duje
Počasni član
|
 |
« Reply #30 on: June 21, 2009, 12:15:54 PM » |
|
Eksponat vojnog muzeja Pivka [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] mercedesove oznake Pozdrav Duje
|
|
|
|
« Last Edit: February 26, 2010, 07:10:33 PM by Broker, Reason: ubačene slike u atačment »
|
|
|
|
|
dreadnought
PR Palube
Global Moderator
|
 |
« Reply #31 on: June 23, 2009, 05:04:42 PM » |
|
Evo ga jedan "Slovenac" u akciji  [ Attachment: You are not allowed to view attachments ] duje, koliko BVP-a je ostalo u Sloveniji nakon "razvoda braka"?
|
|
|
|
« Last Edit: February 26, 2010, 07:11:38 PM by Broker »
|
|
'' Never lost, never will ...... Denny Crane! "
|
|
|
janezek67
mladji vodnik
 Slovenia
|
 |
« Reply #32 on: June 23, 2009, 05:15:45 PM » |
|
Pričalo se o brojki oko 52.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tpku_2b
vodnik
ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!!!
|
 |
« Reply #33 on: June 23, 2009, 05:31:36 PM » |
|
... maljutka u letu ... svaka cast za sliku ... koji aparatom je slikano, ako se neko seca? ... ovo je u tehnickom smislu takodje extra ... ja sam pokusavao nesto slicno, ali nije mi uspelo ... u svakom slucaju pohvale ......
|
|
|
|
|
|
Vodite bitke koje su dovoljno velike da bi bile vazne,a dovoljno male da ih mozete dobiti. FIRST IN - LAST OUT! ACCEPT,ADAPT AND OVERCOME!!! MAKIJAVELIZAM JE STANJE UMA - SVE OSTALO JE PRECENJENO!!!
|
|
|
duje
Počasni član
|
 |
« Reply #34 on: June 23, 2009, 05:56:27 PM » |
|
stvarno neznam, ali mi se čini, da ima Janezek dosta točnu informaciju, pokušat ču se raspitat. Pozdrav Duje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wasp
stariji vodnik
|
 |
« Reply #35 on: June 23, 2009, 07:36:20 PM » |
|
... maljutka u letu ... svaka cast za sliku ... koji aparatom je slikano, ako se neko seca? ... ovo je u tehnickom smislu takodje extra ... ja sam pokusavao nesto slicno, ali nije mi uspelo ... u svakom slucaju pohvale ......
Izvinjavam se zbog offtopic-a ali verujem da je ovo snimano high-speed kamerom pa izvučen samo jedan kadar. Ne verujem da foto-aparat može da napravi ovakvu fotografiju. Možda grešim al eto.
|
|
|
|
|
|
The four things worth singing about: First one is drinking, second is cheating, third is killing and the fourth is going to hell!
|
|
|
Rocker
vodnik
The glamour, the fortune, the pain...
|
 |
« Reply #36 on: June 24, 2009, 01:27:02 AM » |
|
I ja se izvinjavam na off-u, ali ima i fotoaparata koji mogu da slikaju u tzv. burst režimu, tj. nekoliko (desetina) fotografija jednu za drugom. Brzina takođe varira od modela do modela, ali čisto da znate da postoje klasični fotoaparati kojima je moguće uslikati ovako nešto. Ipak nije u pitanju metak kome je početna brzina 2-3 M.
|
|
|
|
|
|
Данас нама кажу, деци овог века, Да смо недостојни историје наше, Да нас је захватила западњачка река, И да нам се душе опасности плаше.
И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем.
|
|
|
wasp
stariji vodnik
|
 |
« Reply #37 on: June 24, 2009, 12:38:56 PM » |
|
Opet off al nema veze I ja se izvinjavam na off-u, ali ima i fotoaparata koji mogu da slikaju u tzv. burst režimu, tj. nekoliko (desetina) fotografija jednu za drugom. Brzina takođe varira od modela do modela, ali čisto da znate da postoje klasični fotoaparati kojima je moguće uslikati ovako nešto. Ipak nije u pitanju metak kome je početna brzina 2-3 M.
Pa ima nešto slično na običnim aparatima (čak i na mobilnom) - sekvencijalno slikanje (sequence) pa se uslika isto tako par slika za redom ali opet ne u tom intervalu da može ovakvo nešta da napravi. Naravno verujem da je to na profi aparatu mnogo bolje pa mi ovo što si ti napisao zvuči realno.
|
|
|
|
|
|
The four things worth singing about: First one is drinking, second is cheating, third is killing and the fourth is going to hell!
|
|
|
Broker
Administrator
Veteran
|
 |
« Reply #38 on: June 24, 2009, 12:43:12 PM » |
|
Moja neostvarena želja, da vodim maljutku...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tpku_2b
vodnik
|
 |
« Reply #39 on: June 24, 2009, 10:34:56 PM » |
|
... iskreno, i moja ... vecito sam se druzio sa ovim pesadincima kod nas , mislim na "BVP-ejce" , imao sam i preko 2.000 ispaljenja na trenazeru, nekoliko puta sam se vozio sa starijim vodnikom koji je bio zaduzen za KPNO u KPNO-u na Pasuljane, ali nikad nisam imao prilike da je okinem ... kazu da jedna kosta oko 4-5 hiljada , kao jedan "Yugo" ... osecaj mora da je extra, bez daljnjeg ... ali , ko zna ... jednog dana ... sigurno!!!
|
|
|
|
|
|
Vodite bitke koje su dovoljno velike da bi bile vazne,a dovoljno male da ih mozete dobiti. FIRST IN - LAST OUT! ACCEPT,ADAPT AND OVERCOME!!! MAKIJAVELIZAM JE STANJE UMA - SVE OSTALO JE PRECENJENO!!!
|
|
|
Broker
Administrator
Veteran
|
 |
« Reply #40 on: June 25, 2009, 09:40:35 AM » |
|
Jeste skupe su, i kod nas su davali redovno jednom zaći da gađa na Livadama, (za pokazno) kada dođu ovi odozgo da gledaju, ali taj je znao da je vrti bezmalo u krug i da pogodi metu. I ja sam se igrao na trenažeru u trenucima dosade ili zimi kada nema nešto naručito na se radi u parku. Odlazio sam u mehanizovanu četu koja je bila u sklopu mog bataljona pa vežbao, izgleda uzaludno. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrcha
mornar
 Srbija
|
 |
« Reply #41 on: September 13, 2009, 11:35:53 PM » |
|
Da li je neko doziveo da mu se maljutka raspadne neposredno posle lansiranja,posto se to upravo desilo drugaru na pausljanskim livadama?Jednostavno otpade bojeva glava od motora...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tpku_2b
vodnik
|
 |
« Reply #42 on: September 14, 2009, 09:27:55 AM » |
|
... ma da, nista cudno ... usled starosti, neadekvatnog cuvanja i odrzavanja, ne retko desavalo se da nakon opaljenja ispadne traser, odvoji se kalem sa zicom, tako da nakon toga sama raketa postaje neupravljiva i zabada se u zemlju ... nista cudno , s'obzirom na datum proizvodnje , kao i nacin cuvanja i odrzavanja ... vlazni i memljivi magacini, transport iz jednog magacina u drugi tokom par decenija , itd... ustvari, cista klasika ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
trpe grozni
Moderator
|
 |
« Reply #43 on: January 19, 2010, 01:10:48 PM » |
|
Malo tehnickih crteza ovog vozila.
[ Attachment: You are not allowed to view attachments ]
[attachment=10]
|
|
|
|
« Last Edit: July 25, 2010, 04:26:18 PM by Broker »
|
|
"Moral nam je na visini, tonemo sve dublje" - Izvod iz istoriskog filma "Dobrovoljci"
|
|
|
janezek67
mladji vodnik
 Slovenia
|
 |
« Reply #44 on: February 09, 2010, 10:48:25 AM » |
|
Ovi BVP-ji su u Sloveniji postali opet popularni, pošto Patrije kasne. Pa če ostati u naoružanju još po neko vreme.
Problem ovog vozila je nedovoljna zaštita, a pošto vozilo ima malu nosljivost, težko je po mome staviti na njega dovoljno dodatnog oklopa, da se to ispravi. BVP ima i loše gusjenice, koje rado prokliznjavaju (to se može ispraviti), i loše naoružanje (i to se može ispraviti).
Vozilo bi se moglo modernizirati stavljanjem izraelske oružne stanice RCWS 30 Samson. Tu bi sve streljivo bilo izvan vozila, što bi bilo dobro i više bezbedno. Trebalo bi zamjeniti gusenice te po uzoru na modernizaciju ruškog BVP 2 staviti slično rešenje dodatnog oklopa. Motor bi ostao isti, možda bi ga mu još kojim zahvatom malo pojačao snagu. Jedino pojačavanje zaštite protiv mina - e tu ne vidim nekog robrog rešenja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|