Обележен дан централне логистичке базе

(1/1)

Dreadnought:
14.11.2008.
У Команди централне логистичке базе на Карабурми у Београду и у касарнама потчињених јединица у Горњем Милановцу, Крагујевцу, Нишу и Кнежевцу код Београда, данас је свечано обележен 16. новембар, Дан јединице која наставља традиције 608. позадинске базе, формиране 1992. године. На свечаности којој су присуствовали начелници управа из Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије, представници МУП и предузећа с којима Централна логистичка база сарађује, оцењени су резултати једногодишњег рада и уручене пригодне награде највреднијим појединцима и пензионисаним припадницима јединице.

Како је истакао командант јединице бригадни генерал Драган Аврић, Централна логистичка база је у протеклом периоду реализовала бројне обавезе и задатке, којима се позиционирала као значајан логистички ослонац државе и Војске, чији потенцијал треба даље јачати.

Данас Централна логистичка база поседује респектабилне транспортне и складишне капацитете и више од хиљаду људи који дневно примају, складиште и издају на стотине разноврсних материјалних и техничких средстава, брину о њиховој експлоатацији и исправности, улажу у инфраструктуру и усавршавање и реализују организационе промене које доприносе ефикасности, рекао је између осталог бригадни генерал Драган Аврић.

Извор:Сајт Војске Црбије

Dreadnought:
Obeležen Dan Centralne logističke baze


15.11.2010

- Centralna logistička baza je uspela, figurativno rečeno, da u toku jedne godine preveze jedan grad od 105.000 ljudi, da pređe više od 2.700.000 kilometara, što predstavlja 67 dužina ekvatora, da preveze 48.900 tona tereta, a sve to uz korišćenje integralnih sredstava transporta, koja su bila u funkciji ukupno oko 17.000 moto časova – istakao je komandant Centralne logističke baze pukovnik Goran Zeković, na svečanosti povodom obeležavanja 16. novembra – Dana najveće logističke jedinice u Vojsci Srbije.


 DanCLB2010.jpg (140.43 KB. 1024x685 - viewed 44 times.)


Dan jedinice pripadnicima Baze čestitao je načelnik Uprave za logistiku GŠ VS brigadni general doc dr Danko Jovanović. On je naglasio da reorganizacija Vojske ne bi bila efikasna i blagovremena da nije bilo Baze jer, kako je istakao, Baza je reorganizovala Vojsku u smislu prihvatanja materijalnih rezervi i istovremeno se sama reorganizovala.

Centralna logistička baza obeležava 16. novembar, kao dan jedinice, jer je tada 1992. formirana 608. pozadinska baza, čije tradicije nastavlja.

Izvor: Sajt Vojske Srbije

Navigation

[0] Message Index