PALUBA
May 24, 2020, 10:27:44 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Važno,
Obaveštenje o dopunama pravilnika foruma
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17   Go Down
  Print  
Author Topic: Katalonija-šta dalje  (Read 26736 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 32 779« Reply #150 on: May 26, 2019, 04:15:04 pm »


Glasanje za EP i u Kataloniji, na listi vođe separatista


Glasačke liste za Evropski parlament u španskoj pokrajini Kataloniji uključuju i dva istaknuta separatistička lidera.

Jedan od njih se kandiduje iz zatvora, a drugi iz izgnanstva.

Bivši predsednik Katalonske regije Karles Pudždemon i njegov zamenik Oriol Junkeras, u izbornoj su trci za ulazak separatističkh partija u Evropski parlament, prenosi AP.

Junkeras je u zatvoru u Madridu pod optužbom koja uključuje pobunu u Kataloniji i pokušaj odvajanja od ostatka Španije 2017. godine. Za Pudždemonom je u Španiji raspisana poternica i prema navodima agencije, pobegao je u Belgiju.

Obojici je dozvoljeno da se kandiduju, ali bi se suočili sa pravnim preprekama ukoliko bi zaista postali članovi Evropskog parlamenta.

U Barseloni su u toku i opštinski izbori, gde kandidati separatista pokušavaju da svrgnu sadašnjeg gradonačelnika, koja kaže da ne podržava odvajanje od Španije, ali da smatra da Katalonija treba da glasa o tom pitanju.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 32 779« Reply #151 on: May 27, 2019, 12:17:37 pm »


Puđdemon osvojio mesto u Evropskom parlamentu


Trojica katalonskih separatista, odnosno bivši predsednik Katalonske regije Karles Puđdemon, njegov zamenik Oriol Junkeras i bivši ministar katalonske vlade Toni Komin, od kojih je jedan u zatvoru, a druga dvojica u bekstvu osvojili su poslanička mesta u Evropskom parlamentu.

Prema privremenim rezultatima španskog ministarstva unutrašnjih poslova, posle 85 odsto prebrojanih glasova, trojica separatista dobili su mesta u parlamentu, prenosi Tanjug.

AP navodi da je Junkeras u zatvoru u Madridu pod optužbom koja uključuje pobunu u Kataloniji i pokušaj odvajanja od ostatka Španije 2017. godine.

Za Puđdemonom i Kominom, koji su prema navodima agencije pobegli u Belgiju, raspisana je poternica.

Njima je dozvoljeno da se kandiduju, ali se navodi da će se suočiti sa pravnim preprekama, kada budu hteli da zauzmu mesta u Evropskom parlamentu.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 32 779« Reply #152 on: June 04, 2019, 05:37:48 pm »


Špansko tužilaštvo: U Kataloniji 2017. godine izvršen državni udarPriprema, organizovanje referenduma o nezavisnosti, kao i proglašenje nezavisne Katalonije u oktobru 2017.  godine bio je državni udar u Španiji, zaključilo je špansko državno tužilaštvo na završnoj reči na suđenju katalonskim zvaničnicima.

"Ono što se dogodilo u Kataloniji između marta 2015. i oktobra 2017. godine, a posebno od septembra do oktobra 2017. bio je državni udar. Zamena jednog pravnog režima drugim na nezakonit način", rekao je državni tužilac Havijer Saragosa na sudu u Madridu.

Smatra da je izglasavanjem i uvođenjem zakona u Kataloniji "rušen" ustav Španije što se nastavilo organizovanjem referenduma koji je zabranio ustavni sud.

Tužilaštvo je time zadržalo maksimalno tešku optužbu usmerenu protiv dvanaestoro katalonskih zvaničnika kojima se sudi od februara. Za bivšeg potpredsednika vlade Oriola Hunkverasa zatražilo je zatvorsku kaznu u trajanju od 25 godina, a za ostale optužene kazne od 17 do sedam godina zatvora.

Oni su optuženi za pobunu protiv Španije, neposlušnost i korišćenje javnog novca za organizovanje nezakonitog referenduma. U Kataloniji, sa 7,5 miliona stanovnika, organizovan je 1. oktobra 2017. referendum o nezavisnosti na kojem se većina onih koji su se odazvali odlučila za samostalnu Kataloniju.
 
Zagovornici ostanka uglavnom se nisu odazvali, a na biralištima je intervenisala španska policija povredivši brojne osobe koje su telima blokirale prilaze.

S obzirom da tokom referenduma nije intervenisala lokalna katalonska policija, nadležna za Kataloniju, državno tužilaštvo je ustanovilo da je to bilo planirano i koordinisano. Optužene je nazvala "kriminalnom organizacijom".

Špansko državno tužilaštvo je utvrdilo da su se organizatori masovnih protesta i okupljanja u korist nezavisnosti od 2015. do 2017. godine, kao i tokom glasanja na referendumu, koristili nasiljem.

Kasnije u oktobru je u regionalnom parlamentu u Barseloni bilo izglasano uspostavljanje nezavisne Katalonije. Ona, međutim, na terenu nije zaživela, jer je Madrid preuzeo privremeno direktno upravljanje, a državno tužilaštvo podiglo optužnice protiv članova katalonske vlade.

Predsednik katalonske vlade Kvim Tora nazvao je sudski proces "farsom" i "osvetom" pokretu za nezavisnost. Zatražio je puštanje na slobodu optuženih.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 32 779« Reply #153 on: June 14, 2019, 07:53:28 am »


Puđdemon i Komin moraju u Madrid ako hoće u Evropski parlament


Španske vlasti saopštile su da će dvojica katalonskih lidera Karles Puđdemon i njegov saradnik Toni Komin, morati da rizikuju hapšenje povratkom u Španiju.

Španski izborni odbor doneo je odluku u četvrtak da svi izabrani kandidati iz Španije moraju u ponedeljak u 12 sati da se pojave u španskom parlamentu kako bi se zakleli na lojalnost španskom Ustavu, kako nalaže izborni zakon, prenosi AP.

Ukoliko to ne učine, navodi se, njihova mesta će biti upražnjena.

Bivši katalonski lider Karles Puđdemon i njegov saradnik Toni Komin traže se u Španiji nakon što su pobegli u Belgiju nakon neuspelog pokušaja Katalonije da se otcepi od Španije.

Njih dvojica su, zajedno sa svojim prijateljem Oriolom Žunkerasom koji se nalazi u zatvoru u Madridu, izabrani na majskim izborima za poslanike u Evropskom parlamentu.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 32 779« Reply #154 on: June 15, 2019, 07:40:53 am »


Sud ne dozvoljava Kataloncu Žunkerasu preuzimanje dužnosti evroposlanika


Zatvoreni katalonski secesionista Oriol Žunkeras, koji je krajem maja izabran u Evropski parlament, ne može da polaže zakletvu za preuzimanje dužnosti evroposlanika, odličio je danas španski sud.

Vrhovi sud, najviša španska sudska instanca, nije odobrio Žunkerasu da privremeno izađe iz zatvora i položi zakletvu pred španskom izbornom komisijom, što je predviđeno za ponedeljak. Polaganje zakletve je neophodan uslov da se preuzme funkcija evroposlanika.

Žunkeras, bivši potpredsednik katalonske regionalne vlade bio je glavni optuženi u procesu za 12 katalonskih separatista zbog njihove uloge u pokušaju odvajanja Katalonije 2017. godine. Proces je završen u sredu.

On je u pritvoru od novembra 2017. a za optužbe koje mu se stavljaju na teret može da dobije do 25 godina zatvora.

Žunkeras je krajem aprila takođe bio izabran za poslanika donjeg doma španskog parlamenta, tada mu je Vrhovni sud dozvolio da položi zakletvu i preuzme dužnost, ali nekoliko dana kasnije španski parlament ga je suspendovao.

Kada bi mu se dozvolilo da položi zakletvu kao evropski poslanik pred španskim vlastima to bi povlačilo obavezu da se prebaci u Brisel da može da preuzme dužnost, naveo je Vrhovni sud dodajući da bi se time ugrozilo suđenje na kome sudije treba da donesu odluku za nekoliko meseci, javlja Beta.

Vrhovni sud dodaje da ovom zabranom Žunkeras ne gubi trajno svoj mandat već se njegovo preuzimanje privremeno odlaže do kraja procesa.

Vrhovni sud je naveo takođe da je Brisel mesto gde je bivši separatistički katalonski predsednik Karles Pućdemon pobegao da bi izbegao sudsko gonjenje i tamo postavio sedište katalonske vlade u izgnanstvu.

Portparol Žunkerasove stranke Republikanska levica Katalonije (ERC) rekao je da je ta objava „novi udarac demokratiji jer zanemaruje izborne rezultate i igra se sa glasovima brojnih građana”. On je rekao da će se žaliti na tu odluku.

Pućdemon je takođe krajem maja izabran za evropskog poslanika. Međutim da bi njegov mandat bio ozvaničen takođe treba da položi zakletvu, lično pred španskom izbornom komisijom. Kada bi došao u Španiju da to uradi odmah bi bio uhapšen mada Pućdemon tvrdi da mu odmah po izboru sleduje poslanički imunitet.

Reagujući na odluku Vrhovnog suda o Žunkerasu Pućdemon je napisao na Tviteru da „sudske vlasti drže kao taoca izabranog evropskog poslanika”.

„Nadam se da će evropske institucije prestati da budu saučesnici ozbiljnih narušavanja demokratije koje im pod nosom čini jedna država članica”, dodao je on.

izvor
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 36 158« Reply #155 on: September 06, 2019, 05:53:12 am »

"Hvatali ih za kosu i izvlačili sa biračkih mesta" - Naređena istraga protiv policajaca koji su nasilno gušili referndum o nezavisnosti Katalonije
Srna 05.09.2019.

Sud u Španiji naredio je da se protiv osam policijskih službenika pokrene zvanična istraga zbog njihove navodne uloge u nasilnom gušenju protesta zabranjenog referenduma o nezavisnosti Katalonije.

Na snimcima lokalnih televizija prikazani su policajci koji su za kosu izvlačili glasače sa biračkih mesta, gurali ljude niz stepenice i udarali ih palicama tokom referenduma održanog 1. oktobra 2017. godine u Kataloniji, što je izazvalo zaprepašćenje i pritužbe brojnih organizacija za zaštitu ljudskih prava.

U odluci datiranoj 1. avgusta, a objavljenoj danas, sud je naredio da se protiv osam policajaca koji su direktno odgovorni za operacije izvršene na biračkim mestima pokrene istraga. Upućen je sudski poziv na adrese osam policajaca koji treba da se pojave pred sudom u Barseloni 9. oktobra i 11. oktobra. Nacionalna i regionalna policija dobila je naređenje da zaustave održavanje referenduma čije su održavanje zabranili sud i centralna Vlada Španije.

Lideri nacionalne policije stali su u odbranu postupaka službenika kada su početkom godine pred sudom u Madridu bili u svojstvu svedoka u procesu protiv katalonskih lidera.

Izvor: www.blic.rs
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 32 779« Reply #156 on: September 23, 2019, 04:54:13 pm »


Tužilaštvo traži optužbe za terorizam protiv Katalonaca


Špansko tužilaštvo zatražilo je da protiv devet katalonskih separatista, uhapšenih danas, budu podignute optužnice za pobunu i terorizam.

Sumnja se da su pripremali nasilna dela, verovatno sa eksplozivom, prenosi AP

Devet aktivista za otcepljenje Katalonije uhapšeno je jutros u toj španskoj pokrajini u policijskoj raciji zbog planiranja nasilnih akcija, a hapšenje je naredio Vrhovni sud Španije.

Tokom racije su zaplenjene velike količine materijala koji, kako se sumnja, može da bude korišćen za pravljenje eksploziva.

Zaplenjena su i dokumenta i kompjuteri.

Pokret koji poziva na nezavisnost Katalonije godinama je jedan od najvećih izazova za Španiju.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 32 779« Reply #157 on: September 29, 2019, 10:10:39 am »


Šetnja zbog hapšenja katalonskih separatista: "Represija nas neće zaustaviti"


Nekoliko hiljada građana Španije učestvovalo je u protestnoj šetnji blizu Barselone zbog određivanja pritvora katalonskim separatistima.

U Sabadelju, rodnom gradu nekih od sedam uhapšenih separatista, osumnjičenih da su nameravali da počine terorističke napade, demonstranti su šetali iza velikog transparenta na kojem je pisalo "Represija nas neće zaustaviti. Sloboda".

Policija je saopštila da je na demonstracijama bilo 12.000 ljudi.

Pristalice nezavisnosti španskog regiona Katalonije tvrde da hapšenje aktivista predstavlja pokušaj da se kriminalizuje pokret koji je miroljubiv.

Sedmorka je uhapšena u ponedeljak pod optužbom za pripadnost terorističkoj organizaciji, proizvodnju eksploziva i kovanje zavere.

Sudija im je u četvrtak odredio pritvor i naveo da se veruje da su oni povezani s grupama koje su organizovale proteste i blokirale puteve i pruge.

Španski list ABC javio je danas, pozivajući se na istražitelje, da je jedan od uhapšenih imao kontakt s predsednikom Katalonije Kimom Torom o navodnim planovima za zauzimanje zgrade regionalnog parlamenta u Barseloni.

Torin kabinet je potom naveo da ti navodi nemaju nikakav kredibilitet.

U oktobru se očekuje objavljivanje presude Vrhovnog suda u procesu protiv 12 katalonskih političara i aktivista kojima se sudi zbog aktivnosti na sticanju nezavisnosti Katalonije 2017. godine. Osuđujuća presuda sa visokim kaznama verovatno bi podstakla nove proteste u Kataloniji.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 32 779« Reply #158 on: October 13, 2019, 12:57:26 pm »


"Voleo bih da ih oslobode"


Bivši premijer Katalonije Karles Pućdemon kaže da očekuje da će Vrhovni sud u Madridu sledeće nedelje izreći zatvorske kazne do 15 godina za 12 zvaničnika.

Međi zvaničnicima su neki koji su bili članovi vlade kojom je predsedavao.

"Voleo bih da ih oslobode, ne samo da opet budu s nama nego i zbog Španije. Bila bi to dobra vest za Španiju, za njenu reputaciju pravne države, za demokratiju, za Španiju kao državu koja ne sudi tamo gde nema zločina i čijem se pravosuđu može verovati", rekao je za Hinu Pućdemon koji se nalazi u egzilu u Belgiji.

Komentarišući optužbe da je pobegao nakon proglašenja samostalnosti Katalonije dok se ostali nalaze u teškoj situaciji, on naglašava da to nije slučaj.

"Kada sam izašao iz Katalonije, nije postojao nikakav nalog za hapšenje niti me je tražio ikakav sud. Ja sam građanin EU, slobodan, s mogućnošću kretanja", rekao je.

Istakao je da se dobrovoljno javio belgijskom pravosuđu kada je Španija za njim raspisala evropski nalog za hapšenje, a da sada za njim nije raspisana poternica.

Državno tužilaštvo optužiloje Puđdemonove saradnike za pobunu, neposlušnost i korišćenje javnog novca za organizovanje referenduma koji je zabranio Ustavni sud.

Pućdemon je 2017. godine bio glavni organizator zabranjenog referenduma o otcepljenju Katalonije od Španije i jednostranom proglašenju republike Katalonije.

izvor
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 18 515


« Reply #159 on: October 13, 2019, 07:04:37 pm »

А он је још увек у Белгији? За сваки случај...
Logged
brodarski
Stručni saradnik - Istorija RM
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 12 093« Reply #160 on: October 13, 2019, 08:46:05 pm »

A da pozovu Internacionalne brigade?
Logged
lEO - ZD
vodnik I klase
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 595« Reply #161 on: October 14, 2019, 07:51:55 am »

Hm..
Španjolska, država, institucije, zajahali su tigra s ovim suđenjem.
Što god da naprave ovo je gubitna-gubitna situacija.

Ako osude, a ne mogu osuditi na nekakve simbolične kazne jer to bi tek izazvalo nezadovoljstvo svih, izazvat će nezadovoljstvo i zakuhavanje u Katalunji ali i stvoriti neprijatelje vani.

Ako oslobode ispadaju pi..de i nesposobni jer su se poveli i nepravednom represijom pokušali spriječiti, a zapravo nisu imali pravo.
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 32 779« Reply #162 on: October 14, 2019, 11:02:19 am »


Osuđeni katalonski separatistiŠpanski vrhovni sud je osudio devet katalonskih separatista na kaznu zatvora od 9 do 13 godina zbog njihove uloge u neuspelom proglašavanju nezavisnosti 2017.

Tri ostala optužena su proglašena krivim samo za neposlušnost i nisu dobili zatvorske kazne, prenosi Rojters.

Kako se navodi, već je najavljeno da će optužbe za pobunu, za koje se izriče 25 godina zatvora, biti preinačene u blaže optužbe za bunt. Za vreme suđenja katalonski lideri izjasnili su se da nisu krivi i da im se sudi iz političkih razloga.

Separatističke stranke pozvale su stanovnike Katalonije na građansku neposlušnost ukoliko njihovi lideri ne budu oslobođeni.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 32 779« Reply #163 on: October 14, 2019, 02:30:52 pm »


"Uvreda demokratije"


Španski Vrhovni sud je osudio devet bivših katalonskih političara i aktivista na zatvorske kazne od devet do 13 godina.

Oni su osuđeni uloge u neuspelom proglašavanju nezavisnosti Katalonije 2017. godine.

Troje preostalih optuženih proglašeni su krivim samo za neposlušnost i nisu dobili zatvorske kazne, prenosi Rojters.

Bivši potpredsednik katalonske vlade Oriol Honkures osuđen je na 13 godina zatvora zbog pobune i zloupotrebe javnih fondova, navodi AP.

Kako se navodi, već je najavljeno da će optužbe za pobunu, za koje se izriče 25 godina zatvora, biti preinačene u blaže optužbe za bunt.

Za vreme suđenja katalonski lideri izjasnili su se da nisu krivi i da im se sudi iz političkih razloga.

Separatističke stranke pozvale su stanovnike Katalonije na građansku neposlušnost ukoliko njihovi lideri ne budu oslobođeni.

Bivši vođa regionalne katalonske vlade Karles Puđemon nazvao je "svirepom" presudu Vrhovnog suda Španije kojom se katalonski lideri osuđuju na zatvorske kazne.

"Vreme je za reakciju... za budućnost naših sinova i kćeri. Za demokratiju. Za Evropu. Za Kataloniju", napisao je Puđemon na Tviteru.

Puđemon je vodio taj španski region u vreme kada je pokušano proglašenje nezavisnosti 2017. godine, za koje je i suđeno katalonskim liderima, prenosi Rojters.

Podseća se da njemu nije suđeno, jer je pobegao u Belgiju gde živi u egzilu.

Katalonski lider Kim Tora izjavio je da je presuda katalonskim liderima "uvreda demokratije".

On je presudu odbacio kao "nepoštenu i nedemokratsku", prenosi "Pais".

"Katalonija je u ozbiljnom trenutku. Osuđeno je 12 časnih ljudi i demokrata. Uvek su delovali u demokratskom smislu. Osuditi ih je uvreda za demokratsko i katalonsko društvo", rekao je on.

Istovremeno, Tora je zatražio i hitan sastanak sa premijerom Španije Pedrom Sančesom.

Zatvorske kazne izrečene katalonskim čelnicima ne rešavaju problem nego ga samo pogoršavaju, ocenio je katalonski šef diplomatije Alfred Boš i pozvao na međunarodni dijalog i demokratsko rešenje problema između Katalonije i Španije.

"Zatvorske kazne nametnute katalonskim vođama predstavljaju istorijsku grešku koja, umesto da rešava problem, samo ga pogoršava", rekao je ministar spoljnih poslova, odnosa sa institucijama i transparentnosti, prenelo je Ministarstvo u saopštenju.

U saopštenju se navodi da međunarodna zajednica mora da zauzme aktivnu ulogu u rešenju problema između Katalonije i Španije te da niko ne sme da ćuti pred ovim kršenjem temeljnih ljudskih prava.

"Vlada Katalonije oduvek zauzima stav da se ovaj sukob ne može rešiti daljnjim sukobom i poziva na međunarodni dijalog i demokratsko rešenje", prenela je Hina.

Španski Vrhovni sud danas je objavio zatvorske presude u trajanju od 9 do 13 godina za devetoro katalonskih političkih zaničnika i građanskih aktivista zbog uloge u neuspešnom pokušaju uspostavljanja nezavisnosti Katalonije 2017.

U saopštenju Ministarstva ističe se da je tu reč o političkim merama, o suđenju pojedincima isključivo i samo radi njihovih političkih ideja.

Španski premijer Pedro Sančes nije ni na koji način pokušao da reši situaciju putem dijaloga, navodi se u saopštenju i dodaje kako to pokazuju izrečene kazne.

"Umesto predloga rešenja, presuda protiv ovih političkih zatvorenika izmešta sukob na evropski nivo i na područje delovanja međunarodnih sudova", saopšteno je.

Širom Katalonije počela su masovna okupljanja demonstranata posle presude Vrhovnog suda kojom je devetoro katalonskih lidera osuđeno na zatvorske kazne između 9 i 13 godina zbog organizovanja zabranjenog referenduma o nezavisnosti 2017. godine.

Stanovnici autonomne pokrajine na severoistoku Španije počeli su da se spontano okupljaju na trgovima, u pojedinim delovima Barselone je prekinut saobraćaj, a studenti su napustili predavanja.

"Sloboda, sloboda", uzvikuju demonstranti i u ostalim gradovia noseći katalonske zastave i transparente na kojima piše "Sloboda političkim zatvorenicima", prenosi Hina.

Pobornici nezavisnosti su ranije najavili masovne proteste i opsti štrajk.

Iako su dosadašnje demonstracije bile nenasilne, u tu pokrajinu sa 7,5 miliona stanovnika, prošle nedelje su poslate dodatne policijske snage.

Postavljene su metalne barijere ispred parlamenta u Barseloni kako bi se sprečilo njegovo zauzimanje, a isto je urađeno i ispred ostalih institucija.

Španski premijer Pedro Sančes najavio je obraćanje tokom dana, kao i predsednik katalonske vlade Kim Tora.

Katalonija od 1978. godine ima svoju vladu, parlament, policiju, škole, bolnice, a katalonski jezik je službeni u tamošnjim institucijama, dok centralna vlada u Madridu upravlja spoljnom, obrambenom i fiskalnom politikom.

izvor
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 32 779« Reply #164 on: October 14, 2019, 02:33:15 pm »


Španski sud izdao nalog za hapšenja Pućdemona


Vrhovni sud Španije izdao je evropski nalog za hapšenje bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pućdemona

Nalog je izdat nakon što je sud ranije danas osudio katalonske separatiste na zatvorske kazne od 9 do 13 godina, prenosi Rojters.

Pućdemon se od 2017. godine nalazi u egzilu u Belgiji.

izvor
Logged
Pages:  1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.022 seconds with 25 queries.