Hrvatski tenkovi M-84 na remontu/generalnoj reviziji u Đuri Đakoviću - Specijalna vozila (Slavonski Brod).
Snimljeno prilikom posjeta hrvatskog predsjednika Ive Josipovića Đuro Đaković Holdingu, 19.2.2014..
Tijekom obilaska posebno ga je zanimala proizvodnja i sevisiranje tenkova i borbenih oklopnih vozila.
- Ovdje u Đuri Đakoviću sam vidio kako se rade dobri proizvodi, kako u civilni tako i vojni program. Važno je da Đaković u svojim izvoznim ambicijama ima i referencije, a to su poslovi koji se rade za Hrvatsku vojsku i ja se nadam da smanjenje državnog proračuna neće utjecati na angažman potrebnih sredstava da bi se servisirali tenkovi i druga oklopna borbena vozila. Dobio sam i informaciju o tome da se vode vrlo zanimljivi razgovori sa stranim partnerima o mogućnost izvoza i tu priliku zaista treba i iskoristiti. U okviru svojih nadležnosti radim ono što mogu, a to je kroz gospodarsku diplomaciju, a u razgovorima s Vladom naravno da se nastoji učiniti što više i što bolje za ovu namjensku proizvodnju, ja sam uvjeren da će Vlada učiniti zaista sve što je moguće - kazao je na upite novinara Predsjednik RH Ivo Josipović.
Izvor: Brod portal
Dobro je da se radi.
Ubeđen sam, ako bi se pojedina, nekada značajna, preduzeća koja su učestvovala u proizvodnji tenka M-84, a koja su sada u Srbiji u restrukturiranju (čitaj ne rade ništa, raspadaju se, a poreski obveznici ih plaćaju) sredila, i ako bi jedna Prva Petoletka koja je nekada zapošljavala čak 36.000 hiljada radnika (kako ovo danas zvuči neverovatno), bez većih problema bi uz određena poboljšanja (iskustva iz perioda T11 nažalost nisu mala, i mogu biti značajna u unapređivanju) mogli da proizvode unapređenu verziju tenka M-84 neke x.y oznake, ili potpuno novog imena.
Da hoće to da se dozvoli sa Istoka i Zapada, sve bi se ovo resto dalo rešiti.