PALUBA
September 17, 2019, 05:48:53 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Važno
Pravilnik za postovanje vesti
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 10 11 12 13 14 [15]   Go Down
  Print  
Author Topic: Unapredjenja, postavljenja, razresenja i penzionisanja u VS  (Read 61229 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Rade
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 16 358WWW
« Reply #210 on: September 17, 2018, 10:05:04 pm »

Kakve veze ima načelnik Generalštaba VS sa davanjem diplomatskog statusa ruskoj bazi u Nišu? To nema veze sa njegovim nadležnostima.
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 17 842


« Reply #211 on: September 17, 2018, 10:15:47 pm »

Па има код "аналитичара". Кад им анализе оману ником ништа, шта се ту може... Кад понекад "убоду" хвале свој аналитички и визонарски таленат. То што конкретни догађа нема везе са неким претходним догађајима, није ни битно, битно је убацити "коску" и бити важан.
Logged
Director
stariji vodnik I klase
*
Offline Offline

Posts: 1 050


« Reply #212 on: September 17, 2018, 10:29:58 pm »

Imaju veze odnosi između Vučića i Putina. A Vučić posle odbijanja diplomatskog statusa za Ruse u Nišu vuče novi potez kojim dovodi "pro NATO" načelnika generalštaba. To u javnosti ostavlja utisak da Rusi gube trku u Srbiji.
Logged
Rade
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 16 358WWW
« Reply #213 on: September 17, 2018, 10:37:02 pm »

Ko ti kaže da je Mojsilović pro-Natovski?
Odrastao je u Moskvi, čudo da se nisu pojavile "analize" o tome da je on ruski čovek, "spavač", da se kao klinac družio sa Putinom i slično.
Logged
Director
stariji vodnik I klase
*
Offline Offline

Posts: 1 050


« Reply #214 on: September 17, 2018, 10:48:51 pm »

Pa stoji pod navodnicima pro NATO. Bitni su njegovi odnosi sa NATO u odnosu na Dikovića kome je primera radi viza prošle godine odbijena. Nije ta viza odbijena bukvalno Dikoviću nego je to šamar Vučiću. Sada Vučić pokušava da kako je sada moderno reći "relaksira" odnose preko ovog postavljenja. Očigledno ga u SAD ne zarezuju 5% a jako bi mu lepo došlo da ga konačno tamo primi neko viši od "portira".

E sad kao što rekoh treba videti kako će to Kremlj da primi. Da li je bilo nekih konsultacija sa njima ili će nam zameriti.
Logged
pvanja
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5 676« Reply #215 on: September 17, 2018, 11:13:26 pm »

Direktore,

Tvoje analize i parale su sve pogresne.
Logged
torpedo011
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 230« Reply #216 on: September 17, 2018, 11:36:28 pm »

Цела прича је небитна.
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 17 842


« Reply #217 on: September 18, 2018, 07:55:05 am »

Наравно да је небитно. Битан је резултат у смислу стања, односно борбене готовости војске. Колико год био стручан и способан НГШ не може пуно да уради без подршке, пре свега у виду довољно финансијских средстава, од државе, односно оних који одлучују о томе.
Logged
pvanja
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5 676« Reply #218 on: September 18, 2018, 12:19:24 pm »

I ne samo nadredjenih i politicara i vec i svojih podredjenih po dubini.
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 17 842


« Reply #219 on: September 18, 2018, 05:06:42 pm »

Да, управу си. Потпуно се слажем.
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 33 436« Reply #220 on: September 18, 2018, 05:34:24 pm »

Диковић предао Мојсиловићу дужност начелника Генералштаба ВС
уторак, 18.09.2018.

Свечаност поводом уручења указа председника Републике Србије и примопредаје дужности начелника Генералштаба Војске Србије одржана је данас у Великој ратној сали Старог Генералштаба у Београду, у присуству министра одбране Александра Вулина.* 001.JPG (115.13 KB. 675x450 - viewed 63 times.)


После свечаног дочека министра одбране и интонирања химне Републике Србије, прочитани су и уручени укази председника Србије о престанку професионалне војне службе генералу Љубиши Диковићу и постављењу на дужност начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковника Милана Мојсиловића, као и укази о постављењима и унапређењима официра Војске Србије. Министар Вулин честитао је, у име председника Републике и врховног команданта Војске Србије, свим унапређеним и новопостављеним официрима и официрима који на лични захтев напуштају професионалну војну службу, саопштило је Министарство одбране.

„Војска Србије са захвалношћу доживљава напоре и подршку врховног команданта Војске Србије Александра Вучића да буде опремљенија, сигурнија, да имамо веће плате, дневнице, да добијамо станове, да нас опреме бољим и модернијим средствима и, изнад свега, његов искрени, одлучни рад да Војска Србије буде вољена и поштована као што заслужује. Генерал Мојсиловић, као и сви ми, следиће политику врховног команданта, политику војне неутралности, очувања интереса Србије и српског народа, политику заштите српског народа без обзира где он живи, политику снажне и моћне Србије која зна где су јој интереси и која је за њих спремна да се бори”, поручио је министар Вулин. Како је истакао, „данас испраћамо великог војника и дочекујемо великог војника”.

„Војска Србије овим показује да уме да цени и поштује сваког свог војника, а како да не цени и не поштује свог првог војника. Тако се понаша велика војска, каква Војска Србије јесте и велика држава и велики народ, какви Србија и српски народ јесу. Било је и тежих времена, али није било времена када смо се одрицали своје војске и људи. Заувек су прошла времена у којима се Војска Србије и држава Србија одрицала оних који су је бранили, хранили, били са њом и уз њу у тешким временима. Ова држава се неће одрећи ниједног свог војника, официра, а како онда да се одрекне свог првог војника и првог официра”, рекао је Вулин. Он је додао да је генерал Диковић провео живот служећи својој војсци и својој држави, а на нама је да наставимо баш тим путем - Војска Србије јача, опредељенија, сигурнија, која се поноси својом прошлошћу и с поуздањем гледа у своју будућност.

„Данас дочекујемо новог начелника Генералштаба. Генерал Мојсиловић био је уз своју земљу, учествовао у сваком њеном тешком дану - од командира тенка до генерала. Тако и треба и тако заслужује прави војник који ће да води своју војску. Од њега очекујемо да једног дана, када он буде предавао своју значку, остави војску бољом него што је затекао - уређенију, бројнију, наоружанију. Али војску високог морала, спремну да испуни сваки задатак и војску која зна куда иде и одакле је пошла”, поручио је Вулин. Он је додао да је Војска Србије најпоштованија и највољенија институција у нашем народу и није то постала указом ни наређењем - она је то постала захваљујући труду и раду генерација сваког војника Војске Србије.

Генерал Диковић је, после потписивања записника о примопредаји дужности, предао прелазну значку начелника Генералштаба генералу Мојсиловићу, а потом је генералу Диковићу министар Вулин уручио златну плакету Министарства одбране и значку начелника Генералштаба Војске Србије у трајно власништво. Генерал Мојсиловић захвалио је председнику Вучићу и министру Вулину на указаном поверењу за постављење на дужност начелника Генералштаба Војске Србије.

„Размишљајући о новој дужности, потпуно сам свестан данашњице, укупне комплексне ситуације, не само на глобалном нивоу, свестан сам изазова у региону и ризика у Србији, одговорности које са собом носи функција и дужност начелника Генералштаба и у потпуности свестан потребе да правовремено наставимо све започете процесе у систему одбране, посебно у погледу опремања, модернизације Војске Србије, које су до сада с већим успехом водили врховни командант, министар одбране и досадашњи начелник Генералштаба. Посебно сам охрабрен чињеницом да напори који се улажу од стране највишег државног руководства почињу да дају резултате и утичу на укупно јачање способности Војске Србије”, рекао је генерал Мојсиловић.

Досадашњи начелник Генералштаба генерал Диковић захвалио је, такође, председнику Србије и врховном команданту Војске Србије, као и министру одбране на досадашњој сарадњи, а свим унапређеним и новипостављеним официрима честитао и пожелео успех у даљем раду.

„Србијо наша, грађани Србије, будите срећни што имате овакву војску, а војско још снажније чувајмо Србију и њене грађане. Захвалан сам министру Вулину на разумевању, подршци, на напорима које улаже да се јачање наше војске види на дневном нивоу, да тиме оснажи и његова и наша настојања, јер сам сигуран да ће наша војска у кратком временском периоду бити знатно боља под његовим руководством и под командом генерала Мојсиловића, коме честитам на пријему ове одговорне и часне дужности. Одлазим срећан и богат у души, јер сам служио Србији. Ја сам увек ту, за своју отаџбину, за нашу војску, без штапа а и с њим”, поручио је генерал Диковић, преноси Танју

Izvor: www.politika.rs

Logged
Director
stariji vodnik I klase
*
Offline Offline

Posts: 1 050


« Reply #221 on: September 18, 2018, 06:32:16 pm »

Direktore,

Tvoje analize i parale su sve pogresne.

Na osnovu čega tako misliš ?
Logged
pvanja
poručnik bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 5 676« Reply #222 on: December 04, 2018, 11:40:59 pm »

Vučić doneo ukaze o novim postavljenjima u Vojsci Srbije
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doneo je ukaze o osam postavljenja na nove dužnosti u Vojsci Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

IZVOR: TANJUG, B92 UTORAK, 4.12.2018. | 19:52

General-major Ilija Todorov postavljen je na dužnost zamenika komandanta Združene operativne komande Generalštaba Vojske Srbije.

Školu nacionalne odbrane završio je 2002. godine, a Visoke studije bezbednosti i odbrane 2018. godine. U čin brigadnog generala unapređen je 2008. godine, a u čin general-majora vanredno 2018. godine. Obavljao je dužnost komandanta 63. padobranske brigade za vreme NATO agresije na SRJ, komandanta Specijalne brigade, a od 2013. godine je na dužnosti načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) Generalštaba Vojske Srbije.

General-major Želimir Glišović postavljen je na dužnost načelnika Uprave za operativne poslove (J-3) Generalštaba Vojske Srbije.

Generalštabno usavršavanje završio je 2005. godine, a Visoke studije bezbednosti i odbrane 2016. godine. U čin brigadnog generala unapređen je 2012. godine a u čin general-majora 2015. godine. Obavljao je dužnost komandanta 3. brigade KoV, a od 2014. godine je na dužnosti zamenika komandanta Kopnene vojske.

Brigadni general Željko Petrović postavljen je na dužnost načelnika Uprave za obuku i doktrinu (J-7) Generalštaba Vojske Srbije.

Generalštabno usavršavanje završio je 2007. godine, a Visoke studije bezbednosti i odbrane 2013. godine.

U čin brigadnog generala unapređen je 2015. godine. Na dužnosti komandanta 1. brigade KoV nalazi se od 2014. godine.

Pukovnik ARJ za PVD Milan Popović postavljen je na dužnost načelnika Uprave za planiranje i razvoj (J-5) Generalštaba Vojske Srbije.

KŠ akademiju u Rusiji završio je 2010. godine, a Visoke studije bezbednosti i odbrane 2013. godine. U čin pukovnika unapređen je 2010. godine. Obavljao je dužnost zastupnika komandanta 250. raketne brigade za PVD, a na dužnosti pomoćnika komandanta za operacije Komande Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane nalazi se od 2015. godine.

Brigadni general Vladeta Baltić postavljen je na dužnost zamenika komandanta Kopnene vojske.

Generalštabno usavršavanje završio je 2010. godine. U čin brigadnog generala unapređen je 2018. godine. Na dužnosti načelnika štaba Komande Kopnene vojske nalazi se od 2017. godine.

Pukovnik oklopnih jedinica Željko Tramošljika postavljen je na dužnost načelnika štaba Komande Kopnene vojske.

Generalštabno usavršavanje završio je 2007. godine, a Visoke studije bezbednosti i odbrane 2013. godine. U čin pukovnika unapređen je 2009. godine. Na dužnosti pomoćnika za operacije u Združenoj operativnoj komandi Generalštaba Vojske Srbije nalazi se od 2013. godine.

Pukovnik oklopnih jedinica Zoran Nasković postavljen je na dužnost komandanta 1. brigade KoV Kopnene vojske.

Generalštabno usavršavanje završio je 2012. godine. U čin pukovnika unapređen je 2013. godine. Na dužnosti pomoćnika komandanta za operacije u Komandi Kopnene vojske nalazi se od 2017. godine.

Pešadijski pukovnik Miroljub Čupić postavljen je na dužnost načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) Generalštaba Vojske Srbije.

Generalštabno usavršavanje zavrpšio je 2008. godine, a Nacionalni ratni koledž u Vašingtonu SAD 2013. godine. U čin pukovnika unapređen je 2009. godine. Na dužnosti zamenika komandanta Specijalne brigade nalazi se od 2015. godine.

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Vučić je ukaze o postavljenjima na nove dužnosti doneo na osnovu člana 112. stav 2. Ustava Republike Srbije i člana 17. tačka 9. Zakona o Vojsci Srbije.
Logged
Pages:  1 ... 10 11 12 13 14 [15]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.019 seconds with 25 queries.