PALUBA
September 21, 2019, 02:17:17 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: If you are experiencing problems during registration process, please contact us on flushroyal75@gmail.com
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 [2] 3 4 5 6 7 ... 15   Go Down
  Print  
Author Topic: Unapredjenja, postavljenja, razresenja i penzionisanja u VS  (Read 61339 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 26 766« Reply #15 on: January 04, 2010, 09:11:17 pm »

Tadić penzionisao generala Ponoša
 

04.01.2010

Beograd – Predsednik Srbije Boris Tadić penzionisao je bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije general- potpukovnika Zdravka Ponoša, rečeno je agenciji Beta u Pres službi Predsednika Republike.


Isti izvor je naveo da je predsednik Srbije Boris Tadić 31. decembra potpisao ukaz o prestanku profesionalne vojne službe Ponošu.

General Ponoš smenjen je, odlukom predsednika, krajem decembra 2008. godine nakon što je u javnosti kritikovao politiku odbrane i način na koji se troše sredstva iz vojnog budžeta.

Ponoš je tada kritikovao i rad ministra odbrane Dragana Šutanovca i ocenio da Vlada Srbije nema odbrambenu strategiju i da sprečava reformu oružanih snaga.

Ponoš je u prethodnom periodu bio neraspoređen.


Ponoš: Ne znam čime ću se baviti

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Zdravko Ponoš, kojem je 31. decembra prestala profesionalna vojna služba ukazom predsednika Borisa Tadića, stekao je status vojnog penzionera, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane.

Ponoš u izjavi Tanjugu nije danas želeo da komentariše ukaz o svom penzionisanju.

On je kratko rekao da ne zna čime će se baviti u budućnosti:

„Kao vojno lice nisam mogao da tražim drugi posao, tako da ne mogu da govorim na tu temu”, rekao je Ponoš.

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu odbrane, Ponoš je od 30. juna prošle godine bio „na raspolaganju”, odnosno čekao da bude raspoređen na novu dužnost, tako da je već razdužio svoje stvari.

Kako navode u tom ministarstvu, Ponoš je penzionisan na osnovu Zakona o vojsci (član 117 stav dva i tri, član 118 stav dva i član 138) a trenutak stupanja u status penzionera regulisan je Zakonom o opštem upravnom postupku.

Izvor: Beta
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 26 766« Reply #16 on: January 04, 2010, 09:52:27 pm »

Pukovnici, voljno!


04.01.2010


U srpskoj vojsci skoro svaki treći pukovnik je - višak! Nova sistematizacija radnih mesta i formacija Ministarstva odbrane predviđa smanjivanje broja pukovnika sa 435 na 150.


Iako do sada nisu bila popunjena sva formacijska mesta, deo oficira viših činova zaposlenih u Ministarstvu, a koji ne ispunjavaju nove uslove, uskoro će preći na niže položaje. Pojedinci će biti penzionisani.

Novi dokumenti, kojima je predviđeno smanjenje broja visokih oficira, kako objašnjavaju u Ministarstvu odbrane, doprineće uspostavljanju pravilne kadrovske piramida. Ona će starešinama dati veći značaj nego što je to do sada bio slučaj. Zbog toga je insistirano da mesta pukovnika ubuduće podrazumevaju rukovodeće pozicije, a ne kao do sada - referentske.

- U Ministarstvu odbrane više neće biti „lagodnih“ radnih mesta, a odgovornost zaposlenih, posebno rukovodilaca, povećava se s obzirom na precizno definisane dužnosti - objašnjavaju u Upravi za organizaciju MO. - Izričit zahtev ministra odbrane bio je da se formacijska mesta oficira propisuju isključivo za dužnosti gde je neophodno vojno obrazovanje i iskustvo.

Novom sistematizacijom se još više naglašava civilna kontrola vojske, naročito u finansijskom i normativnom pravnom području, a manji broj rukovodilaca poboljšaće učinak na poslu i pomoći formiranju pravilne strukture kadra.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac nedavno je saopštio da bi u Ministarstvu i Vojsci Srbije trebalo da bude oko 36.000 profesionalnih pripadnika, od čega bi u Ministarstvu trebalo da radi svega 178 državnih službenika.

- Prema novoj formaciji, oko 11.500 zaposlenih u Ministarstvu svešćemo na broj od 8.600, što je za 2.900 manje u upravnom delu. Deo „prekobrojnih“ otići će u Vojsku Srbije, dok će ostatak preći u MUP - objasnio je Šutanovac.    


Izvor: Večernje Novosti
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 17 870


« Reply #17 on: January 04, 2010, 10:40:07 pm »

То је требало давно урадити. Овде не говорим о конкретним људима, већ о начелу да официр треба да води и руководи, не да буде "Пера писар из административног одељења". Сада их по Министарству има и где треба и још више где не треба. "Шпартају формуларе" уместо да руководе. Неки су постали пуковници, а да нису командовали ни сами собом,а камо или јединицама или установама.У Војсци Србије ово о чему се говори у чланку је већ урађено. Пуковника има таман колико треба. Пуковник и генерал треба да буду "редак звер".

Ни у ЈНА није било превише пуковника. Колико се сећам не више од 7% укупног броја официра неког рода.
Logged
Boro Prodanic
Prijatelj foruma
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 835


« Reply #18 on: January 05, 2010, 08:57:57 am »


Ни у ЈНА није било превише пуковника. Колико се сећам не више од 7% укупног броја официра неког рода.

U mornaričko - tehničkoj službi ni toliko, klase su brojale u proseku 20 ljudi, a do 1991. pukovnik je postajao neko iz svake druge - treće klase!

Kasnije je i to malo razvodnjeno, ali ne kao u nekim drugim rodovima i službama, jednostavno, bilo je malo formacijskih mesta pukovnika.
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 26 766« Reply #19 on: January 10, 2010, 08:43:14 pm »

Manji broj pukovnika


10.01.2010

Novom sistematizacijom biće smanjen broj oficira u upravi, a pojačan operativni sastav Vojske. Broj zaposlenih u Ministarstvu odbrane smanjuje se sa 11.500 na 8.600, pri čemu će državnih službenika i pukovnika biti tri puta manje.
 

Ministarstvo odbrane planira da ove godine završi profesionalizaciju i strukturiranje Vojske i sistema odbrane po NATO standardima. Broj zaposlenih u Ministarstvu smanjuje se sa 11.500 na 8.600, pri čemu će državnih službenika i pukovnika biti tri puta manje.

Pre samo nekoliko godina u Vojsci Srbije bilo je više pukovnika nego poručnika. Krajem prošle godine, usvojena je nova sistematizacija, koja podrazumeva drastično smanjenje broja oficira sa najvišim činovima. Sa 435, broj pukovničkih mesta u Ministarstvu odbrane smanjuje se na 150.

"Određeni broj pukovnika po sili zakona odlazi u penziju. Oni koji su stekli činove, a nemaju adekvatni školsko obrazovanje moraće da idu na mesto potpukovnika. Oni najboli će ostati na pozicijama koje su formacijski za pukovnika", rekao je ministar odbrane Dragan Šutanovac.

U Ministarstvu odbrane kažu da se dešavalo da, po završetku Akademije i dobijanju pozicije u Ministarstvu, pojedini oficiri dobiju visoke činove, a da nikada nisu bili u trupi.

"Apsolutno je ideja da po standardima koji postoje u svetu oficir cirkuliše kroz celokupan sistem odbrane da prepozna i šta je politika odbrane i šta je organizacija i šta je trupa, tako da kada kažemo oficir savremene moderne Vojske Srbije, možemo da kažemo da je to čovek koji je školovan i koji zaista na svim pozicijama može da pruži svoj maksimum", kaže Šutanovac.

Vojni rok trenutno služi oko 5.000 vojnika. Do kraja godine, odnosno do potpune profesionalizacije, taj broj će se smanjivati, a isto toliko mladih dobiće posao u vojsci.

"Profesionalna vojska zahteva veći stepen profesionalnosti starešina i u tom smislu će težište obuke biti na što mlađim oficirma i podoficirima. Čim imate manji broj aktivnih vojnika to su profesionalci, tako da ne treba toliki broj viših činova pukovnika i generala", rekao je Miroslav Lazanski, vojni analitičar.

Vojska Srbije sada ima oko 6.200 profesionalnih vojnika. Generala ima 45, pukovnika oko 700. Ubuduće će se, kako se najavljuje, do najviših oficirskih činova mnogo teže dolaziti.


Izvor: RTS
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 26 766« Reply #20 on: January 13, 2010, 12:33:06 pm »

Ponošu do kraja nedelje mesto kod Jeremića

 
13.01.2010.

Penzionisani general-potpukovnik Zdravko Ponoš, bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, ove sedmice dobiće zvaničnu ponudu Ministarstva inostranih poslova za novo angažovanje na mestu pomoćnika ministra spoljnih poslova za bilateralnu saradnju, saznaje „Blic“.
 

U četvrtak će Vuk Jeremić, ministar spoljnih poslova, predlog za Ponoševo zaposlenje predočiti Vladi Srbije. Ako Vlada odobri ovaj predlog, Ponoš će biti ponovo zaposlen, ovog puta u Jeremićevom timu, odmah po objavljivanju odluke u „Službenom glasniku“. Prema našim saznanjima, Ministarstvo spoljnih poslova već je započelo proceduru oko dolaska Ponoša. Mesto pomoćnika ministra za bilateralnu saradnju već duže vreme je nepopunjeno i faktički rezervisano za generala Ponoša, od kako je dobio status neraspoređenog u Vojsci Srbije.

Čekala se samo odluka predsednika Srbije Borisa Tadića o njegovom penzionisanju. Ali, za to je bio prethodno neophodan zahtev ministra odbrane Dragana Šutanovca, koji je on prosledio predsedniku 31. decembra. Bilo je to tačno godinu dana od kako je general Ponoš smenjen sa mesta načelnika Generalštaba Vojske Srbije zbog sukoba sa ministrom odbrane, krajem decembra 2008. godine nakon što je u javnosti kritikovao politiku odbrane i način na koji se troše sredstva iz vojnog budžeta.

Izvor: Blic
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 26 766« Reply #21 on: February 15, 2010, 07:59:12 pm »

Predsednik Srbije povodom Dana Vojske unapredio oficire VS


15.02.2010.

Povodom Dana državnosti Republike Srbije i Dana Vojske Srbije – 15. februara, predsednik Republike Srbije Boris Tadić postavio je na nove dužnosti:

1. general-majora FORCA Luke BOŽIDARA, za načelnika Uprave za strategijsko planiranje,
2. brigadnog generala JOVANOVIĆ Marka DANKA, za načelnika Uprave za logistiku (J-4),
3. brigadnog generala KOVAČ Vukana MITRA, za načelnika Uprave za planiranje i razvoj (J-5),
4. pukovnika ZRNIĆ Milorada BOJANA, za načelnika Uprave za odbrambene tehnologije,
5. pukovnika JANIĆIJEVIĆ Dragana SLAVOLjUBA, za načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) i
6. pukovnika ZEKOVIĆ Vukalice GORANA, za komandanta Centralne logističke baze.

Predsednik Tadić unapredio je u čin brigadnog generala:

1. pukovnika ANDRIĆ Rajka BRANKA,
2. pukovnika VLADISAVLjEVIĆ Ljubiše DRAGANA,
3. pukovnika NIŠEVIĆ Petra MLAĐENA,
4. pukovnika NOVAKOVIĆ Živorada SRĐANA i
5. pukovnika STOJANOVIĆ Aleksandra DUŠANA.

Predsednik Srbije razrešio je dužnosti i stavio na raspolaganje u Generalštab Vojske Srbije, dosadašnjeg komandanta Centralne logističke baze:
- brigadnog generala AVRIĆ Milisava DRAGANA

Predsednik Tadić odlučio je o prestanku profesionalne vojne službe:
- general-majora SAMARDžIĆ Lazara LjUBOMIRA.

B I O G R A F I J ENAČELNIK UPRAVE ZA LOGISTIKU


* Jovanovic.jpg (116.65 KB. 746x956 - viewed 1713 times.)


Načelnik Uprave za logistiku brigadni general Danko Jovanović rođen je 17. decembra 1956. godine u Zvorniku. Tehničku vojnu akademiju završio je 1982. godine.
Doktor nauka postao je 2007. godine.
Na dužnosti načelnika Uprave za odbrambene tehnologije bio je od 9. maja 2008. godine.NAČELNIK UPRAVE ZA PLANIRANjE I RAZVOJ


* Kovac.jpg (127.11 KB. 652x950 - viewed 495 times.)


Načelnik Uprave za planiranje i razvoj brigadni general Mitar Kovač rođen je 27. jula 1959. godine u Kalinovniku. Vojnu akademiju, smer artiljerija završio je 1981. godine.

Generalštabno usavršavanje završio je 2002. godine, a doktor vojnih nauka je postao 1996. Godine.
Na dužnosti načelnika Uprave za strategijsko planiranje bio je od 25. novembra 2004. godine.NAČELNIK UPRAVE ZA ODBRAMBENE TEHNOLOGIJE


* Zrnic_Bojan.jpg (107.37 KB. 620x750 - viewed 1019 times.)


Načelnik Uprave za odbrambene tehnologije pukovnik Bojan Zrnić rođen je 18. oktobra 1969. godine u Banja Luci. Tehničku vojnu akademiju završio je 1992. godine.

Završio je Kraljevski koledž odbrane u Velikoj Britaniji 2007. godine.
Magistar je od 1998. godine a doktor elektronike od 2001. godine.
Na dužnosti zamenika načelnika Uprave za planiranje i razvoj bio je od 11. januara 2008. godine.NAČELNIK UPRAVE ZA OBAVEŠTAJNO-IZVIĐAČKE POSLOVE


* janicijevic.jpg (106.88 KB. 552x736 - viewed 688 times.)


Načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove pukovnik Slavoljub Janićijević rođen je 24. juna 1961. godine u Plandištu. Vojnu akademiju, smer veze završio je 1983. godine.

Generalštabnu školu završio je 1996. godine, a školu nacionalne odbrane 2004. godine.
Na dužnosti zamenika načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove bio je od 28. avgusta 2008. godine.KOMANDANT CENTRALNE LOGISTIČKE BAZE


* Zekovic_Goran.jpg (98.46 KB. 620x634 - viewed 286 times.)


Komandant Centralne logističke baze pukovnik Goran Zeković rođen je 1. jula 1962. godine u Titovom Užicu. Vojnu akademiju, smer artiljerija, završio je 1985. godine.

Generalštabnu školu završio je 1997. godine, a Školu nacionalne odbrane 2003. godine.
Na dužnosti načelnika Uprave za obaveze odbrane bio je od 26. juna 2007. godine.NAČELNIK UPRAVE ZA ORGANIZACIJU


* Andric.jpg (122.04 KB. 620x926 - viewed 283 times.)


Načelnik Uprave za organizaciju brigadni general Branko Andrić rođen je 4. maja 1960. godine u Užičkoj Požegi.

Tehničku vojnu akademiju, završio je 1983. godine.
Generalštabnu školu završio je 1998. godine, a Školu nacionalne odbrane 2003. godine.
Na dužnosti načelnika Uprave za organizaciju nalazi se od 9. maja 2008. godine.ZAMENIK DIREKTORA VOJNOOBAVEŠTAJNE AGENCIJE


* Vladisavljevic.jpg (113.38 KB. 683x1024 - viewed 1013 times.)


Zamenik direktora Vojnoobaveštajne agencije brigadni general Dragan Vladisavljević rođen je 15. juna 1962. godine u Batočini. Vazduhoplovnu vojnu akademiju završio je 1985. godine.

Generalštabnu školu završio je 1996. godine, a Školu nacionalne odbrane 2002. godine.
Na dužnosti zamenika direktora Vojnoobaveštajne agencije Ministarstva odbrane Republike Srbije nalazi se od 17. jula 2009. godine.NAČELNIK ŠTABA KOMANDE ZA OBUKU


* Nisevic.JPG (127.4 KB. 681x1024 - viewed 1047 times.)


Načelnik štaba Komande za obuku brigadni general Mlađen Nišević rođen je 14. januara 1959. godine u Prijedoru. Vojnu akademiju, smer oklopne jedinice, završio je 1981. godine.

Generalštabnu školu završio je 1997. godine, a Školu nacionalne odbrane 2001. godine.
Na dužnosti načelnika štaba Komande za obuku nalazi se od 18. aprila 2007. godine.NAČELNIK UPRAVE ZA OPŠTU LOGISTIKU


* Novakovic.jpg (102.88 KB. 681x1024 - viewed 648 times.)


Načelnik Uprave za opštu logistiku brigadni general Srđan Novaković rođen je 20. oktobra 1958. godine u Bratuncu. Vojnu akademiju završio je 1980. godine.

Magistar vojnih nauka iz oblasti ratne veštine postao je 2001. godine, a doktor vojnih nauka 2006. godine.
Na dužnosti načelnika Uprave za opštu logistiku nalazi se od 10. jula 2009. godine.KOMANDANT 2. BRIGADE KOPNENE VOJSKE


* Stojanovic.jpg (121.36 KB. 816x1024 - viewed 343 times.)


Komandant 2. brigade KoV brigadni general Dušan Stojanović rođen je 25. juna 1961. godine u Leskovcu. Vojnu akademiju, smer artiljerija, završio je 1984. godine.

Generalštabnu školu završio je 1993. godine, a Školu nacionalne odbrane 2002. godine.
Na dužnosti komandanta 2. brigade Kopnene vojske nalazi se od 10. jula 2009. godine.

 
Izvor: Sajt MORS

Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 26 766« Reply #22 on: February 15, 2010, 08:00:12 pm »

NAČELNIK UPRAVE ZA STRATEGIJSKO PLANIRANjE


* B Forca.JPG (110.03 KB. 572x854 - viewed 574 times.)


Načelnik Uprave za startegijsko planiranje general-major Božidar Forca rođen je 8. januara 1957. godine u Bačkoj Palanci. Vojnu akademiju, smer pešadija, završio je 1979. godine.

Školu nacionalne odbrane završio je 1997. godine.
Magistar je od 1994. godine a doktor vojnih nauka od 2003. godine.
Na dužnosti načelnika Uprave za planiranje i razvoj bio je od 22. decembra 2006. godine.


Izvor: Sajt MORS

Logged
Рашо
Moderator
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 484« Reply #23 on: February 10, 2011, 04:22:57 pm »

Božidar Banović novi generalni inspektor vojnih službi

10.02.2011.

Vlada Srbije postavila je danas Božidara Banovića, docenta Fakulteta bezbednosti u Beogradu, za generalnog inspektora Vojnobezbednosne agencije i Vojnoobaveštajne agencije, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Banović je imenovan na period od pet godina a na predlog ministra odbrane i Saveta za nacionalnu bezbednost.


* 115624_0206-banovic--foto-dalibor-danilovic_f.jpg (17.47 KB. 470x270 - viewed 346 times.)


Božidar Banović, rođen u Beogradu 7. jula 1960. godine, diplomirao je na Pravnom fakultetu 1984. godine, magistrirao na temu "Kriminalistička obrada krivičnog dela pronevere" i doktorirao na temu "Obezbeđenje dokaza u kriminalističkoj obradi krivičnih dela privrednog kriminaliteta". Zaposlen je u Kriminalističko-policijskoj akademiji u Beogradu u zvanju docenta za naučnu oblast kriminalističkih nauka.

U Višoj školi unutrašnjih poslova radio je od juna 1986. godine, gde je biran u zvanja od asistenta do profesora za predmet Kriminalistika-metodika. Bio je i pomoćnika direktora i direktor Više škole unutrašnjih poslova.  U Visokoj školi unutrašnjih poslova u Banjaluci 2006. godine izabran je za vanrednog profesora.

Odlukom Komisije za sticanje naučnih zvanja, stekao je zvanje naučnog saradnika na Institutu za kriminološka i sociološka istraživanja u Beogradu, a u julu 2005. godine izabran je za docenta za krivično-pravnu grupu predmeta na Fakultetu bezbednosti Univerziteta u Beogradu.

Izvor: Beta

Logged
Kuzma®
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9 776« Reply #24 on: February 15, 2011, 01:03:38 pm »

Унапређења и постављења официра поводом Дана Војске Србије

Поводом Дана државности и Дана Војске Србије – 15. фебруара, председник Републике Србије Борис Тадић донео је указе о постављењу на нове дужности, унапређењима у виши чин и престанку службе високих официра Војске Србије и Министарствa одбране.

На нове дужности постављени су:

- Бригадни генерал БЈЕЛИЦА Марка МИЛАН, за заменика начелника Генералштаба Војске Србије,
- Генерал-мајор ЈЕВТИЋ Војислава МИОДРАГ, за ректора Универзитета одбране,
- Бригадни генерал РАДОВАНОВИЋ Тугомира ГОРАН, за заменика команданта Команде за обуку,
- Пуковник НОВАКОВИЋ Јована МАРИЈАН, за начелника Војномедицинске академије,
- Пуковник ЖАРКОВИЋ Николе ДУШКО, за начелника штаба Ваздухопловства и ПВО,
- Пуковник ЈАНКОВИЋ Милије ДЕЈАН, за начелника Управе војне полиције,
- Пуковник ТОДОРОВИЋ Слободана МИЛОМИР, за команданта Гарде,
- Пуковник ГЛИШОВИЋ Живорада ЖЕЛИМИР, за команданта 3. бригаде КоВ,
- Пуковник БАНДИЋ Бранка ПРЕДРАГ, за команданта 204. ваздухопловне бригаде.

У више чинове указом председника Тадића унапређени су:

у чин генерала
- Генерал-потпуковник МИЛЕТИЋ Радослава МИЛОЈЕ, начелник Генералштаба Војске Србије.

у чин генерал-потпуковника
- Генерал-мајор РАДОЈЧИЋ Обрада ПЕТАР, директор Инспектората одбране,
- Генерал-мајор ЖИВКОВИЋ Миодрага АЛЕКСАНДАР, командант Команде за обуку.

У чин генерал-мајора (ванредно)
- Бригадни генерал БЈЕЛИЦА Марка МИЛАН
- Бригадни генерал КОВАЧ Вукана МИТАР
- Бригадни генерал ЖИВКОВИЋ Јордана ВИДОЈЕ

У чин бригадног генерала (ванредно)
- Пуковник ЗРНИЋ Милорада БОЈАН
- Пуковник БРАНКОВИЋ Милана ЧЕДОМИР

У чин бригадног генерала
- Пуковник ЈАНИЋИЈЕВИЋ Драгана СЛАВОЉУБ
- Пуковник ЗЕКОВИЋ Вукалице ГОРАН.

Председник Тадић одлучио је и о престанку војне службе:

- Генерал-потпуковника ЋИРКОВИЋ Живојина МЛАДЕНА,
- Бригадног генерала ВРАНИЋ Пунише МИРКА,
- Бригадног генерала ЋЕЛИЋ Јована ЂУРЕ,
- Бригадног генерала БРАНКОВИЋ Милана ЧЕДОМИРА.

izvor Sajt MO
Logged
Rade
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 16 359WWW
« Reply #25 on: February 15, 2011, 01:09:37 pm »

Ko će sada da sredjuje Pantelej....
Logged
Nenad
Moderator
potporučnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2 058


« Reply #26 on: February 15, 2011, 01:11:52 pm »

Ode Ceda Cheesy Neko ce se sa ovog foruma definitivno obradovati Smiley
Logged
Kuzma®
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9 776« Reply #27 on: February 15, 2011, 01:13:22 pm »

Ako se ne varam ode i poslednji od generala jos iz VJ (Cirkovic)?
Logged
Hrundi
stariji vodnik
*
Offline Offline

Posts: 736« Reply #28 on: February 15, 2011, 02:57:21 pm »

Inflacija generalskih činova, tipična bolest nezrelih država. Za koje je to uspjehe Milojević postao general armije??? Na koliku vojsku?

Samo za usporedbu (pametnima bi bila sasvim dobra): Izrael, država sa daleko većom, ozbiljnijom i sposobnijom vojskom ima jednog general-potpukovnika (NGS) i ukupno manje od 20 generala (mislim da trenutno ima 5 aktivnih GenMaj i 12 aktivnih BrGen).

Ali mi volimo svoju grandomaniju...
Logged
Vladimir Ivanović
Stručni saradnik OMJ
poručnik fregate
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 4 464


Da sam nomalan, poludio bih.


« Reply #29 on: February 15, 2011, 04:01:12 pm »

Zrnić Bojan. Iz okoline Banja Luke. Znam ga kao poručnika.   


 

У чин бригадног генерала (ванредно)
- Пуковник ЗРНИЋ Милорада БОЈАН
- Пуковник БРАНКОВИЋ Милана ЧЕДОМИР

Logged
Pages:  1 [2] 3 4 5 6 7 ... 15   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.023 seconds with 25 queries.