PALUBA
January 23, 2021, 07:04:15 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Prilikom registracije unesite ispravnu e-mail adresu jer na toj adresi dobijate mail za aktivaciju Vašeg naloga. Proverite obavezno i neželjenu poštu...
 
   Home   Help Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 17   Go Down
  Print  
Author Topic: Zakon o oružju i municiji R. Srbije  (Read 44752 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7 051


« Reply #45 on: December 27, 2018, 01:24:09 pm »

Hvala, puno korisnog ste napisali - ali nisam baš puno pametniji.

Interesantan je dzumbin post!

Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 42 757« Reply #46 on: January 21, 2019, 07:16:42 am »

ПРЕРЕГИСТРАЦИЈА ОРУЖЈА

Рок продужен годину дана
Аутор: Александар Бојовићнедеља, 20.01.2019.

Предвиђени рок за замену старих оружних листова за нове биометријске исправе, 5. март ове године, биће продужен годину дана, прецизније до 5. марта 2020, незванично сазнаје „Политика”. Наиме, Влада Србије је на седници 10. јануара ове године усвојила измене и допуне закона о оружју и муницији. Предлог измена упућен је Скупштини Србије на усвајање по хитном поступку.  Закон о оружју и муницији који је, подсетимо, усвојен 2016. увео је низ новина, пре свега у погледу категорија оружја, услова и режима за његово поседовање, обавезног лекарског прегледа…

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Већина ових новина задаје муке како ловцима тако и осталим власницима оружја. Тако се испоставило да је првобитно остављени рок за замену исправа (5. март) недовољно дуг да би сви заинтересовани грађани испунили наведене обавезе. Према незваничним сазнањима „Политике”, остало је више од пола милиона захтева за промену документа. У последње три године само је 100.000 грађана заменило ове папире. То говори и да су многи власници оружја, по навици, чекали последњи час.

Нови закон приморава све грађане који легално поседују пиштоље, пушке и муницију да замене старе оружне листове за нове биометријске исправе. За разлику од старог, на једном новом биометријском оружном листу биће могуће регистровати и до 10 комада пушака или пиштоља. Ипак, док у МУП-у кажу да су нови прописи донети пре свега у интересу безбедности грађана, власници оружја негодују због обимне процедуре и плаћања многих такса. За издавање новог оружног листа грађани треба да издвоје 1.500 динара за образац оружног листа, као и за таксу која, уколико поседују оружје с олученим цевима (пиштољи, револвери, карабини), износи 5.360 динара, односно 2.560 динара за оружје с неолученим цевима (пушке сачмарице).

Осим тога, грађани ће морати МУП-у да доставе и уверење о некажњивости – да се против њих не води кривични поступак и да нису осуђивани. Ипак, стари власници оружја нису у обавези да пролазе кроз обуку у руковању пиштољима или револверима, за разлику од оних који сада први пут набављају оружје. Новајлије ће ту обуку морати да плате од 6.000 до 10.000 динара и њих ће оружани лист много више коштати. Такође, они који у предвиђеном року не замене оружне листове ризикују прекршајне казне од 5.000 до 150.000 динара, али и да им полиција одузме пиштоље, пушке и муницију. Иста казна предвиђена је и за оне који не доставе МУП-у лекарско уверење, а наоружани грађани су, по важећем закону, дужни да ураде лекарски преглед.

„Физичко лице коме је по овом закону одобрено набављање оружја из категорије Б, односно издат оружни лист, мора надлежном органу сваких пет година, односно по истеку важења лекарског уверења о здравственој способности за држање и ношење оружја, доставити ново уверење које није старије од месец дана”, пише у Закону о оружју и муницији.

Цена лекарског уверења се креће од 2.500 до 6.000 динара у зависности од здравствених установа. Међутим, многи су се побунили због ригорозног лекарског прегледа, који је, како сазнајемо, недавно измењен. Наш извор каже да је доскора лекарски преглед за оружани лист изгледао тако као да ће особа с том дозволом управљати суперсоничним авионом. Али, то је промењено. Преглед сада подразумева одлазак код психолога, психијатра, офталмолога... Не раде се физиолошке анализе, али људима мере притисак, лекари гледају како која особа изгледа, како се понаша и сви дају своје мишљење које на крају потпише завршни лекар и да коначну оцену.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Уколико су пиштољ или пушка намењени за личну безбедност грађанина, власник је обавезан да дâ и изјаву којом тврди да му је због посла који обавља или других околности сигурност угрожена. Све то прати „теренска провера” полиције, пре издавања дозволе. Та „теренска провера” подразумева да се полиција распитује по комшилуку да ли је неко подобан да носи оружје. Такође, нови закон налаже и да они који поседују оружје морају да имају и посебан орман или метални сеф који ће им служити за одлагање. Само власник може да има кључ тог сефа. Због свега овога и не чуди чињеница да су огласи преплављени понудама металних ормана и старих сефова намењених за ову сврху. Битно је нагласити да у случају губитка оружног листа грађанин то мора хитно да пријави полицијској управи према месту пребивалишта и подносе захтев за издавање новог оружног листа, који кошта 800 динара.

Када је реч о трофејном оружју, нови закон је укинуо ту категорију. Према расположивим подацима, у Србији је до ступања на снагу нових прописа било регистровано више од 60.000 комада трофејног оружја. До марта прошле године половина власника пререгистровала је своје ватрене трофеје. Сви поступци још увек нису завршени, а део овог наоружања предат је држави.

„На основу евиденција које се воде у Министарству унутрашњих послова, у Републици Србији, правна лица, предузетници и физичка лица поседују 923.700 комада оружја. Од укупно регистрованог оружја у Републици Србији, већину чини ловачко, спортско и оружје за личну безбедност. Током 2016. није било веће замене оружних листова, али се број захтева током 2017, а посебно 2018. године, знатно повећао”, подаци су МУП-а које је „Политика” добила прошле године.

На наше питање како изгледа процедура уколико грађанин жели да преда пиштољ полицији, у МУП-у одговарају да „власник оружја у легалном поседу у сваком тренутку може без надокнаде исто предати надлежном органу, односно полицијској станици на чијој територији има пријављено пребивалиште”. „У поступку предаје оружја, странка изјављује пред надлежним органом да оружје предаје у трајно власништво Републике Србије, без накнаде”, речено је у полицији за наш лист.

Наша држава има велики проблем и с нелегалним оружјем које је наследство ратова деведесетих година прошлог века. Након убиства премијера Србије Зорана Ђинђића 2003. и покретања акције „Сабља”, многи грађани су из страха масовно носили оружје у полицију и поклањали га држави. Држање аутоматског оружја, попут „калашњикова” као и експлозивних направа (бомбе кашикаре) тешко је кривично дело у свим земљама света, и ту и наш закон не одступа. Такође, полиција у својим акцијама против криминала често заплени бомбе, аутоматске и полуаутоматске пушке.

Према званичним подацима МУП-а, пре две године је уништено 18.000 комада илегалног оружја које је заплењено од извршилаца кривичних дела или су их грађани сами предали. Министарство унутрашњих послова је од 2014. до 2018. године спровело три процеса легализације оружја. Такође, од 1. јуна 2017. пооштрени су и закони. За поседовање наоружања у илегалном поседу предвиђена је казна од две до 12 година затвора, пише у закону.

Izvor: www.politika.rs


* 01.jpg (38.28 KB, 672x535 - viewed 48 times.)

* 02.jpg (103.81 KB, 672x511 - viewed 42 times.)
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Online Online

Posts: 18 963


« Reply #47 on: January 22, 2019, 09:35:34 pm »

Quote
„Физичко лице коме је по овом закону одобрено набављање оружја из категорије Б, односно издат оружни лист, мора надлежном органу сваких пет година, односно по истеку важења лекарског уверења о здравственој способности за држање и ношење оружја, доставити ново уверење које није старије од месец дана”, пише у Закону о оружју и муницији.

По мени је глупост захтевати да лекарски преглед није старији од месец дана. Па кад одеш код лекара он ти напише да си способан за руковање, односно поседовање оружја 5 година. И сад испада, ако у року од месец дана то не предам полицији да после 32 (или 31) дана нисам способан. Требало је једноставно написати да уверење важи од дана издавања 5 година па ако даш оно које си извадио пре годину дан важиће ти краће за толико.
Logged
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7 051


« Reply #48 on: January 23, 2019, 01:44:31 pm »

U CG lekarski pregled važi godinu dana.

To znači da ukoliko svi oružni listovi nisu istoga datuma, ili ako u roku od godinu dana kupuješ novo oružje, ne moraš ponovo kod lekara.
Pregled je čista formalnost: identičan kao za vozačke dozvole, samo što je skuplji.

Rok važenja oružnih listova je produžen na 10 godina - što je po meni sasvim realno.
Ovo što se radi u Sr, da se paprologija mora obnavljati svakih 5 godina - jeste običan harač za narod i nema nikakve veze sa realnošću.
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 42 757« Reply #49 on: February 01, 2019, 07:19:38 pm »

Измене и допуне Закона о оружју контрапродуктивне
петак, 01.02.2019.

Влада Србије је 10. јануара ове године извршила допуну и измену Закона о оружју и муницији и због техничких проблема продужила рок за промену старих у нове биометријске дозволе, до марта 2020. Још остаје да Скупштина Србије тај предлог по хитном поступку усвоји.

„Нови прописи”, како тврде надлежни, „донети су пре свега у интересу безбедности грађана”, извештава „Политика” од 20. јануара ове године.

Верујем да ће се многи грађани, када се суоче са губитком времена, малтретирањем и великом сумом новца коју треба да издвоје за разне таксе, обуке и сл. радије лишити оружја, него да претрпе сву ту тортуру. Јер, трошкови за добијање биометријског оружног листа су енормно високи, посебно за оне који први пут набављају оружје. Мораће да плате и обуку за руковање оружјем, која износи до 10.000 динара. Ако се већ говори о интересу грађана, та обука требало би да је бесплатна! Дошло се дотле да велики број власника своје пиштоље и пушке предаје полицији уз изјаву да их поклањају без накнаде. А о даљој судбини „поклоњеног” оружја јавност није обавештена.

Ако је донет у интересу безбедности грађана, онда је најновији предлог закона потпуни промашај. Познато је да је велики број пиштоља набављен у време када су важили другачији прописи о држању и ношењу оружја. По садашњим прописима, грађани који поседују дозволе налазе се у апсурдној ситуацији. Могу да држе оружје, али само у закључаном сефу. Како ће у пракси то изгледати? Хоће ли нападач, који атакује на ваш живот и имовину, чекати да откључате сеф, напуните пиштољ мецима и тек тада будете спремни за самоодбрану? Посебно је несхватљиво што се и за држање у сефу плаћа непримерено велики порез, који не постоји нигде у свету. А ако је већ реч о безбедности грађана, она се мора обезбеђивати на сасвим други начин.

Уверен сам да легално оружје не представља претњу по безбедност грађана, већ илегално наоружање, којег има много више, а против ког држава никако не успева да се избори. Сведоци смо свакодневних убистава која се никада не расветле, а почињена су илегалним оружјем.

Повећање трошкова набавке и поседовања оружја неће повећати безбедност грађана.

Државе треба да ради на подизању нивоа опште безбедности и културе поседовања оружја. А ако би успела да безбедност подигне на респектабилан ниво, никоме од грађана не би ни било потребно оружје, поготово ако не може, или не сме да га употреби.

Др Мирослав Тодоровић,
Београд

Izvor: www.politika.rs
Logged
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 7 051


« Reply #50 on: February 01, 2019, 09:02:44 pm »

Kod nas slabo slušaju pametne. Više se slušaju podobni!

Dr. Miroslav Todorović je veoma sažeto izneo suštinu problema oružja u SR.
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Online Online

Posts: 18 963


« Reply #51 on: February 08, 2019, 09:50:51 pm »

Џабе се то пише. Порез на оружје је неки приход државе и она се тога сада тешко одриче. А питање сефа је једна тотална будалаштина. То је вероватно неко из бранше која се бави продајом тих сефова "погурао" па је убачено у закон. Довољно је прописати да се оружје чува безбедно као што је и било. Било у сефу или изван њега за њега одговара увек власник.
Logged
torpedo011
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 636« Reply #52 on: February 08, 2019, 10:20:38 pm »

Quote
Уверен сам да легално оружје не представља претњу по безбедност грађана, већ илегално наоружање, којег има много више, а против ког држава никако не успева да се избори. Сведоци смо свакодневних убистава која се никада не расветле, а почињена су илегалним оружјем.

Из праксе могу да вам кажем да се убиства, па чак и она масовна, извршавају из легално набављеног и регистрованог оружја. Починиоци су најчешће људи који убијају на мах или из освете. Последњи случај је масовно убиство у Керчу које је починио ученик средње школе. Он је сасвим легално набавио сачмару и муницију јер је планирао унапред да побије онолике људе. Не само он, већ и маса других пре њега. Ти људи не маре за то да ли ће бити или неће бити откривени и небитно им је. Са друге стране, за разлику од осветника, лудака и сл., криминалци чине КД уз употребу наоружања које је нелегално набављено. Зашто? Зато што не желе да буду у икаквој евиденцији да поседују наоружање. Дођу у посед оружја без регистрације, обаве посао и реше се средства извршења КД, у овом случају пушке, пиштоља, аутомата. За државу и систем они никада нису имали наоружање осим ако се исто не пронађе код њих или са њиховим отисцима. Лудаци, убице на мах, масовни ликвидатори и сл. целу ствар раде из другачијих побуда и иду на ''one way mission'' док су криминалци повратници. Трећа варијанта је да ти дете или унук украде пиштољ и оде да направи неко срање.

У суштини, теби пиштољ и не може много да помогне у самоодбрани. Зашто? Пракса судова је таква да оглашавају кривим лица која су у самоодбрани или крајњој нужди употребила легално набављено ватрено оружје. Једина позитивна ствар је то можеш да се одбраниш, али на мардељ идеш. Друга ствар, ако провалници који су ти типовали стан знају да имаш пиштољ, прво ће гледати да те убију или ране када те угледају јер знају да можеш да им узвратиш. Овако када знају да немаш пиштољ, најчешће неће прво пуцати па постављати питања.

Цела та ствар око оружја је скупа: обука, муниција, порез итд. Сваки увозни пиштољ доста кошта спрам ТТ-а. Ту су и прибори за чишћење и одржавање, сервис ако дође до неисправности итд. Друга ствар која је мени одбијајућа јесте то што могу да ти га украду и да са истим почине КД. Ти док докажеш да ниси починилац треба ти доста времена и средстава. Лопови и криминалци највише воле да чине дела из туђег регистрованог пиштоља јер се онда цела ствар приписује у почетку власнику оружија, а  док се утврди ко је заиста употребио пиштољ свашта може да буде.

Logged
Bozo13
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 16 222« Reply #53 on: February 08, 2019, 11:10:54 pm »

Druga stvar koja je meni odbijajuća jeste to što mogu da ti ga ukradu i da sa istim počine KD. Ti dok dokažeš da nisi počinilac treba ti dosta vremena i sredstava. Lopovi i kriminalci najviše vole da čine dela iz tuđeg registrovanog pištolja jer se onda cela stvar pripisuje u početku vlasniku oružija, a  dok se utvrdi ko je zaista upotrebio pištolj svašta može da bude.


u Slo, kad se radi ispit za oružje, deo je i šta napraviti ako se ti ukrade pištolj. Nije da je nemoguče da ti ukradu, iako imaš sef, ali ipak nije to ni auto kojeg puštaš celu noč izvan nadzora ni telefon, da ga nosiš svuda sa sobom. A i ako ti uvale u kuču nije baš da ne primetiš.


A oko kriminala sa legalnim oružjem, u SAD je oružje pravo, dok je u EU oružje luksus, za koga trebaš i nešto da napraviš da bi ga dobio. Zato i traja postupak tako dugo da se dobije sve dozvole. Za Rusiju/Ukrainu ne poznajem situaciju, da bi mogao komentirati.

Oko tih priča, uvek se setim jednoh intervjua, kde je voditeljica (protivnik oružja) pitala gosta (predstavnika ljubitelja oružja), kako su svi koji imaju oružje potencialne ubice. I ovaj joj kaže, pa i ona ima pičku, znači po toj logiki su sve žene potencialne kurve..
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Online Online

Posts: 18 963


« Reply #54 on: February 08, 2019, 11:18:24 pm »

И шта си хтео овим да кажеш? Све то је познато. Ниси навео да би психопате, који како си навео, најчешће злочин почине легалним оружјем, би сигурно када тад починиле злочин, само би оружје било можда другачије. Они могу убијати и ножем, коцем и осталим познатим направама. Осим тога, такви злочини су у поређењу са класичним криминалом врло ретки. Дакле, кључна опасност је нелегално оружје, не ово легално.

Ако си хтео да кажеш да грађане треба разоружати, а ја бих се са тим сложио, треба урадити као у Великој Британији - нема ватреног оружја у приватном поседу. А ако си хтео да кажеш да порезе и остале глупости треба задржати онда се не слажем. Ево, зашто грађанин плаћа таксу код замене оружног листа као да први пут региструје оружје? Могу да разумем да се плаћа образац оружног листа, да се плаћа услуга издавања, али зашто се плаћа такса од 5420 динара?
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Online Online

Posts: 18 963


« Reply #55 on: February 08, 2019, 11:22:18 pm »

Quote
Друга ствар, ако провалници који су ти типовали стан знају да имаш пиштољ, прво ће гледати да те убију или ране када те угледају јер знају да можеш да им узвратиш. Овако када знају да немаш пиштољ, најчешће неће прво пуцати па постављати питања.

А одакле ти молим те овај податак? Ево, ја сам радио дуго у војној полицији, сарађивао са цивилном полицијом и први пут чујем овако нешто? Хајде, упути ме на стручну литератури и примере из српске праксе?
Logged
ssekir75
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 070


« Reply #56 on: February 09, 2019, 01:09:41 pm »

колико ја знам, управо је супротно. провалници, уколико знају да си кући и имаш оружје, заобилазиће те у широком луку, баш зато што нису сигурни да ли ћеш пуцати или не. њима није у интересу да те убију него да те опљачкају, а оног момента ако почне пуцњава они су откривени и беже (ако су у стању). просто речено, сувише велики ризик који није вредан давања главе. циљ провалника ()свих, без изузетка) је ЛАГОДАН ЖИВОТ, а не мирисање цвећа из сандука.

око употребе ватреног оружја у самоодбрани у стану, тома фила је једном лепо рекао жени, "из затвора могу да те извадим, из гроба не могу. пуцај ако мислиш да треба."  ово је он лично изјавио у некој емисији пре има 10 година ако не и више.
Logged
torpedo011
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 636« Reply #57 on: February 09, 2019, 04:37:15 pm »

И шта си хтео овим да кажеш? Све то је познато. Ниси навео да би психопате, који како си навео, најчешће злочин почине легалним оружјем, би сигурно када тад починиле злочин, само би оружје било можда другачије. Они могу убијати и ножем, коцем и осталим познатим направама. Осим тога, такви злочини су у поређењу са класичним криминалом врло ретки. Дакле, кључна опасност је нелегално оружје, не ово легално.

Ако си хтео да кажеш да грађане треба разоружати, а ја бих се са тим сложио, треба урадити као у Великој Британији - нема ватреног оружја у приватном поседу. А ако си хтео да кажеш да порезе и остале глупости треба задржати онда се не слажем. Ево, зашто грађанин плаћа таксу код замене оружног листа као да први пут региструје оружје? Могу да разумем да се плаћа образац оружног листа, да се плаћа услуга издавања, али зашто се плаћа такса од 5420 динара?

Не може психопата ножем да произведе исти ефекат са ножем као са калашњиковим. Када крене да коље или да сече или можда удара потребно му је више снаге да дотуче једног. Остали или крену да беже или ће неко да се залети на њега да га онеспособи. Ти кад имаш сачмару, пиштољ или неко друго ватрено оружје имаш моћ да убијеш и раниш више људи него када их нападнеш ножеш, мачетом, сатаром или лопатом. Плус можеш да гађаш и оне који су даље од тебе, а окружење не жели тек тако да уђе у сукоб са тобом јер те је теже савладати. Довољно је да повучеш ороз и лик је ''ћао''.

Такса се плаћа јер држава има све мање и мање лове. Расту акцизе, расте порез, расте свако давање. Ти то не видиш и не осећаш док те не удари по џепу. Немаш ауто и не занима те што је акциза на гориво висока, не идеш својим аутом аутопутем и не дотиче те путарина, а сада желе да уведу и путарину за камионе на магистралама. И тако све иде док тебе не закаче...

Такса, по дефиницији представља накнаду за тачно одређену услугу, за разлику од пореза који је давање тако да се не зна на шта се троше паре од њега. Када платиш таксу, нпр. на пресуду, дајеш суду лову за то што ти је одрадио судски поступак. Када плаћаш комуналну таксу, дајеш лову на унапређење комуналних служби и комуналног реда. Тако је и овде јер вероватно тиме покривају неке трошкове обраде података и ко зна чега већ и још преко тога.

Јеси чуо некада за фирмарину? Јеси чуо некада за накнаду за одводњавање? Све ће више да их буде.

Логика високе пореске стопе је таква да тера власнике опорезованог добра/ставри да је мање користе или да је не користе уопште. Нпр. кола са великом кубикажом више сагоревају и више загађују до мањих аута и онда држава на тај начин (барем званично) жели да смањи загађење. Поред тога постоји и настојање да се смањи број возила на улицама. Слична логика је и са оружијем - да се смањи број цеви као и да се одговоре људи од набавке.

Јуче ми је дошао један колега и био је бесан због овог новог Закона о оружју и муницији и нервирало га је то што мора да плати таксу, да иде на неку обуку итд. и наводио је низ основаних разлога за своје незадовољство. Ја сам му ископао да не мора да иде на обуку јер је рез. војни старешина и да је према члану 13. став 4. закона ослобођен од полагања испита и похађања обуке за држање оружја Б категорије.


Logged
torpedo011
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 636« Reply #58 on: February 09, 2019, 04:41:25 pm »

колико ја знам, управо је супротно. провалници, уколико знају да си кући и имаш оружје, заобилазиће те у широком луку, баш зато што нису сигурни да ли ћеш пуцати или не. њима није у интересу да те убију него да те опљачкају, а оног момента ако почне пуцњава они су откривени и беже (ако су у стању). просто речено, сувише велики ризик који није вредан давања главе. циљ провалника ()свих, без изузетка) је ЛАГОДАН ЖИВОТ, а не мирисање цвећа из сандука.

око употребе ватреног оружја у самоодбрани у стану, тома фила је једном лепо рекао жени, "из затвора могу да те извадим, из гроба не могу. пуцај ако мислиш да треба."  ово је он лично изјавио у некој емисији пре има 10 година ако не и више.

Бану у стан када те нема. Гледају ко је унутра. Зову на фиксни. Онда ти узму све, па и пиштољ који касније или препродају или користе за извршење КД јер на туђе име и регистрован је.

Нису сви провалници исти. Неки пуцају и иду на то да би дошли до веће суме новца или драгоцености. Израчунају да им се исплати да робијају за оно што украду па онда и лише живота станара. Имаш и ове са смањеном урачуњивошћу или неурачуњиве који пљачкају да би се дрогирали или решили неки други горући проблем. Тај ради све што је потребно да би дошао до ствари.

Ја познајем човека коме су упали у стан и покупили оружје, легално набављено. Причали ми он и његов син. Немам потребе да лажем ни тебе ни Џумбу.
Logged
torpedo011
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 636« Reply #59 on: February 09, 2019, 04:43:22 pm »

А што се тиче Томе Филе и осталих ''познатих адвоката'' њих не узимам као референтна тела.
Logged
Pages:  1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 17   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.027 seconds with 22 queries.