PALUBA
July 30, 2010, 01:56:42 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News:

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 ... 8   Go Down
  Print  
Author Topic: Diskusija: Žena u borbenim jedinicama  (Read 4995 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Nenad
stariji vodnik I klase
*

Srbija Srbija

« Reply #15 on: May 07, 2008, 03:39:46 AM »

Ma de ide zena i vojska?! Aj da su neke... Vise lice na muskarce! Valjda u zaru borbe tesko ih je prepoznati kao zene! Cheesy

''Ko sme taj moze, ko ne zna za strah taj ide napred ..."
!!! الذي لا يعرف الخوف من أن تسير إلى الأمام...! عاشت صربيا!
ZastavnikDjemo
Portparol Palube
Urednik
*

Srbija Srbija

« Reply #16 on: May 07, 2008, 10:57:09 AM »

A propos Izraelki, bio ja dole, sa svojom lepsom polovinom (i ona je bila u vojsci, samo maca pojela jezik, pa nista o tome nije pricala), i video neku prelepu vojnikinju, i pricam sa jednim nasim likom koi dole radi, i prokomentarisali smo je tipa "bas me zanima ko ovu hebe, blago njemu, mora da ga sjajno blajva, blablabla...", a ona k'o iz topa, na srpskom "pa sigurno ne kreteni poput vas dvojice"  Grin
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
*

Srbija Srbija

« Reply #17 on: May 07, 2008, 12:58:54 PM »

У томе случају, увијек ти остаје могућност торпедна цијев... Grin
Da se sakrijem mozda,ali da bezim kroz nju...neka hvala.Radije bih stojički izdrzao i takvu jednu "neman" Shocked

Za pozadinu su odlične,ali za borbu ne.Jesu se mnoge od njih pokazale,ali je malo takvih.
« Last Edit: May 07, 2008, 01:00:33 PM by MOTORISTA » Logged

During the war...
Sailor
stariji vodnik
*

« Reply #18 on: May 07, 2008, 02:08:41 PM »

a ona k'o iz topa, na srpskom "pa sigurno ne kreteni poput vas dvojice"

Да, има доље дјевојака и са нашег говорног подручја.Својевремено је и лијепа америчка глумица Debra Winger (из филма "Официр и џентлмен), стиснула петљу и одслужила дуг отаџбини у израелској армији иаоко је одрасла у "благостању" америчког сна у Охају.Ја Јеврејима скидам капу на свјесности о схватању да је општи циљ, увијек изнад личног.
Kibo
desetar
*

« Reply #19 on: May 07, 2008, 07:20:36 PM »

Sta da napisem na ovu temu. Evo setih se pesme "Mlada partizanka bombe bacala" Grin A ima i jos neka kao "Jedno jutro na uranku piiiiiip ....... partizanku" Grin

Ljudi ovo je Balkan pa jeste sve moguce, mislim eto partizanke su dokazale u drugom svetskom ratu ovaj bolje da ne komentarisem dalje xe xe xe.

Dajte bre, ipak je ovo drugaciji mentalitet od jevreja, amera itd. Inace u americkoj vojsci koliko ja znam zene ne smeju da izvode neke borbene zadatke. Jednostavno i njima je postalo jasno da se musko i zensko fizicki razlikuju ali zato mogu u njihovoj vojsci da naprave i gay paradu  Grin
Zaslon
desetar
*

« Reply #20 on: May 07, 2008, 10:14:13 PM »

Inace u americkoj vojsci koliko ja znam zene ne smeju da izvode neke borbene zadatke.

@Kibo
A šta ćemo sa onim koje lete na F-15 i A-10 i izvode borbene zadatke (mislim, kud ćeš gore borbene zadatke nego na  "Bradivačastoj svinji")

"Srećan sam što primam predstavnika najhrabrijeg naroda na svetu, Srbina koji je potamnio slavu Sparte i okitio se lovorovim vencem" - KEMAL ATATURK
Nenad
stariji vodnik I klase
*

Srbija Srbija

« Reply #21 on: May 08, 2008, 03:15:31 AM »

A propos Izraelki, bio ja dole, sa svojom lepsom polovinom (i ona je bila u vojsci, samo maca pojela jezik, pa nista o tome nije pricala), i video neku prelepu vojnikinju, i pricam sa jednim nasim likom koi dole radi, i prokomentarisali smo je tipa "bas me zanima ko ovu hebe, blago njemu, mora da ga sjajno blajva, blablabla...", a ona k'o iz topa, na srpskom "pa sigurno ne kreteni poput vas dvojice"  Grin
E ovo je dobro! To ti je ono "pricaj srpski da te ceo svet razume"! Cheesy

MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
*

Srbija Srbija

« Reply #22 on: May 08, 2008, 04:43:02 PM »

Već sam napisao da je jedna moja bivša bila u izraelu u vojsci,jevrejka je,ali nikada nije bila ni u jednoj akciji.One uglavnom sluze vojsku u pozadini i patroliraju po gradovima.Kod njih se ne odvajaju od oruzja,bile one vozači,ćate ili nešto treće,ali ne idu u akcije.Njima za to sluzi sijaset specijalnih jedinica koje imaju.

During the war...
Sailor
stariji vodnik
*

« Reply #23 on: May 08, 2008, 06:47:37 PM »

nikada nije bila ni u jednoj akciji.

Или ти барем о томе никада није причала. Wink
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
*

Srbija Srbija

« Reply #24 on: May 08, 2008, 07:18:40 PM »

Sve je moguće,sve je moguće...znam samo da je kukala kako joj je bilo dosadno,a one su bile u kasarni od 9 do 5 po podne,kao radno vreme.

During the war...
Ine
mornar
*

« Reply #25 on: June 03, 2008, 03:36:20 AM »

Zene mogu da budu kod nas u vojsci jedino ako ih ja biram! Grin
Nenad
stariji vodnik I klase
*

Srbija Srbija

« Reply #26 on: June 03, 2008, 05:42:51 PM »

Ma ni tad...znam kakav ti je "ukus"! Grin Zene i vojska ne ide pa kako god (je) okrenes! Wink

Rade
Administrator
*

Srbija Srbija

« Reply #27 on: June 03, 2008, 06:11:56 PM »

I dalje tvrdim da ima žena koje su sposobnije od muškaraca. Kod nas je još uvek fazon da je vojska muški posao, ali će i to polako da izbledi. Žene su prisutne u svim rodovima i službama vojske.

PS Setite se samo koliko se javilo devojaka a koliko muškaraca na konkurs za prijem na Vojnu akademiju.

„Ако каниш побиједити, не смијеш изгубити”
MOTORISTA
Writer Palube
Global Moderator
*

Srbija Srbija

« Reply #28 on: June 03, 2008, 08:54:52 PM »

Ima ih koje su sposobnije od muškaraca,ali opet...ne znam.Uostalom koliko je zena učestvovalo u stvarnoj borbi,tu se ne računa poziranje za fotoreportere po iraku ili afganistanu?

During the war...
Sailor
stariji vodnik
*

« Reply #29 on: June 03, 2008, 11:40:56 PM »

Мислим да жене у борбеним јединицама је тотални промашај.Занимљиве су оне мени на фотографијама, али у стварној борби не бих волио да ми чувају леђа или да морам да се ослоним на некога ко ће да пуца у човјека, а да напуни гаће од једног већег инсекта или миша.О одржавању хигијене у условима тешког терена и борби да не говоримо.Не кажем да нема жена које могу да одраде по неки борбени посао на земљи, али то су само изузеци који потврђују парвило.

Негативам ефекат је и то што би јединица састављена од жена била стимуланс другој страни за борбу, при помисли да могу да имају доста женских заробљеника.Ружно али истинито јбг Grin

Мислим да је неозбиљно све у погледу увођена жена у борбене јединице.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 8   Go Up
  Print  

Jump to: