PALUBA
October 20, 2021, 02:37:09 am *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Prilikom registracije unesite ispravnu e-mail adresu jer na toj adresi dobijate mail za aktivaciju Vašeg naloga. Proverite obavezno i neželjenu poštu...
 
   Home   Help Login Register  
Za eventualne probleme prilikom registracije, obratite se na e-mail adresu broker824@gmail.com ili webmaster@paluba.info Na forumu PalubaInfo novoregistrovane članove odobravamo ručno, to može potrajati najviše do 24 h.
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 [2] 3 4 5 6 7 ... 34   Go Down
  Print  
Author Topic: Hrvatska vojna industrija - novosti  (Read 185566 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
pp5d6 posejdon
vodnik I klase
*
Offline Offline

Posts: 550


« Reply #15 on: February 25, 2011, 08:37:42 pm »

Kuvajtsku vojsku Hrvatska oprema odorama i specijalnom opremoma a egipatsku vojsku kacigama.
Bit će još dobrih informacija za hrvatsku vojnu industriju.
http://www.poslovni.hr/vijesti/hrvatske-tvrtke-sklopile-unosne-poslove-na-sajmu-idex-2011-173115.aspx
Logged
kopriva
mladji vodnik
*
Offline Offline

Posts: 285


« Reply #16 on: February 25, 2011, 09:43:54 pm »

Božinović sa predstavnicima afganistanskih ministarstava

Ministar obrane Davor Božinović sastao se, tijekom jučer završenog sajma IDEX u Abu Dhabiju, sa predstavnicima Afganistanskih ministarstva obrane i unutarnjih poslova - zamjenikom ministra obrane generalom Hamayunom Fauzijem, zamjenikom ministra unutarnjih poslova generalom Abdulom Rahman Rahmanom te predstavnicima stožera afganistanske vojske i njihovim suradnicima.

Ministar obrane Davor Božinović u razgovoru je naglasio hrvatski doprinos u misiji ISAF, posebice vezan uz obuku Afganistanske narodne armije, pri čemu je istaknuo kako je Hrvatska spremna pružiti obuku pilota i tehničkog osoblja helikoptera. Također Božinović je rekao i kako je hrvatska spremna donirati jednu količinu korištenog osobnog naoružanja i vojne opreme ANA-i, no napomenuo je i kako postoje mogućnosti opremanja ANA-e novim proizvodima hrvatske vojne industrije.

General Fauzi je u ime afganistanske strane zahvalio Hrvatskoj koja, kao relativno mala zemlja, pruža potporu Afganistanu, istaknuvši kako je napredak u stabilizaciji stanja u Afganistanu vidljiv. Fauzi je iskazao interes za proizvode hrvatske vojne industrije, no rekao je kako su stvoreni preduvjeti i za pokretanje projekata koji se odnose na potporu razvoja infrastrukture u Afganistanu, primjerice željezničkog prijevoza.

Na sastanku su s hrvatske strane, uz ministra obrane Božinovića, zamjenika načelnika glavnog stožera OSRH general pukovnika Slavka Barića, državnog tajnika ministarstva gospodarstva Ruđera Friganovića, bili su još i direktor Agencije Alan Ivica Nekić, zatim Zoja Crnečki direkorica Sektora za industriju HGK, te predstavnici Ureda HGK iz Kabula.

Ministar Božinović je tom prigodom, za svoj angažman u proširivanju dobre suradnje između Hrvatske i Afganistana, posebice između ministarstva obrana i unutarnjih poslova dobio medalju 'Simbol časti nacionalne policije Afganistana' koju su mu uručili predstavnici afganistanskih ministarstava obrane i policije.

http://www.morh.hr/
Logged
kopriva
mladji vodnik
*
Offline Offline

Posts: 285


« Reply #17 on: February 26, 2011, 10:36:20 am »

DEMONSTRACIJA NA POLIGONU GAŠINCI

Na vojnom poligonu "Gašinci" 15. su veljače testirana dva vozila Patrije, prvi primjerci kojima su u pogonima brodske tvornice na osnovu dograđene oružne stanice norveške tvrtke Kongsberg. To su stanice na koje je smještena strojnica Browning kalibra 12,7 mm. Provedeno je više načina testiranja u različitim uvjetima, no najzanimljiviji je događaj bilo gađanje iz strojnice pomoću sustava daljinskog upravljanja

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Zahvaljujući susretljivosti Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske i tvrtke Đuro Đaković Specijalna vozila, naša je ekipa 15. veljače na vojnom poligonu "Gašinci" nazočila demonstraciji gađanja borbenog oklopnog vozila Patria AMV.

Na poligonu su testirana dva vozila, prvi primjerci kojima su u pogonima brodske tvornice na osnovu nadograđene oružne stanice norveške tvrtke Kongsberg. To su stanice na koje je smještena strojnica Browning kalibra 12,7 mm.

Provedeno je više načina testiranja u različitim uvjetima, no najzanimljiviji je događaj bilo gađanje iz strojnice pomoću sustava daljinskog upravljanja. Posebno za tu priliku, u Gašincima su boravili gosti iz Norveške, Kongsbergovi stručnjaci koji su se uvjerili da sprega hrvatske Patrije i njihovih oružnih stanica funkcionira prema postavljenim standardima.

Iako su dva vozila službeno u vlasništvu OSRH-a, testiranja provode radnici "Đure Đakovića", naravno, uz potrebnu suradnju djelatnih vojnika koji će se u budućnosti, u sklopu raznih zadaća, služiti novim vozilima. Velika većina od 126 Patrija za OSRH-a bit će opremljena upravo spomenutom stanicom i naoružanjem, tako da je bitno da radnici "Đure Đakovića" imaju jasnu potvrdu da je s njihovom integracijom na vozilo sve u redu.

U to su se željeli uvjeriti i članovi uprave tvrtke, na čelu s direktorom Bartolom Jerkovićem. S njima smo bili smješteni u promatračnici ispred dijela poligona namijenjenoga vježbanju gađanja iz oklopnih vozila. Kako izgleda gađanje iz Patrije mogli smo se uvjeriti "iz prve ruke". Naime, uz nas je bio displej koji je prikazivao kakav pogled ima strijelac iz jednog od dva vozila. Uz sliku, na displeju se nalazio i ciljnički križ, informacije o udaljenosti mete, stupnjevima vidnog polja, stanju streljiva i statusu spremnosti za paljbu. Takav sustav može dobro poslužiti za vježbovne radnje, rekli su nam "Đurini" stručnjaci, zapovjednici mogu nadzirati događaje iz velike daljine. Naravno, i radiokomunikacija je bila obvezna.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Nakon upucavanja (rektifikacije) oružja, iz Patrija je gađano u metu koju je činila mala skupinu pješaštva, zatim u naoružano vozilo koje je stajalo te vozilo u pokretu. Iste radnje ponovljene su kad su se Patrije kretale. Udaljenosti iz kojih se gađalo bile su od cca 500 do 1000 metara. U svakom slučaju, Patria izgleda i djeluje impresivno, a s pripadnicima HKoV-a i predstavnicima "Đure Đakovića", to nam je potvrđeno. Sigurno je, vojnici jedva čekaju da vozilo uđe u punu operativnu uporabu.
Kad su se strojnice ohladile, došao je red na drugi dio testiranja-demonstracije: terensku vožnju. I sami smo imali priliku voziti se nekoliko kilometara. Dovoljno je reći da smo se pitali "kad ćemo već jednom sići s asfalta", a zapravo smo se već nekoliko minuta vozili izvan ceste, po "manje gostoljubivom" dijelu inače besprijekorno uređenog vojnog poligona "Gašinci". Udobnost i stabilnost vožnje je gotovo pa savršena, pa i na najgrbavijem terenu, ili usred prave rijeke blata.

Dakle, hrvatska Patria prošla je svoje vatreno krštenje i to uspješno.

Izvor: http://www.hrvatski-vojnik.hr/


* patria.jpg (78.41 KB, 600x433 - viewed 337 times.)

* kongsberg.jpg (109.83 KB, 600x900 - viewed 333 times.)
« Last Edit: February 26, 2011, 03:28:17 pm by leut » Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 687« Reply #18 on: March 06, 2011, 01:42:27 am »

ODJECI "IDEX-a 2011"

Hrvatske tvrtke sklopile vrijedne ugovore o opremanju

Hrvatska namjenska industrija, MORH i HGK su u Abu Dhabiju pokazali da je njihova interakcija dobitna kombinacija što potvrđuju sklopljeni poslovi tijekom održavanja sajma "IDEX 2011"...

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] Hrvatska tvrtka Šestan-Busch d.o.o. opremit će egipatsku vojsku sa 7000 kaciga, a vrlo je izgledna suradnja s Južnom Afrikom

Hrvatska namjenska industrija je u 2011. godini konačno dobila novi zamah, i to na najbitnijem polju, izvoznom. Izgovoriti rečenicu ovako kategorički i nije teško, kad se pogledaju podaci o poslovima koje su hrvatske tvrtke sklopile na prošlotjednom sajmu vojne opreme i naoružanja "IDEX 2011" u Abu Dhabiju. Dakle, Šestan-Busch d.o.o. zaključio je četverogodišnji ugovor za opremanje egipatske vojske sa 7000 kaciga, a Kroko International d. o. o. će opremiti kuvajtsku specijalnu policiju s impresivnih 40 000 komada odora, 10 000 komada odjeće za specijalne namjene i 5000 pancirnih prsluka.

Uz te ugovorene poslove, u prijestolnici Ujedinjenih Arapskih Emirata najavljeni su i drugi. Kacige s potpisom Šestan-Busch izgledno će kupiti Južnoafrikanci, na web-stranicama Hrvatske gospodarske komore stoji da je riječ o 5000 primjeraka. Patria i Đuro Đaković Specijalna vozila razmotrili su razvoj daljnje suradnje na proizvodnji borbenih oklopnih vozila. Naveli smo samo dio brojnih kontakata, "čiji će se rezultati vidjeti u sljedećim mjesecima", rekla je Zoja Crnečki iz Sektora za industriju HGK-a.

Iza uspjeha na sajmu "IDEX 2011" te optimizma koji je on donio, stoji više razloga. Kao prvo, riječ je o uglednim tvrtkama kojima izvoz nije nepoznat pojam. No, ne zaboravimo, prvo pitanje koje će kupac postaviti jest "služe li se tom opremom i vaše Oružane snage"? Potvrdan odgovor, osnažen činjenicom da je riječ o članici NATO-a, iznimno je važan. Važnost smjera koji su zacrtale politika i struka, opremanje hrvatskog vojnika proizvodima iz Hrvatske, sigurno je višestruka.

Dalje, prodaja i izvoz oružja i vojne opreme uvijek je dijelom i političko pitanje. Potpora i pomoć državnih institucija prijeko su potrebni za uspješno djelovanje na svjetskom namjenskom tržištu, naročito kad je riječ o maloj i relativno mladoj zemlji kao što je Hrvatska. Konkretno uključivanje države je potpuno normalno, uspješan izvoz i veća proizvodnja interes su cijelog hrvatskog društva. Konkretne korake o tome ministar Božinović je poduzeo nekoliko dana nakon stupanja na dužnost, 12. siječnja, kad je održao sastanak s predstavnicima hrvatskih namjenskih proizvođača. Tada je istaknuo da će im MORH biti još više otvoren jer, osim vlastitih potreba, dužnost je Ministarstva i Oružanih snaga pridonijeti reindustrijalizaciji Hrvatske.

Ministar obrane Davor Božinović sastao se na sajmu i s predstavnicima afganistanskog Ministarstva obrane te je u razgovoru naglasio kako postoje mogućnosti opremanja ANA-e novim proizvodima hrvatske vojne industrije

Ministrova nazočnost u Abu Dhabiju bila je kudikamo važnija od protokolarne (podsjetimo, boravio je ondje na poziv vlasti UAE-a). Uz posjet izložbenim prostorima hrvatskih tvrtki, ministar je održao niz sastanaka s predstavnicima političkih struktura zemalja sudionica sajma, ali i s predstavnikom Patria grupe. Bitna tema svih sastanaka bila je suradnja na području obrambene industrije. Svi hrvatski proizvođači jednodušno su pozdravili ministrov doprinos hrvatskom predstavljanju na "IDEX-u" (uz već spomenute tvrtke na sajmu su se predstavili i DOK-ING, Inkop obuća i Agencija Alan d.o.o.).

Hrvatska namjenska industrija, MORH i HGK su u Abu Dhabiju pokazali da je njihova interakcija dobitna kombinacija. Optimizam za 2011. godinu prisnažit ćemo i najavom splitske međunarodne izložbe proizvođača naoružanja i vojne opreme "Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija- ASDA", koja će potkraj ožujka sigurno donijeti pozitivne rezultate hrvatskoj namjenskoj industriji, naravno, uz znatan doprinos MORH-a.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ] Kroko International d.o.o. sklopio je ugovor o opremanju kuvajtske specijalne policije odorama i pancirnim prslucima

Šestan-Busch d.o.o. zaključio je četverogodišnji ugovor za opremanje egipatske vojske sa 7000 kaciga, a Kroko International d.o.o. će opremiti kuvajtsku specijalnu policiju s impresivnih 40 000 komada odora, 10 000 komada odjeće za specijalne namjene i 5000 pancirnih prsluka.

Uz te ugovorene poslove, u prijestolnici Ujedinjenih Arapskih Emirata najavljeni su i drugi. Kacige s potpisom Šestan-Busch izgledno će kupiti Južnoafrikanci, na web-stranicama Hrvatske gospodarske komore stoji da je riječ o 5000 primjeraka. Patria i Đuro Đaković Specijalna vozila razmotrili su razvoj daljnje međusobne suradnje na proizvodnji borbenih oklopnih vozila


Autor: Domagoj Vlahović
Snimio Goran Grošinić
Izvor: Hrvatski vojnik


* idex_03.jpg (116.75 KB, 600x878 - viewed 246 times.)

* idex.jpg (134.29 KB, 600x1116 - viewed 263 times.)
Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 687« Reply #19 on: April 20, 2011, 03:01:30 pm »

Srijeda, 20. Travanj 2011.

Predstavljena nova vojna čizma hrvatskih proizvođača

Ministar obrane RH Davor Božinović i predstavnici „Zajednice ponuditelja“ tvrtki: INKOP Obuća d.o.o. Poznanovec, BOROVO Kožna obuća d.o.o. Vukovar, JELEN PROFESIONAL d.o.o. Čakovec i OBUĆA VIKO d.o.o. Varaždin održali su danas, u srijedu, 20. travnja 2011. u MORH-u konferenciju za medije na kojoj su predstavili novu vojnu čizmu hrvatskih proizvođača.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
„Ovim projektom zaokružuje se plan o hrvatskom vojniku koji će biti opremljen hrvatskim proizvodima od glave do pete, odjeven u hrvatsku odoru s hrvatskom kacigom na glavi, naoružan domaćim pištoljem i domaćom jurišnom puškom, te obuven u hrvatsku čizmu“, istaknuo je tijekom predstavljanja nove vojne čizme ministar Božinović. Naglasio je kako je Ministarstvo obrane izuzetno zadovoljno činjenicom da je u razvoju ovog proizvoda uključena „Zajednica ponuditelja“ jer su na natječaju mogle sudjelovati i tuzemne i inozemne tvrtke na kojemu je pobijedila hrvatska kvaliteta. „Također, istaknuo je kako u opremanju hrvatskog vojnika Ministarstvo obrane nije niti će biti spremno na kompromise kada je u pitanju kvaliteta. „Prema svim ispitivanjima koja su provedena u posljednje dvije godine hrvatska čizma pokazala se izvrsnim proizvodom. Cjelokupni projekt je poticaj MORH-a domaćim gospodarskim subjektima, a ovo je samo jedan dokaz kvalitete hrvatske vojne industrije kojoj će upravo ovako opremljen hrvatski vojnik biti najvažnija referenca za izlazak na treća tržišta“, rekao je ministar obrane Davor Božinović. Također, naglasio je i kako će Ministarstvo obrane za nabavu obuće putem ovog Ugovora iz proračuna u ovoj godini izdvojiti oko 19 milijuna kuna s PDV-om. Cijena čizme iznosi 580 kuna bez PDV-a po paru što je u odnosu na uvozne čizme istih karakteristika znatno jeftinije.

Zadovoljstvo novom vojnom čizmom izrazio je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Lovrić istaknuvši kako je hrvatska vojna čizma razvijena u sklopu projekta opremanja hrvatskog vojnika za 21. stoljeće. „Naši vojnici su testirali novu vojnu čizmu pustinjske boje u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama u Afganistanu i Siriji, a rezultati su pokazali da je čizma izvrsna“, rekao je general Lovrić dodavši kako su se MORH i Oružane snage RH dugoročno opredijelili za novu vojnu čizmu te da će za opremanje pripadnika OS RH svake godine trebati oko 6 500 do 7 000 komada.

U ime „Zajednice ponuditelja“ obratio se predstavnik tvrtke INKOP Obuća d.o.o. Poznanovec Ivan Rogan zahvalivši MORH-u na ukazanom povjerenju za izradu nove vojne čizme pri čemu je istaknuo kako je MORH na ovom projektu izuzetno visoko postavio „ljestvicu“ no, „Zajednica proizvođača“ uspjela je kvalitetno odgovoriti na zadane visoke kriterije. „Kroz ovaj četverogodišnji projekt izrade novih čizama osigurat će se i stabilnost i poslovnost tvrtki „Zajednice ponuditelja“ te posao za oko 1 000 ljudi. Osim što smo uspjeli dobiti kvalitetan i prepoznatljiv hrvatski proizvod, kroz ovaj projekt uspjeli smo i uštedjeti financijska sredstava iz proračuna jer će izrada nove čizme koštati za oko 40% manje od konkurencije koja radi iste ili slične proizvode“, zaključio je Rogan. 

Nove vojne čizme hrvatskih proizvođača „Zajednice ponuditelja“ za potrebe opremanja pripadnika OS RH drugačijih su tehničkih značajki u odnosu na stare čizme. Izrađen je potpuno novi kalup zimskih i ljetnih čizama crne boje i čizama boje pustinje kao inačice čizama za potrebe mirovnih misija. U izradi čizama primijenjeni su inovativni materijali u proizvodnji obuće specijalne namjene poput membrana sa parapropusnim i vodonepropusnim svojstvima. Iste je po svim tehničkim karakteristikama prihvatio i Vojno-tehnički savjet MORH-a krajem 2010. godine, a temeljem dvogodišnjeg razvoja sa Tehničko tehnološkim fakultetom u Zagrebu. Tijekom testiranja u postrojbama Oružanih snaga RH i mirovnim misijama u inozemstvu u svim uvjetima i na različitim terenima u protekle dvije godine čizme su ocijenjene izuzetno dobrima.

Ugovor o nabavi obuće za potrebe pripadnika OS RH – vojničkih čizama i cipela, radno zaštitne i sportske obuće između MORH-a i „Zajednice ponuditelja“ ukupno je vrijedan 19,02 milijuna kuna. Od toga na vojne čizme otpada cca 17 milijuna kuna s PDV-om, dok se preostali iznos odnosi na vojničke službene cipele, sportsku obuću, zaštitnu i radnu obuću.

Isporuka čizama obavljat će se sukcesivno, a krajnji rok ovogodišnje isporuke očekivan je sredinom ove godine. Radi se o količini od gotovo 24 000 čizama, od čega cca 15 000 ljetnih i 9 000 zimskih čizama, a očekuje se kako će pripadnici OS RH svake dvije godine zaduživati po jedan par zimskih i jedan par ljetnih čizama.

Izvor: MORH web


* press_20042011_01.jpg (50.38 KB, 630x452 - viewed 265 times.)
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 977


# proće i ova prehlada


« Reply #20 on: July 28, 2011, 05:37:37 pm »

Pokvario se: Novi oklopnjak HV-a stao je nasred autoceste

Oklopnjake proizvode u Đuri Đakoviću. Kolona novih oklopnjaka u četvrtak se iz Slavonije autocestom vozila prema Zagrebu. Jedan se pokvario već na prvoj vožnji

Piše: Romana Bilešić

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]

Finski proizvođač oklopnih vozila Patria prodao je Hrvatskoj 126 oklopnjaka koje moraju isporučiti do iduće godine. Proizvode se u Đuri Đakoviću u Slavonskom Brodu.
 Kolona novih oklopnjaka u četvrtak se iz Slavonije autocestom vozila prema Zagrebu. Jedan se pokvario već na prvoj vožnji.     

Izvor : http://www.24sata.hr/

Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 687« Reply #21 on: September 15, 2011, 02:10:32 pm »

Srijeda, 14. Rujan 2011.

Ministar Božinović na izložbi obrambene i sigurnosne opreme u Londonu

Ministar obrane Davor Božinović na poziv organizatora, posjetio je jučer, 13.rujna 2011. međunarodnu izložbu obrambene i sigurnosne opreme DSEI, koja se održava ovih dana u Londonu, a na kojoj je konzorcij Patria i Đuro Đaković specijalna vozila izložio borbeno oklopno vozilo te posjetiteljima predstavio mogućnosti proizvodnje.

Tom prigodom ministar Božinović održao je sastanke sa predsjednicima uprave i vodećim ljudima iz finske Patrie, norveškog Kongsberga, njemačkog Rheinmetalla, te predstavnicima britanskog ministarstva za trgovinu i investicije koji su i organizator izložbe.

Predstavnici tvrtke Đuro Đaković specijalna vozila očekuju kako će im prisutnost na jednoj od najvećih međunarodnih izložbi vojne opreme otvoriti mogućnosti za zajednički izlazak sa Patriom na treća tržišta, te im je u tom smislu podrška Ministarstva obrane i te kako značajna.

Izvor: MORH web
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 977


# proće i ova prehlada


« Reply #22 on: October 27, 2011, 08:42:39 pm »

POTRAGA ZA KUPCEM

Tvrtka Đuro Đaković na vojnom sajmu u Tirani predstavila borbeno oklopno vozilo "Patria"8x8"

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
ZAGREB - Tvrtka “Đuro Đaković Specijalna vozila” prvi puta je samostalno na vojnom sajmu u inozemstvu predstavila borbeno oklopno vozilo “Patria”8x8" koje se proizvodi za potrebe Hrvatske vojske. Vozilo koje se u potpunosti proizvodi u Hrvatskoj predstavljeno je na vojnom sajmu u Tirani.

“Đuro Đaković” je na ovaj sajam otišao u potrazi za kupcem svog proizvoda s obzirom da bi izlazak na treća tržišta dugoročno bio najbolja opcija za tvrtku, posebice nakon završetka proizvodnje 126 oklopnjaka koliko ih je naručila Hrvatska vojska. Na sajmu u Tirani izloženo je oklopno vozilo sa vatrenom stanicom koju proizvodi norveška tvrtka Kongsberg.

“Nakon uspostavljene serijske proizvodnje za potrebe Hrvatske vojske i kompletno usvojene proizvodnje ovoga vozila, a u skladu s našom dugoročno uspostavljenom suradnjom s Patriom, ovo je prvi sajam izvan RH na kojem se DDSV samostalno predstavlja. Tirana nije slučajno odabrana kao prva jer je to sajam koji se održava u našoj regiji, u kojoj po nekoj prirodnoj poziciji i trebamo biti najsnažnije prisutni.

S obzirom na situaciju u Europi i svijetu, jasno je da su financijski razlozi dosta ograničavajući faktor u planovima za nabavu ovakvih proizvoda, ali uvjereni smo da u suradnji s našim partnerima možemo ponuditi i iznimno konkurentne financijske uvjete kojima bi planove koje vojske u regiji imaju, mogli učiniti i realno ostvarivima. Albanija je u tom segmentu svakako tržište u kojem želimo aktivno participirati”, kazao nam je Tomislav Mazal, član Uprave Đuro Đaković Holding.

Izvor: http://www.jutarnji.hr/


* patria_436548S1.jpg (170.62 KB, 652x326 - viewed 288 times.)

* patria1_436549S1.JPG (107.03 KB, 652x326 - viewed 258 times.)
« Last Edit: January 22, 2012, 09:41:30 pm by leut » Logged
kopriva
mladji vodnik
*
Offline Offline

Posts: 285


« Reply #23 on: December 17, 2011, 01:28:02 pm »

HS Produkt iz Karlovca, izvan pozornosti javnosti postao, uz Glock, najveći proizvođač pištolja na svijetu
Model HS 2000 već godinama "best buy" pištolj u SAD-u


U posljednjih desetak godina HS-ovci na američkom tržištu prodali već oko dva milijuna pištolja!
Colt, Heckler&Koch, Walther, Beretta, Browning, Smith&Wesson, Sig-Sauer, Ruger, CZ Zbrojovka, najpoznatiji su svjetski proizvođači pištolja. Cijenjeni su, neki i legendarni, opjevani u bezbrojnim filmovima i krimi-serijama. I imaju nešto zajedničko - na svjetskom tržištu gledaju u leđa i zaostaju u broju prodanih primjeraka za pištoljima HS Produkta. Koji, zajedno s austrijskim Glockom dijeli prvo i drugo mjesto u proizvodnji pištolja na svijetu.

Malo tko u Hrvatskoj zna šta se krije iza HS Produkta, imena hrvatskog proizvođača iz Karlovca. Čiji je HS 2000, ili u SAD-u poznatiji kao XD (od extreme duty - ekstremni uvjeti) već godinama "best buy" pištolj. Da je tomu tako uvjerio sam se ljetos, dok su me domaćini iz Nacionalne garde Minnessote odveli u "Cabela's" centar u kojemu se prodaje samo oružje, municija i sve za lov i ribolov. Na posebno istaknutom mjestu kočio se novi model hrvatskog XD-a. A malo ispod njega najpoželjniji pištolj na svijetu - austrijski Glock. Istina, bio je to stariji model, no cijena mu je bila oko 600 američkih dolara, dok je novi hrvatski model stajalo više od 700 dolara. Pitao sam prodavača kako se prodaje naš pištolj.

Zapravo pištolj kojega u SAD-u poznaju kao XD Springfield armory, gdje superbrand Springfield označava uvoznika i glavnog distributera. Jednako kao Glock, odgovorio je. Po povratku u Hrvatsku direktoru HS Produkta Željku Pavlinu ispričao sam priču iz Minnessote. "Ne mogu vam reći točne brojke, to je tajna, no potvrđujem da sada u svijetu postoje tek dva proizvođača koji proizvode godišnje više od sto tisuća pištolja - HS Produkt i Glock", kazao je Pavlin.

Reportažu iz karlovačke tvornice oružja u cijelosti prožitajte u tiskanom izdanju najutjecajnijeg tjednika Obzor
http://www.vecernji.hr/vijesti/model-hs-2000-vec-godinama-best-buy-pistolj-sad-u-clanak-357181
Logged
kumbor
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 837


« Reply #24 on: December 17, 2011, 01:48:09 pm »

Pa gde su onda te milijarde dolara? Sve su penzići pokusali u svojoj juhici. A fond - kako je bio pred bankrorom, tako i jeste.
Logged
Trifko
Moderator
poručnik korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3 831


Од свих ратника најјача су два: време и стрпљење.


« Reply #25 on: December 17, 2011, 01:54:52 pm »

Svaka čast, ovo je fino čuti da neki prozvod sa ovog područija bude najprodavaniji na USA tržištu.

Samo me ovde zanima jedna stvar gdje mogu vidjeti listu privih 10 pištolja po prodaji u USA?
Logged
maxo
stariji vodnik
*
Offline Offline

Posts: 753


« Reply #26 on: December 17, 2011, 04:04:21 pm »

http://top-10-list.org/2010/01/10/top-ten-handguns/

 Top deset najprodavanijih pištolja u USA

http://world.guns.ru/handguns/hg/hr/im-metal-hs-2000-e.html

World guns HS 2000

Inače pištolj se prodaje u oko 50 zemalja svijeta.


Logged
maxo
stariji vodnik
*
Offline Offline

Posts: 753


« Reply #27 on: December 17, 2011, 04:04:59 pm »

<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/lSp8D4SdwBc?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen="true"></iframe>
Logged
Bozo13
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 16 390« Reply #28 on: December 17, 2011, 04:39:01 pm »

Imao sam sreču, da ga kod kolega Policaja dobro pregledam i rastavim. Po videnom vrlo zadovoljan, zadovoljavačuča konačna obrada, i pre svega lepo leži u ruci.

Na žalost nisam imao mogučnost pucati sa njim, ali ako bi nabavljao pištolj, bio bi jedan od najozbilnijih konkurenata. HS 2000, H&K USP ili Walther 99.

LPB
Logged
maxo
stariji vodnik
*
Offline Offline

Posts: 753


« Reply #29 on: December 17, 2011, 04:58:49 pm »

U svojoj karijeri dužio sam podosta modela pištolja ovo je nejbolje do sada,upravo nevjerovatan!!Super!
Logged
Pages:  1 [2] 3 4 5 6 7 ... 34   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Oglasi za poslove na Jooble.org
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.031 seconds with 23 queries.