Podmornička flotila RM Kraljevine Jugoslavije

<< < (3/98) > >>

FF:
Na gornjoj slici uz "Hvar" su sve 4 podmornice.

seaman:
Quote from: kordist on January 23, 2009, 01:29:38 pm


[ Attachment ]


Evo, sada če biti valjda slika, kao treba. kordist


Ovo nece biti bitno ali mogu da primjetim da smotru vrse samo na prvoj podmornici, a na ostalim posada vjerovatno radi na odrzavanju. Pretpstavljam da je bio neki praznik pa su oficiri u svecanoj uniformi, dok posada radi. a oficir kojivrsi smotru pretpostavljam da je komandant podmornice.
Inace fotografije su odlicne i lijepo ih je vidjeti ovdje. Hvala kordistu sto ihje podijelio sa nama.

kordist:
Izvinjavam se, jer nisam dobro pogledala in nisam odmah vidjela sve 4 podmornice. To znači po suštini identična slika, a ne po položaju fotografa. To, što je slika malo smanjena i te stvari, hvala bogu, da to možete i znate učiniti. Možda je bila smotra na sve podmornice, kad su jih sredili, pa je moj otac donio kući sliku, kad su oni sredili svoju podmornicu i imali smotru, a na drugim podmornicam to se isto desilo kasnije ili prije. Možda ima još tadašnjih podmorničara, koji imaju kući sličnu fotografiju ali sa smotrom na drugim podmornicama. kodist

brodarski:
Matica Hrabri i podmornice snimljene su u uvali Sveti Petar - Mandalina, s mjesta gdje je bilo nekadašnje sidrište br 2 na Kulinama.

jadran2:
Fotografija nastala 30.9.1931.g. u Tivtu, "Hvar"

Na poledjini: "Oficiri i  ljudstvo Signalno-nautickog i telegrafskog kursa prilikom primopredaje komande "Hvara" i podm. flotile"

Dva novoproizvedena por. korvete, podoficir (ne vide se oznake), kaplar i podnarednik i vjerojatno jos dva podnarednika ili narednika)

 2009-09-01-1454-21.jpg (50.03 KB. 659x511 - viewed 265 times.)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page