PALUBA
June 25, 2019, 01:49:10 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: If you are experiencing problems during registration process, please contact us on flushroyal75@gmail.com or miodrag.radojkovic@paluba.info
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 [2] 3 4 5 6 7 ... 16   Go Down
  Print  
Author Topic: Promaknuća, imenovanja, razrješenja i umirovljenja u OS RH  (Read 119437 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
kontraAdmiral1
zastavnik
*
Offline Offline

Posts: 1 292« Reply #15 on: March 03, 2011, 02:25:45 pm »

Kakv će biti vidjet čemo.
@kontraAdmiral1 Dobro si primjetio da je Barić opet izvisio.

Barić je izvisio jer se (previše puta) sam kandidirao. Ljudi takvima ne vjeruju.

A što će ako nema nekoga tko ga gura, spontanoorganizirano kandidira?
Logged
kontraAdmiral1
zastavnik
*
Offline Offline

Posts: 1 292« Reply #16 on: March 03, 2011, 02:43:12 pm »

Utorak, 01. Ožujka 2011.

General pukovnik Drago Lovrić potvrđen načelnikom GS OS RH

Tijekom posjeta predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor Ministarstvu obrane RH danas, 1. ožujka 2011. potvrđeno je kako je general pukovnik Drago Lovrić i službeno imenovan načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga (GS OS) RH.

„Odluka o imenovanju generala pukovnika Drage Lovrića načelnikom GS OS RH je potpisana“, rekao je predsjednik RH Josipović.

Potvrdio je kako se na sastanku u MORH-u razgovaralo o obrambenim pitanjima, razvojnim planovima na području obrane, kao i o izmjenama niza Zakona koji se odnose na područje obrane. Također, predsjednik Josipović najavio je i novu sjednicu Vijeća za obranu.

Na sastanku se razgovaralo i o izvješću Povjerenstva za istraživanje nesreće dva vojna zrakoplova MIG-21.

U izjavi za medije predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvom današnjim sastankom naglasivši izvrsnu suradnju na svim područjima obrane. Također, naglasila je da će se uskoro donijeti izmjene Zakona koji se odnose na područje obrane. „Zadovoljni smo i s novom lokacijom MORH-a koju smo imali priliku prvi puta vidjeti“, zaključila je predsjednica Vlade RH Kosor.

Izvor: MORH web

Nisu točne glasine da će se u kompleks (do)sadašnjeg MORH-a useliti neki trgovački centar,  Cheesy nego se MORH seli iz centra grada i prepušta mjesto Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.  
Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 111« Reply #17 on: March 03, 2011, 03:02:59 pm »

Nisu točne glasine da će se u kompleks (do)sadašnjeg MORH-a useliti neki trgovački centar,  Cheesy nego se MORH seli iz centra grada i prepušta mjesto Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.  

A ko onda seli u dosadašnje prostore Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva?  Smiley
Logged
kontraAdmiral1
zastavnik
*
Offline Offline

Posts: 1 292« Reply #18 on: March 03, 2011, 05:29:58 pm »

Valjda je J. K.s.r dobila proširenje? Wink
Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 111« Reply #19 on: June 14, 2011, 03:41:21 am »

Petak, 27. Svibanj 2011.

Povodom Dana OS RH dodijeljena promaknuća, odlikovanja i pohvale

U povodu obilježavanja 20. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana OS RH i Dana HKoV-a u Domu HV „Zvonimir“ 27. svibnja 2011. održana je svečana akademija na kojoj su uručena promaknuća, odlikovanja, nagrade i pohvale djelatnicima Ministarstva obrane i pripadnicima Oružanih snaga RH.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Na svečanosti su nazočili predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, izaslanik Predsjednika i vrhovnog zapovjednika OS RH ministar obrane Davor Božinović, načelnik GS OS RH general pukovnik Drago Lovrić te drugi visoki civilni i vojni dužnosnici.

Odlukom predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika OS RH o redovnom promaknuću časnika i časnica promaknuto je ukupno 135 pripadnika MORH i OS RH, od čega 18 časnica. Ukupno je promaknuto 75 nižih i 59 viših časnika, te jedan u čin komodora.  Među časnicama u čin brigadirke promaknuta je Gordana Garašić. U čin kapetana bojnog broda promaknut je Marinko Močan dok je u čin komodora promaknut Robert Hranj. Predsjednik Republike Hrvatske odlikovao je redom kneza Branimira s ogrlicom general pukovnika Slavka Barića, general pukovnika Darka Grdića i kontraadmirala Zdenka Simičića, te je pohvalio 6 pripadnika OS RH.

Čestitke pripadnicama i pripadnicima OS RH uputila je predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor. „Prepoznati su vaši osobni angažmani, želja za korakom više. Priznanja su to za vaš doprinos izgradnji obrambenog sustava. Hvala vam na tome“, rekla je Kosor. Prisjetila se i branitelja koji su svoje živote i zdravlje založili u našu današnjicu, našu budućnost, te je naglasila kako je upravo zbog njih naša obveza raditi što bolje. Pozdravila je i iskazala duboko poštovanje našim vojnicima u međunarodnim misijama. „Napori Vlade RH bit će i dalje usmjereni na poboljšanje vašeg položaja i uvjeta vašeg rada bez obzira na krizu“, rekla je predsjednica Kosor.

„Poštovani pripadnici OS RH, svoja ste neprocjenjiva iskustva stečena u Domovinskom ratu, onaj pobjednički duh jedinstvene Hrvatske ugradili u stvaranje suvremenog obrambenog sustava, u nadogradnju znanja i dostizanje novih standarda“, rekao je ministar Božinović čestitajući u ime Predsjednika OS RH, svoje osobno i Ministarstva obrane promaknutim pripadnicima MO i OS. Napomenuo je i da je način na koji naši vojnici predstavljaju Hrvatsku u misijama i operacijama diljem svijeta svima na ponos. Tamo pokazuju svoju profesionalnost, sposobnost svladavanja zadaća, ali i za nas specifično, razumijevanje za ljude. „Ponosni smo na vaših i naših 20 godina, ponosni smo na vaša ostvarenja“ zaključio je Božinović.

U ime OS RH promaknutim, odlikovanim, nagrađenim i pohvaljenim pripadnicima MORH-a i OS RH čestitao je načelnik GS OS RH general pukovnik Drago Lovrić. Napomenuo je kako su danas OS RH dio obrambenog sustava koji suvereno štite neovisnost i cjelovitost Republike Hrvatske, ali su aktivne i u međunarodnim misijama gdje su prepoznati po svom znanju, stručnosti, odlučnosti . „Na našu vojsku možemo i moramo biti ponosni. Naša je odgovornost stalna izgradnja sustava u kojem će se njegovati načela napredovanja temeljena na znaju i osobnim postignućima“, rekao je general Lovrić.

Na svečanoj akademiji pripadnicima MO i OS uručene su nagrade i pohvale ministra obrane i načelnika GS OS RH.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
U ime promaknutih, nagrađenih i pohvaljenih zahvalio se komodor Robert Hranj. „Za sve nas ovo ima posebno značenje jer slavimo 20 godina OS RH. Ostvarili smo velike rezultate, prevalili dug put, no naš posao na izgradnji OS još nije gotov i nikada neće ni biti“, rekao je komodor Hranj. Zahvalio se i svima koji su im pomagali u radu jer napomenuo je bez zajedničkog rada pojedinačni bi rezultati bili znatno manji. „Ovom se prigodom prisjetio i poginulih branitelja koji će zauvijek ostati u našim srcima i sjećanjima“, rekao je komodor Hranj.

Akademija je završila prigodnim glazbenim programom Orkestra Hrvatske vojske.

Izvor: MORH web


* akademija_27052011_01.jpg (47.67 KB, 630x418 - viewed 138 times.)

* akademija_27052011_11.jpg (52.48 KB, 630x418 - viewed 132 times.)
Logged
Istria 052
Prijatelj foruma
zastavnik I klase
*
Offline Offline

Posts: 1 935


« Reply #20 on: June 14, 2011, 05:54:39 am »

Quote
U čin kapetana bojnog broda promaknut je Marinko Močan dok je u čin komodora promaknut Robert Hranj. operacijama diljem svijeta svima na ponos. Tamo pokazuju svoju profesionalnost, sposobnost svladavanja zadaća, ali i za nas specifično, razumijevanje za ljude. „Ponosni smo na vaših i naših 20 godina, ponosni smo na vaša ostvarenja“ zaključio je Božinović.

Izvor: MORH web


Robert Hranj i Marinko Mocan su 36. kl  MVA, Robert Hranj je bio 1. u rangu u svojoj klasi. Marinko Mocan je 8. klasa VG Zagreb. Cini mi se da je Hranj zavrsio MTSVS Split isto kao 1. u rangu.

Ovo su dobri vjetrovi u OS RH...
« Last Edit: November 13, 2012, 05:07:49 pm by leut, Reason: popravak citata » Logged
kopriva
mladji vodnik
*
Offline Offline

Posts: 285


« Reply #21 on: June 14, 2011, 12:56:04 pm »

Francuski veleposlanik dijelio odlikovanja hrvatskim brigadirima

Pred postrojenim svečanim vodom, ispred francuskog minolovca „Lyre“ vezanog u ratnoj luci lora, veleposlanik Francuske Jérôme Pasquier dodijelo je časnicima Hrvatske vojske brigadirima Berislavu Šipickom i Tomislavu Vibovcu visoka vojna odličja Francuske Republike.

Brigadir Šipicki jedini je hrvatski časnik na čijem se reveru sjaji  francuska Komemorativnu medalja za osobite zasluge u mirovnoj misiji ISAF u Afganistanu. Veleposlanik Pasquier uručio je Šipickom odličje u ime francuskog ministra obrane, a na prijedlog francuskog brigadira De Lapassea koji je Šipickom bio zapovjednik u Afganistanu. Radno mjesto Šipickom bio je kamp „Warehouse“ u istočnom Kabulu.

- Radio sam na kompletnoj obavještajnoj, logističkoj i organizacijskoj potporu ostalim pripadnicima 14. hrvatskog kontingenta. Obavještajna potpora sa naše nacionalne strane, kao i ISAF obavještajnog sustava, bila je u svrhu prikupljanja svih podataka koje su služili za sigurnost naših postrojbi i izbjegavanja opasnosti na terenu. Bili smo vrlo učinkoviti u tome. Niije bilo ni ranjavanja, ni pogiblje-kaže brigadir Šipicki koji je u obavještajom radu u domeni sigurnosti aktivno surađivao sa francuskim kontingentom.

Brigadir Vibovec dobio je medalju Nacionalne obrane srebrnog reda. Ovaj je časnik, kao dio 15. generacije, završio Združeni koledž u Francuskoj, najvišu razinu vojnog školovanja u toj zemlji.

- Medalju sam prvenstveno dobio zbog pohađanja i rezultata ostvarenih na Združenom koledžu, kao i zbog prezentiranja vlastite zemlje. Kao nemornar sam sudjeloavo u izradi kompleksne francuske studije o viziji HRM-a čiji časnici imaju dosta kontakata sa francuskim kolegama. Taj vrijedan dokument pokazao je što HRM može u odnosu na vlastite ambicije. Osnovna je poruka studije da HRM i Obalna straža moraju biti više prisutni i vidljivi na otvorenom moru-kaže nam brigadir Vibovec.
Francuski lovac mina  „Lyre M 648“ u posjeti je HRM-u do 16. Lipnja. Tijekom bilateralne vojne suradnje predviđena je i provedba zajedničkog uvježbavanja protuminskih ronitelja i uvježbavanje posada lovca mina „Lyre““ i lovca mina „Korčula LM-51“ iz sastava Flotile HRM.

Slobodna Dalmacija
« Last Edit: June 07, 2017, 02:15:22 pm by leut » Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 111« Reply #22 on: July 14, 2011, 01:55:29 am »

Ponedjeljak, 11. Srpanj 2011.

Predsjednik RH imenovao general bojnika Dragutina Repinca novim zapovjednikom HKoV-a

Na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, na prijedlog načelnika Glavnog stožera OSRH general pukovnika Drage Lovrića i uz suglasnost ministra obrane Davora Božinovića, imenovao je general bojnika Dragutina Repinca zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske, a imenovanje stupa na snagu 11. srpnja 2011.

General bojnik Dragutin Repinc završio je Vojnu akademiju kopnene vojske, Zapovjednu stožernu školu u Hrvatskoj vojsci te Zapovjednu stožernu školu kopnene vojske u SAD-u.

Završio je i više različitih tečajeva u zemlji i inozemstvu. Obnašao je različite dužnosti u Oružanim snagama Republike Hrvatske, a najznačajnije među njima su: savjetnik za operativno i ratno planiranje u Operativnoj zoni Zagreb, zapovjednik Časničke škole, načelnik stožera Hrvatske kopnene vojske i načelnik Uprave za planiranje u Glavnom stožeru Oružanih snaga.

Bio je voditelj kolegija Operativno umijeće i neratne operacije u Ratnoj školi OSRH „Ban Josip Jelačić“ i vanjski suradnik i urednik područja Vojništvo za Hrvatsku opću enciklopediju.

Odlikovan je s više odlikovanja, među kojima je i Red kneza Branimira i Red bana Jelačića. Od 2005. do 2007. bio je zapovjednik UN misije u Indiji i Pakistanu, te je bio najviše pozicionirani hrvatski časnik u UN misijama.

Izvor: MORH web

General Repinc imenovan je nakon smjene i uhićenja generala Kruljca, dosadašnjeg zapovjednika HKoV.

Vezana vijest: Uhapšen general Kruljac
Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 111« Reply #23 on: July 14, 2011, 01:59:30 am »

Utorak, 12. Srpanj 2011.

Božinović i Lovrić na preuzimanju dužnosti novog zapovjednika HKoV-a

Ministar obrane Davor i Božinović i načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić nazočili su danas, u utorak, 12. srpnja 2011. u Karlovcu na preuzimanju dužnosti novog zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general bojnika Dragutina Repinca.

[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
Generala Repinca, na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti te na prijedlog načelnika Glavnog stožera OSRH general pukovnika Drage Lovrića i uz suglasnost ministra obrane Davora Božinovića, imenovao je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, a imenovanje je stupilo na snagu 11. srpnja 2011.

Ministar obrane Davor Božinović istaknuo je da Hrvatsku kopnenu vojsku čekaju značajne zadaće, no da Oružane snage znaju prepoznati i odabrati vrsne ljude koji su sposobni te zadaće i izvršiti.

U svom obraćanju načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago naglasio je da je zbog dosadašnjeg uspješnog rada, iznimne profesionalnosti i odanosti vojnom pozivu i Oružanim snagama, te svog iskustva i širokog znanja general Repinc dokazao spremnost preuzeti zapovijedanje Hrvatskom kopnenom vojskom. Od njega je zatražio da i nadalje izgrađuje sustav koji će u svakom trenutku biti sposoban zaštititi nacionalne interese, ali i interese svakog pojedinca. Sustav u kojem će se napredovanje temeljiti na postignućima i u kojem će se poštivati opći principi rada temeljeni na zakonitosti, profesionalnosti i transparentnosti.

Novi zapovjednik HKoV-a general Repinc zahvalio se načelniku Glavnog stožera na ukazanom povjerenju, ministru obrane na potpori te vrhovnom zapovjedniku OS RH na imenovanju. Istaknuo je kako od pripadnika Zapovjedništva i podređenih postrojbi Hrvatske kopnene vojske očekuje potporu i provođenje svih planiranih zadaća i aktivnosti, prije svega u provođenju strateških dokumenata - Strateškog pregleda obrane i Dugoročnog plana razvoja OS RH, na području međunarodne vojne suradnje, međunarodnih vježbi te sudjelovanja u mirovnim operacijama i misijama.

General bojnik Dragutin Repinc rođen je 1959. godine u Zagrebu. Završio je Vojnu akademiju KoV-a, Zapovjedno stožernu školu na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“ te Zapovjedno stožernu školi KoV-a u SAD-u kao prvi hrvatski časnik. Tijekom svoje karijere obnašao je niz odgovornih dužnosti, između ostalih načelnika stožera Hrvatske kopnene vojske te načelnika Uprave za planiranje Glavnog stožera OS RH. U razdoblju od 2005. do 2007. godine bio je zapovjednik UN misije UNMOGIP u Indiji i Pakistanu, te je time postao prvi hrvatski časnik koji je zapovijedao misijom Ujedinjenih naroda. Za svoj rad više je puta odlikovan.

Izvor: MORH web


* hkov_12072011_09.jpg (65.52 KB, 630x420 - viewed 161 times.)
Logged
Рашо
Moderator
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 474« Reply #24 on: July 14, 2011, 03:33:52 pm »

Ako sam dobro razumio, Repinc je sada prava osoba za dužnost komandanta KoV. Ali prije četiri godine, izgleda, nije imao šanse u konkurenciji saobraćajca, bez obzira na blistavu karijeru i na sve moguće završene vojne škole...
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 912« Reply #25 on: July 14, 2011, 04:44:58 pm »

Ako sam dobro razumio, Repinc je sada prava osoba za dužnost komandanta KoV. Ali prije četiri godine, izgleda, nije imao šanse u konkurenciji saobraćajca, bez obzira na blistavu karijeru i na sve moguće završene vojne škole...

Ranije su mu falile ,kahm,kahm, još neke kvalifikacije  Wink

poz.
Logged
madmitch
stariji vodnik I klase
*
Offline Offline

Posts: 1 162


« Reply #26 on: July 14, 2011, 05:19:40 pm »

Ako sam dobro razumio, Repinc je sada prava osoba za dužnost komandanta KoV. Ali prije četiri godine, izgleda, nije imao šanse u konkurenciji saobraćajca, bez obzira na blistavu karijeru i na sve moguće završene vojne škole...

Ranije su mu falile ,kahm,kahm, još neke kvalifikacije  Wink

poz.

Politički vazelin i prijatelji?
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 17 388


« Reply #27 on: July 14, 2011, 08:49:39 pm »

По години рођења рекао бих да је генрал Репинц зваршио 35.класу Војне академије КоВ ЈНА. Зна ли ко који је био род војске?
Logged
ORIĆAREB
In memoriam
kapetan fregate
*
Offline Offline

Posts: 7 364« Reply #28 on: July 14, 2011, 08:57:22 pm »

По години рођења рекао бих да је генрал Репинц зваршио 35.класу Војне академије КоВ ЈНА. Зна ли ко који је био род војске?
Siguran sam da zna naš drug "kpecotic" samo da nam se javi. Dotad nam ostaje čekati.
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 912« Reply #29 on: July 14, 2011, 08:58:04 pm »

Ako sam dobro razumio, Repinc je sada prava osoba za dužnost komandanta KoV. Ali prije četiri godine, izgleda, nije imao šanse u konkurenciji saobraćajca, bez obzira na blistavu karijeru i na sve moguće završene vojne škole...

Ranije su mu falile ,kahm,kahm, još neke kvalifikacije  Wink

poz.

Politički vazelin i prijatelji?

Da , kao i svugdje .  Wink

poz.
Logged
Pages:  1 [2] 3 4 5 6 7 ... 16   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.024 seconds with 25 queries.