PALUBA
December 08, 2019, 10:59:25 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: If you are experiencing problems during registration process, please contact us on flushroyal75@gmail.com
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Del.icio.us Digg FURL FaceBook Stumble Upon Reddit SlashDot

Pages:  1 2 [3]   Go Down
  Print  
Author Topic: Predsednik drzave i vrhovni komandant OS Srbije - aktivnosti  (Read 9857 times)
 
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
cobra 73
mladji vodnik
*
Offline Offline

Posts: 198


СА ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ


« Reply #30 on: September 10, 2017, 09:24:44 am »

Не липши магарче до зелене траве!
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34 397« Reply #31 on: June 10, 2018, 12:13:26 pm »

Вучић: Почетком 2019. имаћемо најснажнију армију у региону
недеља, 10.06.2018.

Већ почетком наредне године имаћемо најснажнију армију у региону, рекао је данас председник Александар Вучић након обиласка реновираних просторија Интерната Војне гимназије у Београду.

„48 година ништа нисмо мењали на овом објекту и то је велика грешка и народа и државе да се ништа не обнавља. Данас сте могли да видите прву фазу и смештај који је на веома високом нивоу”, каже Вучић. Како је навео, до сада су у прву фазу уложена 32 милиона динара, али је дошло боље време. „Видео сам нове, младе људе и дошао сам да позовем људе из Србије, посебно са југа Србије да дођу зато што их чека добра будућност у војсци Србије”, рекао је Вучић. Додао је да ће грађани Србије ускоро моћи да виде колико нам је војска снажнија, јаца и боља него што је била раније. „Желим да све наше објекте обновимо и да изгледа неупоредиво боље него што је до сада”, рекао је.

Председник је истакао да данас улажемо много више у војску Србије. „Нисам случајно рекао, већ следеће године моћи ћете да видите да не постоји снажнија армија од наше у региону. Али имамо неколико проблема. Треба нам много више војника. Највише проблема је због примања, и њих ћемо повећавати. Најмање проблема имамо на југу Србије" рекао је он. Вучић је истакао да је проблем и то што нам је техника застарела, и када будемо спремнији да прихватимо ново наоружање. „Морамо и однос према војницима и полицајцима да променимо. Без њих нећемо имати ни мир ни стабилност. Желимо војнике и официре у униформама. Она са собом носи част, морал, озбиљност и дисциплину”, рекао је председник.  (Танјуг)

Ozvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34 397« Reply #32 on: July 29, 2018, 05:54:50 pm »

Вучић: Ове године милијарду евра за наоружање ВС
недеља, 29.07.2018.

Никинци - Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће ове године бити уложено више од милијарду евра у наоружање и војну опрему, што је највише у региону, не рачунајући Румунију која је 2,5 пута већа по броју становника. На тај начин, према Вучићевим речима, јачамо своју одбрамбену индустрију.

„Када хоћете да будете војно неутрални морате да будете довољно снажни да се одбраните од оних који би своју војну снагу могли да користе као средство политичког притиска. Дакле морате да будете довољно снажни да вас сви поштују и да сви поштују независност ваше земље”, рекао је Вучић у Никинцима где је присуствовао показној вежби Војске Србије. Милсим да је добро да улажемо и улагаћемо још више, додао је председник.

Набавка француских ракета

Модернизација, опремање и наоружавање војске увек је дуготрајан, компликован и мукотрпан процес, али га ми радимо брзо и треба да радимо још брже и улагаћемо још, јер хоћемо сваког потенцијалног агресора да одвратимо од напада на Србију, поручио је председник Србије Александар Вучић.

„Хоћемо да свако ко помисли да би му Србија била лака мета, прогута кнедлу у грлу и да добро разуме да би наишао на жесток, много јачи отпор него што је на такав отпор могао и морао да рачуна пре 10-15 година”, поручио је Вучић у Никинцима након показне вежбе гађања из стрељачког наоружања, које користи Војска Србје, али и које је у развоју. Вучић је најавио и да ће пре краја године, крајем октобра или почетком новембра, у ваздуху изнад Србије бити осам или девет Мигова 29. Никада, подвукао је, нисмо имали те авионе, „4 плус” генерације, који ће у том броју летети изад земље, а да су српски, ловачки и бомбардерски авиони. Додао је да се данас на показној вежби видела стварна готовост војника и војних капацитета, те да су се видели и недостаци, на чијем ће се отклањању радити, као и добре стране онога што је урађено у последње време.

Задовољан је, каже, како Специјалном бригадом и СКАР пушкама, као и онима који нису војници људима из крагујевачке „Заставе” и ониме што је приказала крагујевачка модуларна пушка, као и оним што су приказала наша возила „Лазар” и „Милош”. Подвукао је да набављамо и нове хеликоптере, Ми 17 и Ми 34, које до сада никада нисмо имали. Истакао је да модерни системи наоружања много коштају, а да Србија све то набавља, а да се не одражава на стање у буџету, нити се повећава, већ се, напротив, и даље умањује јавни дуг. Додао је да су војници задовољни пушкама, али да би желели више комплета униформи, за чију су набавку, каже, расписани тендери. „Радићемо на новим системима, пре свега на вођеним ракетама”, рекао је председник.

Додао је да се преговара са Француском, али и са неким другим западним земљама за додатно оружје, као и да се са појединим земљама преговарало о набавци наоружнаих беспилотних летелица, јер у томе наша памет није довољно далеко одмакла, али ће бити улагања у наше инжењере, јер је жеља да сами будемо произвођачи и „Пегаза”, „Врабца”, као што смо произвели „Милоша” и „Лазара”. Зато ће, додао је, сличних вежби бити чешће и стручни људи у војсци наставиће са радом, како би недостаци били отклоњени. „Наставићемо да радимо да будемо, не само респектабилни, већ да можемо себи да кажемо да они који би потенцијално покушали да угрозе Србију не могу да стекну било какву предност у односу на Србију”, поручио је председник. (Танјуг)

Izvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34 397« Reply #33 on: August 14, 2018, 11:00:29 pm »

Вучић посетио Војнотехнички институт
уторак, 14.08.2018.

Председник Србије Александар Вучић посетио је Војнотехнички институт, како би се обавестио о степену реализације нових развојних пројеката Института и разговарао са 48 новозапослених инжењера и официра са Војне академије, којима је рекао да су дошли на место где се показује колико се воли земља.

Министарство одбране је раније најавило да ће том институту у новембру 2018. бити уплаћена четири милиона динара за стимулацију, као и да су почела да се улажу средства како би се побољшао материјални положај стручњака у том Институту. Председник Србије се у обраћању осврнуо на, како је рекао, два кључна питања на којима треба даље радити, а то су знање и образовање, без којег се не може напред, и на стање у војсци. Изразио је задовољство што је 48 младих људи запослено у Институту, и додао да без тога војска не може иновативно и технолошки да напредује, а што је важно за будућност наше армије.

Како је рекао, повећаваће се плате и лакше добијати станови, што ће им омогућити да се посвете држави и њеном напретку и лакши живот и за њих и њихову децу. Вучић је рекао да је потребан поглед унапред јер само онај ко држи главу високо и испред себе може да напредује, а онај који гледа назад се саплиће.

„Молим вас да гледате напред и да видите шта можете да урадите за своју земљу. Наша војска је веома снажна”, рекао је председник Републике. Он је навео да се после свих хладноратовских подела у свету поново направио мултиполарни свет и тим више нам је потребна снажна озбиљна и одговорна војска која је у стању да превентивно делује на сваког агресора, који ће знати да ће се суочити са моћном техником и људима који су способни да бране своју земљу. Поручио је да се од младих много очекује, али и да ће држава дати и више него сто они од ње очекују.

„Дошли сте на место где се показује колико се Србија воли. Добродошли”, поздравио је Вучић новозапослене у Институту. Војнотехнички институт основан је након ослобађања земље - 3. новембра 1948. године - као Војнотехнички институт Југословенске армије. Једно од приоритетних опредељења те установе било је опремање, развој и модернизација војске с ослонцем на сопствене снаге. Они се данас баве истраживањем и развојем у области одбрамбених технологија. У наоружање Војске Србије прошле године је уведен прототип широкопојасног радио-гониометара „хера”, комплет стрелишне опреме са радио управљањем - УПТМ и прототип огртача војничког маскирног М-12 из комплета личне опреме.

На завршним испитивањима су били прототип ракетног система „морава” (самоходни ракетни лансер и логистичко возило), прототип модернизованог ракетног система „куб”, прототип аутомобила теренског ФАП 8х8, прототип мултифункцијског упаљача, прототип комплет личне опреме - чизме универзалне, чизме теренске и комбинезон маскирни, прототип микроталасног малошумног појачавача, нулта серија Комплет стрелишне опреме са радио управљањем - уређај за показивање лаких мета, и прототип упаљач тренутно успореног дејства. То је највећа војна научно-истраживачка установа и саставни је део Министарства одбране Републике Србије. Развој наоружања и војне опреме (НВО), као производа високе технологије, главни је циљ деловања ВТИ-а.

Циљ је до сада успешно оствариван, јер је током 70 година, колико Институт постоји, за потребе оперативне употребе Војске Србије освојено преко 1.300 средстава НВО. При томе, освојене су бројне нове технологије, многи савремени материјали и нове методе , ВТИ располаже данас са 24 савремене лабораторије. Неке од њих су од међународног значаја, неке су јединствене на подручју Балкана, а већина превазилази војни значај, па се могу сматрати националним ресурсом Републике Србије.

Обиласку Војнотехничког института, у касарни „Жарково”, присуствовао је и министар одбране Александар Вулин. (Танјуг)

Izvor: www.politika.rs
Logged
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 34 397« Reply #34 on: November 03, 2018, 08:32:41 am »

Вучић одликовао ВТИ орденом Белог орла другог степена
Аутор: П.О. петак, 02.11.2018.

Војнотехнички институт није само обичан Институт, нити само једна организација која окупља врхунске стручњаке који стварају наоружање и војну опрему, ви сте нешто више. ВТИ је срце једне велике и слободарске војске – истакао је изасланик председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије министар одбране Александар Вулин на свечаности поводом обележавања 70 година рада Војнотехничког института, саопштило је Министарство одбране.

Поводом јубилеја и обележавања 70 година успешног рада, председник Републике Србије Александар Вучић одликовао је ВТИ орденом Белог орла другог степена. Честитајући празник у име врховног команданта и председника Републике Александра Вучића, министар Вулин је истакао да, уз свој рад и стваралаштво, када научно радознали покушају да искораче, припадници ВТИ треба да знају да је сваки њихов успех још један гарант да је наша земља слободна и независна, да сама одлучује о себи. Осврнувши се на претходних седам деценија, министар Вулин је истакао да се променило све – од земље која је ВТИ основала, идеологије због које је настао, мењала су се имена армија, задаци, технологија, али се, изгледа до данас није променила једно – стручност, квалитет и врлина људи који раде у ВТИ. Директор ВТИ пуковник др Бојан Павковић, осврнувши се најзначајније моменте током претходних седам деценија постојања и рада Института, истакао је ВТИ градио свој идентитет искључиво својим резултатима.

- О резултатима током 70 година рада ВТИ сведоче 1.300 средстава наоружања и војне опреме, која су уведена у оперативну употребу Војске, освојене бројне нове технологије, методе испитивања и савремени материјали - нагласио је пуковник Павковић додајући да су претходних 15 година за ВТИ биле веома изазовне.

Али након што су ВТИ, домаћа памет и технологија, као и одбрамбена индуструја поново препознати као битан фактор подизања способности Војске Србије, додао је пуковник Павковић, јавила се потреба за променом рада тог Института - повећањем броја развојних задатака, уз захтев за скраћено време развоја, а све у циљу ефикаснијег опремања Војске Србије новим средствима и делотворније модернизације постојећих средстава. Павковић је истакао да је у 2018. години остварено знатно убрзање развоја, а тај успех остварен је првенствено захваљујући подршци државног врха и Министарства одбране. На свечаности, Велику плакету ВТИ, поводом јубилеја, Институт је доделио председнику Републике Србије Александру Вучићу и министру одбране Александру Вулину, које је на вечерашњој свечаности пуковник Павковић уручио изасланику председника и врховног команданта министру Вулину. Поводом јубилеја, Плакете ВТИ додељене су и начелнику Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковнику Милану Мојсиловићу и помоћнику министра одбране за материјалне ресурсе др Ненаду Милорадовићу.

Izvor: www.politika.rs
Logged
Dreadnought
Global Moderator
kapetan bojnog broda
*
Online Online

Posts: 29 061« Reply #35 on: May 29, 2019, 11:32:15 am »


Vučić u poseti obnovljenom internatu Vojne gimnazije


Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas rekonstruisani internat Vojne gimnazije, u čiju obnovu je uloženo oko 180 miliona dinara.

Tokom radova, koji su trajali osam meseci, obnovljeno je svih pet spratova u zgradi, a kompletno su uređene spavaonice, kupatila, dnevni boravci i trpezarija, nad kojom je zamenjen i krov.

Izvođač radova je Vojno građevinska ustanova „Beograd”.

U internatu ima 516 mesta za učenike Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole.

Zgrada je građena od 1976. do 1978. godine, a prostire se na više od 10.000 kvadrata.

Predsednik je internat obišao u društvu ministra odbrane Aleksandra Vulina, čije je ministarstvo izdvojilo sredstva za obnovu, načelnika Generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovića, načelnika Vojne akademije generala Bojana Zrnića i načelnika Vojne gimnazije pukovnika Miroslava Gvozdenovića.

izvor
Logged
Kuzma®
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9 790« Reply #36 on: May 29, 2019, 01:28:48 pm »

Необично у данашње време да радове није извела нека приватна фирма.  У сваком случају лепо је чути да се ради на побољшању услова будућих подофицира и официра.

На линку је вест на сајту МО и фотогалерија - ЛИНК
Logged
lovac
Stručni saradnik za brodska oružja i sisteme
kapetan korvete
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 6 350


« Reply #37 on: May 29, 2019, 02:02:46 pm »

Bolje da je pošao sam, da obiđe tu decu, bez cirkusanta Vulina! 
Logged
Kuzma®
Administrator
kapetan bojnog broda
*
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 9 790« Reply #38 on: May 29, 2019, 02:11:22 pm »

Sta ces, u ovoj nasoj tragikomediji nekom zapadne i takva uloga.

P.S
Ne znam licno ali iz nekih izvora sam cuo da on privanto i nije bas toliki cirkusant koliko dobro igra tu ulogu.
Logged
Pages:  1 2 [3]   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder

SMFAds for Free Forums
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.02 seconds with 25 queries.