PALUBA
June 01, 2020, 11:34:03 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Prilikom registracije unesite ispravnu e-mail adresu jer na toj adresi dobijate mail za aktivaciju Vašeg naloga. Proverite obavezno i neželjenu poštu...
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18   Go Down
  Print  
Author Topic: Pripadnici Vojske Srbije u mirovnim misijama  (Read 59201 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Kuzma®
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9 907« Reply #180 on: July 28, 2015, 02:51:44 pm »

UMRLA OD MALARIJE Doktorka sa VMA obolela u mirovnoj misiji u Africi

BLIC online
M.R.P. 28. 07. 2015. - 15:12h  izmena vesti 15:32h | Komentara: 11

Doktorka Olivera Jovanović, radiolog sa VMA koja je nedavno, kao pripadnik tima Vojske Srbije, boravila u mirovnoj misiji u Africi, preminula je juče od malarije na VMA, saznaje “Blic”.

Ovo je prvi smrtni slučaj među pripadnicima VS koji su boravili u mirovnim misijama, ali ne i prvi slučaj oboljevanja od malarije.
 
- Bilo je slučajeva da su pripadnici misije bili zaraženi malarijom i ranije, ali je ovo prvi smrtni slučaj - kaže dobro obavešteni izvor “Blica”.

Doktorka je, inače, boravila u mirovnoj misiji u Centralnoafričkoj Republici. Poslednji kontigent od 68 pripadnika VS iz Centralnoafričke Republike vratio se 25. juna.
 
Na VMA je primljena 6. jula, u veoma teškom stanju, i već posla dva dana pala je u komu, iz koje se, na žalost, nije probudila.
 
Pripadnici VS su u CAR angažovani na medicinskom zbrinjavanju osoblja u misiji UN - MINUSCA, u bazi “Morava” u mestu Bangi, na 4.505 kilometar od Beograda.
 
Prema nezvaničnim informacijama, doktorka je preminula jer nije uzimala prepisanu terapiju, a na VMA se javila u već poodmakloj fazi bolesti.
 
Ministasrtvo odbrane saopštilo je da je Dr Olivera Jovanović, lekar Vojnomedicinske akademije, koja je bila angažovana u prvoj rotaciji mirovne misije UN u Centralnoafričkoj Republici, preminula je sinoć od posledica teškog oblika malarije.
 
- Dr Jovanović je primljena u Kliniku za infektivne i tropske bolesti Vojnomedicinske akademije 6. jula, u veoma teškom opštem stanju sa simtpomima i znacima otkazivanja više organa, o čemu smo ranije obavestili javnost. Tokom hospitalizacije preduzete su sve neophodne dijagnostičke i terapijske procedure u cilju lečenja najtežeg oblika malarije i njenih komplikacija.
Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije žale za gubitkom dr Jovanović, koja je za učešće u misiji zajedno sa ostalim kolegama odlikovana medaljom za službu u UN - navodi se u saopštenju.
 
Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputili su saučešće porodici Jovanović.
 
Dr Olivera Jovanović, lekar specijalista radiologije, bila je zaposlena u Institutu za radiologiju Vojnomedicinske akademije, a u Ministarstvu odbrane radi od 1995. godine. U misiji MINUSCA u Centralnoafričkoj Republici obavljala je dužnost lekara radiologa u vojnoj bolnici nivoa 2.
 
Imala je ćerku.
 
Logged
Kuzma®
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9 907« Reply #181 on: August 08, 2015, 07:19:01 am »

Српски мировњаци прете одласком из ЦАР

БЕОГРАД - Српски контингент припадника мировне мисије Уједињених нација у Централноафричкој Републици (ЦАР) прети да ће напустити ту државу због незадовољства одлуком министра одбране Србије да им смањи плате, сазнаје Данас.
Гашић је потписао недавно наредбу о смањењу коефицијента за ризик за 72 припадника санитетске мисије Војске Србије у ЦАР

Плата за боравак у Африци се обрачунава збирно на основу више норматива - стручна спрема, стаж, фактори за ризик од заразних болести... Смањењем коефицијента за ризик - са коефицијента 4 (Судан и Сомалија) на коефицијент 3, плата српских "плавих шлемова" у ЦАР је смањена за укупно 400 долара.

То практично значи да им се за шест месеци мисије одузима једна месечна плата, што "мировњаци" сматрају недопустивим, "повређени су и разочарани и тихо негодују".

Незадовољство министровом одлуком је утолико веће што је она, према информацијама Данаса, потписана "на основу информација из анализа УН од пре неколико месеци" и под утицајем појединих "пуковника каријериста који би да буду генерали".

Мировњаци Србије су то сазнали баш на Дан санитетске службе ВС и дан након што је саопштено да је од маларије преминула докторка Оливера Јовановић, специјалиста радиологије са Војномедицинске академије, која је била ангажована у првој ротацији мировне мисије УН у Централноафричкој Републици.

Незадовољство Гашићевом наредбом проистиче и из тога што у обзир није узето то што је у тој држави на снази и полицијски час, што је мировњацима саопштено на смотри заједно са одлуком да им се ограничава кретање у одређене објекте, управо због полицијског часа, као и да су процене о безбедносној ситуацији, на основу којих је донета одлука, застареле.

Српске мировњаке додатно забрињава, тврди извор листа, и то што приликом одлучивања "нису узете у обзир њихове процене стања на терену", па је све више захтева њихових породица да се врате кућама.

Српски контингент мировних снага у Централноафричкој Републици састоји се од три целине и укупно броји 72 члана.

У лакој болници на по шест месеци ангажовано је 68, док су остали на дужностима са мандатом од по годину дана.

Војска Србије ангажована је у ЦАР од септембра 2014.упућивањем по два војна посматрача и штабна официра, да би од децембра у ту мисију било упућено још 68 припадника. Међу војним стручњацима се сматра да су наменска индустрија и војна санитетска служба најбољи брендови Србије.

Централноафричка Република (ЦАР) поново је у светским вестима - због хуманитарне кризе и насиља у тој земљи која прети да постане "типичан пример пропале државе", како је недавно изјавио бивши шеф британске дипломатије, сада председник Међународног спасилачког комитета Дејвид Милибанд.

Према подацима Уједињених нација, најмање 6.000 људи је убијено од избијања кризе, више од 460.000 људи је у избеглиштву у суседним земљама, док је 436.000 интерно расељено.

Од око 2,7 милиона становника - више од половине укупне популације, неопходна је хитна помоћ, наводи лист.

Министарство: Министар не одређује коефицијент

Министарство одбране Србије саопштило је данас, реагујући на писања о смањењу плата припадницима Војске Србије ангажованим у мировној мисији МИНУСЦА у Централноафричкој Републици, да безбедносну процену у зонама мултинационалних операција и утврђивање степена ризика по мисијама дају Уједињене нације (УН).

За мултинационалне операције у којима учествују припадници Војске Србије, Војнообавештајна агенција израђује процене ризика и стања безбедности у складу са процедурама УН, али само за зону ангажовања наших мировњака, не за целу државу у којој се мисија спроводи, додаје се у саопштењу.

Тако се у случају Централноафричке Републике процена односи на главни град Банги, где су смештени наши мировњаци и у коме је ситуација релативно стабилна, за разлику од остатка државе.

На основу постојећих процена Здружена оперативна команда Генералштаба предлаже утврђивање коефицијента ризика у служби и коефицијената за географске и климатске услове, за сваку мисију посебно.

Тако су и овога пута, у редовној процедури утврђивања коефицијената за све мултинационалне операције у којима учествују припадници Министарства одбране и Војске Србије, покренутој 29. априла, одређени и коефицијенти за мисију у Централноафричкој Републици, наводи Министарство.

У мисији је ангажовано 72 припадника у Војној болници нивоа 2, као и војни посматрачи и штабни официри.

После спровођења прописане процедуре и дате сагласности надлежних организационих целина Министарства одбране и Војске Србије, министар одбране Братислав Гашић је потписао одлуку не утичући на вредности предложених коефицијената.

На основу нових коефицијената дошло је до умањења укупних примања припадника мисије у Централноафричкој Републици, додаје се у саопштењу Министарства одбране.


Izvor:http://www.rtv.rs/
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 18 526


« Reply #182 on: August 08, 2015, 09:36:58 pm »

Како год било и који год да је разлог евентуално смањење плате (зараде, накнаде или како се већ то зове) могло је да се евентуално учини само новом контигенту. Овим који су већ тамо плата се мора дати према уговору (договору, обећању) пре поласка на мисију. Све остало је супротно "добрим пословним обичајима" ( да се изразим "привредно", а не војнички или колоквијално).
Logged
Kuzma®
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9 907« Reply #183 on: August 13, 2015, 01:04:45 pm »

06.08.2015

АУТОНОМНИ ТИМ ЗА ЗАШТИТУ БРОДОВА ВРАЋА СЕ У СРБИЈУ

У Џибутију је јуче одржана свечана примопредаја дужности између српског и литванског аутомног тима  за заштиту бродова у мултинационалној операцији Европске Уније EUNAVFOR Atalanta. Српски мировњаци после успешног ангажовања у мисији вратиће се у Србију 10. августа.

Припадници Војске Србије отпочели су ангажовање у овој мисији обуком два официра речних јединица на француском броду „Ф 730 Флореал”, од 21. октобра до 23. новембра 2011. године.  Aнгажовање официра Војске Србије у Оперативној команди мисије у Нортвуду отпочело је у фебруару 2013. године, а штабног подофицира у мају исте године. Тренутно је у овој операцији, ангажован један српски официр на шпанском броду „Галиција“, док су три наша припадника у Оперативној команди мисије у Нортвуду, Велика Британија.


Izvor: sajt VS
Logged
Kuzma®
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9 907« Reply #184 on: September 16, 2015, 09:00:33 am »

15.09.2015

ИСПРАЋАЈ КОНТИНГЕНТА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У МИСИЈУ НА КИПРУ

Свечани испраћај стрељачког вода из 246. батаљона АБХО у мировну мисију UNFICYP у Републици Кипар одржан је данас у крушевачкој касарни „Цар Лазар“. Свечаности су присуствовали заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Желимир Глишовић, начелник Центра за мировне операције пуковник Миливоје Пајовић, градоначелник Крушевца Драги Несторовић, представници локалне самоуправе, свештенства, као и бројна родбина и пријатељи.


* BAN_8393.JPG (183.47 KB. 1024x683 - viewed 67 times.)


Како је истакао генерал Глишовић, Република Србија је увек била привржена идејама и циљевима Уједињених нација и одлучна у очувању мира и безбедности у свету.
– Досадашњим ангажовањем ван граница Републике Србије у међународном окружењу, Војска Србије наставља традицију учешћа у мировним мисијама УН, започету 1956. године на Синају, и потврђује чврсто опредељење наше земље да на конкретан начин доприноси поштовању међународног права и мира, рекао је генерал и додао да у зонама операција УН и Европске уније учествује 223 припадника Копнене Војске.

Према његовим речима, као највећи контрибутор мировних мисија УН у региону, са значајним повећањем учешћа, „постали смо извозник безбедности“.
– Поносни смо на резултате које су припадници Копнене војске остварили у овој, али и у мировним мисијама широм света. Наши војници су најбољи амбасадори културе и традиције Србије, а часним, стручним и достојанственим радом, на најбољи начин представљају лик и дело припадника Војске Србије у иностранству, нагласио је заменик команданта Копнене војске.


* BAN_8477.JPG (181.85 KB. 1024x683 - viewed 113 times.)


Генерал Глишовић предао је државну заставу командиру вода капетану Милошу Станковићу. Он је захвалио на указаном поверењу да предводи јединицу наше војске која ће представљати Србију у мировној мисији у Републици Кипар.
– Поносан сам на све припаднике вода, јер смо до сада прошли интензивне припреме за учешће у мисијама, а затим и вишемесечну обуку за ангажовање у специфичној мисији у Републици Кипар. Сви су залагањем и трудом допринели да вод оствари врхунске резултате током обуке и буде одлично оцењен, рекао је капетан Станковић.

Припадници Војске Србије, њих 45, одлазе у Републику Кипар у оквиру девете смене наших јединица из састава Копнене војске, а које се у тој републици ангажују од 2011. године у оквиру мађарско-словачког контигента.

Izvor> sajt VS

Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 36 231« Reply #185 on: November 09, 2015, 10:21:53 am »

Želimo još više srpskih vojnika za misije u svetu
M. R. Petrović   09.11.2015.

Međunarodna zajednica tražiće još više načina kako bi mogla da angažuje Vojsku Srbije, kaže za “Blic” general-potpukovnik Frederik Ben Hodžis, komandant Kopnene vojske SAD za Evropu.Govoreći o obučenosti srpskih vojnika, general Hodžis ističe da iz onoga što mu je prikazano, “vidi da Vojska Srbije polaže mnogo na obuku i izdvaja značajne resurse u tu svrhu”. "Vojska Srbije ne samo da obučava svoje snage već pomaže i u obuci snaga drugih država za zadatke u oblastima poput mirovnih operacija, a istovremeno svake godine učestvuje i u multinacionalnim vežbama. Srpski vojnici su željni međunarodnih misija, bilo da u njih idu kao medicinski radnici u Africi ili kao pripadnici mirovnih snaga u Libanu. A to svedoči i o nivou njihove obučenosti. To što svojim ljudima pružaju takve mogućnosti veoma jasno pokazuje koliko su srpske oružane snage trenutno osposobljene. Vojska SAD je ponosna što sa Vojskom Srbije na taj način radi na unapređenju njenih mogućnosti, kao i na njihovu bilateralnu saradnju" kaže general Hodžis. Američki komandant kaže da se Vojska Srbije obavezala na mnoge zajedničke vojne događaje sa SAD i NATO u narednoj godini. "Već se planiraju i događaji za 2017, pa i za godine koje slede. Srbija nastavlja i da obezbeđuje snage za glavne vežbe u Združenom multinacionalnom centru u Nemačkoj" kaže Hodžis.

Izvor: www.blic.rs

Logged
ssekir75
poručnik fregate
*
Offline Offline

Posts: 4 038


« Reply #186 on: November 09, 2015, 05:43:36 pm »

не братац, то само показује колико смо бедни па људи морају да иду у три лепе како би намакли коју пару за себе и своје породице.
Logged
Kuzma®
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9 907« Reply #187 on: May 29, 2016, 01:36:35 pm »

MISIJA Naši vojnici odoše u Liban

Autor: Beta | 29.05.2016. 11:06

Pripadnici Vojske Srbije otputovali su u multinacionalnu operaciju u Liban, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.


* vojska srbije_1000x0.jpg (786.66 KB. 1000x666 - viewed 84 times.)

Pripadnici VS otišli za Liban, Foto: Vojska Srbije


Kako je saopšteno, pešadijsku četu iz Četvrte brigade Kopnene vojske, kojom komanduje major Miodrag Mladenović, kao i štabne oficire i pripadnike odeljenja za nacionalnu podršku, sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" ispratili su ministar odbrane Zoran Djordjević i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Pešadijska četa će narednih šest meseci u Libanu izvršavati zadatke kao samostalna jedinica, u sastavu španskog kontingenta.

Ministri Djordjević i Stefanović, sa zamenikom načelnika Generalštaba, general-potpukovnikom Jovicom Draganićem, i komandantima Treće i Četvrte brigade brigadnim generalima Miletom Jelićem i Zoranom Luburom, pozdravili su se sa svim pripadnicima kontingenta i poželeli im srećan put i uspešno izvršenje zadataka u Libanu.

Nešto ranije sinoć, iz Libana su se vratili starešine i vojnici pešadijske čete, štabni oficiri i pripadnici odeljenja za nacionalnu podršku, koji su u misiji bili od novembra 2015. godine.

Izvor: Alo.rs

Logged
Rade
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 16 411WWW
« Reply #188 on: July 06, 2016, 06:59:47 am »

Испраћај мировњака у Централноафричку Републику
01.07.2016.
Сајт Војске Србије


* 4b977cca-3f7c-11e6-b66b-001a649ddcfe.jpg (114.18 KB. 681x1024 - viewed 47 times.)


Четврти контингент Војске Србије данас је свечано испраћен у мисију Уједињених нација у Централноафричкој Републици (MINUSCA), где ће 68 припадника Војске Србије наредних шест месеци у саставу лаке пољске болнице бити ангажовани на медицинском збрињавању снага у мисији.

Данашњој свечаности у касарни „Бањица 2“ присуствовали су министар одбране Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са члановима колегијума, представници Министарства одбране и Војске Србије, као и пријатељи и породице наших мировњака.

Обраћајући се окупљенима, министар Ђорђевић изразио је задовољство што Република Србија и припадници Војске Србије од самог формирања мировне операције УН у Централноафричкој Републици дају пун допринос  миру и безбедности у овој афричкој држави.

- Наше претходна три контингента су врло успешно, пожртвовано и часно обављали одговорне дужности на медицинском збрињавању припадника УН у овој мировној операцији. Професионализам и високостручни приступ послу ваших колега из претходних ротација сачувале су велики број живота преносећи поруке мира и пријатељства у свим ситуацијама – нагласио је министар одбране додајући да су наши мировњаци до сада показали да имају знање, да су вредни и хумани и увек спремни да прихвате и збрину све оне којима је помоћ била потребна.

Пожелевши срећан пут и добро здравље српским „плавим шлемовима“ у оквиру четврте ротације министар Ђорђевић је поручио да поносни грађани Србије од њих очекују не само да наставе традицију наше земље у изградњи и очувању мира у свету, већ да својим делима, у мултинационалном окружењу, покажу да пожртвованост наших припадника нема граница.

У оквиру свечаности, министар Ђорђевић је команданту српског контигента пуковнику Вангелу Милковском предао државну заставу Републике Србије уз речи „са чашћу и поносом да је носите“. Командант војне болнице у мисији MINUSCA у овој ротацији биће потпуковник др Димитрије Тасић.

Војска Србије у мисији Уједињених нација у Централноафричкој Републици ангажује војне посматраче, штабне официре и војну болницу задужену за медицинско збрињавање снага у мисији.

Logged
Rade
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 16 411WWW
« Reply #189 on: July 06, 2016, 07:00:30 am »

Нова смена наших мировњака у мисији ЕУ у Малију
04.07.2016.
Сајт Војске Србије


* 6a33a664-41d8-11e6-b66b-001a649ddcfe.jpg (145.53 KB. 1024x683 - viewed 91 times.)


Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић разговарао је данас с припадницима ВС који ове недеље одлазе у мисију Европске уније у Малију.

Лекар капетан Милан Ђокић и медицински техничари заставник Александар Николић и старији водник прве класе Бојан Ђинђић чине мобилни медицински тим који ће наредних шест месеци бити ангажован у саставу немачке болнице у мисији.

Циљ Мисије Европске уније за обуку безбедносних снага Малија (EUTM Mali) је подршка оружаним снагама Малија на подизању оперативних и функционалних способности – саветодавним радом у домену командовања, логистичке подршке, људских ресурса, оперативног и обавештајног рада и активном обуком припадника Оружаних снага Републике Мали. Војска Србије учествује у EUTM Mali од 15. децембра 2014. године са медицинским тимом састава лекар и два медицинских техничара.

Пријему је присуствовао начелник Центра за мировне операције пуковник Миливоје Пајовић.

Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 18 526


« Reply #190 on: July 06, 2016, 08:32:15 pm »

Quote
Лекар капетан Милан Ђокић

На фотографији Ђокић има чин мајора.
Logged
Rade
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 16 411WWW
« Reply #191 on: July 23, 2016, 03:56:44 pm »

22JUL2016
vs.rs


* RUP_4471.jpg (293.93 KB. 1024x684 - viewed 68 times.)


Припадници контингента Војске Србије који су претходних шест месеци били ангажовани на медицинском збрињавању особља у мисији УН у Централноафричкој Републици (MINUSCA) стигли су синоћ на београдски аеродром „Никола Тесла“.

Српске мировњаке дочекали су државни секретар у Министарству одбране Ненад Нерић и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић, којима је командант српског контингента пуковник Никола Дејановић реферисао да су припадници треће ротације у мисији MINUSCA успешно извршили све постављене задатке.

Пожелевши пристиглим мировњацима добродошлицу, генерал Драганић је истакао да су током ангажовања у оквиру снага УН показали висок степен обучености и професионалности, представљајући Републику Србију и Војску Србије на најбољи начин у мултинационалном окружењу. Он је такође изразио наду да ће знања и искуства која су стекли у мисији успешно применити у свом будућем раду.

Пут Бангија, престонице Централноафричке Републике, рано јуче отпутовали су припадници четврте ротације Војске Србије који ће наредних шест месеци бити ангажовани у мисији УН у тој афричкој земљи.

Logged
Rade
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 16 411WWW
« Reply #192 on: July 27, 2016, 08:37:40 pm »

27JUL2016
vs.rs

Српски официр у операцији Поморских снага ЕУ у Сомалији


* 4a891a78-53f4-11e6-b66b-001a649ddcfe.jpg (161.19 KB. 1024x683 - viewed 85 times.)


Заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Славољуб Јанићијевић разговарао је данас са капетаном корвете Душаном Ристићем, који ће наредних месеци бити ангажован у саставу поморских снага Европске уније у Сомалији (операција Аталанта).

Капетан корвете Ристић обављаће дужност штабног официра на холандској фрегати “Тромп“.

Снаге у операцији Аталанта ангажоване су на спречавању, превенцији и сузбијању деловања пирата и оружаних пљачки дуж обале Сомалије.

Припадници Војске Србије отпочели су ангажовање у овој мисији обуком два официра речних јединица на француском броду „Ф 730 Флореал”, од 21. октобра до 23. новембра 2011. године. Aнгажовање официра Војске Србије у Оперативној команди мисије у Нортвуду, Велика Британија, отпочело је 25. фебруара 2013. године, а штабног подофицира — 27. маја 2013. године.   

Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 36 231« Reply #193 on: July 28, 2016, 07:39:40 am »

Hoće li dobiti ljudsku uniformu ili na misiju ide obučen u maskirno?
Logged
Rade
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 16 411WWW
« Reply #194 on: July 28, 2016, 02:57:35 pm »

Ne bih znao, ali pretposavljam da ide u ovoj... odnosno, do sada su išli u ovoj.
Logged
Pages:  1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.023 seconds with 25 queries.