PALUBA
March 29, 2020, 09:14:36 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Prilikom registracije unesite ispravnu e-mail adresu jer na toj adresi dobijate mail za aktivaciju Vašeg naloga. Proverite obavezno i neželjenu poštu...
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 142 143 144 145 146 [147] 148 149 150 151 152   Go Down
  Print  
Author Topic: Problemi sa računarom, diskusija o hardveru i softveru...  (Read 286158 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Bozo13
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Online Online

Gender: Male
Posts: 15 975



« Reply #2190 on: June 30, 2017, 04:24:32 pm »

Imam osecaj da. NEgde nesto pokupio. I prosli put kad mi se to desilo sa combofix resio ali sada nista ne vidi.
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 345


Bivši ali držim vas na oku


« Reply #2191 on: August 21, 2017, 09:00:25 am »

Posljednih nekoliko dana linuks ne moze osvjeziti nadopune.
Nije da me nesto brine ali neznam dali je to uvod u vece probleme.
Ima li netko ideju sta provjeriti, ovu poruku nalazim u meniju.


* nadopune.png (62.07 KB. 612x398 - viewed 52 times.)

Poz.

Logged
Brok
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 15 594


Jednakost, Bratsvo, Sloboda


WWW
« Reply #2192 on: August 22, 2017, 02:02:53 pm »

Mora Solaris oko Linuksa malo da se čita da ne kažem uči, zvučaće ozbiljno a nije tako. Smiley

To ažuriranje nije uspelo zbog "javnog ključa". Ili je repozitorijum kompromitovan, što se retko dešava ali se nekada i desi, ili treba da uvezeš novi "javni ključ" za taj repozitorijum.
https://help.ubuntu.com/community/Repositories

Ovo ispod je baš starinski način da sve odradiš "peške" ako imaš volje da se zezaš malo
https://help.ubuntu.com/community/Repositories/CommandLine

Ako je distribucija bazirana na Ubuntuu, tj. ako je Mint ili nešto od tih Ubuntu satelita za taj problem, imaš za repozitorijume i aplikaciju sa grafičkim sučeljem, ali nema šanse da se setim kako se zove. Tongue
I ako se ne varam, nove verzije Ubuntua ne dolaze sa instaliranim sinaptikom, a po meni je on najbolji (inače sinaptic je Debianovo čedo) za rešavanje problema sa repoima.
Code:
sudo apt-get install synaptic
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 345


Bivši ali držim vas na oku


« Reply #2193 on: August 23, 2017, 11:08:39 am »

Hvala, evo proradilo samo od sebe, nista nisam radio. Nadopunio se.  Undecided
Ionako planiram napraviti format, jer je na disku jos stara vista pa da sve pocistim.
Onda cu instalirati neku posljednju verziju minta32.

poz.
Logged
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 610


« Reply #2194 on: September 09, 2017, 08:40:00 pm »

Dragi drugari, stručnjaci za PC, tražim razumno objašnjenje!

Naime, posle dužeg odsustva od kuće i nekorištenja, PC mi je počeo praviti probleme prilikom surfanja na netu.
Koristio sam chrome pretraživač i AVG free antivirus. Zapinjalo je, učitavali su se raznorazni nepoželjni sajtovi (ponekad i po 3 istovremeno).
Posavetovao sam se sa jednim drugarom i on mi je preporučio da instališem antivirusni program 360 total security i opera pretraživač sa adblock plus.
To sam i učinio - i preporodio sam se: internet letiiiiiiii   pilot, bez zastajkivanja i učitavanja nepoželjnog sr.nja.

Buni me jedna stvar:
pretplaćen sam na internet paket brzine 40 Mb/s (download) /3 Mb/s (upload) - i takva brzina je bila konstantna prilikom testiranja sa raznim rpogramima sa interneta (speedtest), dok sam koristio chrome  (pre toga firefox).

Nakon instalisanja 360 total security i opera browswera svi speedtest programi mi pokazuju brzinu između 60 - 70 Mb/s download i oko 5 Mb/s upload.
Kako je to moguće?
Logged
Elminstter
razvodnik
*
Offline Offline

Posts: 53


« Reply #2195 on: September 09, 2017, 08:57:41 pm »

mozda nesto od ta dva alata pravi vpn konekciju, pa se ustvari meri brzina lokacije preko koje je vpn.
probaj da downloadujes nesto videces da ti je brzina ko i ranije
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 18 456


« Reply #2196 on: September 09, 2017, 09:12:51 pm »

Могуће је да ти је провајдер подигао брзину јер је је твој "пакет" стари, а новима нуде за исту цену бржи интернет па да не био закинут. То се мени десило.
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 18 456


« Reply #2197 on: September 09, 2017, 09:25:50 pm »

Иначе, чек да поделим искуство овде. Имам лиценцирани Windows 7 Ultimate. Нисам хтео да пређем на Win 10 па сам наставио да га користим. У међувремену сам из неког разлога (својом грешком) покарабасио (покварио) оперативни систем, односно побрисао неке базе тако да није могао да се ажурира, нису радили услужни програми и сл. Реинсталација је била једино решење. Mеђутим, нисам имао инсталациони диск (јер ми је оперативни систем инсталиран код купoвине). После мало претраге по Интеренту нашао сам решење. Преузео сам бесплатно Windows 7 sa ISO са Microsoft-овог сајта (схватио сам отприлике шта значи ова врста инсталације, али се нисам дубље упуштао како то све ради). Пре тога инсталирао сам (по препоруци којих има на Интернету) мали програмчић Produkey који ми је очитао заштитни код мог оперативног система. Након инсталирања Windows 7 sa ISO  (потрајало је то преко 2 сата) унео сам преписани заштитни код и сада оперативни систем ради без грешке. Сви програми су на свом месту и раде без грешке. Ништа није обрисано током реинсталације. Након реинсталирања сам оперативни систем је "повукао" сав потребна ажурирања и направио "бекап".
Logged
JASON
poručnik korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 3 686



« Reply #2198 on: October 05, 2017, 09:29:14 am »

Лепо је мени говорио мој друг Мома да бежим од хардвера као ђаво од крста и да је будућност у софтверу. Не послушах га па ми сад један бронток.а срећу квари. Користио сам се техником 'обриши га сам', али бронток.а је упоран и чврсто држи положај на коме је. Тек велим: Можда се неко сажали и штогод помогне.
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 345


Bivši ali držim vas na oku


« Reply #2199 on: December 24, 2017, 04:54:01 pm »

Problem sa bit torentom u win 10.  Tongue
Svaki put kad pokrenem računalo automatski se i on podigne premda nema nikakvih aktivnih torenta.
Pokušavam ga deaktivirati u sistem config ali tamo ga ne mogu pronaći.
Sve sam od čekirao šta treba ali opet isto.
Nisam program odavno koristio i ovo mi se događa tek od neki dan kad sam skidao jedaje.

hvala poz.

Edit: rijeseno.  Tongue
Kad ga zatvoris na križić on ostane pokrenut. treba ga zatvoriti i na alatnoj traci.

« Last Edit: December 24, 2017, 05:12:34 pm by Solaris » Logged
momo PT61
Prijatelj foruma
potporučnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2 783


ПЕНЗИОНЕР


« Reply #2200 on: July 29, 2018, 08:01:11 am »

Prijatelji pomagajte-mestalo mi farbe na monitoru!!!
Kada uključim PC pojavi se ''welcomd screen'' u normali i ui boji,ali kd se ukljucim na  net ili office sdve to se izgubi i sve gledam kao crno bijelo.Probao sam sa repair,čekirao grafičke drajvere -i opet-ništa!Ima li neko iskustvo sa ovkvim problemom molim da mi se javi,na kraju sam strpljenja!!!!!!!!!!
Logged
Director
stariji vodnik I klase
*
Offline Offline

Posts: 1 049


« Reply #2201 on: July 29, 2018, 09:03:52 am »

Da krenemo od najbanalnijih stvari mada nisi rekao ni koji windows imaš pa ću morati da nagađam :

1. Pogledaj tamo da se podešava personalizacija, obrati pažnju na boje i teme. za win 10 to ti je Settings --> Personalization --> Colors -->High Contrast Settings (isključi greyscale color filter ako je uključen)

2. Pogledaj u Nvidia podešavanjima da li ti je možda Digital Vibrance podešen na neki mali broj. Default je 50, ako je manje vrati na tu cifru.

To mi pada na pamet, ako ne pomogne napiši malo više informacija kao na primer koji windows, grafičku i monitor imaš pa ću proguglati.
Logged
momo PT61
Prijatelj foruma
potporučnik
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 2 783


ПЕНЗИОНЕР


« Reply #2202 on: July 29, 2018, 12:31:25 pm »

Operacija uspesna a pacijent ziv i radi! Puno hvala!
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 11 345


Bivši ali držim vas na oku


« Reply #2203 on: January 16, 2019, 05:31:15 pm »

Ok, prijatelj moli za pomoć a ja vas.  Smiley

Znači tablet Lenovo, IdeaTab A2107A-H, Android 4.0.3
Jednostavno neće da se spoji na WiFi, stalno traži IP adresu.
Aparat prepoznaje mreže i one neke protokole.
Nakon nekog vremena baci poruku u stilu - izbjegavanje loše internet veze
Probali smo na više mreža svugdje isto.
Napravljen reset na tvorničke postavke ali nije pomoglo.

Hvala poz.
Logged
Rocker
Prijatelj foruma
stariji vodnik I klase
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 1 070


Palubin savetnik za hardver


« Reply #2204 on: February 01, 2019, 04:34:03 pm »

Da li je u podešavanjima uključena stavka tipa "Obtain IP adress automatically"? Morao bi da dobije IP adresu od AP-a/rutera ukoliko je na njima uključen DHCP, odnosno, ako dobijaju drugi uređaji koji se kače na istu mrežu.

Moguće je da su parametri vezani za IP adresu ostali na manuelnim podešavanjima, pa da ih zbog toga ne dobija.
Takođe, možda je režim rada podešen da radi samo u jednom standardu (npr. 802.11n,) a AP radi po starijem 802.11g, pa ne može da se zakači. Ta stavka o brzini linka, odnosno standardu koji će da koristi pri komunikaciji takođe treba da bude podešena na automatiku ili možda da probaš ručno da odrediš da radi samo po jednom standardu. Probaj sa 802.11n, on je danas najrasprostranjeniji.

Takođe, WiFi modul je možda neispravan ako su sva podešavanja OK.
Logged
Pages:  1 ... 142 143 144 145 146 [147] 148 149 150 151 152   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.027 seconds with 25 queries.