PALUBA
May 25, 2018, 02:01:46 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Za sve probleme prilikom registracije obratite se mailom na flushroyal75@gmail.com
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20   Go Down
  Print  
Author Topic: Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) - aktivnosti  (Read 60711 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9 509« Reply #270 on: March 20, 2017, 11:27:07 pm »

17.03.2017.

MEMORAANDUM

Kanader diplomacija: Hrvatska i Izrael postaju vojni saveznici

Surađivat će se na dvadesetak područja, od vojno-tehničke suradnje, suradnje u prodaji, proizvodnji i nabavi oružja, treningu vojnih pilota itd.* 0f32233b2225f358ce06219d7242c26e.jpg (76.49 KB. 780x505 - viewed 145 times.)
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu i pukovnik Davor Turković, zapovjednik protupožarne eskadrile: Put za ponovne razgovore Hrvatske i Izraela o vojnoj suradnji počeo je upućivanjem dva kanadera u pomoć Izraelu (Foto: Ministarstvo obrane)

Autor: Davor Ivanković

Hrvatska i Izrael produbit će svoje političke i vojne veze, postaju i vojne saveznice, jer će početkom idućeg tjedna u Tel Avivu potpisati Memorandum o razumijevanju, odnosno pravni okvir sporazuma o obrambenoj suradnji. Memorandum potpisuju dva ministra obrana, hrvatski Damir Krstičević i izraelski Avigdor Lieberman, a tekst sporazuma prethodno je i brzo dogovoren između dviju strana, nakon što su stručnjaci definirali područja suradnje koje su od obostranog interesa.

Saznaje se da je u memorandumu navedeno dvadesetak područja, od vojno-tehničke suradnje, suradnje u prodaji, proizvodnji i nabavi oružja, definira se međusobna mogućnost treninga vojnih pilota i drugog osoblja, sigurnosna suradnja, doktrinarna pitanja, obuka i trening i sl. Za Krstičevića se i inače zna da voli brzinu i efikasnost, no to kako su Hrvatska i Izrael u samo nekoliko mjeseci odradile posao oko vojne suradnje u vezi s kojom dvije države neuspješno “koketiraju” već petnaestak godina, uistinu jest iznenađenje.

Izazvali poštovanje

Sve se počelo razvijati brzo nakon uspješne hrvatske “kanader diplomacije”, kada je krajem studenog prošle godine Hrvatska u Izrael poslala svoja dva kanadera CL-415 s ukupno 14 članova posade i tehničkog osoblja dok su Izraelom plamtjeli šumski požari biblijskih razmjera.

Od zamolbe izraelske vlade Hrvatskoj da pomogne svojim protupožarnim zrakoplovima do slijetanja naše interventne ekipe u vojnu bazu izraelske vojske Hatzor u središnjem dijelu Izraela prošlo je manje od 24 sata, što je već s poštovanjem doživljeno u Izraelu. No, prava priča počinje kada su Izraelci (koji nemaju kanadere) shvatili da je zapovjednik naše protupožarne eskadrile, pukovnik Davor Turković jedan od najvećih svjetskih autoriteta u strategiji gašenje ovakvih požara. “Povukli” su ga u svoj intervencijski Stožer, gdje im je on sugerirao “pravce” napada i načine gašenja. Nakon toga, izraelski premijer Benjamin (Bibi) Netanyahu obišao je hrvatsku ekipu, što su prenosili svi svjetski mediji, kao i razgovor između njega i Turkovića koji se odvijao u kabini kanadera.

Krstičević je vojnik, te je skakao od sreće što su se Hrvati tako dokazali u Izraelu i bili tako brzi i uspješni, no on je, zahvaljujući svojoj drugoj karijeri, i menadžer. Pa je brzo shvatio da se na tom novonastalom valu velikog prijateljstva s ovom važnom državom može konačno dogovoriti i vojna suradnja. Premijera Andreja Plenkovića nije trebalo uvjeravati, jer je i sam požurio sa službenim putem u Izrael krajem siječnja ove godine. Susret s Netanyahuom bio je toliko srdačan da je već na spomen hrvatske zainteresiranosti za vojnu suradnju, u sklopu koje se, naravno, govorilo i o potrebama HRZ-a, dakle nabavi nove eskadrile borbenih zrakoplova,

Netanyahu trenutačno reagirao i Krstičević se sa svojim dijelom delegacije dignuo sa sastanka premijera i našao u koloni vozila koja je brzala iz Jeruzalema, gdje je sjedište izraelske vlade, k Tel Avivu, gdje je smješteno izraelsko Ministarstvo obrane. Tada je Krstičević s kolegom Liebermanom dogovorio razmjenu stručnih prijedloga kako bi se utabale pripreme za potpisivanje vojnog sporazuma.

A posjet u ožujku idućeg tjedna trebao bi dodatno definirati hrvatske i izraelske interese i potrebe u obrambenoj suradnji. Kako je HRZ gorući problem, zbog nepopravljivo neizvjesnog stanja eskadrile starih MiG-ova 21, s Krstičevićem je u delegaciji i vrh HRZ-a. Izrael je već i prije bio u našoj “optici” kao mogući isporučitelj borbenih aviona koji Hrvatskoj trebaju, kao i Švedska, Francuska, Južna Koreja, SAD. Izraelci su počeli zamjenjivati svoje F-16 supermodernim F-35 te je pretpostavka da će imati viška zrakoplova koji bi Hrvatskoj bili tako dobrodošli. No, to hrvatsko zanimanje za borbenu eskadrilu tek je jedan od naših interesa i u MORH-u nikako ne žele da se put naše delegacije medijski pretvara tek u potragu za borbenim zrakoplovima.

Gripeni nisu isključeni

Krstičević naglašeno pazi da nikome od eventualnih ponuditelja, dođe li napokon vrijeme kada će ministar obrane od Vlade dobiti zeleno svjetlo da krene u odabir, ne ostavi prostora za sumnju u bilo kakvo pogodovanje te će delegacije i stručnjaci HRZ-a i MORH-a biti jednako otvoreni za sve ponuditelje, od kojih neki, poput švedskog SAAB-a već deset godina pregovaraju s RH oko nabave Gripena i koji i dalje u svim svojim medijskim nastupima Hrvatsku stavljaju kao zemlju potencijalnu naručiteljicu njihovih aviona.

Nakon dramatičnih izvješća koje je načelnik Glavnog stožera OS RH general Mirko Šundov predao predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović i ministru Krstičeviću o stanju eskadrile, jasno je kako će državni vrh morati ubrzati donošenje odluke oko budućnosti borbenog dijela HRZ-a.

    Memorandum o razumijevanju pravni je okvir sporazuma o obrambenoj suradnji
    Memorandum sadrži 20-tak područja suradnje od obostranog interesa
    Definira se mogućnost treninga vojnih pilota, suradnja u prozvodnji oružja...

Što nakon političke odluke o nabavi aviona?

Pred Vladom RH u 2017. nekoliko je koraka u donošenju odluke o novoj borbenoj eskadrili. Prvi podrazumijeva donošenje političke odluke o tome da RH treba sposobnost vlastitog air-policinga. Za to je potrebna eskadrila od 10 jednosjeda i dva do četiri školska dvosjeda. Nakon te odluke MORH formira projektni tim koji će kreirati model za upravljanje procesom odabira. Krstičević planira osnovati i 4 podtima, tehnički, financijski, offset i personalni tim (potrebe za pilotima, tehničkim osobljem). Slijedi upućivanje pisama u kojima se pozivaju države ponuditelji da pošalju svoje ponude, i to po dvije, koje uključuju nabavu na kredit te na leasing. Potom timovi računaju analitiku priuštljivosti. Slijedi preporuka o najboljoj ponudi, a konačna je odluka na Vladi.

Večernji.hr

« Last Edit: March 20, 2017, 11:28:16 pm by leut » Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9 509« Reply #271 on: March 25, 2017, 04:34:46 pm »

25.03.2017.

PARTNERI I SAVEZNICI

'Ovo su povijesni dani, vjerujte!': Damir Krstičević o suradnji s Izraelom zbog koje je Hrvatska vojska na velikoj prekretnici


* 8558457.jpg (86.21 KB. 1200x800 - viewed 68 times.)

Ovo su povijesni dani, vjerujte! Tim nam je riječima hrvatski ministar obrane Damir Krstičević, odmah nakon slijetanja iz Tel Aviva u Zagreb u srijedu poslijepodne, sažeo dojmove svoga dvodnevnog posjeta Izraelu.

– Iz ovoga posjeta, nakon ovakvog sporazuma koji smo s Izraelcima potpisali i nakon svih naših postignutih dogovora, rodit će se iznimno bitne stvari za hrvatsku državu. Vjerujte, ovakav važan događaj znači povijesnu prekretnicu ne samo u odnosima dviju država nego i za sigurnosno-obrambenu poziciju Hrvatske na budućoj globalnoj karti – tvrdi ministar.

A što konkretno znači potpisivanje sporazuma o obrambenoj suradnji dogovorenog između potpredsjednika Vlade Krstičevića i izraelskog ministra obrane Avigdora Liebermana? Podrazumijeva li to nabavu borbenih zrakoplova F-16, za čiju prodaju su nam Izraelci navodno dali sasvim konkretnu ponudu, a o čemu se najviše govorilo? Uz to, hrvatska Vlada je intenzivirala pripreme za definitivnu odluku o nabavi jurišnih zrakoplova.

Obrambena sposobnost

– Razumjet ćete da u ovom trenutku ne mogu govoriti o detaljima. Ali, da bi se shvatio kontekst, naglasio bih ponovno kako je naša odluka o zadržavanju hrvatskog borbenog zrakoplovstva jasna i konačna. Hrvatska mora imati jako borbeno zrakoplovstvo – izričit je ministar.

– Dakle, to nama treba, takva obrambena sposobnost. E sad, trebamo naći ravnotežu između želja i mogućnosti. U igri su sve opcije, istražujemo sve mogućnosti, pa smo i s našim domaćinima razgovarali o svemu, pa i o pitanju rješenja za naše borbeno zrakoplovstvo. Sve je otvoreno, sustavno ispitujemo svaki segment i na koncu ćemo izabrati ono najbolje za Hrvatsku – kaže Krstičević.

A da se o nabavi izraelskih borbenih zrakoplova ozbiljno razmišlja, potvrđuje i činjenica da su s ministrom obrane putovali i zapovjednik hrvatske borbene eskadrile, kao i kompletan ekspertni tim iz Zagreba. Svi skupa su u Izraelu bili na važnoj misiji s očitim ciljem da se što bolje upoznaju s njihovim borbenim zrakoplovstvom, koje je jedno od najboljih na svijetu, i da detaljno utvrde sve što ono nudi. Uostalom, nisu zaludu tijekom ta dva dana posjeta obišli čak dvije izraelske zrakoplovne baze.

Kako bi što detaljnije ispitali sve opcije, zapovjednik eskadrile i hrvatski ekspertni tim nisu se vratili s ministrom u Zagreb. Ostali su u Izraelu gdje će idućih dana obavljati dodatne uvide kako bi dobili kompletnu sliku za konačnu odluku o obnovi hrvatskog borbenog zrakoplovstva.

Hoće li hrvatski piloti letjeti na izraelskim F-16, tek će se vidjeti. No takva odluka, ako se bude prihvatila izraelska ponuda, znači dramatične promjene ne samo u Hrvatskoj vojsci i zrakoplovstvu nego i u tehnološkom, industrijskom, pa i u civilizacijskom smislu. Taj iskorak značio bi i simboličan i stvaran konačan izlazak iz ruskih sfera, koje simboliziraju MiG-ovi, i prelazak na zapadni sustav, u kojem je Hrvatskoj i mjesto.

U tom smislu jasnija je i poruka potpredsjednika Vlade Krstičevića kako su ovo za Hrvatsku povijesni dani. Uistinu i jesu povijesni, ako sagledamo stvari na takav način da se ovim usmjerava država i odabire njezin smjer razvoja za predstojeća desetljeća.

Poticaj gospodarstvu

A što se tiče tehnološke komponente i rezultata što ih je u tom smislu potaknuo Krstičevićev posjet Izraelu, jasno je kako će ukupna suradnja koja će se tek ostvariti značiti i razvoj industrijskih kapaciteta, prije svega u obrambenoj industriji. To će značiti i poticaj ukupnom gospodarstvu koje će osloniti na tu industriju. Sektor sigurnosti bio bi tako u funkciji gospodarskog rasta.

Ministar Krstičević oduševljen je načinom na koji su Izraelci primili hrvatsko izaslanstvo. Svakom gestom, svakim potezom i svakom riječju pokazivali su da su se jako pripremili, shvaćajući suradnju s Hrvatskom vrlo ozbiljno i ocijenivši je iznimno važnim događajem. Zato je i prijem, navodi Krstičević, bio vrhunski i – što je posebice bitno – maksimalno otvoren: od počasne straže, preko pripremljenog bogatog programa obilazaka i kontakata, do pažnje na svakom koraku. To je nešto dosad nedoživljeno, zadovoljan je ministar.

Potpisani hrvatsko-izraelski sporazum o obrambenoj suradnji je okvir za sustavnu izgradnju odnosa i cijeli paket mjera o opremanju i moderniziranju vojnih komponenti dviju država.
Ta ukupna obrambena suradnja, prema Krstičeviću, velika je stvar za Hrvatsku vojsku, koju čeka razvoj novih dostignuća. A ona su potrebna da bi se Hrvatska mogla nositi s izazovima, opasnostima i prijetnjama ovog doba.

Naime, potpisani je sporazum podloga za ukupnu suradnju u čak 20 područja. Podrazumijeva se vojno-tehnička suradnja, zatim razmjena iskustava, opremanje, modernizacija borbenog sektora, suradnja u polju kibernetičke sigurnosti i protupožarna zaštita, odakle je, zapravo, sve ovo i poteklo.

Naime, sudjelovanje hrvatskih kanadera u gašenju požara u Izraelu prije četiri mjeseca izazvalo je toliku pozornost da je bilo jasno kako se još nešto iza brda valja...

Posjet izaslanika

Od spomenute suradnje u 20 područja najzanimljivija je, ipak, suradnja u sasvim konkretnim programima. Primjerice, već je dogovorena razmjena časnika pa bi se hrvatski časnici obrazovali na izraelskim vojnim školama, a izraelski na hrvatskima.

Nadalje, organizirat će se i borbeni tečajevi za obuku mladih časnika, ali i zajedničke vježbe hrvatskih i izraelskih postrojbi koje bi uvježbavale ulične borbe, odnosno sraz u uvjetima urbane gerile. A da je riječ o sasvim ozbiljno shvaćenom odnosu i posve konkretnoj suradnji, potvrđuje i podatak kako će prvi izraelski vojni izaslanik u Krstičevićev ured u Zagrebu stići već idućeg ponedjeljka. Dogovorit će se odmah idući koraci i precizni termini.

I kad se sve ovako postavi i spozna, jasnije su i Krstičevićeve riječi koje je ponovio na kraju: "Ovim su države Izrael i Hrvatska postale partneri i saveznici."

PROGRAM SURADNJE

- vojno-tehnička suradnja
- razmjena iskustava
- opremanje
- modernizacija borbenog sektora
- suradnja u polju kibernetičke sigurnosti
- protupožarna zaštita
- razmjena časnika
- borbeni tečajevi za obuku
- zajedničke vježbe hrvatskih i izraelskih postrojbi
- uvježbavanje uličnih borbi

Zanimaju ih iskustva Hrvatske vojske

Nama godi da smo partneri s najboljima u obrambenim sposobnostima, a Izrael to sigurno jest! Međutim, ne zaboravite i drugo lice medalje. Naime, jasno je kako su i oni to prepoznali u Hrvatskoj.

Prepoznali su Hrvatsku vojsku kao profesionalnu, pouzdanu, otvorenu za suradnju, kao i činjenicu da i oni mogu iskoristiti naša iskustva. Jasno, mi imamo svoj cilj snaženja Hrvatske vojske i razvoja njezinih sposobnosti i to nam je motiv – kazuje nam Krstičević.

Piše Damir Dukić, Slobodna Dalmacija

Logged
Рашо
Moderator
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 292« Reply #272 on: March 25, 2017, 06:12:44 pm »

A što konkretno znači potpisivanje sporazuma o obrambenoj suradnji dogovorenog između potpredsjednika Vlade Krstičevića i izraelskog ministra obrane Avigdora Liebermana? Podrazumijeva li to nabavu borbenih zrakoplova F-16, za čiju prodaju su nam Izraelci navodno dali sasvim konkretnu ponudu, a o čemu se najviše govorilo

Баш недавно су из службе повучени сви апарати верзија А и Б који су набављени 1979.-1981. године по програму Peace Marble I, локално названих "Netz". Очекују да ће апарате (барем највећи дио) продати на јужноамеричком, афричком и азијском тржишту.
Logged
proxy1969
zastavnik I klase
*
Offline Offline

Posts: 1 987


« Reply #273 on: March 25, 2017, 06:22:05 pm »

Баш недавно су из службе повучени сви апарати верзија А и Б који су набављени 1979.-1981. године по програму Peace Marble I, локално названих "Netz". Очекују да ће апарате (барем највећи дио) продати на јужноамеричком, афричком и азијском тржишту.

Naša priča se vrti oko F-16C Barak/D Brakeet Block 30, podignut na razinu Barak 2020.......
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 503« Reply #274 on: March 25, 2017, 06:27:56 pm »

Quote
Ovo su povijesni dani, vjerujte!
Quote
Razumjet ćete da u ovom trenutku ne mogu govoriti o detaljima.

Pričekajmo da prođu izbori. Mislim da će se tada sve iskristalizirati.  Cool

poz.
Logged
Рашо
Moderator
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 292« Reply #275 on: March 25, 2017, 06:41:02 pm »

Баш недавно су из службе повучени сви апарати верзија А и Б који су набављени 1979.-1981. године по програму Peace Marble I, локално названих "Netz". Очекују да ће апарате (барем највећи дио) продати на јужноамеричком, афричком и азијском тржишту.

Naša priča se vrti oko F-16C Barak/D Brakeet Block 30, podignut na razinu Barak 2020.......

Зар су "Бараци" на продају? Дај неки линк, не налазим ништа у вези њих, само за "Нец"...
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 16 034


« Reply #276 on: March 25, 2017, 09:43:17 pm »

Израелци су познати трговци: купиш јефтино-продаш скупље. Код њих нема ништа џабе и "повољно".  Да не испадне да сам нешто злурад, али ту треба бити врло опрезан и пажљив и избору. Код њих такође важи правило: "такнуто - макнуто" - нема после предомишљања, враћања и сличних ствари.
Logged
Рашо
Moderator
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 292« Reply #277 on: March 26, 2017, 11:01:16 am »

Баш недавно су из службе повучени сви апарати верзија А и Б који су набављени 1979.-1981. године по програму Peace Marble I, локално названих "Netz". Очекују да ће апарате (барем највећи дио) продати на јужноамеричком, афричком и азијском тржишту.

Naša priča se vrti oko F-16C Barak/D Brakeet Block 30, podignut na razinu Barak 2020.......

Мислим да су ипак у питању тек повучени апарати А и Б који би били модернизовани.

Колико је то заиста исплативо, одлучиће они који су плаћени за то.

Ево и линка: https://www.flightglobal.com/news/articles/israel-details-f-16-ace-bid-for-croatia-413918/
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 503« Reply #278 on: April 29, 2017, 09:00:57 am »

Ako nekoga zanima moze se ukljuciti u diskusiju.

Javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga strategije nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske

https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=5238

poz.
Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9 509« Reply #279 on: July 13, 2017, 02:45:08 pm »

12.7.2017.

Ministar Krstičević s ministrom Mattisom u Pentagonu


* _mattis12072017_02.jpg (246.34 KB. 1200x799 - viewed 46 times.)

U sklopu službenog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević susreo se u srijedu, 12. srpnja 2017. godine s  američkim ministrom obrane Jamesom Mattisom u Pentagonu, tijekom kojeg je naglašena iznimno dobra suradnja Republike Hrvatske i SAD-a kao strateških saveznika i partnera, posebno na području obrane i sigurnosti.

Na početku sastanka američki ministar obrane James Mattis rekao je kako se danas u američkim vojnim školama uči o vojnoj operaciji OSRH kao o primjeru dobro pripremljene i izvršene vojne operacije.

Također, ministar Mattis istaknuo je kako je Hrvatska mala zemlja koja daje jako velik doprinos međunarodnoj sigurnosti, primjer je izvrsnog NATO saveznika, kojem je važno borbeno zrakoplovstvo. Iskazao je potporu SAD-a Hrvatskoj u vezi nabave novog borbenog zrakoplova naglasivši važnost te sposobnosti.

Na sastanku dvojica ministara razgovarala su i o zajedničkom sudjelovanju Oružanih snaga RH i SAD-a u NATO misijama i operacijama diljem svijeta, te je američki ministar Mattis istaknuo: "Ponosni smo služiti rame uz rame s hrvatskim vojnicima u misijama i operacijama u Afganistanu i na Kosovu".

Ovom prilikom ministar Krstičević rekao je: "Želim vam zahvaliti na potpori koju SAD pruža Hrvatskoj od početka borbe za hrvatsku neovisnost do danas. Sjedinjene Američke Države najvažniji su strateški partner Republike Hrvatske, a naše države, posebno kao NATO saveznici, ulažu velike napore u izradnju globalnog mira i sigurnosti".

"Zajedno smo u Afganistanu od 2003. godine i na Kosovu od 2008. godine, a sudjelovat ćemo i u NATO-ovoj Ojačanoj prednjoj prisutnosti. Ponosan sam što će Hrvatska biti jedna od rijetkih NATO saveznica koja će sudjelovati u dvije borbene skupine: u Litvi pod njemačkim vodstvom i u Poljskoj pod američkim vodstvom. To pokazuje našu predanost Savezu i visoku odgovornost u međunarodnom djelovanju", naglasio je ministar Krstičević.

Ministar Krstičević i ministar Mattis razgovarali su o zajedničkim aktivnostima u NATO savezu, zajedničkom doprinosu međunarodnoj sigurnosti u kriznim područjima i naporima u borbi protiv terorizma, sigurnosno-političkoj situaciji u hrvatskom okružju i jugoistoku Europe, o nastavku američke potpore u razvoju hrvatskih obrambenih sposobnosti te o nastavku bilateralne obrambene suradnje.

Obojica ministara izrazili su iznimno zadovoljstvo konstruktivnim sastankom i dogovorenim načinima suradnje u području obrane i sigurnosti te su potvrdili  izvrsnu suradnju dvaju strateških saveznika i partnera.

Republika Hrvatska i Sjedinjene Američke Države strateški su saveznici i partneri koji sa zajedničkim interesima dijele vrijednosti i odgovornost za sigurnost u svijetu, uključujući i sudjelovanje u  koaliciji u borbi protiv terorizma.

Tijekom službenog posjeta SAD-u ministar Krstičević posjetio je i nacionalno groblje Arlington u Washingtonu, te odao počast na grobu neznanog junaka.

Također, u sklopu posjeta susrest će se sa zamjenikom direktora Američke agencije za obrambenu i sigurnosnu suradnju DSCA (Defence Security Cooperation Agency) Gregom Kausnerom i direktorom Obrambene obavještajne agencije DIA (Defense Intelligence Agency) generalom Vincentom Stewartom, a planiran je i sastanak i druženje s predstavnicima hrvatske dijaspore.

Posjetit će i tvrtku Lockheed Martin gdje će razgovarati s potpredsjednicom za međunarodnu suradnju Nancy Ziuzin Schegel.


* _mattis12072017_09.jpg (200.71 KB. 1200x799 - viewed 33 times.)


* veleposlanstvo_12072017_01.jpg (191.09 KB. 1200x800 - viewed 97 times.)

Foto: Department of Defence, morh.hr

Logged
Istria 052
Prijatelj foruma
zastavnik I klase
*
Offline Offline

Posts: 1 863


« Reply #280 on: July 13, 2017, 05:29:27 pm »

Tko god je spreman kupiti, dobrodosao je, .. sve pocasti Gospodinu kupcu.. Customer care
Logged
Solaris
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 10 503« Reply #281 on: July 13, 2017, 05:37:44 pm »

Još da kupac ima išta u novčaniku a ne samo puste želje...

poz.
Logged
dzumba
Stručni saradnik - specijalne jedinice
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Posts: 16 034


« Reply #282 on: July 13, 2017, 09:49:37 pm »

Позјамиће, као и сви остали у комшилуку. Ко ће вратити...као и увек...  Cheesy
Logged
leut
Urednik
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9 509« Reply #283 on: July 14, 2017, 08:36:46 am »

13.7.2017.

Ministar Krstičević posjetio DIA i Lockheed Martin

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, danas, u  četvrtak, 13. srpnja 2017., drugog dana posjeta SAD-u, posjetio je Obrambenu sigurnosnu agenciju SAD-a (Defence Intelligence Agency-DIA) i susreo se s predstavnicima tvrtke Lockheed Martin u Washingtonu.

Tijekom posjeta Obrambenoj sigurnosnoj agenciji SAD-a vođeni su razgovori o sigurnosnim izazovima u svijetu i aktualnoj sigurnosno političkoj situaciji na jugoistoku Europe, borbi protiv terorizma te kibernetičkim i hibridnim prijetnjama.

S predstavnicima tvrtke Lockheed Martin ministar Krstičević je razgovarao o dosadašnjim zajedničkim projektima te o mogućnostima buduće suradnje.


* dea_13072017_1.jpg (127.52 KB. 1200x900 - viewed 34 times.)


* dea_13072017_2.jpg (166.67 KB. 1200x900 - viewed 34 times.)

Foto: MORH, morh.hr

Logged
Рашо
Moderator
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 292« Reply #284 on: July 14, 2017, 10:02:31 am »

13.7.2017.

Ministar Krstičević posjetio DIA i Lockheed Martin


S predstavnicima tvrtke Lockheed Martin ministar Krstičević je razgovarao o dosadašnjim zajedničkim projektima te o mogućnostima buduće suradnje.

[ Attachment ]
[ Attachment ]
Foto: MORH, morh.hr


Ministar Krstičević posjetio je tvrtku LOCKHEED MARTIN te je s predstavnicima tvrtke razgovarao o dosadašnjim zajedničkim projektima te o mogućnostima buduće suradnje.

[ Attachment ] Foto: MORH, morh.hr


Постоји ли неђе још који топик у коме можемо прочитати да је министар Крстичевић посјетио Локид Мартин?
Logged
Pages:  1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.022 seconds with 26 queries.