta gasovoda Severni tok 2", kazao je ukrajinski predsednik.
 
Porošenko je takođe pozvao pozvao na stacioniranje brodova NATO-a u Azovskom moru.

izvor
Logged
kumbor
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 248


« Reply #1227 on: November 29, 2018, 10:46:24 am »Potrošenko je prolupao, a stacioniarnje NATO u Azovu nije moguće jer važeći međunarodni sporazumi to čine nemogućim.
Logged
pvanja
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5 847« Reply #1228 on: November 29, 2018, 02:31:27 pm »

"Tražićemo zatvaranje Bosfora, da nateramo Ruse da shvate"
Kijev namerava da traži zabranu prolaska ruskih brodova kroz Bosforski zbog događaja u području Kerčkog moreuza.

IZVOR: TANJUG, B92 ČETVRTAK, 29.11.2018.


To je izjavio komandant ukrajinske ratne mornarice Igor Vorončenko.

"U skladu s Konvencijom iz Montre i njenim paragrafom 19, tražićemo zatvaranje Bosfora u Turskoj kako bismo naterali Ruse da shvate šta znači kršenje međunarodnog prava", rekao je Vorončenko, prenosi Tas.

Konvencija iz Montre doneta je 1936. godine kada je Turska dobila suverenitet nad Bosforom i Dardanelima, a ona podrazumeva slobodu prolaska trgovačkih brodova iz svih zemalja kroz ta dva moreuza.

Između Rusije i Ukrajine eskalirale su tenzije u nedelju kada su ruske snage zaplenile tri ukrajinska broda u Crnom moru, nakon čega je Kijev uveo ratno stanje u pograničnim oblastima.

Vorončenko je rekao da je Ukrajina poslala svoje brodove u Kerčki moreuz kako bi pokazala šta može da učini i dodao da ta odluka nije bila pogrešna.

"Pre svega, već je došlo do prolaza brodova kroz Kerčki moreuz. Ovo je ista stvar. Grupu brodova pratio je tegljač. Drugo, trebalo je da pokažemo a ne da sakrijemo naše lice u Kerčkom moreuzu i Azovskom moru, a pokazali smo mogućnosti tih brodova", rekao je Vorončenko.
Logged
Milan (longtrip)
Urednik
poručnik fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4 793« Reply #1229 on: November 29, 2018, 03:15:45 pm »Potrošenko je prolupao, a stacioniarnje NATO u Azovu nije moguće jer važeći međunarodni sporazumi to čine nemogućim.

Da je do sporazuma pa i nekako...ali šta će nato u moru koje je plitko k`o potok. To na primer komentarišu dva podmornička oficira u sputnik emisiji koju je podelio @lovac. Poslednji put sam bio u Azovu 2013. Ništa se tamo nije promenilo  Wink
Logged
Pages:  1 ... 77 78 79 80 81 [82] 83 84 85 86 87 ... 110   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.025 seconds with 24 queries.