PALUBA
September 26, 2021, 04:46:16 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Prilikom registracije lozinka mora da sadrži najmanje osam karaktera, od toga jedno veliko slovo, i bar jedan broj, u protivnom registracija neće biti uspešna
 
   Home   Help Login Register  
Za eventualne probleme prilikom registracije, obratite se na e-mail adresu broker824@gmail.com ili webmaster@paluba.info Na forumu PalubaInfo novoregistrovane članove odobravamo ručno, to može potrajati najviše do 24 h.
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Viktor Nikolajevič Epifanov, konstruktor sistema PVO Krug i S-300V  (Read 170 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Kubovac
Moderator
zastavnik
*
Offline Offline

Posts: 1 277« on: September 12, 2021, 02:34:32 pm »

Godišnjica rođenja glavnog konstruktora S-300V Viktora Nikolajeviča Epifanova

V.N. Epifanov je istaknuti ruski konstruktor i naučnik u oblasti sistema upravljanja i razvoja naoružanja PVO za Kopnene snage

Viktor Nikolajevič rođen je 12. septembra 1931. u gradu Moskvi. Nakon što je 1957. godine završio Moskovsku višu tehničku školu po imenu N.E. Bauman, došao je da radi u NII -20, koja mu je postala porodica mnogo decenija (kasnije - Istraživački elektromehanički institut, sada - Naučno -tehnički centar "NIEMI" PAO NPO " Almaz "). U to vreme ovde se odvijao rad na stvaranju prvog domaćeg trupnog protivvazduhoplovnog raketnog sistema „Krug“.

V.N. Epifanov. Njegov lični stvaralački doprinos razvoju ovog sistema protivvazduhoplovne odbrane predstavlja osnovu za njegovu doktorsku tezu, odbranjenu 1968. godine.

Tokom dugih godina rada, Viktor Nikolajevič je prošao put od inženjera do glavnog konstruktora, učestvovao u stvaranju poznatih protivvazduhoplovnih raketnih kompleksa i sistema. Vodio je razvoj, osnove teorijskih principa konstrukcije, ispitivanja i uvođenje u masovnu proizvodnju sistema PVO Krug, sistema PVO S-300V i njihovih modifikacija.

V.N. Epifanov je autor 42 naučna rada, ima 22 sertifikata o autorskim pravima na pronalaske i patente.

Za izuzetne zasluge, Viktor Nikolajevič je dobio titulu laureata Lenjinove nagrade (1984), Državnu nagradu RF (1995), Nagradu Vlade RF (2001), odlikovan “Lenjinovim ordenom”, Ordenom “Počasne značke”, kao i medaljama za “Hrabrost u radu”.
1997. V. N. Epifanov je dobio titulu „Počasnog radariste“, a od 1996. je dopisni član Ruske akademije raketnih i artiljerijskih nauka.

Od 2009. Viktor Nikolajevič je na zasluženom odmoru, u penziji...

Izvor: https://saidpvo.livejournal.com/1071257.html
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Oglasi za poslove na Jooble.org
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.051 seconds with 22 queries.