... ne ne prijatelju, mislim da gresis ... mislim u ideoloskom smislu ... kakav je to narod koji se skoro vek bori protiv zapada i njegove "demokratije" sa sakom rize, i to sirove, i pri tom se niko ne zali ?

sta god zamislili mogu i da ostvare, bez obzira koliko to nama nemoguce zvucalo ... komfor i nas nacin zivota su daleko otisli u smislu konformizma i uljuljkanosti tehnologijom u svakom smislu, tako da bi svaka njihova i ideja nama sigurno zvucala, u najmanju ruku ekstremno .... ovo "partizansko" ratovanje za njih je sigurno jedna od varijanti, i to izvesna , ako ne i glavna ... mislim da se tu radi o onome sto danas nazivamo gerilom, i to je po meni licno, njihova najveca prednost ... ocigledni primeri su Avganistan, Irak, i naravno - SOMALIJA!

... oslanjanje na takav nacin ratovanja je veoma hrabar, i u danas njim uslovima tehnologije kojom raspolazu zapadne sile, granici se sa samoubistvom ... ali, kao sto rekoh, ako im to nije predstavljalo problem i ranije, ne vidim zasto bi to bio problem i sada ... a to da bi trazili azil, u to vec ne verujem, jer sam siguran da 99% njih vodi ideoloski, a ne neki drugi rat ... ipak njih drzi ideologija koja je, moramo priznati, besmrtna .... a dokle ce tako biti, ostaje nam samo da cekamo i vidimo ... samo , ja mislim da ce trajati, i to jos dugo ... a zasto ... to je, kao sto rekoh, posebna diskusija,za posebnu temu ... jedna od glavnih su
"jaka ledja" (crvene boje), i to se nikada nece promeniti ... sta ce do kraja biti , videcemo ....