PALUBA
August 24, 2019, 10:50:32 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: If you are experiencing problems during registration process, please contact us on flushroyal75@gmail.com
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 4 5 [6] 7 8   Go Down
  Print  
Author Topic: Вести из Русије  (Read 18238 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Milan (longtrip)
Urednik
poručnik fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4 545« Reply #75 on: August 31, 2016, 01:10:50 pm »

Eto...odosmo u smehoterapiju kao što REKOH ranije. Ako izdvojimo po pasusima šta je napisano u članku jutarnjeg info-mentalnog masturbiranja, ili nekog sličnog glasnika koji priziva "visibabe" ruskog proleća,shavtićemo da ....pola Švejđana nije nikada pročitalo novine...da pola Švejđana  nije nikada glasalo za predsednika i da se čovek samo može nadati da je to ista polovina!
Logged
Milan (longtrip)
Urednik
poručnik fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4 545« Reply #76 on: September 01, 2016, 10:25:22 am »

Lavrov: Niko Rusiji nije okrenuo leđa

sputniknews.com

01.09.2016


Rusija je spremna za povratak na normalne odnose sa Evropskom unijom i SAD samo na ravnopravnoj osnovi, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Nismo zainteresovani da bilo kome okrećemo leđa. Spremni smo za nastavak normalnih, punih odnosa sa Evropskom unijom, sa Sjedinjenim Američkim Državama, ali isključivo na osnovu ravnopravnosti, bez ikakvih pokušaja da se ti odnosi pretvore u jednosmernu igru“, rekao je Lavrov obraćajući se profesorima i studentima moskovskog Instituta za navodnjavanje. Ruski ministar je naglasio da vođenje poslova kao i obično ni sa Evropskom unijom ni sa SAD više nije moguće. „Naši zapadni partneri imaće mnogo posla da bi obnovili poverenje Ruske Federacije i vratili predvidljivost evropskih poslova“, istakao je on. Rusija neće davati prednost saradnji ni sa EU ni sa zemljama Azije, izjavio je Lavrov. „Nećemo se okretati ni na jednu stranu. Mi smo evroazijska sila.

Tako je uredila istorija, tako je uredila priroda, tako su se, pre svega, razmestili naši sjajni preci, i zato smo dužni svojoj istoriji da radimo u svim pravcima zarad obezbeđivanja optimalnih uslova za razvoj zemlje, za poboljšanje života ljudi, a to uključuje bezbednost naših granica, obezbeđivanje optimalnih uslova za naše državljane kada putuju u inostranstvo“, rekao je Lavrov obraćajući se studentima i profesorima Instituta. On je istakao da se u svetu pojavljuju novi uticajni ekonomski i politički centri. „To se, pre svega, vidi u azijsko-pacifičkom regionu, koji je postao i još dugo će biti pokretač svetskog ekonomskog razvoja. A sve ovo se dešava zbog činjenice da je naš najveći trgovinski partner Evropska unija, i ona će to i ostati uprkos krizi, uprkos sankcijama“, dodao je Lavrov.

Rusija i SAD zajedno mogu da postignu dobre rezultate 

   Iskustvo poslednjih nekoliko godina pokazuje da, ostavljajući po strani veštačke probleme, Rusija i SAD mogu da postignu veoma dobre rezultate, rekao je ruski ministar. „Tamo gde smo videli da se podudaraju interesi Rusije i Zapada, tamo gde smo videli da Rusija i SAD mogu na ravnopravnoj osnovi da pomognu u rešavanju globalnih problema, tamo smo radili zajedno i postizali rezultate. To je i sporazum o iranskom nuklearnom programu i sporazum o uništenju sirijskog hemijskog oružja. To je i čitav niz faktora, uključujući uspostavljanje mehanizma za političko rešenje sirijske krize koji Rusija i SAD predvode kao kopredsedavajući“, istakao je Lavrov.

 On je dodao da, ako se odbace veštački problemi i koncentriše na realne pretnje koje su zajedničke za sve zemlje, kao što su širenje nuklearnog oružja, međunarodni terorizam, trgovina narkoticima i organizovani kriminal, onda se „kao što pokazuje iskustvo poslednje dve-tri godine, mogu postići veoma dobri rezultate“. Ruski ministar je izrazio nadu da generacija „lovaca na pokemone“ neće izgubiti sposobnost za komunikaciju sa ljudima. „U poslednjih nekoliko godina mogli smo da se uverimo da nikakve informacione i komunikacione tehnologije, čak i najnaprednije, ne mogu da zamene razgovor ’oči u oči‘. Nadamo se da generacija koja, ne bih da kažem ’lovi pokemone‘, ali je veoma zainteresovana za društvene mreže, neće izgubiti sposobnost za normalnu ljudsku komunikaciju“, istakao je Lavrov.

Niko Rusiji nije okrenuo leđa, smešno je govoriti o izolaciji

Osamdeset odsto svetske populacije živi u zemljama koje dele stav Rusije, tako da je smešno govoriti o izolacije zemlje, izjavio je Lavrov. „Niko nam nije okrenuo leđa. Osamdeset odsto svetske populacije živi u zemljama koje dele naše stavove i žele pravdu u svetskim pitanjima. Govoriti o nekoj izolaciji je jednostavno smešno“, rekao je ministar. SAD ne interesuje predlog Rusije o sajber-bezbednosti SAD nisu zainteresovane za predlog Rusije o održavanju konsultacija za saradnju u oblasti sajber-bezbednosti, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova. „U novembru prošle godine predložili smo da se održe ozbiljne ekspertske konsultacije, ali odgovora nije bilo“, rekao je Lavrov.

 On je, takođe, istakao da je više puta govorio o predlogu za sastanke o toj temi državnom sekretaru SAD Džonu Keriju. SAD nameravaju da nametnu EU svoj prirodni tečni gas umesto ruskog Ministar spoljnih poslova Rusije izjavio je da SAD, koristeći zahlađenje odnosa između Rusije i EU, pokušavaju da nametnu Evropskoj uniji svoj tečni prirodni gas. „SAD pokušavaju da iskoriste sadašnje zahlađenje odnosa između nas i Evropske unije da bi nametnule Evropljanima svoj tečni prirodni gas, za koji je potrebna veoma skupa infrastruktura, nakon čije izgradnje će od toga teško moći da se oslobodi“, naglasio je Lavrov.

 Ne postoji pravni problem za priznavanje ujedinjenja Krima i Rusije Ne postoji pravni problem da Zapad prizna pripajanje Krima Rusiji. Zapad to koristi u svoje političke svrhe, izjavio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. „Ne postoji pravni problem da naši zapadni partneri priznaju da je Krim postao deo Rusije. Ne postoji politička volja, postoji politička želja da se ova situacija iskoristi u pravcu kojim se Zapad na čelu sa SAD kreće već duže vreme, mnogo pre Ukrajine — pravcu obuzdavanja Rusije“. „Sa stanovišta naših zapadnih kolega, Rusija je počela da dobija preteranu samostalnost. Oni još nisu shvatili da ovo nije neka okolnost već deo našeg postojanja“, zaključio je Lavrov.

Logged
Milan (longtrip)
Urednik
poručnik fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4 545« Reply #77 on: September 01, 2016, 10:33:59 am »

Prodavnica automata „Kalašnjikov” na aerodromu Šeremetjevo

ruskarec.ru
30. avgust 2016. Vitalij Mihaljuk


Koncern „Kalašnjikov” je otvorio prodavnicu na moskovskom aerodromu Šeremetjevo. Pored standardnih suvenira u prodaji su i korišćeni automati, ali prerađeni tako da se mogu puniti samo školskom municijom.


Pored standardnih matrjoški i votke turisti sada mogu poneti iz Moskve i automat „Kalašnjikov”, tačnije njegovu vernu kopiju ili korišćeni automat koji je prerađen tako da se iz njega ne može pucati. Neobičan suvenir se može kupiti u novoj prodavnici koncerna „Kalašnjikov” na moskovskom aerodromu Šeremetjevo.Kada uđete u prodavnicu, primetićete dve stalaže sa automatima. „Tata, jesu li pravi?”, pita petogodišnji dečak i pokazuje prstom arsenal. „Bili su pravi, a sada su igračke”, kaže otac mališanu, a svome drugu dobacuje: „Isti ovakav AK-74 sam dužio u vojsci”.

Koncern „Kalašnjikov”, proizvođač čuvenog istoimenog automata, otvorio je novu prodavnicu 16. avgusta u pešačkoj zoni koja spaja terminal brze železnice „Aэroэkspress” sa moskovskim aerodromom Šeremetjevo. Pored ove prodavnice koncern ima još i internet prodavnicu i oko 30 prodajnih mesta u okviru većih prodavnica u 24 grada Rusije.

„’Kalašnjikov’ je jedan od najpopularnijih brendova koji većinu ljudi najviše asocira na Rusiju, i zbog toga nam je drago što možemo svima pružiti mogućnost da ponesu kući suvenir sa brendom naše kompanije”, kaže Vladimir Dmitrijev, direktor za marketing u koncernu „Kalašnjikov”.

Sadržaj prodavnice svojim modernim dizajnom i neonskom rasvetom podseća na glamurozni arsenal DŽejmsa Bonda.

 Ovde se mogu kupiti četiri modela automata: AK-74, modifikovani AK-74M, AK-103 i PP-19, koji koristi ruska policija. Svi su oni proizvedeni u istim fabričkim pogonima kao i originalno oružje, i zato izgledaju kao pravi automati, i na isti način se rasklapaju i sklapaju. „Čak im je i miris isti”, kaže prodavac Artjom Baranovski. Po njegovim rečima, najviše se kupuje AK-74, koji ruska armija uvek koristi u filmovima i video-igricama.

Verne kopije i korišćeno oružje

Mnogi svraćaju u prodavnicu samo da uzmu u ruke legendarni automat i da se fotografišu sa njim, mada ga često i kupe da poklone nekome ili kao uspomenu na Rusiju. Ima i neobičnih klijenata. Jedan od njih, bivši vojnik, demonstrirao je brzo rasklapanje i sklapanje automata AK-74. To se u ruskoj armiji vežba godinama.Za one kojima nije dovoljna verna kopija u prodavnici se prodaje i otpisano oružje koje je nekada korišćeno u armiji i iz koga se pucalo, a sada se može napuniti samo školskom municijom. „To je odličan poklon za ljude kojima nedostaje škljocanje automata”, kaže Artjom. Doduše, u prodavnici se ne može kupiti municija, čak ni školska, jer je njena prodaja zabranjena na teritoriji međunarodnih aerodroma.
Nikolaj iz Jaroslavlja preda mnom kupuje korišćeni AK-74M. „Ja sam lovac i volim oružje, ali ovaj automat ne kupujem sebi nego deci i unucima na poklon. Svoje oružje im ne dam, a ovakav suvenir mogu da im poklonim. Neka se navikavaju”, kaže on.

Cene suvenira

„Kalašnjikov” može kupiti svako ko je napunio 18 godina. Kupljeni automat se ne može uneti u avion u ručnom prtljagu, nego se mora upakovati u kofer. Oružje u ovoj prodavnici se prodaje u specijalnim kutijama, ima sve potrebne oznake i dokumente, te ne bi trebalo da bude problema prilikom predaje prtljaga na aerodromu.

Stranac koji želi da kupi maketu oružja kao suvenir treba prethodno dobro da proveri zakone zemalja preko čije granice treba da ga prenese, jer oni možda ne omogućavaju prenošenje i posedovanje takve robe.
U proseku se cene automata kreću od 20.000 do 30.000 rubalja (300-470 dolara). Najjeftinija varijanta je kopija AK-74 crne boje. Ona košta 12.300 rubalja (190 dolara). Najskuplja je hromirana kopija istog modela sa drvenim kundakom i potkundakom. Ona košta 34.500 rubalja (530 dolara).

Pored toga, u izlogu stoje i pneumatski sportski pištolji namenjeni gađanju u mete, jačine do 3 džula. Za njihovu kupovinu je dovoljan pasoš. U prodavnici se takođe mogu kupiti majice, hemijske olovke, futrole za mobilni telefon i drugi suveniri, kao i lovačko odelo. I sva ta roba ima zaštitni znak koncerna „Kalašnjikov”.* RIAN_01311112.HR.ru_962-01.png (115.38 KB. 962x1088 - viewed 81 times.)

Logged
pvanja
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5 666« Reply #78 on: September 14, 2016, 08:52:13 am »

Snimak sa zadnje vezbe ruske vojske na Krimu.
« Last Edit: September 14, 2016, 08:59:27 am by pvanja » Logged
Sokol
Prijatelj foruma
vodnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 483« Reply #79 on: September 15, 2016, 09:10:39 pm »

Према вестима, у Јужном војном округу направљена је нова армија, већ трећа. Сад тамо Копнена војска има две армије - 49. и 58. Ова нова ће имати у свом саставу 150. моторизовану дивизију, још неку тенковску или моторизовану бригаду па такозвани армијски комплет бригада - позадинску бригаду, ракетну бригаду ПВО, артиљеријску бригаду, командну бригаду итд.
Команда вероватно ће бити у Ростову.
Logged
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 154


« Reply #80 on: September 15, 2016, 09:49:14 pm »

Kol'ko je tu ribe pobijeno!!! 
Logged
Sokol
Prijatelj foruma
vodnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 483« Reply #81 on: September 21, 2016, 10:19:46 am »

Na zalost, nasa vojska ne cuva prirodu...
Evo primer - Ministrstvo odbrane ima velike sume u svom vlasnistvu i one su sada se nalaze u bas teskom stanju. Neki kroz sumnjive seme prodaju se u privatno vlasnistvo, nakon cega njih seku a zemlju koriste za gradzevinu. To je ocigledno oko Moskve i Peterburga. Ipak prema zakonu ako MO ne koristi sumu mora nju vratiti drzavi.
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 919« Reply #82 on: September 21, 2016, 04:56:58 pm »

Koji sistem je u prvom videu na 2.38. min.?

poz.
Logged
Рашо
Moderator
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 483« Reply #83 on: September 21, 2016, 07:11:50 pm »

Koji sistem je u prvom videu na 2.38. min.?

poz.

"Хризантема-С"...
Logged
Milan (longtrip)
Urednik
poručnik fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4 545« Reply #84 on: October 03, 2016, 12:22:50 pm »

Руски председник Владимир Путин потписао је декрет којим се суспендује Споразум Русије и САД о уништењу вишка плутонијума, а као разлог су наведене „непријатељске акције САД“.


Тиме је суспендован Споразум Москве са званичним Вашингтоном о уништењу плутонијума, који је потписан 2000. године.

Одлука о суспензији је објашњена непријатељским акцијама САД против Русије и тиме што Вашингтон није поштовао одредбе Споразума. Поменути Споразум се заснива на преговорима из деведесетих година прошлог века, када су нуклеарне силе САД и Русија одлучиле да спрече поновно коришћење плутонијума из демонтираних нуклеарних бојевих глава тако што ће га уништити.  Споразум обавезује земље-потписнице да плутонијум униште како он више не би био употребљив као нуклеарно наоружање.

rs.sputniknews.com
Logged
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 154


« Reply #85 on: October 04, 2016, 07:48:27 pm »

Kako se plutonijum uništava?

Jasno je kao se uništava hemijsko naoružanje, klasični eksplozivi, opasni hemijski materijali i sl. ali nije mi jasno kako se uništavaju radioaktivne materije.
Koliko je meni poznato plutonijum je jedan od produkata nuklearne reakcije (fizije) u reaktorima, i nastaje kao rezultat raspada uranijuma.

Gde god sam do sada pročitao došao sam do saznanja da je nuklearni otpad velika glavobolja za sve razvijene zemlje sveta jer se ne uništava, nego se skladišti duboko pod zemljom, u napuštenim rudnicima, pa se čeka da se samo od sebe raspadne u neopasne elemente.
Doduše, poluvreme raspadanja pojedinih nuklearnih materija iznosi nekoliko hiljada ili čak mnogo više godina ...
Logged
Trifko
Moderator
poručnik korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3 810


Од свих ратника најјача су два: време и стрпљење.


« Reply #86 on: October 04, 2016, 09:45:13 pm »

Kako se plutonijum uništava?

Jasno je kao se uništava hemijsko naoružanje, klasični eksplozivi, opasni hemijski materijali i sl. ali nije mi jasno kako se uništavaju radioaktivne materije.
Koliko je meni poznato plutonijum je jedan od produkata nuklearne reakcije (fizije) u reaktorima, i nastaje kao rezultat raspada uranijuma.

Gde god sam do sada pročitao došao sam do saznanja da je nuklearni otpad velika glavobolja za sve razvijene zemlje sveta jer se ne uništava, nego se skladišti duboko pod zemljom, u napuštenim rudnicima, pa se čeka da se samo od sebe raspadne u neopasne elemente.
Doduše, poluvreme raspadanja pojedinih nuklearnih materija iznosi nekoliko hiljada ili čak mnogo više godina ...

Plutonijum se uništava u nuklearnim reaktorima u nuklearnim elektranama između ostalog Grin za sad sam uspjeo naći ovaj članak pa ga pogledaj.
Logged
Milan (longtrip)
Urednik
poručnik fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4 545« Reply #87 on: October 04, 2016, 09:52:01 pm »

Тај плутонијум за војне употребе се прерађује у гориво за нуклеарне електране. За те поребе су у Русији направили неколико фабрика, једна од њих се налази у Краснојарском крају.

погледати прилог вести руског првог канала
Logged
kumbor
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 14 607


« Reply #88 on: October 04, 2016, 10:07:22 pm »


Руси су наводно направили реактор и почели уништавање оружног плутонијума у складу са споразумом. Са друге стране, по руским наводима, Американци нису направили реактор за то, већ су плутонијум мешали са другим неутралним супстанцама и одлагали у одлагалишта нуклеарног отпада. У таквом случају, плутонијум се може поново лако издвојити и употребити за бојеву главу по потреби. Ово су инфо из руских извора.
Logged
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 154


« Reply #89 on: October 04, 2016, 10:09:54 pm »

Ovo što je longtrip linkovao je praktično ista vest koju je linkovao tripko (slabo baratam ruskim jezikom, ali mislim da nisam promašio suštinu).

Suština cele priče jeste u tome da se plutonijum ne uništava (kao naprimer hemijski bojni otrovi - pretvaranjem u bezopasne materije) već se iskorištava kao nuklearno gorivo.

Ali - koliko to traje?
Logged
Pages:  1 2 3 4 5 [6] 7 8   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.022 seconds with 24 queries.