PALUBA
September 24, 2020, 11:57:59 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Za sve probleme prilikom registracije obratite se mailom na broker824@gmail.com
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Kikinda ostaje bez sportskog aerodroma  (Read 506 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 36 163« on: November 19, 2019, 10:04:22 am »Zakupcu se nudi mogućnost da "preore aerodrom"? Grad i Aero-klub se sporeNamera Gradske uprave Kikinda da na licitaciji u zakup izda i 25 jutara zemlje kod sportskog aerodoroma, izazvao je ogorčenje u Aero-klubu.

Ovde smatraju da se tako budućem zakupcu nudi mogućnost da "preore aerodrom" čime se ugrožava bezbednost vazdušnog saobraćaja, jer je u svim kartama kikindski ucrtan kao alternativa batajničkom i drugim aerodromima u regionu.

Na drugoj strani, u lokalnog samoupravi tvrde da se pista neće dirati, već će zemlju umesto kluba izdavati Grad, kao ovlašećni državni organ.

"Grad je protivzakonito prisvojio zemljište, jer smo mi sportska organizacija, a ne udruženje građana. Sporenje počelo kada je klub dobio rešenje Republičkog geodetskog zavoda da se, po Zakonu o udruženjima građana, sve parcele prepisuju na Grad. Klub je uložilo žalbu, jer funkcioniše prema Zakonu o sportu, pa je prvobitno Rešenje RGZ-a poništeno i vraćeno na ponovno odlučivanje. Suprotno uputstvima drugostepenog organa, RGZ ponovo donosi gotovo istovetno rešenje, pa smo ulpžili novu žalbu, koja još nije rešena. Onemogućavanjem letenja, sa ovog aerodroma više neće moći da se rade avio tretmani komaraca, zaprašivanje njiva i tretman protiv besnila životinja. Klub je operater aerodroma i nalazi u svim navigacionim vazduhoplovnim kartama, ima sve potrebne dozvole i ispunjava sve uslove za bezbedno letenje, od čega Grad ima višestruke koristi" ističe Marko Pročikević, zamenik predsednika Aero-kluba, prenose Novosti.

U lokalnoj samopravi kažu da se pista neće izdavati u zakup, već zemlja pored nje i to će, umesto kluba, učiniti Grad, kao ovlašćeni zastupnik Ministarstva poljoprivrede.

"Zemljište koje se koristi kao poljoprivredno, mora da izdaje ovlašćeni organ. Po nalogu Ministarstva poljoprivrede čak smo morali da skinemo usev sa tih parcela, koji je posejao sugrađanin kojem je klub izdao zemlju u podzakup. On je tužio grad i traži obeštećenje", objašnjava Imre Kabok, član Gradskog veća za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Licitacije za izdavanje poljoprivrednog zemljišta biće održane 22., 25. i 26. novembra.

Klub se obratio Ministarstvu poljoprivrede, Upravi za poljoprivredno zemljište, Ministarstvu odbrane, Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo, inspektorki za poljoprivredno zemljište i čeka rešenje polemike.

izvor
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.013 seconds with 24 queries.